fuk_18
20.01.2015 13:06:16
hoca türksa olada almanca anlatacak dersi ders almanca anlitacak mecburen birsuru insan bu sinava girip gecti sen niye korkuyon senin farkin yok diger insanlardan sende yaparsin istemen yeterli ayrica b1 alamazsan 300 saat daha devam gitmen lazim en kotu a2 al diyorum oturumu bir sekilde uzatirsin ama mumkunse b1 almaya calis ilerde yarari olacak cunku
Alıntı yapılan: turkiyem25 - Ocak 20, 2015, 08:19:04 ÖÖ
Ehliyete hazirlaniyorum a2 oturumda yetecekmi bana suresizde gerekmiyomu simdi bunlar mecbur kurs yaptiriyo bitince kazanamazsam yine yollamazlarmi..hoca alman sinifta tek turk benim hicbisey anlamiyorum zorlaniyorum dogal deilmi sence
turkiyem25
20.01.2015 15:23:55
B1 olmasada oturum uzatiyolar ama b1 suresiz icin ve is icin faydaliymis hoca turk olsaydi bazi seylerin detayini turkce anlayabilirdim kötü olanda bu oldugum yer kucuk almanca dialog yapmak zor köy burasi insan görmek olay gelistiremiyosun.. a2 tam olarak neya faydasi var
Biraz rahatsiz oldugum icin 3 haftadir krankim doktor kagitlarini kursa veriyom tabi ama cok krank aldigimdan devlet 300 saati karsilamazmis oyle diyolar
fuk_18
20.01.2015 17:56:23
cok krank aldigindan devlet karsilarmi bilmiyorum 300 saati ama kafanda bitirmissin zaten sen kursu sanirim ve zorla gidiyor gibisin,istersen birak ise gir bulabilirsen calis ama ordada cok krank yaparsan oda uymaz sana
Alıntı yapılan: turkiyem25 - Ocak 20, 2015, 03:23:55 ÖS
B1 olmasada oturum uzatiyolar ama b1 suresiz icin ve is icin faydaliymis hoca turk olsaydi bazi seylerin detayini turkce anlayabilirdim kötü olanda bu oldugum yer kucuk almanca dialog yapmak zor köy burasi insan görmek olay gelistiremiyosun.. a2 tam olarak neya faydasi var
Biraz rahatsiz oldugum icin 3 haftadir krankim doktor kagitlarini kursa veriyom tabi ama cok krank aldigimdan devlet 300 saati karsilamazmis oyle diyolar
turkiyem25
20.01.2015 18:08:33
Belgeyi mecbur alacagimi biliyorum kafamda bitirmedim ama en azindan simdilik kazanamicam o yuzden ehliyete yuklendim bidahakine kursuda bi sekilde alacagim ama diyelim olduya biraktim sonucu be olur devletren geciniyorum
omerumutesen
20.01.2015 18:32:03
Alıntı yapılan: turkiyem25 - Ocak 20, 2015, 06:08:33 ÖS
Belgeyi mecbur alacagimi biliyorum kafamda bitirmedim ama en azindan simdilik kazanamicam o yuzden ehliyete yuklendim bidahakine kursuda bi sekilde alacagim ama diyelim olduya biraktim sonucu be olur devletren geciniyorum
Kursu bitirmezsen ve kendin sebepsiz yere birakirsan devlet seni ise gondermeye calisir 3-5 tane ise gidersin almancan yok diye arbeitsamta geri kagit yollarlar bu sekilde bu kisiyle calisamayiz kursa gitmesi lazim derler bir miktarini arbeitsamt bir miktarini calistigin yer karsilar kursun tekrar seni kursa gonderirler tabi bu kursa gitme surecini is yerin kabul ederse %99 kabul etmez cikisini verir. is bulmadan sebepsiz kursu birakirsan arbeitsamt sana % 10000 bir suru is gondericek fakat onlari gondermeden once sebepsiz kafana gore biraktigin icin paranin belli kismini yada ailede sana odenen kira ve yasam parasinin tamamini 3 ay boyunca kesme sanslari var. ufugun dedigi gibi a2 yi almaya calisirsan sana hic birseye yaramaz sen boyle dusundukten sonra.
