yfatih
23.10.2012 23:12:52
1 aydır araba almak için uğraşıp duruyordum. prösedürü kime sorduysak yakın çevrede bilen bilmeyen herkes ağız birliği yapmışçasına
ya ehliyetimiz olmadığı için araba alamayacağımızdan ya da araba alsak bile ehliyetimiz olmadığı için sigortasını yaptıramayacağımızdan bahsetti..
bunların hepsi şehir efsanesi. cuma günü hiç ehliyeti olmadığı halde eşimin üzerine arabayı da aldık, sigortasını da yaptırdık.
ilk açılış olduğu için biraz fazla ödüyorsun ama 2.sene baya düşüyor. tabi arabasına göre de farkediyor.
En azından kendinin üzerine olur, başkasına ağız eğmemiş olunur. ilgilenen arkadaşları bilgilendireyim istedim.
ayrıca Türkiyeden gelip de ehliyeti olanlar 6 ay burda araba kullanabilmesi için bi evrak alınması gerektiğinden felan bahsediliyor..
landratsamtda ehliyet birimine sorduk, öyle bi evrak yokmuş, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz dedi. polis sorarsa pasaportunuzu göstermeniz yeterlidir dedi.
Alıntı yapılan: yfatih - Ekim 23, 2012, 11:12:52 ÖSayrıca Türkiyeden gelip de ehliyeti olanlar 6 ay burda araba kullanabilmesi için bi evrak alınması gerektiğinden felan bahsediliyor..
landratsamtda ehliyet birimine sorduk, öyle bi evrak yokmuş, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz dedi. polis sorarsa pasaportunuzu göstermeniz yeterlidir dedi.
--> Tecrübeni paylaştığın için sana teşekkür ettikten sonra bir şey sormak istiyorum. Türkiye'de ehliyetiyle gelen birisinin Almanya'da tekrar ehliyet almadan araba sürebileceği bilgisini kimden aldın kardeşim?
fuk_18
24.10.2012 14:04:58
öyle birseyden bahsetmemiski.fatihin söyledigi turk ehliyetini tercume ettirmeden arac sürülebilecegi ve buna kimse demedi ehliyet yaninda belge alman gerkeli diye arac surmek icin 6 ay boyunca turk ehliyeti ile arac sürülebilir.sonrasinda ise yeniden sinav ve direksiyona girmek gerekcek ve ayni zamanda araba alinamaz demedik ehliyetti olmayan kisi sigorta yapamaz dedik ondua basardiysan sigorta ismini söylede bizde bilelim cunku her sigorta kabul etmiyor
Alıntı yapılan: 3,14 - Ekim 23, 2012, 11:32:13 ÖS
--> Tecrübeni paylaştığın için sana teşekkür ettikten sonra bir şey sormak istiyorum. Türkiye'de ehliyetiyle gelen birisinin Almanya'da tekrar ehliyet almadan araba sürebileceği bilgisini kimden aldın kardeşim?
--> fuk farkindaysan, arkadasin bahsettigi, senin o söyledigin konuyu degil, baska bir mevzuyu alinti ederek sormusum.
Ilk konuyla ilgili degil soru, alintima bakarsan tekrar sorumu anlarsin kardes.
carpediem979
24.10.2012 17:49:58
Selam Arkadaslar bu konu acilmisken bende birsey sormak istiyorum...Bende ufak bi araba almak istiyorum 55-60 ps lik.TR ehliyetini alman ehliyetine degistirdim..Merak ettigim en uygun sigorta hangisi ve hangi marka araca yapiyorlar asagi yukari aylik ne kadar öderim?? Tsk simdiden..
fakoo
24.10.2012 20:14:07
Bende tercume ettirmeden kullaniyordum ehliyetimi, bu haberi duyunca sevindim, tesekkur ederim
Dusunuyorum oturum izni kimligi alanlarin, araba sürerken pasaportlarini almaya gerek kalmayacagini dusunuyorum. Orada pasaport numaramizda yaziyor. Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa, cok sevinirim.Simdiden herkeze bayrami mübarek olsun..
