ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Devlet yardımı!!! Bilgisi olanlar lütfen cevaplarsa

Sayfa: [ 1 ] 2 3

florest35 16.01.2015 13:55:54

Merhaba Arkadaşlar kısaca almanya ya evlenerek geldım 8 ay oldu geldiğimden beri 450 € calısıyor gozüküyorum bugun itibariyle işler az diye işyeri çıkarıldığımı soyledı her neyse buraya geldıgımden beri devlete yardım ıcın hıc basvuru yapmadık bişi için suan evimiz kira birazda taksitler var esya vs eşim full işi var süresiz calısması yanı ve suanda kursa gitmek istiyorum zaten zorunlu ama devlete basvurup yardım almak ıstıyorum cunku kursta para ıstıyor bu durumda nereye basvurmam gereklı bılenler varsa lütfen yazarsa cok sevinirim arkadaslar kısacası eşim calısıyor dıye devlet bıze yardım edermı herkez bısı soyledı buralarda kafam karıstı eder etmez nedır ?

florest35 16.01.2015 16:30:07

ARKADAşLAR KİMSE BİLMİYORMU YA NASIL BİR YOL İZLİCEM *?

omerumutesen 16.01.2015 16:38:08

devlet tabi ki de yardim eder ama bu kosullara uygunmusun diye ilk once inceleme yapiyor.esinin maasi ne kadar, cocuk var mi bunlari da yazarsin bilgim dahilinde sana olabilecekleri yazarim.

1963 16.01.2015 20:26:34

esinin maasi yüksekse yardim etmez tabiiki bu durumda kurs paranida ödemez esinin maasi nekadar yazarsan alip alamiyacagin belli olur

florest35 16.01.2015 21:15:19

Eşimin maası 1400 yakın çocukta yok ev kıra oda 720 felan buluyor şuanda işim olmadııgı ıcın kursa gıtmek ıstıyorum ama oda para tabı basvurunun faydası olurmu yardım ıcın acaba burda kımısı dıyo basvurma kımı basvur sasırdım acıkcası derdim zaten devletten gecınmek deıl ama en azından su kursu yapana kadar belkı kurs parası odeyebılır hanı bilgisi olan arkdaslar nasıl bı yol ızlerım cevaplarsa tsk ederım cok..

fuk_18 16.01.2015 21:50:02

neden utaniyorsun devletden gecinmek degil diyerek devletten tabiki gerektiginde yardimini alacaksin sen nasil calisirken nerdeyse maasinin yarisini devlete veriyorsan onlarda sen zordurumda kaldiginda bu azullere romanlara bulgarlara 10 mil yon insana yardim ettigi gibi sanada yardim etmek zorunda,esinin maasi yuksek biraz sans isi basvur cikar yada cikamz ama bunu kurs ayarliyor kursa git orda konus anlat kursa gitmek istedigini durumunun iyi olmadigini söyle esinin maas bodrosunu isterler ona göre degerlendirirler

harz4 da alabilirsin belki ama 1400 euro ile sanmiyorumda yinede sansini deneyebilirsin

Alıntı yapılan: florest35 - Ocak 16, 2015, 09:15:19 ÖS
Eşimin maası 1400 yakın çocukta yok ev kıra oda 720 felan buluyor şuanda işim olmadııgı ıcın kursa gıtmek ıstıyorum ama oda para tabı basvurunun faydası olurmu yardım ıcın acaba burda kımısı dıyo basvurma kımı basvur sasırdım acıkcası derdim zaten devletten gecınmek deıl ama en azından su kursu yapana kadar belkı kurs parası odeyebılır hanı bilgisi olan arkdaslar nasıl bı yol ızlerım cevaplarsa tsk ederım cok..

florest35 16.01.2015 21:53:34

fuk_18 kardeşim tskler verdiğin bilgiler için yinede evet bi şansımı denemek istiyorum gidip basvurcam zaten kursa gıtmek ıstıyorum bır an once hem kendımı gelıstırmek hem daha ıyı iş fırsatları ıcın yınede cok saol tesekkurler

mybird77 17.01.2015 23:48:14

Selam arkadaşım,  bildigim kadariyla eyaletten eyalete değişiyor ben Berlinde B1 e kadar ücret ödenmeyecegime dair ilk yabancılar subesine gittiğimizde evrak vermişlerdi. Sende git yabancılar şubesine yada VHS yani halk eğitim merkezi ne orda onlar sana yardimci olur. Yanılmıyorsam herkes için aynı yani B1 e kadar ücret ödemezsin. Genede git sor çekinme,  kesinlikle çekinme.
Sevgiler.

