ibeber
06.02.2015 13:13:15
Arkadaşlar selam,
22 Aralık'ta başvurduğum aile vizesi sonunda onaylandı. Bende haftaya Almanya'ya gidiyorum.
Bundan sonra yapılması gerekenler hakkında bilgi sahibi olanlar süreci özetleyebilir mi acaba? İlk ne yapılacak, nereye başvuracağız? Ayrıca ben 1 hafta sonra iş başı yapacağım için önümüzdeki hafta işlemlere başlamam lazım. Bilgisi olan var mıdır?
munih
06.02.2015 13:23:24
hayirlisi olsun Allah yolunyzu acik etsin.esiniz alman vatandasimI ? sanirim yabancilar subesine gidip kayit yaptiriyorsun ilk basta ,ayrica oturum icinde basvur o sirada ama calisma iznini hemen alablirmisin bilmiyorum.
ibeber
06.02.2015 14:07:25
evet eşim Alman vatandaşı. Çalışma izni konusu benimde kafamı karıştırıyor ama sanırım yabancılar polisine başvurur başvurmaz onay gelmese bile çalışabiliyormuşsun.
fuk_18
06.02.2015 23:10:55
KaLpSiz
06.02.2015 23:42:20
sirada ne yokki dil ehliyet vs ama dil kursunu yap derim su an calisacagin bir is yeri var sorun yok ama o is elinden giderse leihfirmalar bile cogu zaman dil soruyor sonucta isi anlatacaklar vs yani bu is elinden giderse sikinti yasarsin yabanci daireside simdi diretmesede ileride sen B1 belgesini ve orientierungs kurs sertifikasini getirmeden vatandas olmana onay vermez suresizde isterlermi bu belgeyi emin degilim bence kursunu yap pisman olmazsin dil bilmeyene burada trde istersen 10 universite bitir gel alay eder gibi bakarlar en azindan soylenileni anlaman acisindan senin icin artisi olacaktir geldiginde doktora bile esini goturdugunde cocuk gibi kendini hissettiginde soylenilenleri anlamadiginda dedigimi anlayacksin
fuk_18
07.02.2015 00:17:50
biz cok duyduk burda isim hazir beni bekliyorlar yok direk caliscam diyenleri hepsi gidince o cok guvendikleri arabalarinin tanidiklarinin yedi kat yabancidan daha yabanci oldugunu anliyorlar sunu anlamali artik bizim insanlar kendi bagini kendin keseceksin kimseden birsey beklemiceksin sen önce kursuna git dilini ogren kimseye gebe kalmada is kolay kimseyede guvenme esinin ailesi olsun yada senin kendi akraban pesin pesin söyleyim sana simdiden..
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Şubat 06, 2015, 11:42:20 ÖS
sirada ne yokki dil ehliyet vs ama dil kursunu yap derim su an calisacagin bir is yeri var sorun yok ama o is elinden giderse leihfirmalar bile cogu zaman dil soruyor sonucta isi anlatacaklar vs yani bu is elinden giderse sikinti yasarsin yabanci daireside simdi diretmesede ileride sen B1 belgesini ve orientierungs kurs sertifikasini getirmeden vatandas olmana onay vermez suresizde isterlermi bu belgeyi emin degilim bence kursunu yap pisman olmazsin dil bilmeyene burada trde istersen 10 universite bitir gel alay eder gibi bakarlar en azindan soylenileni anlaman acisindan senin icin artisi olacaktir geldiginde doktora bile esini goturdugunde cocuk gibi kendini hissettiginde soylenilenleri anlamadiginda dedigimi anlayacksin
KaLpSiz
07.02.2015 12:42:21
ufuk aynisini kac kere sen yazdin bende yazdim olay zaten turkiyeden almanyaya getirene kadar is kolay sifir araba cekersin altina para sorunun olmaz vs bu kandirmacalarla geciyor. Almanyaya geldikten sonra gercek yuzleri ortaya cikiyor hani desemki bunu sadece ben yasadim alakasi yok turkiyeden gelenlerin 100 de 90 ni aynisini yasiyor gel gelelimki o kadar insanlarin gozunu boyuyorlarki biz burada aksini soyleyince farkli anlasiliyoruz diliyoruzki esinizin akrabalari yada yakin cevreniz Almanyada size o kadar yardimci olsunki bizde burada okuyup mutlu olalim ama inanin anlattiklarimiza hazirlikli olun hayal kirikligi yasamayin
munih
08.02.2015 10:38:54