Ufugun sana dedigi sey en azindan cabala birseyler yapmaya calis herkes yapiyor sende yaparsin demek istiyor. b1 almak o kadar da zor degil ustune ustluk ben de kurs zamani iki sefer tatile gittim toplamda bende 8 hafta kadar kursu aksatmistim fakat sorun yasamadan gayet rahat bir sekilde sinavi gectim. berberlikten bahsetmissin eger ki elinde boyle bir meslek varsa senin dil kursuna 4 kolla sarilman lazim b1 belgesini almadan burda ausbildung yapamazsin ve elinde turkiyeden belge yoksa burda ausbildung yapmadan berberlik yapamazsin.hos bir kac yer bulursun siyah calisirsin 3 ay 5 ay 2 yil derken belkide 3 hafta sonra bile olabilir sen bu rahatlikla calisirken zoll gelir siyah calistigini ogrenir geriye donuk arastirmasini yapar vergi kacakciligindan sana dava acilir dava bitene kadar burda kalirsin o arada sureli oturumlar aliyorsan davan bitince sinir disi edilirsin ve ustune kacak yaptigin is gunlerini hesaplayarak arbeitsamttan aldigin paralarda dahil olmak uzere kazandiklarinda dahil hepsini geri odetirler odememeye diretirsen yurt disi cikisini yasaklar hapise atarlar yatarsin.
Simdi bu tarz anlatimlardan sonra sence de 5-6 aylik kursa gidip afedersin ama biraz bi taraflari sikip dili ogrenmek mi kolay yoksa butun bu riskleri goze alarak sacma yollardan gitmek mi kolay.bence elinde meslek konusunda boyle bir firsat varken kursuna git pasalar gibi de alirsin b1 i hic korkma hepimiz almanca konusan hocadan ogrendik bu dili hepimiz oyle gectik sinavi sinavini gec ondan sonra seneye mart ayina kadar kendine bir berber bulursun ve 2016 eylulde de ausbildunga baslarsin. eger ki istek varsa hepsi olur
turkiyem25
20.01.2015 19:15:46
Almanyadaki statu cok õnemli cocugun alman olmasi filan okadar kolay deil bazi seyler almancayi tabi ogrenicez mecbur burda yasiyosak
omerumutesen
20.01.2015 20:21:23
Alıntı yapılan: turkiyem25 - Ocak 20, 2015, 07:15:46 ÖS
Almanya'daki statu cok õnemli cocugun alman olmasi filan okadar kolay deil bazi seyler almancayi tabi ogrenicez mecbur burda yasiyosak
Almanyadaki statüyü hicte umursamiyorlar ben sana soyliyim biraz arastirdin mi hepsini kolaylikla bulabilecegine inaniyorum ama gene de kanunlarin icinde ki ikamet yasasinin 2014 yili sonlarina dogru onaylanmis yeni halinin kanun belgelerinin türkce cevirisini sana buraya paylasiyorum (unutmadan soyliyim maddelerde gorecegin kanun fikralarinin numaralari ayrietten sayfalarca acilima sahip oldugunda onlari paylasamiyorum ve konu da ikamet yasasindan ciktigi icin takibi baska mercilere ulasiyor ) devletin bozulmaz duzenini bozucu hareket ettikten sonra adamlar cocuguna daha fazla zarar verecegine hitaben seni daha kolay sinir disi ediyorlar bunlarida hatirlatayim o zaman devreye jugendamt giriyor zaten. o konu hakkinda da basi agriyan bir suru insan oldugu icin illa ki haberlerde dahi gormussundur neler yapabildiklerini
Bu da kanunun maddelerinden sadece bir kaci
Madde 54a
Sınırdısı Edilmelerine Karar Verilen
Yabancıların ç Güvenlik Nedenleriyle Gözetimi
(1) 54'üncü maddenin 5, 5a veya 5b nolu hükümlerine göre hakkında icra edilebilir bir
sınırdısı etme kararı veya 58a maddesine göre icra edilebilir bir sınırdısına sürme kararı
bulunan bir yabancı, ilgili Yabancılar Dairesi tarafından baska bir tedbir öngörülmedigi
taktirde, haftada en az bir kez ikamet ettigi yerdeki yetkili polis karakoluna sahsen müracaat
ederek mevcudiyetini göstermekle yükümlüdür. 1'inci cümlede belirtilen sınırdısı etme
nedenlerinden baska nedenlerle ülkeyi terk yükümlülügü icra edilebilir olan bir yabancıya,
kamu güvenligi ve düzenine yönelik bir tehlikenin önlenmesinin gerekli olması halinde 1'inci
cümlede belirtildigi sekilde bir müracaat yükümlülügü getirilebilir.
