ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya'yadaki ilk deneyimler!

Sayfa: 1 [ 2 ]

tugce_doerjer 25.11.2013 16:37:20

okey:)  ;D

enrinel 18.02.2014 16:20:04

Evet arkadaşlar! Geleli 4.5 ay oldu ve 3 şubat'ta sonunda zorunlu gitmem gereken dil kursuma başladım. Kabul ediyorum Almanya'ya gelmeden önce herkes A1 alma stresi yaşıyor ve herkes için kolay olmuyor; ama şunu anladım ki iyi ki A1 alıpta geliyoruz. Size tavsiyem kesinlikle eğer maddi imkanlarınız el veriyorsa özellikle grammatik kısmını Türkiye'de daha da ilerletmeniz. Ben B1 seviyesine kadar grammatik dersi almak istedim ve şuan derslerde çok faydasını görüyorum. Böylece derslerde öğretmeninizin neyi anlatmaya çalıştığını daha çok irdeleyebiliyorsunuz. Sınıfımda hiç Türk yok. Bir yandan az çok Almanca konuşmak zorunda kalıyorum diye bu duruma özellikle eşim çok seviniyor ama bir yandan da insan kendi ülkesinden birini arıyor. şuan kullandığımız kitap Deutsch als Fremdsprache für Erwachsene- Klett. Belki kursa başlamadan yada buraya gelmeden araştırmak ve incelemek istersiniz diye düşündüm. Herkese bol şans diliyorum!

zeynepp_87 19.02.2014 10:50:41

Kursu ödeme konusunda destek aldiniz mi enrinel?

enrinel 20.02.2014 23:23:24

Alıntı yapılan: zeynepp_87 - Şubat 19, 2014, 10:50:41 ÖÖ
Türkiye'de elbette ki kendi imkanlarımlaydı; ama burada tamamen ücretsiz değil. İlk başta ben ve eşim öyle sanıyorduk tamamı karşılanacak diye.Ancak devlet ders başı 1.20 € alıyor şuan bizden.Mesela şubat ayı için 120 € ödeme yapmamızı istediler. Özel olarak gelenler bizlerden daha çok ödüyor tabi ki.

fuk_18 23.02.2014 15:25:11

eger tek sen calıscak ısen yanı esın kursa gıdıcek devlet cogu zaman kursun tamamını karsılıyor yol paranı dahıl,tabı gelırın yeterlı olmaması gerek eger 2 es de calısmıyor ise hartz 4 alınıyor ıse devlet yıne karsılıyor kursun tum tutarını otobusle gıdersen otobus paranı fahrgeld veya araban var ıse yakıt paranı karsılıyor her modul gıdıp alıyorsun veya hesabına yatıyor

Alıntı yapılan: zeynepp_87 - Şubat 19, 2014, 10:50:41 ÖÖ

enrinel 04.03.2014 16:30:49

Alıntı yapılan: fuk_18 - Şubat 23, 2014, 03:25:11 ÖS
eger tek sen calıscak ısen yanı esın kursa gıdıcek devlet cogu zaman kursun tamamını karsılıyor yol paranı dahıl,tabı gelırın yeterlı olmaması gerek eger 2 es de calısmıyor ise hartz 4 alınıyor ıse devlet yıne karsılıyor kursun tum tutarını otobusle gıdersen otobus paranı fahrgeld veya araban var ıse yakıt paranı karsılıyor her modul gıdıp alıyorsun veya hesabına yatıyor

Evet Ufuk Bey mutlaka ki haklısınızdır.Sanırım az çok bildiğiniz gibi ben buraya gelmeden önce eşim 800€ maaşlı işte çalışıyor gibi göstermişti.Gerçi ben geldikten sonra bıraktı.Normalde halen üniversite öğrencisi.Belki de o yüzden bizden bir miktar ücret talebinde bulunmuş olabilirler.Bir de kursum hemen evimin yanında.Bunu da göz önünde bulunduruyorlardır belki.

zeynepp_87 08.03.2014 00:58:09

kurs basi 1,20€ karsilamalari cokta büyük birsey degil
karsilaniyorsa kurs ücreti cok güzel tabi

08.03.2014 11:11:41

Alıntı yapılan: zeynepp_87 - Mart 08, 2014, 12:58:09 ÖÖ
kurs basi 1,20€ karsilamalari cokta büyük birsey degil
karsilaniyorsa kurs ücreti cok güzel tabi

1.20 euro degil 120 euro karsiliyor bu da kurs ücretinin yarisi. fakat bir de tüm kurslari hic devamsizlik yapmaksizin bitirdigimiz zaman , bize o zamana kadar ödedigimiz kurs paralarinin yarisini da geri ödüyorlar, b1 sonu sinavini kazanma kosulu ile tabi. hatirladigim kadariyla böyleydi yanlisim olabilir jobcenter den ögrenebilirsiniz bunu detayli olarak byby:)

enrinel 09.03.2014 15:05:30

Alıntı yapılan: e² - Mart 08, 2014, 11:11:41 ÖÖ
1.20 euro degil 120 euro karsiliyor bu da kurs ücretinin yarisi. fakat bir de tüm kurslari hic devamsizlik yapmaksizin bitirdigimiz zaman , bize o zamana kadar ödedigimiz kurs paralarinin yarisini da geri ödüyorlar, b1 sonu sinavini kazanma kosulu ile tabi. hatirladigim kadariyla böyleydi yanlisim olabilir jobcenter den ögrenebilirsiniz bunu detayli olarak byby:)

Evet aynen doğru hatırlıyorsunuz.Bizde şubat için 120 € ödedik.B1 sınavını inşaAllah kazanmak nasip olur ise verdiğim ücretin yarısını geri alacağım.Yalnız bana bir ara doktor 3 günlük rapor vermek zorunda kalmıştı.Çünkü gidebilecek durumda olamadığımı söylemişti.Raporla gelmeme durumunda da verdiğimiz paranın yarısını geri alma şansını kaybediyor muyuz sınavı kazansak bile?Bu konuda peki bir bilginiz var mı?

Sayfa: 1 [ 2 ]