EL-TURCO 01.05.2013 07:22:08
Baybars 01.05.2013 14:06:33
Alıntı yapılan: EL-TURCO - Mayıs 01, 2013, 07:22:08 ÖÖ
evet saygi sadece birazcik saygi ve tesekkürler tek beklenilen ve buinlarda Bedava !Tsk Baybars
RdsEdi 02.05.2013 15:57:45
Alıntı yapılan: Baybars - Mayıs 01, 2013, 02:06:33 ÖS
est. yaptigimiz öyle ahim sahim birsey yok.. hepimizin ortak cabasi bu, senin benim digerlerinin.. ama biz insanlara hakkinizi aramayin boyun eyin diyemeyiz ki..
Baybars 02.05.2013 20:34:13
Alıntı yapılan: rdsoft - Mayıs 02, 2013, 03:57:45 ÖS
Sadece yasalari yazarak degil, hem yonlendirme hem de olasiliklari ile cevap veren Baybars kardesimi sonuna kadar destekliyor ve sozunu her daim muteber kabul ediyorum. Sonuna kadar hakli olduguna altina kendi sahsima imzami atarim.
Hic bir kar amaci gutmeden burada mesaisini harcayan 5-10 arkadasimdan birisin. Senin sayende bircok insanin cesaretle olmadik islerin ustesinden geldigine de sahit olduk. Bundan daha buyuk referans olabilir mi... Iyi ki varsin Baybars kardesim. Bence ortaya koyduklarindan sonra bu konuyu tartismaya bile gerek yok. Bu arada Goc yasasi eyaletlerin degil federal hukumetin yasasidir benim bildigim. Dolayisi ile tum eyaletler buna uymak zorundadir. Bu konuda kaos yaratacak bir durum yok. Bu kadar.
RdsEdi 03.05.2013 02:44:22
Alıntı yapılan: Baybars - Mayıs 02, 2013, 08:34:13 ÖS
est. eger yardimci olabiliyorsak elimizden birsey geliyorsa artik.. yoksa herkesin kendi ugrasi, emegi.. yazdigin gibi bircok kisinin yapmaya calistigi sey burda biraz olsun yardimci olabilmek..
rdsoft bahsettiginin onda birini yapabildiysek, ne mutlu bize.. onore ettin bizi..
Alıntı Yap
AVRUPA Adalet Divanı, aile birleşimi çerçevesinde tarihi bir karar aldı. Adalet Divanı, bir AB ülkesinde yaşayan ve aile birleşimi kapsamında eşini yanına almak isteyen yabancılar için gelir sınırını belirledi. Hollanda'da yaşayan Rhimou Chakroun adlı bir yabancının gelir durumu iyi olmadığı için eşini getirememesi üzerine açtığı davayı değerlendiren Adalet Divanı, C-578/08 dosya nolu kararında AB ülkelerindeki ödenen sosyal yardımın baz alınması ve zaruri harcamaların buna dahil edilmemesi gerektiğini belirtti.
Aile birleşimi için büyük engel
Berlin'de 30 yılı aşkın bir süredir yabancılar hukukuyla ilgili çalışmalar yürüten Avukat Hans-Georg Lorenz, bu kararın Almanya'da bir yabancı için yaklaşık 1000 Euro net gelir talep edilebileceği anlamına geldiğini kaydetti. Lorenz, şu andaki uygulamada eşini getirmek isteyen bir kişiden, durumuna bağlı olarak en az 1300 ile 1500 Euro arasında net gelir istendiğini ve bunun da aile birleşimi önündeki büyük engellerden birini teşkil ettiğini ifade etti.
Almanya'yı bağlayıcı
Adalet Divanı'nın aldığı kararın Almanya için de bağlayıcı olduğunu söyleyen Lorenz, "şuana kadar Türkiye'den gelecek eşlere uygulanan Almanca dil sınavı ile Almanya'da yaşayan eşlerden istenilen yüksek gelir miktarı aile birleşimi için engeldi. Bu yasayla bir kuaförün, inşaat işçisinin, dönercinin, normal gelirleriyle eşlerini getirmesi mümkün değildi. Alman mahkemeleri de, ne yazık ki Alman Göç Yasası'na karşı açılan davalarda yüksek gelir talebinin hukuka uygun olduğu yönünde kararlar vermişti. Ancak Adalet Divanı, Alman mahkemelerinin kararını tersine çevirdi" diye konuştu.
Aile birleşimi uyumu destekler
Avrupa Adalet Divanı aldığı kararda, Almanya'daki söylemin tersine ilginç bir de vurgu yaptı. Mahkeme kararında aile birleşiminin uyumu desteklediği ifade edildi. Geçtiğimiz ay, Leipzig'deki Federal Yargıtay'da aile birleşimi için dil testi muafiyetiyle ilgili duruşmada Türk müvekkilini temsil eden Avukat Lorenz, "Adalet Divanı, Alman mahkemelerinin unuttuğu bir konuyu da gündeme getirdi" diyerek, uyum konusuna dikkat çekti.
