Nazarnet
31.05.2014 12:48:48
Merhabalar.
12 Agustos'da Ankara'da randevum var simdiden evraklarin cogunu hazirladim. Tabi bazi takildigim noktalar var sizlerin yardimina ihtiyacim var.
1- Evraklari mail gonderimine gore siralamamiz lazimmis bunu pek anlamadim yani listede ilk yazandan baslayip ust uste mi koyacagiz.
2- Muracaata ben gidecegim ama bir tanidik para ile senin yerine baskalari vize aliyor sen onlara ver dedi boyle bir sey var mi ilk defa duyuyorum.
3- Pasaportu yeni aldim ama medeni durumum yazmiyor bir sikinti olur mu?
4- Cocugumuz yok bunun icin doldurulacak bir evrak veya bir kurumdan alinmasi gereken evrak falan var mi?
5- Vize basvuru formunu bir turlu dolduramadim bu konuda yardiminiza ihtiyacim var sitede ki ornegi inceledim yeni vize basvuru formunda sanki bazi seyler degismis gibi geldi.
6- Nufus dairesinden bir tanidik memur sayesinde herseyi cikarttim formul A, Formul B ve cikabilecek butun nufus kayit orneklerini cikardi dusunceler kismi kontrol ettim dolu.
Ek olarak esimin Turkiye'ye giris cikislarini, esimin maas kagidini ve vatandasliktan cikis evraklarinida aldim.
Sizlerden ricam bana yeni vize basvuru formunun doldurulmus ornegi varsa burada paylasabilirmisiniz yanlis bir sey yazmaktan cekiniyorum.
Ilgilenen herkese cok tesekkur ederim.
tugce_doerjer
31.05.2014 12:54:34
1.evraklari alt alta diziceksiniz.1.madde en ustte olacak.
2.sizin yerinize baska birinin vize muracaati diye birsey soz konusu degil.o tanidiginiz turistik vize ile karistirmis.bazi ulkelere ize basvurusunu firmalar toplu sekilde yapiyor.ama bu almanya icin gecerli degil.zaten konsoloslukta almanca sinavi yapicaklar size kucuk capli.
3.bir sorun olmaz sonucta nufus kayit orneginizde evli yaziyor.
4.cocuk yoksa evrakta yok.
5.basvuru formunun doldurulmus hali sitede var.
Nazarnet
31.05.2014 13:11:12
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mayıs 31, 2014, 12:54:34 ÖS
1.evraklari alt alta diziceksiniz.1.madde en ustte olacak.
2.sizin yerinize baska birinin vize muracaati diye birsey soz konusu degil.o tanidiginiz turistik vize ile karistirmis.bazi ulkelere ize basvurusunu firmalar toplu sekilde yapiyor.ama bu almanya icin gecerli degil.zaten konsoloslukta almanca sinavi yapicaklar size kucuk capli.
3.bir sorun olmaz sonucta nufus kayit orneginizde evli yaziyor.
4.cocuk yoksa evrakta yok.
5.basvuru formunun doldurulmus hali sitede var.
Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Cok iyi sekilde aciklamissiniz ne yapmam gerektigini anladim.
Yalniz 5. cevapta forumda ki vize basvuru formunu ve bana yollanan vize basvuru formunun ozellikle son sayfalari ayni degil bazi degisiklikler olmus. Bu yuzden foruma yazdim yeni ornek dolduruldu mu diye.
fuk_18
31.05.2014 13:31:00
1.kisimi zaten tugce aciklamis
2.bizim türk milletinde uc kagitcilik cok oldugu icin bunalar devamli olur sen kimsenin sozune bakma
3.pasaportlarda zaten medini durum yazmiyor sorun olmaz
4.cocuk olamdigi icin evrakda gerek yok
5.yeni basvuru formuna bugun yarin calisacagim bitince paylasirim sitede
6.fazla evrak götürmene gerek yok sadece yazanlari götürsen yeterli
7.esinin giris cikislarini isterseler verirsin,vatandaslik ve maas kagitlarini sakin karistirma turkiyede istemiyorlar zaten arabana koy kalsin gerekli evraklar haricinde evrak goturme iceri
Nazarnet
31.05.2014 14:43:43
Alıntı yapılan: fuk_18 - Mayıs 31, 2014, 01:31:00 ÖS
1.kisimi zaten tugce aciklamis
2.bizim türk milletinde uc kagitcilik cok oldugu icin bunalar devamli olur sen kimsenin sozune bakma
3.pasaportlarda zaten medini durum yazmiyor sorun olmaz
4.cocuk olamdigi icin evrakda gerek yok
5.yeni basvuru formuna bugun yarin calisacagim bitince paylasirim sitede
6.fazla evrak götürmene gerek yok sadece yazanlari götürsen yeterli
7.esinin giris cikislarini isterseler verirsin,vatandaslik ve maas kagitlarini sakin karistirma turkiyede istemiyorlar zaten arabana koy kalsin gerekli evraklar haricinde evrak goturme iceri
Detayli aciklamaniz icin cok tesekkur ederim.
Bahsettiginiz gibi uc kagitcilik bizim buralarda cok oluyor bende zaten ilk duydugumda cok sasirdim sizlere sormak istedim. Yeni basvuru formu orneginide bekliyorum. Sizin sayenizde dogru bir sekilde dolduracagim. Zaten yazili evraklarin hepsini hazirladim ne olur ne olmaz bir evrak ister o an yanimda bulunmasi icin hazirladim hepsini. Tamam istenen evraklari ve giris cikis evrakini yanimda gotururum digerlerini arabada birakirim.
