Merhaba arkadaşlar;
Öncelikle herkese iyi bayramlar,
Ben 18.05.2015 tarihinde Ankara'da aile birleşimi vizesi için gorusme ye girdim,
Gayet kisa ve net bir gorusmeydi,
Evraklarim 02.06 tarihinde Köln dagitim merkezinden, eşimin bulunduğu yabancılar şubeye gonderildi.
Fakat tam da o tarihlerdeki postacilarin grevinden dolayı evrak bir türlü yabancılar şubesine ulasmadi ,
Sonra beklemeye basladik ,13.07 tarihnde yabancılar şubesine evraklarim ulasti ve onay verildi, bunu da yabancılar dairesindeki memur eşimin ailesini arayip bilgi verdi.Biz onay verdik Anakaradan haber beklesinler dedi.
Bilgi: Esim türk soylu Alman vatandaşı hicbir evrak istemediler.sadece kalacagimiz evin metrekarasini gösteren belgeyi istediler.
Ve şunu da söyleyeyim biz zaten evlendikten sonra burada yasiyorduk sonra Esim gitmek istedi ve biz bu süreçte ayri kalacagimizi eşimin almanyada olması gerektiğini düşünmüştük, fakat yabancilar şubesi eşimin burada kalmasinin bir sikinti olmadigini söyledi,fakat Turk vatandaşı olsaydi gelir beyan edeceği için orda olması gerekirdi.
Özetle biz buradan beraber gideceğiz Almanya'ya.
Neyse daha sonra,
Ben bayramdan önce gelmez diyordum ki bugün sabah mesaj geldi bende hemen UPS e gittim pasaportunu aldim...
Bu süreç benim için sikintili oldu çünkü mental olarak kafamda herşeyi bitirip gitmeye odaklandigim için, hic birseyden tat almadim bu yüzden bekleyen herkesi anliyorum onun için bu kadar detayli anlattim inşAllah en kisa zamanda sorunsuz bir şekilde beklediğiniz cevabi alirsiniz ..
Artik grev yok arkadaşlar postalar dagitlmaya başladı beklediğiniz haberler yakindir..
Sunu da söyleyeyim Türkiye de hic bir konsolosluk calisanina kolay kolay ulasamadim ve yardim alamadim inşAllah bir daha işim olmaz ,ama pasaportu bu kadar hizli yolladiklari için sitemim kalmadi.

Almanya da ise yabancılar şube ve Köln dagitim merkezindeki memurlar sanki bir tanidigim gibiydi hep yardimci oldular,
Adam biz onayladik diye geri dönüş yapıyor, bizim burdakilerde hicbir cevap vermiyor çat diye kapatiyorlar yazik çok yazik.
Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum hayirli bayramlar...