enrinel 11.11.2013 23:16:35
Birde ehliyetiniz 6 ay geçerliyken hazır Alman trafiğinde mutlaka sürün.Sürünki burdaki düzene alışın.Sonra size sınava soktuklarında sıkıntı yaşamayın.Ehliyetinizin tercümesini yalnız yanınızdan ayırmayın.Otobanların gelişmişliğine de hayran kalacaksanız ama yine de memleketim ve memleketim diyorum ötesi yok
Sakın bana o zaman dön diye yazanlar olmasın çünkü burda olma sebebimi anlattım.Eşim yükseğini tamamen bitirip kendi alanında iş deneyimi edindikten sonra açıkçası hiçte kalmayı düşünmüyorum.Bakalım ikimiz bunu oturup o zaman tekrar konuşacağımıza dair söz verdik.Deneyim kazandıkça paylaşmaya çalışacağım.Oralara gitti de burayı unuttu diyin istemedim.
guru 12.11.2013 12:12:16
ben tam 20 direksyon dersi aldım ve direksyon sınavım 45 dakika sürdü içinde 3 defa park etmek vardı. bunlar türkiyede malesef böyle değil. ama sanırım ocakta ehliyetler değişecek ve heralde almanyada da geçerli olacak. tam emin değilim.
oranın keyfini,tadını çıkarmaya bak derim
fuk_18 12.11.2013 14:14:01
enrinel 12.11.2013 14:25:16
Desene kendi doğup büyüdüğü yerde belli bir yerlere gelen her bayan başka bir ülkeye ayak uydurmaya çalıştığında sıkıntı yaşıyor.Senin adına da gerçekten üzüldüm ve seni anlayabiliyorum.Türk vatandaşı olsaydın tabi daha rahat olurdun.Özel okullarda şansını denemenı tavsiye ederim.Çünkü Almanca'nda vardır.Buna da önem veriyorlar özel okullarda.Ehliyet konusunda sana da hak vermeden edemiyorum ancak herkesin şoförlük yeteneği bir değil.Ben yine de başka ülkeden gelenlere ehliyet konusunda biraz daha yardımcı olmalarını umardım.Çünkü uyum sağlamak açısından da ulaşım özgürlüğü oldukça önemli.Ehliyet kursları da, sınavları da oldukça pahalı öğrendiğim kadarıyla.Bakalım artık hayırlısı diyorum.İnşaAllah sıkıntısız ehliyetimin denkliğini elime alabilirim.En azından aynı dili konuşabildiğin, iki çift laf edebildiğin insanlar içerisindesin
Bende burda oda pek yok malum.Almanca da bilmen gerekiyor.Sadece şuan için en azından Türkçe konuşabilen insanlardan kendine bir çevre edinebiliyorsun.Onlarda da pek seçici davranman mümkün olamıyor
Bu arada Ufuk Bey bende ehliyetlerimizin hiç bir zaman geçerli olamayacağını biliyorum dediğiniz nedenden dolayı.Keşke Guru kardeşimin dediği gerçekleşebilse çok memnun olurduk tabiki
guru 12.11.2013 15:36:30
artık kaçarı yok mecbur alacak ehliyeti de 
) kayınvalidemler var onlarda uzaktalar. gerçi hepsinden önemlisi insanın eşiyle mutlu olması gerisi o kadar mühim değil.fuk_18 12.11.2013 20:29:54
TanerE 12.11.2013 21:40:49
Libahse 13.11.2013 12:46:08
enrinel 13.11.2013 16:10:13
Alıntı yapılan: TanerE - Kasım 12, 2013, 09:40:49 ÖS
Keske bu yaziyi üniversite mezunu ögretmen bir bayan olarak noktalama ve imla kurallarina azami oranda dikkat göstererek kaleme alsaydiniz.
O zaman daha keyifli ve daha akici olabilirdi zira su hali ile baya göz yoruyor.
Yine de bilgilendirme icin tesekkürler, gelme niyetinde olan arkadaslar mutlaka kendilerine pay cikaracaklardir.
enrinel 13.11.2013 16:13:33
Alıntı yapılan: fuk_18 - Kasım 12, 2013, 08:29:54 ÖS
ehliyet denklik gibi bir durumda yok daha 40 gundur Almanya'dasiz genel ön izlemeniz gercege yakin olmus ama zaman gectikce bu sozleriniz dahada aratacaktir duyumlariniz tecrübeleriniz,neyse ehliyet konusa dedigim gibi denklik diye birsey yok
ehliyet konusu var sitede orda gerekli butun bilgiler var ama yine burdan tekrar yazayim,
ehliyetler ab de gecerli degil cunku hem turkiyenin ab disi olmasi ab nin turkiyeyi 3.sinif gormesi hemde turkiyede verilen ehliyetlerin kolayliklarini biliyorlar sizin yapmaniz gereken sadece yazili ve direksiyon sinavina girmek derslere falan girmiceksiniz bunun maliyeti maksimum 700 euro degistirme.ehliyeti hersey icinde hatta isterseniz size yardimci olurum yazili sinava calismanizda kurs sorulari pahaliya satiyor internetten cok daha uyguna alabiliyoruz zaten ehliyet konusunda var bilgi,
ve bu turkiyede ehliyetler degisse bile avrupa standartlarina gelecek deniyor yani avrupada gecerli olacak demiyor cunku bu turkiyenin elinde olan birsey degil
enrinel 24.11.2013 00:20:57
tugce_doerjer 25.11.2013 11:56:18
gelince gordum araba olmadan burada yasayamiyorsun. buyuk sehirlerde belki durum farklidir bilmiyorum.ama benim gibi kucuk sehirde oturacak yada kucuk sehire gelicek olanlar ehliyetini yapsin oyle gelsin.
ehliyetinizi gelmeden alin.gelince de araba kullanip sokaklari,kurallari ogrenin. guru 25.11.2013 12:12:13
) tugce_doerjer 25.11.2013 12:23:12
kayinvalidem de eziliyordu ilk geldiginde istanbula.yaya gecidinde araba durucak sandi atladi yola.cekmesem eziliyordu
guru 25.11.2013 12:26:02
kadın tövbe etmiştir valla...