Ayrica konuyla alakasi yok ama bir sey danismak isterim bizim bir akrabamizin esi Ankara Almanya konsoloslugunda "atese" yalniz haziranda baska ulkede goreve basliyormus. Bana yardimci olma ihtimali var midir?
tugce_doerjer
31.05.2014 15:28:29
yardimi ancak evraklarinizin isleme daha hizli alinmasini saglar.baska bir yardimi olmaz cunku vizeyi konsolosluk degil yabancilar subesinin onayiyla veriyorlar.yani almanyadaki yabancilar subesine birilerinin torpili yada yardimi etkili olmaz
Nazarnet
31.05.2014 15:50:44
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mayıs 31, 2014, 03:28:29 ÖS
yardimi ancak evraklarinizin isleme daha hizli alinmasini saglar.baska bir yardimi olmaz cunku vizeyi konsolosluk degil yabancilar subesinin onayiyla veriyorlar.yani Almanya'daki yabancilar subesine birilerinin torpili yada yardimi etkili olmaz
Anladim. Evraklarin hizlandirmasi bana cok buyuk katki saglar mi? Yani gun olarak cok fazla etkisi olur mu? Bana torpil yapilsin diye istemiyorum islemler biraz hizlansin bana yeterli. Zaten butun gerekli islemleri yaptim evraklari hazirladim.
fuk_18
31.05.2014 15:53:17
senin kimsenin yardimina ihtiyacin yok, evrakalarin zaten hazir ise sorun degil 30 gunu gozden cik tugcenin demek istedigi turkiyede bulunan birnin yardimi olmaz ancak almanyada esinin yasadigi yerdeki yabancilar dairesinde esine bakan memuru taniyan biri olacakki o evrak geldiginde hemen onaylayip gondercek
Nazarnet
31.05.2014 16:01:45
Alıntı yapılan: fuk_18 - Mayıs 31, 2014, 03:53:17 ÖS
senin kimsenin yardimina ihtiyacin yok, evrakalarin zaten hazir ise sorun degil 30 gunu gozden cik tugcenin demek istedigi turkiyede bulunan birnin yardimi olmaz ancak Almanya'da esinin yasadigi yerdeki yabancilar dairesinde esine bakan memuru taniyan biri olacakki o evrak geldiginde hemen onaylayip gondercek
Verdiginiz bilgi icin tesekkur ederim duzenin nasil isledigini simdi daha iyi anladim.
Dediginiz gibi butun gerekli herseyi yerine getirdim evraklari hazirladim zaten torpil gerektirecek bir durumumda yok yalniz forumlarda goruyorum 3-4 ay hatta daha uzun suren vize sonuclari var yoksa 30 gune raziyim. Ben sadece evrak islemlerini hizlandirabilir mi diye sormustum forumda okuyorum halen gonderilmemis evraklar yazilarina denk geliyorum bu yuzden merak ettigim icin sordum.
tugce_doerjer
31.05.2014 16:29:11
simdi onlarin durumu biraz farkli. esinin durumu yuzunden bekleyenler var. evliliklerine inanmadiklari icin sorgusu uzamis olanlar var. basvurdugu yerdeki yabancilar subesinin yogunlugu yuzunden cevap alamayanlar var. herkesin durumu farkli. normal sure 6-8 hafta arasi. bazilarinin vizesi 10 gunde geliyor. bazilari aylarca bekliyor.dedigim gibi diger uyelerin sorunlarini baz almayin.
Nazarnet
01.06.2014 12:23:46
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mayıs 31, 2014, 04:29:11 ÖS
simdi onlarin durumu biraz farkli. esinin durumu yuzunden bekleyenler var. evliliklerine inanmadiklari icin sorgusu uzamis olanlar var. basvurdugu yerdeki yabancilar subesinin yogunlugu yuzunden cevap alamayanlar var. herkesin durumu farkli. normal sure 6-8 hafta arasi. bazilarinin vizesi 10 gunde geliyor. bazilari aylarca bekliyor.dedigim gibi diger uyelerin sorunlarini baz almayin.
Bende bu yazilan yorumlari okuyunca biraz tedirgin oluyorum ve cok beklemekten korkuyorum. Anladigim kadariyla sartlara ve evraklarin islem surecine bagli olarak vizem cikacak. Ilgilendiginiz icin tesekkur ederim.
Konumuzla alakasi yok ama ek bir sey daha ogrenmek istiyorum vize basvurusuna gittigim zaman kucuk bir sinavdan daha gececegim bu sinav icin basit sorular diyorlar ama herkese ayni seyi mi soruyolar farkli sorularda cikabilir mi? Yoksa sinava hazirlandigim gibi bunada hazirlanmalimiyim?
tugce_doerjer
01.06.2014 12:25:44
hayir hazirlanmaniza gerek yok. ismin ne,nerde dogdun,nerde oturuyorsun... gibi cok kolay sorular.sadece almanca bilip bilmediginizi olcmek icin yapilan bir sozlu gibi dusunun.
Nazarnet
01.06.2014 12:31:24
Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Haziran 01, 2014, 12:25:44 ÖS
hayir hazirlanmaniza gerek yok. ismin ne,nerde dogdun,nerde oturuyorsun... gibi cok kolay sorular.sadece almanca bilip bilmediginizi olcmek icin yapilan bir sozlu gibi dusunun.
Anladim benimle ilgili sorulara hazirlansam yeterli olacak. Biraz olsun rahatladim sinavdan gecipte konsolosluk sinavindan kalmak istemezdim. Tekrardan tesekkur ederim butun bilgiler icin.
tugce_doerjer
01.06.2014 18:06:20
ricaederim
jeremyrenner
04.07.2014 13:38:16
Evrak sırası gerçekten önemli, ben dün başvuruya gittim evraklarım sıralı değil diye beni 2 sıra geriye attılar ve her başvuru formunun altına birer adet fotokopi koymamı söylediler öyle aldılar evraklarımı