daha oncede bu konu gecti ve siz bunlari yazmagi geregibi nicin duyuyorsunyz ? kim kandirdi sizi ? yada akrabiniz is sorun olmaz lafiylani gttiniz yoksa akrabalarimin dedigi onemli deil ben kendim clisip bisiler yaparim diyerekmi ? burda insanlara yardimci olmuyorsun sen,kim bir konuda danissa birsey kndi cektigin sikintiyi soluyorsun,belkide gercekten caliscaktik biyerde,kendine deil baskasina gvenip gidersen suan senin karsilastigin sorunlari herkez yasar,bnde arkadasimu bliorum esi is ayrlamis gdince cliscam diordu ve grcektende gorusuyoruz clismaya baslamis,bu sekil surekli olumsuz knusarak insanlari yanlis yonlendirmene gerek yok.o arkadasin sordugunu bence iyi anla once ? kursa gitmesi gerekiyor elbette,ama gtmessede kendi zararina,sen neler yapmasi gerektigini sole yardimci olmak istiyorsan.cunku ayni durumu bana yaptin bi ev sordum mtre karesini konuyu baska yere cektin ve cok emin knustun.snucta herkezin hayatni bilemessin.ben hicbir tnidigimdanda gel is kolay dedgni duymadim.esim dahil herkez dilini ogrenemessen is bulamassin diyorlsr.genel knusma herkezin ailesine eslerine haksizlik yapiorsun.sen yasadigin tahlihsizlik umarim kimsenin basina gelmez,kendine gvenen insan bu sorunlari yasamaz saten
fuk_18
08.02.2015 12:48:31
kimi kast ediyorsun isimde belirtseydin ona gore konusuruz bizde
Alıntı yapılan: munih - Şubat 08, 2015, 10:38:54 ÖÖ
daha oncede bu konu gecti ve siz bunlari yazmagi geregibi nicin duyuyorsunyz ? kim kandirdi sizi ? yada akrabiniz is sorun olmaz lafiylani gttiniz yoksa akrabalarimin dedigi onemli deil ben kendim clisip bisiler yaparim diyerekmi ? burda insanlara yardimci olmuyorsun sen,kim bir konuda danissa birsey kndi cektigin sikintiyi soluyorsun,belkide gercekten caliscaktik biyerde,kendine deil baskasina gvenip gidersen suan senin karsilastigin sorunlari herkez yasar,bnde arkadasimu bliorum esi is ayrlamis gdince cliscam diordu ve grcektende gorusuyoruz clismaya baslamis,bu sekil surekli olumsuz knusarak insanlari yanlis yonlendirmene gerek yok.o arkadasin sordugunu bence iyi anla once ? kursa gitmesi gerekiyor elbette,ama gtmessede kendi zararina,sen neler yapmasi gerektigini sole yardimci olmak istiyorsan.cunku ayni durumu bana yaptin bi ev sordum mtre karesini konuyu baska yere cektin ve cok emin knustun.snucta herkezin hayatni bilemessin.ben hicbir tnidigimdanda gel is kolay dedgni duymadim.esim dahil herkez dilini ogrenemessen is bulamassin diyorlsr.genel knusma herkezin ailesine eslerine haksizlik yapiorsun.sen yasadigin tahlihsizlik umarim kimsenin basina gelmez,kendine gvenen insan bu sorunlari yasamaz saten
munih
08.02.2015 13:34:04
onun yazdiklarini senmi yazdin ? kalpsizden bahsediyorum.onun bu sekil konusmasina katiliyorsan bisey diyemem herkezin kendi fikri ama genelleme yaparak yanlis knusuyor,kendi yasadiklarini anlatmasina birsey diyen yok.ama herkeze sizde bnu yasicaksiniz demesi moral bozucu bir olay.cunku banada aynisini yapti.ve bana kmse gel.sana is bulduk yda bulcaz demedj her koyun kendi bacagindan asilir
omerumutesen
08.02.2015 15:02:34
Alıntı yapılan: munih - Şubat 08, 2015, 01:34:04 ÖS
onun yazdiklarini senmi yazdin ? kalpsizden bahsediyorum.onun bu sekil konusmasina katiliyorsan bisey diyemem herkezin kendi fikri ama genelleme yaparak yanlis knusuyor,kendi yasadiklarini anlatmasina birsey diyen yok.ama herkeze sizde bnu yasicaksiniz demesi moral bozucu bir olay.cunku banada aynisini yapti.ve bana kmse gel.sana is bulduk yda bulcaz demedj her koyun kendi bacagindan asilir
Ben fuk_18 ve kalpsiz in yazdiklarina katiliyorum buraya herkes kendine guvenerek geliyor olsa once turkiyede ana dili gibi almanca konusmayi ogrenir buraya gelen tum arkadaslarimiz ilk etapta esine ve ailesine guveniyor sonra buraya geldikten sonra kendi cabasinin nereye kadar yeterli oldugunu goruyor. evet sende haklisin aslinda surekli olumsuz seylerden bahsederek moral bozuyor belki kalpsiz ve ufuk ama en azindan yardim etme cabasi ile karsina cikabilecek sorunlarin ustunu orterek birsey anlatmiyor geldiginde bu da neymis be diyip sasirmamak icin gerekli olani soyluyor.
