ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Almanya vize onay süreci 15 günü geçti

Sayfa: [ 1 ] 2

serawara 18.09.2014 14:56:43

Merhaba

Ailemle birlikte Almanya'daki akrabalarımızın düğününe gitmek için 02.09 tarihinde vize başvurusunda bulunduk. idatanın istemiş olduğu tüm belgeleri ibraz ettik. Sadece idata'da bulunan kadın akrabalarımızla gerçekten kan bağımızın olduğunun ispatı olan bir belgeyi 1 saat içinde istedi. Biz de başka bir şehirden geldiğimiz için bu süre içinde tedarik edemeyeceğimi söyledim ve eksik belge verdik diye imza attırdılar.

Aradan 15 gün geçmesine rağmen (zira sayfada en az 15 gün önce başvurun yazıyordu) hala ses seda yok ve konsolosluk ne maile ne telefona ne faksa cevap veriyor. İşin kötüsü 6 ay önce aldığım biletlerin tarihi geldi ve yanacak. (4 gün var). Kısaca durumumdan da bahsetmek gerekirse;

Oldukça kurumsal bir firmada mühendisim, düzenli kullandığım bir maaş hesabım var, gayrimenkulum yok, eşim çalışmıyor, küçük bir kızım var, davetiye mektubum var, büyük bir borcum yok, takip altında değilim, iznim var, 10 yıllık sgk girdim var vs. Tek olumsuz olabilecek durum maaşım biraz düşük ve seyahat için bir miktar kredi çekmiştim. Başka bir şey gelmiyor aklıma. Sizce sorun ne olabilir?

YAMANEFE 18.09.2014 15:19:17

Zaten sizin kredınızle borcunuzla  vs vs ilgilenmez konsolosluk   bunları zaten goremez ki .. ama eksik evraktan beklemede olabilirsiniz .. veya soylede olabılır tam bayram zamanı  yogun olabılır konsolosluk muraacatlardan dolayı 

Adamların tek istegi su bankada bir miktar para  gidis donus bileti ve orada kimde kalacaksanız davetiye .
bence   ısrarla arayın ve ulasmaya calısın dugun tarihini belirtti isenız ve ucak bıletini ibraz ettiyesenız bu aralar gelebilir cevabınız ..( ayrıca bence cok sacma akrabanızdan akrabalık ıspatlamaları  bu bir arkadasınızda olabilirdi siz sonucta turist vizesi alacaksınız )

serawara 18.09.2014 17:02:26

Yanıt için teşekkürler

Söylediğiniz şartların hepsi mevcut. Dediğiniz gibi bayram öncesi olduğu için yoğunluk olabilir. Ama insan bir dönüş yapar, mağdur edeceksin sonuçta. Kendilerini o kadar üstün ve ayrı bir konumda görüyorlar ki; kimse bunları eleştiremez, yargılayamaz... Sonuç olumlu da çıksa olumsuz da çıksa bir daha Türkiye den vize isteyen hiç bir ülkeye gitmeye teşebbüs bile etmeyeceğim. Ağzımdan burnumdan geldi.

YAMANEFE 18.09.2014 17:25:18

bence ogle dusunmeyın ..  adamlar net bır sekilde isteklerini sunar ..ama  ilk vizeniz oldugu icin  sıkıntı yasamıs olabilirsiniz.. benim annem ev hanımı babam ustunden emekli ..  sadece bir emekli parası var ama ne zaman istek yolasam 3 ay vize alır hemde 2,3 gunde vizesi gelir.. onemli olan  tam evrak ve tam duzen seklinde iceri vermek ....  UNUTMAYIN ALMAN DİSİPLİNİ

serawara 18.09.2014 22:11:18

Evet Alman disiplini ben de öyle bekliyordum ama bu disiplin kendi vatandşları için gecerli sanirim. 15 gun diyosa 15 gün içinde cvp verecek. Çok fazla maddi zararim var. Çok sinirliyim. Bindigim araba alman mali yemin ediyorum satip japon arabasi alacam o derece. Benim icin bitmistir avrupa.

