ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Vizem geldi sirada ne var?

Sayfa: 1 [ 2 ]

ibeber 09.02.2015 03:15:18

:) iki gün gelemedim ortalık karışmış.
Öncelikle kusura bakmayın ben soruyu yanlış sormuşum, ya da yanlış anlaşılmışım. Ben ne yapmalıyız hani kurs mu alayım hemen ehliyet işlerini mi halledeyim manasında sormadım.
Sorduğum şu basitlikte bir soruydu; ben pazartesi almanya'ya gittim, ilk haftada ne yapacağım. Hani ülkeye girdiğim de resmi olarak yapmam gereken şeyler nelerdir? Buydu sorduğum.
Birde yav kim nerden çıkardı  almanya'ya gel altına Mercedes çekerler yok işin hazır diye? Valla bana kimse böyle birşey demedi. Biz eşimle karar verdik almanya'ya yerleşiyoruz. Öyle Mercedes filan hayalimiz yok :) iki mutevazi mühendisiz, akrabalarımız da gel işin hazır demedi valla.

fuk_18 09.02.2015 11:57:06

konu uzadi gitti zaten neyse ilk yapman gereken ikametini aldircaksin esinin yanina sonra esinin sigortasina kayit olcaksin ve ardindan yabancilar dairesinden randevu alip oturum icin basvurcaksin öncelikle bunlari yapip kurs araya bilirsin sana en yakin

Alıntı yapılan: ibeber - Şubat 09, 2015, 03:15:18 ÖÖ
:) iki gün gelemedim ortalık karışmış.
Öncelikle kusura bakmayın ben soruyu yanlış sormuşum, ya da yanlış anlaşılmışım. Ben ne yapmalıyız hani kurs mu alayım hemen ehliyet işlerini mi halledeyim manasında sormadım.
Sorduğum şu basitlikte bir soruydu; ben pazartesi almanya'ya gittim, ilk haftada ne yapacağım. Hani ülkeye girdiğim de resmi olarak yapmam gereken şeyler nelerdir? Buydu sorduğum.
Birde yav kim nerden çıkardı  almanya'ya gel altına Mercedes çekerler yok işin hazır diye? Valla bana kimse böyle birşey demedi. Biz eşimle karar verdik almanya'ya yerleşiyoruz. Öyle Mercedes filan hayalimiz yok :) iki mutevazi mühendisiz, akrabalarımız da gel işin hazır demedi valla.

KaLpSiz 09.02.2015 12:18:54

selam arkadaslar benim ismim gecmis burada münih kardesim keske sana o tarz yorum yapmasaydim dilimi esek arisi soksaydida . yani ben seni dusundum tanimadigim halde yasayabileceklerini soyledim ve sonunda yanilirim insAllah yasamazsin bizde mutlu oluruz diye yazdim yanlis hatirlamiyorsam neden baska tarafa cektin anlamadim. evet cogunu ben yasamis olabilirim senin yasayacaginda belli degil gene soyluyorum ama umarim yasamazsin. biz sen gelmeden sana olumsuz seyleri soyleyelimde sende gelince sasirma,ufuk kardesim benim ne niyetler soyledigimi cok iyi biliyor eminim ama sen gelmedigin icin almanyaya bizi anlayamazsin.Allah´a sükürler olsun kursumu tamamladim oglum dunyaya geldi oturumumu aldim ehliyetimi degistirdim KENDI BASIMA kimsenin yardimi olmadan is buldum insAllahta bir iki haftaya baslayacagim.büyük ihtimal yas olarak senden buyugum sana sonra tavsiyem bu konuyu acmayacagim TIRNAGIN VARSA BASINI KASI ok saygilar

munih 09.02.2015 13:15:18

hayir sen gonlunce istedigini yazabilirsin burasi yorumlara acik bir site.bende yanlis anlasilmak istemem,sadece bakin konuyu acan arkadas nedemek istediginiz yazmis yani sorulan soruya gore verilen cevap farkli benim demej istedigim bu sana,banada yorum attin eyw buda sorun deil snucta yardim icin yaziyor herkez,herkezin hersyi yolunda gtcek garantisi yok,ayni dili knusuyoruz aslinda,kimse kimseye gvenerek gtmemesi gerek,gttiginde hayal kirikligina ugramamak icin.cevaplar biraz genellemeli olunca kafasi karisiyor insanin krdesim ben burda cikintilik yapmak gibi bir amacim yok kesi likle.eminim bir cok sorunlar cikacak onumuze ama kimse oraya gidince bu bana is hazir demisti bak isim yok sim diye hayal kirikligi yasamamsi icin baskasnin sozuyle gtmemesi gerek.bende o arkdsin bole bir sebeple gtmedgni dusunerek yazdim,suan solediklerin moral bzuyor diye.herneyse uzamasina gerek yok arkadaslar herkezin yolu acik olsun,herkez once Allaha snra kendjsine gvensin,sninde dedgn gbi kursuna yapsin,en azindan kapilar acilmaya baslar.omerumutesen kardesim almancayi biliyor olabilirsin fakat anadil farkli birsey.bnu tartismamiza hic gerek yok almanyada yasadigin icin dsha iyi bilmen gerekiyor.herkeze saygilar

KaLpSiz 09.02.2015 15:59:51

münih hakkinda hayirlisi kardesim

Sayfa: 1 [ 2 ]