Konunun cevabina gelince oturum kartini almadan elindeki vize ile calisma izni cikmiyor oturum kartina basvuru yapildiktan sonra ayni anda ne kadar sureli alacagina dair bescheinigung aldigin zaman onunla calisabiliyorsun ve ben de ayni konuya deginerek soylecegim sey ise girip calisiyor bile olsan kursu hic aksatma bence sonrasinda issiz kalirsan ki insaAllah oyle olmaz o zaman cok daha zor olacaktir
fuk_18
08.02.2015 15:06:24
simdi alintilardan kimin ne yazdigi anlasiliyor ben yazdiklarimi yasadim diyemem sadece almanya gecen süre zarfinda gorduklerimi yuzde 90 insanin yasadigi zorluklari bildigim icin gelmeden herkezi bir nevi dikkatli olmalari konusunda uyariyorum ne yapmalari gerektigini baslarina neler gelebilir varsayimlari söylüyorum su ana kadarda konustugum butun kisiler bazilari hala sitede aktif onlarada sorabilirsiniz dediklerimin cogunu yasayan basina gelen insanlar taniyorum,
tek ve net söylücem kisi geldigi gibi kursa baslayip dilini gelistirmedigi taktirde b1 almadigi taktirde hep bi engel ile yasicak almanca kurslarinda 2007 den sonra gelen ve kurs yapmayan insanlar ile dolu yabancilar dairesu zorlayinca yani yumurta kapiya dayaninca kursa gidiyorlar benim tek istedigim gelen insanlardan once kursunuzu yapin herseyinizi aradan cikartin kursu ehliyeti belge türü sorunlari ortadan kaldirin is illaki bulunup calisilir ama önce yok ben gideyim hemen ise baslayim para basayim yok para kazanayim mantigi ile hic birsey yapamaz kisi dil olmadan is bile bulamaz asgari ucret 8.50 suanda ancak dil olmadan altinda calisir kacak olarak arkadaslar buna deginiyor ba
bak münihli yasini bilmiyorum senle burda olursan almanya geldikden sonrada konusalim munihe geliyorsan bana yakinsin 70 80 km bana cunku gorusuz olmadi senden geldikden sonra ilk 1 2 ay icinde goruslerin degistimi umdugun gibi oldugumu veya burda söylenilenlerin hangileri dogru cikti bu konu hakkinda konusmak isterim..
Alıntı yapılan: munih - Şubat 08, 2015, 01:34:04 ÖS
Sahin90
08.02.2015 19:15:03
Calisma izninizin olup olmadigi vizenizde yazar. Bana calisabilir yazmislar vizede ve genelde oyle oluyo. Ama yabancilar subesinin dedigi calisabilir ama kurs bizim icin daha onemli diyorlar hem calisip hem kursa hidersen onlar icin daha da iyi
munih
08.02.2015 20:11:18
hayir ben sana bireey demiyorum burda bircok kisiye cogu konuda yardimci oluyorsun saten benimde sikintim oldugunda sana sordum yardimcida oldun.insanlarin hangi zorluklarla karsilascigini gidenler elbette bilir.bende diyorumki baskasina gvenerek giden hayal kirikligi yasar.o sekil baskasnin lafina gvenerek giden saten bu durunlari yasamaya mahkumdur.kimse gider gitmez alisamaz herkezler zorluk yasar,bu zorluklarada hazirlanarak gitmek gerek,orda sadece insana esinin manevi destegi gerekli ordaki este bunu yapmiyorsa saten yanlis bir evliliktir.kalpsizin yazdiklarina kesinlikle katilmiyorum,ne ordaki tanidiklarim beni ilgilendirir nede esimin ailesinin nededikleri.dili ogren kursa git ozmn is bulman daha kolay olur.ben kurs yapmamaya kesinlikle.karsiyim zaten.ayrica diger arkdsimizda anadili gbiogrenirde gelir falan demis,sen almanyadamisin bilmiyorum ama bi dili anadili gbi konusmak icin o ulkede en az 3 yil yasamak ve gerekli dersleri almak gerektigini bilmiyormusunda bukadar kolay birsy gbi knusabiliyorsun,kendine gvenmek nedemek sana gore ? devlet 600 saat kurs vermis gitmessen hayata tutunamassin,gidip calisip basarirsanda bir sekilde hayata tutunursun,bunu basarmajta kendine gvenmekten geciyor.o arkadasin butyn yazdiklarini okursaniz eger birine yardimdan ziyade sadece moral bozuyor,ve sorulan sorulara gore verilen cevap cok alakasiz.fuk 19 duzgun cvp verdi ve kursun olmasin gerektgni soledi.ama diger kalpsiz arkdsimizda surekli yasadigi sorunu anltiyir ve hepinizin basina bu gelcek diyor.sen bence en basinda yanlis yapmissin giderken baskasinin sozuyle gitmissin ve hayal kirikligina ugramissin.kimse buyuk umtlarla gtmemeli ben herzaman bnu dusunuyorum ama gidincede kendi hatalarindan dolayi genelleme yapmamali,bukadar zorsa tr ye donmende yarar var. ve fuk 19 mutlaka gorusmek isterim seninle elbette otruruz muhabbet ederiz seninde tecrubelerini knusuruz.hasenberg gidiyorum munihte.sen nerdesin ?