1963 19.09.2014 02:50:03

merhaba almanya vizesi malesef böyle sizin eksik evraginiz ne bilmiyorum ama muhtemelen o yüzden uzun sürmüstür vizenizin gelmesi

yusuf46 20.09.2014 23:59:53

Merhaba arakadaslar,bende aile birlesimi icin istanbulda bas vurdum vizem 20 günde geldi 24.09.2014 tarihde almanyaya gidiyorum darisi bekleyenlerin başına.vizeye basvuranlar iki hafta sonra eşlerini almanya yabancilar şubesine göndersinler vizeyle ilgili evrak lazimmi diye sorsunlar lazim olanlari yaninda götürüp polise versinler cunku evraklar polise ulaştığında onlarda isteyebilir zaman kaybi olmasın derim arkadaslar inşAllah cabucak sizinkide cikar vizeleriniz.

serawara 21.09.2014 23:52:52

Ve biletler yandi. Allah belani versin Almanya..

serawara 22.09.2014 15:20:35

Bu gün konsolosluğa ve Almanya Yabancılar Birimine İngilizce olarak mail attım. Sizin mükemmel, harika, zengin ülkenize ne şimdi ne gelecekte gelmek istemiyorum verin pasaportlarımı dedim. Konsolosluk zaten cvp dönmedi. Yabancılar birimi ise otomatik mesaj gönderdi bireysel olarak kimseyle muhatap olmuyoruz diye. Adamlar kendilerini Allah (haşa) yerine koymuşlar. Sırada mahkeme var.

tugce_doerjer 23.09.2014 07:49:28

iste hep ayni sorun cikiyor karsiniza. vize islemlerinin sorunlu oldugunu biliyorsunuz.biletlerinizi niye onceden aliyorsunuz? gideceginiz tarihe biletlerinizi ayirtsaydiniz keske. bir cok kisi ayni hatayi yapiyor ve sorun yasiyor.normalde turistik vize 2 gunde cikiyor. gecmis olsun.

serawara 23.09.2014 11:01:29

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Eylül 23, 2014, 07:49:28 ÖÖ
iste hep ayni sorun cikiyor karsiniza. vize islemlerinin sorunlu oldugunu biliyorsunuz.biletlerinizi niye onceden aliyorsunuz? gideceginiz tarihe biletlerinizi ayirtsaydiniz keske. bir cok kisi ayni hatayi yapiyor ve sorun yasiyor.normalde turistik vize 2 gunde cikiyor. gecmis olsun.

birincisi rezervasyonu kabul etmediler. ikincisi rezervasyonun süresi en fazla bir (1) hafta ki ben 6 ay önce almıştım biletleri ucuz olsun diye. Tabi bunları pegasus için konuşuyorum. THY den neden almadınız diye soracak olursan; eğer aynı güzergahtan bir firma x lira isterken ikincisi 3x lira istiyor. Biz de sabancının çocuğu olmadığımıza göre pegasusdan aldık. Bu kadar basit yani.

jeremyrenner 24.09.2014 11:28:36

Sen erken pes etmişsin bilader bir Türk kanının son damlasına kadar mücadele etmeli bak ben 84 günden beri bekliyorum er ya da geç verecekler

serawara 24.09.2014 11:49:48

Alıntı yapılan: jeremyrenner - Eylül 24, 2014, 11:28:36 ÖÖ
Sen erken pes etmişsin bilader bir Türk kanının son damlasına kadar mücadele etmeli bak ben 84 günden beri bekliyorum er ya da geç verecekler

Zaten kanımın son damlasına kadar savaşıyorum savaşacağım da fakat bu onlardan vize almaya çalışmak değil aileme ve bana yaptıkları onur kırıcı davranışların hesabını verecekler. Alsın vizelerini, memleketlerini başlarına çalsınlar. Ömrüm boyunca adımımı atmam gerekirse avrupaya ama ne olursa olsun bana cevap verecekler ve zararımı karşılayacaklar.

jeremyrenner 24.09.2014 13:09:30

Ama keşke bekleseydin derim çünkü suriyelilerden ve Almanya'daki tatillerden dolayı yoğunluk oluo

serawara 29.09.2014 17:31:26

28 gün oldu hala ses seda yok!!!!! Yemin ediyorum tiksindim bu almanlardan. Pasaportları alır almaz mahkemeye gidecem. Allah belalarını verir inş..

Sayfa: [ 1 ] 2