(2) Yabancının ikameti, Yabancılar Dairesi tarafından farklı bir tedbir öngörülmedigi
takdirde, bu dairenin görev bölgesi ile sınırlıdır.
(3)Yabancının sınır dısı edilmesine neden olan faaliyetlerini sürdürmesini güçlestirmek veya
önlemek ve Dernekler Kanunu'nun veya sair kanunların öngördügü kayıt ve yükümlülükleri
daha iyi denetleyebilmek amacıyla gerekli görüldügü taktirde yabancı, bir baska yerde veya
yabancılar dairesinin görev bölgesi dısında da belirli meskenlerde ikamet etmekle yükümlü
kılınabilir.
(4) Sınırdısı edilmesine neden olan faaliyetlerini sürdürmesini güçlestirmek veya önlemek
amacıyla yabancı, elinde iletisim araçlarının olması ve bunların, iç güvenlige veya üçüncü
kisilerin hayatlarına yönelik ciddi tehlikelerin önlenmesi için kısıtlanmalarının gerekli olması
halinde, belirli iletisim araçlarını kullanmamakla veya bu hizmetlerden yararlanmamakla da
yükümlü kılınabilir.
(5) 1-4'üncü fıkralarda belirtilen yükümlülükler, yabancının tutuklu veya hükümlü bulunması
halinde askıya alınır. 3'üncü ve 4'üncü fıkralara göre verilmis bir karar derhal icra edilir.
Madde 55
Takdire Baglı Sınırdısı Etme
(1) Bir yabancı, ikametinin, kamu güvenligi ve düzenine veya Almanya Federal
Cumhuriyeti'nin diger önemli çıkarlarına halel getirmesi halinde sınırdısı edilebilir.
(2) Bir yabancı, 1'inci fıkra hükmüne göre özellikle
1. Bu Kanuna göre Schengen Uygulama Anlasması'nı uygulayan ülkelerin resmi daireleri
tarafından yapılan islemlerde, ancak, yabancının önceden bu tür fiillerin doguracagı hukuki
sonuçlar hakkında bilgilendirilmis olması kaydıyla, yurt içinde veya yurt dısında
a) bir Alman oturma izni, bir Schengen vizesi, pasaport yerine geçen bir belge, pasaport
yükümlülügünden istisna yapılmasına iliskin izin veya sınırdısına sürülmenin durdurulması
amacıyla yanlıs ve eksik bilgiler vermis olması veya
b) yasal yükümlülügün bulunmasına ragmen bu Kanun'u veya Schengen Uygulama
Anlasması'nı uygulamakla yetkili dairelerin öngördügü tedbirlere katkı saglamamıs olması,
1a. Bir hizmet sözlesmesi yapılırken isverene yanlıs ve eksik bilgi vermesi ve bu sayede
19'uncu maddenin 2'nci fıkrasının 3 nolu hükmüne göre yerlesme izni almıs olması,
2. yasal düzenlemeleri veya mahkeme kararlarını ya da idari karar ve tasarrufları münferit
veya önemsiz olmamak kaydıyla ihlal etmesi veya Federal Almanya'da kasti suç olarak kabul
edilen bir suçu Federal Almanya dısında islemis olması,
3. fuhusla ilgili yürürlükteki yasal düzenlemeyi veya idari tasarrufu ihlal etmesi,
4. eroin, kokain veya benzeri tehlikeli uyusturucu madde kullanması ve rehabilitasyonunu
saglayacak gerekli tedaviye hazır olmaması veya bundan kaçınması,
5. davranıslarıyla kamu saglıgını tehlikeye düsürmesi veya uzun süreden beri meskeninin
bulunmaması,
6. kendisi, aile fertleri veya hanesine dahil sair kisilerin geçimi için sosyal yardım alması,
