Merhabalar yaşadığım süreci kısaca aktarayım;
11.05.2015 tarihinde izmirde görüşmeye girdim eşim alman vatandaşı a dan z ye her türlü soruyu sordular nerde tanştın evlilik teklifini nerde yaptın nişan düğün nikah nerde oldu kaç kişi geldi v.s.Görüşmeden sonra görevli bayan teşekkür etti ve sabırla beklemem gerektiğini,belgelerimi onaylayarak yabancılar şubesine göndereceğini söyledi ve başvuru ile ilgili bir belge verdi bana. Bundan sonrası beklemek ve stresle geçti açıkcası.
İzmir konsolosluğu hiçbir şekilkde ne bilgi verdi ne yardımcı oldu başvurudan 20-25 gün sonra zar zor evraklarımın nerede olduğunu sordum hala izmirde olduğunu söyledi ve yaklaşık 1 ay sonra elektronik olarak kölne gönderdiler.Daha öncede yazdım ben ve eşim şikayet maili yazdık beni pek iplemeden geçiştirdiler ama eşime özür dolu bir cevap gönderdiler.
Bu arada postalarda greve girdi herşey üst üste geldi malesef.Ama eşim yabancılar şubesini arayarak postaların grevde olduğunu mektup gelmediğini ve istenilen belgeleri mail ile gönderilmesini istedi ve kabul ettiler,eşimde belgeleri mail ile gönderdi ve işlemlere başlıyacaklarını söylediler ama yinede belgelerimin gelmesini beklemek gerekiyordu.
En nihayetinde evraklarım ulaştı köln aynı gün hamburga gönderdi yaklaşık 1 hafta sonrada işlemler bitti Türkiyeye gönderdik diyerek eşime bilgi verdiler.(02.07.2015)Bu haberden sonra hafta sonlarını saymazsak 2-3 iş günü içinde yurtiçi kargodan mesaj geldi(06.07.2015) alman başkonsolosluğundan kargonuz yola çıkmıştır diye ve 1 gün sonra (07.07.2015) pasaportum elime geçti.Vizem çıkmış,ama izmir konsolosluğunun vize takip kısmına bakıyorum en son güncelleme hala 30.06.2015 tarihinde.
Bu hafta sonuda Allah izin verirse Almanya'da olacağım.
Daha öncede yazmıştım bu işlemlerin uzun sürmesi tamamen Türkiyedeki alman konsolosluğunun keyfiyeti ile alakalıdır.Benim vizemin çıkması yaklaşık 2 ay sürdü ve bunda eşimin sürekli hem yabancılar şubesini hem izmir konsolosluğunu aramasının büyük önemi var yoksa daha uzun sürerdi eminim.
Almanya elinden geldiğince yardımcı oldu ve her türlü imkanı sağladı fakat Türkiyedeki alman konsolosluklarına Allah düşmanımı düşürmesin.
İnşAllah herkes en kısa zamanda vizesine ve eşine kavuşur.Bu forumun kurucularına ve üyelerine de çok teşekkür ediyorum her konuda yardımcı oldular artık Almanya'dan takip ederim.