fuk_18
24.10.2012 20:39:22
bende diyorum ki arkadasa kim söylemisse turk ehleyetini direk alman ehliyetine cevirecergini yalan söylemis yukarda yazan konun altina yorum attigin icin senin yukarda yazan cumleden turk ehliyetini direk alman ehliyetine cevirebilecegini anladigini gördüm ama arkadas dedim ondan bahsetmemis tercüme ettirmeden sürülebilecegini bashetmis eger sen ozelden konusup sana söylediyse direk alman ehliyetini alabiliyorum diye onu bilemem onuda alamaz zaten
Alıntı yapılan: 3,14 - Ekim 24, 2012, 03:43:31 ÖS
--> fuk farkindaysan, arkadasin bahsettigi, senin o söyledigin konuyu degil, baska bir mevzuyu alinti ederek sormusum.
Ilk konuyla ilgili degil soru, alintima bakarsan tekrar sorumu anlarsin kardes.
fuk_18
24.10.2012 20:42:12
evet arkadasim yeni cikan elektroik kartlar pasaport tasima gereksinimini ortadan kaldiriyor ancak devlet dairelerinde pasaporta ihtiyac olunuyor veya bankada hesap acarken baska yolda izde kimse sana pasaport sormaz kart yeterli ve ehliyetinide bitimine 1 2 ay kala cevirmeni oneririm hic olmazsa o gune akdar arac sürerek Almanya'da tecrübe edinirsin sinavda kolay olur
Alıntı yapılan: fakoo - Ekim 24, 2012, 08:14:07 ÖS
Bende tercume ettirmeden kullaniyordum ehliyetimi, bu haberi duyunca sevindim, tesekkur ederim
Dusunuyorum oturum izni kimligi alanlarin, araba sürerken pasaportlarini almaya gerek kalmayacagini dusunuyorum. Orada pasaport numaramizda yaziyor. Bu konu hakkinda bilgisi olan varsa, cok sevinirim.Simdiden herkeze bayrami mübarek olsun..
]
fakoo
24.10.2012 20:46:54
1 ay sonra alman ehliyetine cevirtmek icin müracaat edecem,Dedigin gibi tecrübe oluyor.
Arkadaslara öneririm, 2-3 ay türk ehliyeti ile araba surup, sonra müracaat etmelerini.
Fuk arkadasim tesekkur ederim verdigin cevap icin, Bayramin mubarek olsun, Tabi ki TÜM ALMANCAX üyelerininde bayramini kutlarim
Alıntı yapılan: carpediem979 - Ekim 24, 2012, 05:49:58 ÖS
Selam Arkadaslar bu konu acilmisken bende birsey sormak istiyorum...Bende ufak bi araba almak istiyorum 55-60 ps lik.TR ehliyetini alman ehliyetine degistirdim..Merak ettigim en uygun sigorta hangisi ve hangi marka araca yapiyorlar asagi yukari aylik ne kadar öderim?? Tsk simdiden.. 
--> Admiral Direkt çok uygun. Ben de yaptırdım. 0221 801590 telefonla sigorta için fiyat alabilirsin, hatta istersen hemen telefonda sigortayı yapabilirsin.
Bir de burada tüm sigortaları karşılaştırıp, fiyatlarını çıkarıyorlar. Soru kalırsa kafanda bana yine yazabilirsin.
Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 24, 2012, 08:39:22 ÖS
bende diyorum ki arkadasa kim söylemisse turk ehleyetini direk alman ehliyetine cevirecergini yalan söylemis yukarda yazan konun altina yorum attigin icin senin yukarda yazan cumleden turk ehliyetini direk alman ehliyetine cevirebilecegini anladigini gördüm ama arkadas dedim ondan bahsetmemis tercüme ettirmeden sürülebilecegini bashetmis eger sen ozelden konusup sana söylediyse direk alman ehliyetini alabiliyorum diye onu bilemem onuda alamaz zaten
--> Tamam kardeşim.
yfatih
24.10.2012 22:02:12
fuk bu yazdıklarımı sen söyledin demedim, konuştuğumuz kişilerin söyledikleri bunlar diye belirttim.
türk ehliyeti ile sürerken yanımızda elektronik kart o yoksa pasaport olması ve türk ehliyetimizin olması kafi..
sigorta firmasından aldığım karta göre şirkerin ismi VKV. tel: 09123 98089-0 elemanın ismi Patrick Knorr.
biz 2000 model fiyat punto sx aldık. ilk açıldığı için sigorta ücreti 880 euro. ama seneye %45 düşecek. ortalama senelik 500 euro ödeyeceğiz.
prosent olarak da yanlış bilmiyorsam %95'ten açılmış.ilgilenenlere duyrulur.
fuk_18
24.10.2012 22:07:22
araci iyi almissin en dusuk sigorta sahip arac zaten fiat en iyisini yapmissin ama sen bana sormusdun ben sana sigorta yapamazsin demistim ama senin sigortaci saymis cunku bazilari yapmiyor sanslisin ne diyelim hayirli olsun senin ihtiyacin vardi zaten cok yerinde olmus kazazis belasiz sürersin ins
Alıntı yapılan: yfatih - Ekim 24, 2012, 10:02:12 ÖS
fuk bu yazdıklarımı sen söyledin demedim, konuştuğumuz kişilerin söyledikleri bunlar diye belirttim.
türk ehliyeti ile sürerken yanımızda elektronik kart o yoksa pasaport olması ve türk ehliyetimizin olması kafi..
sigorta firmasından aldığım karta göre şirkerin ismi VKV. tel: 09123 98089-0 elemanın ismi Patrick Knorr.
biz 2000 model fiyat punto sx aldık. ilk açıldığı için sigorta ücreti 880 euro. ama seneye %45 düşecek. ortalama senelik 500 euro ödeyeceğiz.
prosent olarak da yanlış bilmiyorsam %95'ten açılmış.ilgilenenlere duyrulur.
yfatih
24.10.2012 22:11:39
Alıntı yapılan: fuk_18 - Ekim 24, 2012, 10:07:22 ÖS
araci iyi almissin en dusuk sigorta sahip arac zaten fiat en iyisini yapmissin ama sen bana sormusdun ben sana sigorta yapamazsin demistim ama senin sigortaci saymis cunku bazilari yapmiyor sanslisin ne diyelim hayirli olsun senin ihtiyacin vardi zaten cok yerinde olmus kazazis belasiz sürersin ins
evet sen sigorta yapamazsın dedin ama sadece sen demedin çoğu insan öyle biliyor.o yüzden o, bu dedi diye değil genelde böyle bir kanı olduğunu belirtmek için yazdım. ewet,gerçekten ihtiyaç vardı çocuğu hergün terapiye, kreşe götür getir zor oluyordu arabasız.eywAllah sağolasın,daha iyileri sizin olur inş.
fuk_18
24.10.2012 23:17:48
yukardada belirttim cogu insan dedigin dogru söylüyor ama dedidigim gibi bazi sigortalar kabul ediyor sen onlara denk gelmissin yani milletin dedigi dogru aslinda ama almanyada hic birsey duzgun kuralli degilki birinin dogru dedigini digeri yanlis diye biliyor
Alıntı yapılan: yfatih - Ekim 24, 2012, 10:11:39 ÖS
evet sen sigorta yapamazsın dedin ama sadece sen demedin çoğu insan öyle biliyor.o yüzden o, bu dedi diye değil genelde böyle bir kanı olduğunu belirtmek için yazdım. ewet,gerçekten ihtiyaç vardı çocuğu hergün terapiye, kreşe götür getir zor oluyordu arabasız.eywAllah sağolasın,daha iyileri sizin olur inş.