Sosyal birlikteliğe destek veriyor
Adalet Divanı kararında, "Aile birleşimi, aile yaşamına imkan sağlayan gerekli şartlardan biridir. Aile birleşimi, AB üyesi olmayan ülkelerden gelen bir kişinin, yaşadığı AB üyesi ülkedeki uyumunu kolaylaştırır ve böylelikle, topluluğun sözleşmesinde yer alan topluluğun ekonomik ve sosyal birlikteliği destekleme hedefine katkı sağlar" denildi.
NASIL HESAPLANIYOR?
Yabancılar Dairesi, aile birleşimi çerçevesinde eşini Türkiye'den getirmek isteyen bir kişinin gelirini yaklaşık olarak şu şekilde hesaplıyor: Gelir sınırı, kişi başına 323 Euro'luk Sosyal yardım miktarı (Regelsatz artı 400 Euro ev kirası ve ortalama 280 ile 310 Euro arasında değişen zaruri ihtiyaç giderlerinin (freibetrag) toplamından oluşuyordu. Yani eşini getirmek isteyen çocuksuz bir kişi, eşi ve kendisi için toplam 646 Euro, yaklaşık 400 Euro ev kirası ve yine yaklaşık 300 Euro zaruri ihtiyaç gideri olarak toplam 1346 Euro net geliri olduğunu ispatlamak zorundaydı. Ancak Adalet Divanı, 280 ile 310 Euro arasında değişen zaruri ihtiyaç giderinin talep edilemeyeceğini kararında belirtti. Böylelikle önceden yaklaşık 1350 Euro net gelir sunmak zorunda olan bir kişi 1000 Euro kazanç göstererek eşini getirebilecek. (Hürriyet Avrupa)
trapper 03.05.2013 04:21:31
Baybars 03.05.2013 15:52:08
Alıntı yapılan: rdsoft - Mayıs 03, 2013, 02:44:22 ÖÖ
Gercekler kardesim...
Bu arada kardesim asagiya bir makale ekliyorum. Bunun uygulanmasi ile ilgili yorumun nedir?
Baybars 03.05.2013 16:37:06
Alıntı yapılan: ismail fahri doğan - Mayıs 03, 2013, 04:21:31 ÖÖ
SLM..SIKINTIM şU şEKİLDE...BENİM EşİM DOĞMA BÜYÜME Almanya'da YAşAYAN BİR TÜRK VATANDAşI.(KREFELD-nordrhein-westfalen)04,06,2013 TARİHİNDE EşİMLE NİKAHIMIZ OLACAK..BENİM EşİM şUAN İşYERİNDE 2 AY OLDU İşE BAşLIYALI..7.AYDA BANA VİZEYE BASVURU YAPMAM İÇİN DAVET GÖNDERECEK..EşİMİN DAVET YAPABİLMESİ İÇİN Almanya'da BAGLI BULUNDUGU YERDEN EşİMDEN SÜRESİZ İş BELGESİ ( festvertrag)İSTİYCEKLERİMİ..GEREKLİ KOSULLAR(ev,maaş durumu vs vs)HEPSİ SAGLANMIS DURUMDA..YANİ DEMEK İSTEDİGİM MUTLAKA BU SÜRESİZ İş BELEGESİNİN OLMASIMI LAZIM YANİ SÜRESİZ İş BELGESİ OLMADAN BANA DAVET GÖNDERMiYORMU..(mesela bu çalısıtıgı iş yerinde 7.ve 8.ayda muhtemelen 5 ay olacak işe baslayalı)SON 3 AYLIK MAAS BORDROSU OLSA YETERLİ OLMUYORMU..??KISACASI BEN BENİM EşİMİN SÜRESİZ İş BELGESİ OLMADAN VİZE BASVURU YAPAMIYCAMMI..VE ONUN İşYERİNDE SÜRESİZ İş BELGESİNİ ALMASINMI BEKLİYCEM...LÜTFEN AMA LÜTFEN BANA YARDIMCI OLUN CÜN
https://www.siegen-wittgenstein.de/doc.cfm?seite=582&urlDoc=olsformulare/Informationen_zum_Nachzug_von_Familienangehoerigen.pdfKÜ KAFAM KAZN GİBİ OLDU..HER KAFADAN BİR SES CIKIYOR..!!!