alanyali 20.01.2015 00:55:04

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ocak 16, 2015, 09:50:02 ÖS
neden utaniyorsun devletden gecinmek degil diyerek devletten tabiki gerektiginde yardimini alacaksin sen nasil calisirken nerdeyse maasinin yarisini devlete veriyorsan onlarda sen zordurumda kaldiginda bu azullere romanlara bulgarlara 10 mil yon insana yardim ettigi gibi sanada yardim etmek zorunda,esinin maasi yuksek biraz sans isi basvur cikar yada cikamz ama bunu kurs ayarliyor kursa git orda konus anlat kursa gitmek istedigini durumunun iyi olmadigini söyle esinin maas bodrosunu isterler ona göre degerlendirirler

harz4 da alabilirsin belki ama 1400 euro ile sanmiyorumda yinede sansini deneyebilirsin

ufuk kardeşimin dediğine bak sen birader. bende ufuğun dediğini yaptım. yarın maaş işlerim halloluyor. jopcentere git deki gelirim yok işten çıkarıldım dil okuluna gitmek istiyorum hemen yardımcı oluyorlar. benım vizem uzatılmamıstı daha kadın dedi yabancılar şubesinden bir kagıt at dedı aldım yarın verecem hem aylık hem okul masraflarıma yardımcı olacaklar ama benim eşim öğrenci . insAllah sanada yardımcı olurlar.

1963 20.01.2015 01:23:28

isten ayrildin diye jopcenter para vermez  hesaplarken esinin gelirine bakiyorlar esinin aldigi tüm gelirleri hesaplaniyor buda esinin gelirinin 1200 euro civarinin altinda olmasi gerekiyor üstündeyse vermiyorlar jopcenter senin giderlerinede bakmiyor onlarin aylik birkisi icin hesapladiklari belirli giderler var onlara göre hesapliyorlar tabiiki cocuk varsa bu degisir

turkiyem25 20.01.2015 02:56:00

Benimde bir sorum olacak ben almanya ya geleli 9 ay oldu suan almanca kursuna gidiyorum meslegim erkek kuaförü ve calismak istiyorum turkiyeden alinmis bir belgem filan yok herhangi bir okula gitmeden veya tras bilsigimi gösterip kanitlasam  calismam icin veya belge verilirmi ??

fuk_18 20.01.2015 03:08:56

kursa okuluna gitmeden belge alamazsin belgesiz olarak sadece turk yerlerinde uc kurus paraya calisirsin

Alıntı yapılan: turkiyem25 - Ocak 20, 2015, 02:56:00 ÖÖ
Benimde bir sorum olacak ben almanya ya geleli 9 ay oldu suan almanca kursuna gidiyorum meslegim erkek kuaförü ve calismak istiyorum turkiyeden alinmis bir belgem filan yok herhangi bir okula gitmeden veya tras bilsigimi gösterip kanitlasam  calismam icin veya belge verilirmi ??

turkiyem25 20.01.2015 03:50:09

Almanca kursu bitmeze belge alinmazsa ne oluyo postaliyolarmi

fuk_18 20.01.2015 04:17:48

nerde aykiri sorular var sen soruyorsun bu sitede

almanca kursu neden bitmesin kendine guvenin yok b1 alamazsam diye korkuyorsan korkma a2 almaya bak en azindan
ikincisi kurs bittikden sonra ister ausbildung yaparsin istersen leihfirma uzerinden calisirsin is isterse is cok ama önce sen kursu varsa ehliyetini aradan cikarmaya calis

Alıntı yapılan: turkiyem25 - Ocak 20, 2015, 03:50:09 ÖÖ
Almanca kursu bitmeze belge alinmazsa ne oluyo postaliyolarmi

turkiyem25 20.01.2015 08:19:04

Ehliyete hazirlaniyorum a2  oturumda yetecekmi bana suresizde gerekmiyomu simdi bunlar mecbur kurs yaptiriyo bitince kazanamazsam yine yollamazlarmi..hoca alman sinifta tek turk benim hicbisey anlamiyorum zorlaniyorum dogal deilmi sence

Sayfa: [ 1 ] 2 3