omerumutesen
08.02.2015 23:04:41
Alıntı yapılan: munih - Şubat 08, 2015, 08:11:18 ÖS
hayir ben sana bireey demiyorum burda bircok kisiye cogu konuda yardimci oluyorsun saten benimde sikintim oldugunda sana sordum yardimcida oldun.insanlarin hangi zorluklarla karsilascigini gidenler elbette bilir.bende diyorumki baskasina gvenerek giden hayal kirikligi yasar.o sekil baskasnin lafina gvenerek giden saten bu durunlari yasamaya mahkumdur.kimse gider gitmez alisamaz herkezler zorluk yasar,bu zorluklarada hazirlanarak gitmek gerek,orda sadece insana esinin manevi destegi gerekli ordaki este bunu yapmiyorsa saten yanlis bir evliliktir.kalpsizin yazdiklarina kesinlikle katilmiyorum,ne ordaki tanidiklarim beni ilgilendirir nede esimin ailesinin nededikleri.dili ogren kursa git ozmn is bulman daha kolay olur.ben kurs yapmamaya kesinlikle.karsiyim zaten.ayrica diger arkdsimizda anadili gbiogrenirde gelir falan demis,sen Almanya'damisin bilmiyorum ama bi dili anadili gbi konusmak icin o ulkede en az 3 yil yasamak ve gerekli dersleri almak gerektigini bilmiyormusunda bukadar kolay birsy gbi knusabiliyorsun,kendine gvenmek nedemek sana gore ? devlet 600 saat kurs vermis gitmessen hayata tutunamassin,gidip calisip basarirsanda bir sekilde hayata tutunursun,bunu basarmajta kendine gvenmekten geciyor.o arkadasin butyn yazdiklarini okursaniz eger birine yardimdan ziyade sadece moral bozuyor,ve sorulan sorulara gore verilen cevap cok alakasiz.fuk 19 duzgun cvp verdi ve kursun olmasin gerektgni soledi.ama diger kalpsiz arkdsimizda surekli yasadigi sorunu anltiyir ve hepinizin basina bu gelcek diyor.sen bence en basinda yanlis yapmissin giderken baskasinin sozuyle gitmissin ve hayal kirikligina ugramissin.kimse buyuk umtlarla gtmemeli ben herzaman bnu dusunuyorum ama gidincede kendi hatalarindan dolayi genelleme yapmamali,bukadar zorsa tr ye donmende yarar var. ve fuk 19 mutlaka gorusmek isterim seninle elbette otruruz muhabbet ederiz seninde tecrubelerini knusuruz.hasenberg gidiyorum munihte.sen nerdesin ?
Eger bana sorduysan ben almanyadayim evet ve diger dedigim konuya gelince bir dili ana dili gibi ogrenmek icin o ulkede bulunmaya gerek yok bunu sahsen turkiyedeyken yapmis biri olarak soyluyorum kendine guvenmek konusuna gelince buraya geldiginde bu konu hakkinda bir yazisalim yada artik burda goruselim o zaman gozunde eksikler olmadan kendin gorerek soylediklerimi yorumlarsin.
Soylemem gerek ki bu yazdiklarimi sakin yanlis anlama kimseye ters bir durum yaratacak birsey yazmadim yazmam da bu durumda aynen oyle