Alıntı yapılan: jeremyrenner - Temmuz 05, 2014, 08:40:02 ÖS
kim ne derse desin bunların kazandıkları para helal değil. Milleti sırf egolarını tatmin etmek için oyalıyıp bilmişlik taslıyorlar
şimdi bu yorum çok sığ olmuş
Kim ne derse desin öncelikle empati yapmak gerekiyor biraz. Hayatının uzun bir dönemini Türkiye'de geçirmiş, ülkemi ve halkımı çok seven birisi olarak eğer Almanya devleti benim olsaydı ülkenin nüfusunu yarıya düşürür, birçok Türk, Bulgar, Yugoslav, Plonyalı'yı ülke dışına def ederdim.
Diğerlerini geçelim kendimize bakalım yani Türklere. Bu sıraladığım maddeleri sakın genele yaymayın ama oranın büyük olduğunu da unutmayın.
1. Türkiye'de olsa parasız kaldığında sigara parası için gururundan geçip en kötü işlere dahi razı olacak tipler, Almanya'da iş bulabildiği halde işe gitmez, çünkü bedava para baldan tatlıdır. Yıllarca haram para yerler sonrada camileri doldururlar.
2. Ramazanda 30 gün daha rahat oruç tutabilmek için kranka çıkıp, o ay aldığı haram parayı rahat rahat yerler.
3. Kadın erkek ayrımı yapmadan rahatlıklarından, tembelliklerinden oyalanacak iş bulamazlar bol bol dedikodu yaparlar. İnsanları zan altında bırakıp her fırsatta ahlaktan bahsederler.
4. Türk zekası işte, her işin kolayını bulmaya çalışırlar, bu güzel bişey fakat bunu yaparken üç kağıtıda elden bırakmazlar.
5. Kural delicilikte ustadırlar ve bununla neredeyse gurur duyarlar. Hoşlarına gider. Gider bişey satın alır, işini görür sonrada bu iyi değil der iade eder. Tr de anlatırlardı da bu kadar kolay olmamalı derdim ama gördüm ki o kadarda kolaymış.
6. Eğitim öğretim konusunda o kadar kolaylık ve imkan varken, beyin çalıştırmak zor gelir, gider ıvır zıvır şeylerle zaman geçirip cahil bir şekilde dolanır dururlar.
7. Yıllar olmuş ülkeye Almanca'dan bir haber iş görmeye çalışır, dil lazım olan bi iş olduğunda onan bundan yardım isterler. Çünkü öğrenmek için beyin lazım, oda mevcut ama çalıştıracak yok.
8. ...
9. ...
.....
.....
.....
sayılabilecek daha çok madde var. Siz olsanız bu şekilde örnek olan bir toplumu ülkenize kabul edermiydiniz. Seçici olmazmıydınız.
Empati yapmak lazım demiştim. Türkiye'ye savaş nedeniyle Suriyeli göçmeler geldiğinde devlet maaş bağladı, neredeyse asgari ücret kadar para verdi, ne oldu hükümet yanlıları dahi bir çok insan isyan etti, "Bu ne yaaa bedava para dağıttılar adamlara biz aç geziyoruz, bunlar hep bizim vergiler" diye sızlandılar. Bu insanların içinde zor durumda olan, hayatını kurtarmak için gelen, ilk etapta yaşamak için verilen paraya ihtiyacı olanlar vardı, ama yinede bunlar bile sızlanmaya engel olmadı. Almanya'da da hakkıyla çalışan insanların vergi kesintileriyle haksız para yiyen bir çok insan var. Normal olarak Alman halkıda bundan bundan şikayetçi oluyor.
Bende vize alırken baya bir zorlandım, çok oyalandım ama geldim gördüm ki adamlara hak verdim.
Durum çok değişti artık, adamlar kaliteli insan istiyor. Üniversite mezunu, kafası çalışan, yük değil katkı sağlayacak, para kazandırıp para kazanacak adam lazım bunlara.
Türkiye'de adam olamamış, baltaya sap olamamış bir çok kişi Almanya'ya kapağı atıp hayatını kurtarma derdinde. Bu kafada olan arkadaşlara söylüyorum, gelmeyin arkadaşım gelmeyin, senin için inanın bu ülkede yaşamak daha zor. Çok daha zor. Sana göre değil buraları.
Tabi biz Türkler hep mi kötüyüz, hayır tabi ki, Türkiye'de işi güçü olmuş, ama bi şekilde kaybetmiş, bunalmış buraya gelmiş insanlarda var, en yakınımda iki kişi arkadaşım. Onlarda iş kurmuş, kendini işini geliştirmiş, 5-6 yılda çok iyi paralar kazanmış, çok güzel hayat sürüyorlar. Bu bahsettiğim insanlar Türkiye'de de yeniden kendilerine bu hayatı kurabilecek yeteneklerde ama psikolojik olarak ortam değiştirmek istemişler.
Sonuç olarak şunu size net olarak söyleye bilirim. Eğer bir insan iyi şeyler yapabilecek kabiliyette, çalışkan ve azimliyse ülkenin bir önemi yok her yerde parasını kazanır.
Muhtemelen bu yazıyı okuyan bir çok arkadaşım benim hakkımda bir sürü olumsuz düşünceye kapılacaklar, şunu bilmeliler ki şahsen ben bu düşüncelere sonradan sahip oldum, Almanya'ya geldikten sonra dediğim gibi başka toplumlar değil kendi halkıma baktım ve bu kadar da olmamalı dedim.