7. kendi ailesi dısında yetistirme yardımı veya Sekizinci Sosyal Kanun'a göre genç yetiskin
yardımı alması ( Bu hüküm, anne ve babası veya velayetini tek basına üstlenen anne veya
babası yasal olarak Federal Almanya'da ikamet eden çocuklar için geçerli degildir.) veya
8. a) bir toplantıda veya bildiriler dagıtmak suretiyle bir barısı ihlal suçunu, bir savas suçunu
veya bir insanlık suçunu veya bunlarla kıyaslanabilir agırlıktaki terörist eylemleri, kamu
güvenligini ve düzenini bozacak sekilde alenen onaylaması veya propagandasını yapması
veya
b) kamu güvenligini ve düzenini bozacak sekilde halk kesimlerine karsı kin kıskırtıcılıgı
yapması veya onlara yönelik sert ya da zecrî tedbirler alınmasını talep etmesi veya halk
kesimlerine hakaret ederek, kötü niyetle asagılayarak veya iftira ederek bunların insan
onuruna saldırması
9. diger etnik grupların veya dinlerin üyelerine kin gütmesine veya kinini artırmasına yönelik
bir çocuga veya bir gence planlı ve sürekli etki yapması,
10. baska bir kisiyi kabul edilemeyecek bir sekilde, özellikle siddet uygulayarak veya siddetle
tehdit ederek Federal Almanya'nın ekonomik, kültürel ve toplumsal yasamına katılmasını
engellemesi veya
11. baska bir kisiyi zorla evlenmeye zorlaması veya bunu denemesi
hallerinde sınırdısı edilebilir.
(3) Sınırdısı etme kararının verilmesi asamasında
1. yabancının yasal ikamet süresi ile Federal Almanya'daki korunmaya deger sahsi, ekonomik
ve diger bagları,
2. sınırdısı etmenin, yabancının Federal Almanya'da yasal olarak ikamet eden ve kendisi ile
aile veya hayat arkadaslıgı birligi içinde beraber yasadıgı aile fertleri veya hayat arkadası için
yaratacagı sonuçlar,
3. sınırdısına sürmenin ertelenmesine iliskin 60a maddesinin 2'nci fıkrasında belirtilen sartlar
dikkate alınır.
turkiyem25
20.01.2015 20:51:30
Sagolun... 9 ay oldu geleli herkesin desigine gorede ehliyet 6 ay gecerli ve benimkide bitti yani araba kullanamiyorum suan bilmek istedigim ben alman ehliywtine calisiyorum ve alman ehliyetini alana kadar turk ehliyetini kuölanmak icin izin almak gibi bir imkan varmi bu sekilde yararlanilabilecek ?
TR ehliyetin almanya ilk giris yaptigin tarihten itibaren 6 ay gecerli ve eski ehliyetini kullanman gibi birsey asla soz konusu degil ehliyete nerede calisiyorsun kursa anmeldung yaptinmi
turkiyem25
21.01.2015 01:49:49
Yaptim anmeldung turkce kitabi verdiler kurstan ona calisiyorum haftaya girmeyi dusunuyorum nasipse bakalim.. cumartesi ilk yardim dersine giricem o kolay
fuk_18
21.01.2015 02:07:12
turkiyem25
21.01.2015 02:58:53
Iste kitapta test yok isin aksi tarafi ehliyette. Olsaydi iyi olurdu ama yok
ilk yardim hemen aradan cikar sinava nezaman giriceksin hangi sehirdesin ?
turkiyem25
21.01.2015 20:17:55
Osterode am harz da yasiyorum burda giricem
turkiyem25
21.01.2015 20:18:46
10 gun icinde girmeyi dusunuyom