trapper 04.05.2013 00:25:03
Baybars 04.05.2013 01:13:23
Alıntı yapılan: ismail fahri doğan - Mayıs 04, 2013, 12:25:03 ÖÖ
simdi isin basvuru kismina gelirsek, basvurmanizi hicbir sey engelleyemez.. basvurunu yaparsiniz, basvuruyu alan konsolosluk bagli oldugunuz, yani esinizin oturdugu sehirdeki yabancilar dairesine evraklarinizi gönderir, derki Türkiyeden biri, size bagli bir kisiyle evlenmis ne diyorsunuz.. iste bu noktadan sonra, yabancilar dairesini esinizi cagirir yada mektup yoluyla su evraklari getirin, Türkiyedeki esinizin islemlerini görüselim.. simdi bu isin Almanya ayaginda esinizden, hersey bir yana süresiz is anlasmasi isterlermi.... istemezse sizin icin bir sorun yok, yani bunu konusmaya gerek yok..
ama moral bozmak gibi olmasin genelde istiyorlar.. buna bagli olarak cogu yerde süresiz is anlasmasini istiyor, bazende 1 senenin üzerinde calismissa, bunuda gecerli sayabiliyor.. ama umut tacirligi yapmak istemem örnek olarak Siegen sehrinin resmi sayfasindna bir yazi;
https://www.siegen-wittgenstein.de/doc.cfm?seite=582&urlDoc=olsformulare/Informationen_zum_Nachzug_von_Familienangehoerigen.pd
mit einer Bestätigung über das ungekündigte Arbeitsverhältnis notwendig. Familiennachzug icin gerekli sartlar altinda süresiz is anlamasi diye yazmislar.. resmi bir belediyenin sayfasi bu..
baska bir örnekte burda ; https://www.asyl.net/fileadmin/user_upload/beitraege_asylmagazin/Beitraege_AM_2011/AM2011-4-102_Becker-Reimann.pdf
105. Sayfada sag tarafta, Almanya'daki yabancilar dairesinin süresiz is anlasmasi istedigini yaziyor..
dikkat ettikleri nokta Dauerhaft der Sicherung des Lebensunterhalt. yani Gecim kaynaginin devamliligi.. )
BU BİLGİLER İÇİN COK TESEKKÜR EDERİM..ANCAK EşİMİN BİR ARAKADASI ODA TÜRK VATANDASI VE EşİNİ TÜRKİYEDEN GETİRMİş..YABANCILAR DAİRESİNDENDE SÜRESİZ İş SÖZLEşMESİ İSTEMEMİşLER..SADECE 1200 EURO MAAş VE EV FALAN İşTE(BÖLGE DUİSBURG)....YANİ BU şANSA KALAN BİşE OLABİLRMİ..Bİ TARAF İSTERLER DİYOR Bİ TARAF YANİ GÖZLE GÖRÜLÜR BİşE şAHİT OLUNAN BİşE..İSTEMİYOLAR...COK KARISIK..OFF OFF
trapper 04.05.2013 02:57:22
Baybars 04.05.2013 10:40:37
Alıntı yapılan: ismail fahri doğan - Mayıs 04, 2013, 02:57:22 ÖÖ
(esasinda fazla karisik degil, söyleki; memur sadece maas'a bakarak, tamam gecimlerini kendi saglayabilirde diyebilir.. yalniz mesele problemi konusmak degil cözümü konusmakta.. esasinda kafaniza taktigniz seyi düsünmeye bile gerek yok. cok olmadi bir kefil gösterirsiniz esinizin babasi bir akrabasi yada tanidgi gibi yine halledersiniz meseleyi, yani durumunuz bir cözümü var rahat olun..) KARDEşİM,ABİM..ÇOK SAGOL SORUNLARIMIZA ORTAK OLDUGUN İÇİN...VE TSK EDERİM SORULARIMIZA CVP VERDİGİN İÇİN..KEFİL KONUSUNDA BİZİMDE COK AZDA OLSA BİLGİMİZ VAR..YALNIZ KEFİL GÖSTERİLDİGİ ZAMAN DEVLET BİZE 5 yıl boyunca HİÇBİ TÜRLÜ YARDIMDA BULUNMUYOMUS..BEN BİZİ GECTİM..PEKİ BU 5 YIL İÇİNDE COCUGUMUZ OLURSA DEVLET BU COCUKLARADAMI YARDIM ETMİYOR(cocuk parası,anne hakları vs vs)..BİRAZ SORUNDA ORDA VAR ASLINDA..
Baybars 02.02.2014 01:49:54
figu 02.02.2014 01:52:22
Reyya 02.02.2014 22:31:13
Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Nisan 29, 2013, 09:50:13 ÖS
Istenemezmi Almanya'nın hangi eyaletine göre söylüyorsunuz bunu Almanya'da bir standartmi varki hamburg da birak alman vatandasindan maas belgesi istenmesi benim esimki devlet memuru almandi üstüne yetmedi hamileydi bir dünya ugrastirdilar Almanya'da standart yok zaten Almanya'nın fedaral bir yapida olmasi nedeniyle tam bir kural ve bürokrasi kaosu var...