BVB0510
07.11.2015 14:08:12
Benim naçizane görüşüm, aile birleşim vizesinin tamamen şansa, evraklarla ilgilenen konsolosluk/ausländerbehörde çalışanlarının iyi niyetine(anlık psikolojisine) ve gidilecek şehirdeki yabancılar ofisinin yoğunluğuna bağlı olduğu şeklinde.
Belirli kurallar konmuş olsa bile kimi konsolosluk/ausländerbehörde görevlileri 90 gün öncesindeki telefon sorularına katiyen cevap vermezken, kimi çalışanlar artık o gün iyi günü olduğu için midir bilinmez sorulara cevap verip yardımcı olabiliyor. Aynı şekilde kimi aile birleşimi başvuru sahipleri sınır not ile aldıkları A1 Almanca sertifikası ve herhangi bir okul(lise dahil) diplomasına sahip olmadan 4-5 haftalık sürede vizeli pasaportlarını alabiliyorken, kimi başvuru sahipleri B1 hatta ve hatta B2 Almanca sertifikası, Almanya da üniversite okuma deneyimi vs. olmasına rağmen şans ve evrakların çalışıldığı eyalet yoğunluğu ve çalışanların tutumu dolayısıyla 2-3 ay gibi sürelerle bekletilebiliyor. Umarım bizler inşAllah o bekletilenlerden olmayız. Bugün tam 30 gün oldu ben başvuralı, beklemedeyiz.
gızmo
07.11.2015 16:48:11
aynen katılıyorum bvb0510 şans faktörü çok fazla,bizimde kısmetimizde uzun süre beklemek varmış,olsun varsın yeterki sonlarımız hayırl olsun.Bugün itibari ile tam 1ay doldu(31.gün)
n.gunes
07.11.2015 23:25:38
Teşekkürler arkadaşlar birde benim kız arkadasım calışmıyor ufuk beyin dedigine göre bir maaşı olması zorundaymıs bu dogrumudur ?
mrt81
09.11.2015 13:39:39
Arkadaşlar az önce bilgi aldım yabancılar dairesi onaylamış inş daha fazla bekletmeden yollarlar
BVB0510
09.11.2015 13:51:44
Oh ne güzel bir haber

hayırlı olsun şimdiden . Çabuk gelir inşAllah sen hangi şehire gidiyordun bu arada? Hangi şehrin yabancılar ofisi ile muhatap oldunuz? Benimkinden daha bir ses yok
mrt81
09.11.2015 14:03:21
Saol kardeşim darısı başınıza ben Stuttgart a gidicem arayıp sordum almanya dan onay verdi dediler bekleyin dediler her zamanki gibi formu dolaştım genelde onada sonra çok sürüyo yazıyo umarım daha bekletmezler sen hangi şehire gidiceksin?
BVB0510
09.11.2015 14:11:44
Ben dortmunda gideceğim. İzmir konsolosluğa başvurumu yaptım , bir ayı geçti bekliyoruz. :/ sen nereyi aradın sormak için? İzmir konsolosluğun arama saatleri 15:00-17:00 arası, onu da bir kere aradığımda 90 günden önce bilgi veremiyoruz dedi , sen istanbul konsolosluğumu arıyorsun?
mrt81
09.11.2015 14:26:34
Evet istanbul u arıyorum bi kagit verdiler görüşmede orda altta bi numara var orayı araya bilirsiniz ve barkod numarasi var ordan bilgi alabilirsiniz dediler ben işlemler hangi aşamada die soruyorum bu kadar bilgi verdiler daha fazlası yok bende de
trk.trk
09.11.2015 16:02:19
mrt81 kardeşim çok secindim adina...sana guzel bir haber vereyim o zaman...bende aradigimda banada isleminiz onaylanmis dediler ve kapattilar..surecle ilgili bilgi vermediler...ve ayni gunun icinde telefonuma ups ten mesaj geldi..ertesi gun pasaport elimdeydi

insAllah seninde boyle olacak kardesim stres yapma sakin...cok guzel bir haber gercekten darisi diger kardeslerimize..bu arada ben Almanyadayim asil isler bu saatten sonra basliyor..insAllah hersey yolunda gider...ilk olarak bugun Turk konsolosluguna gittim ve Tr deki adresimi buraya aldirdim...ordaki kaydimi sildirdim..Gss falan takilmamak icin ilk geldiginizde hemen bu islemi yapmanizi oneririm..hemde yurtdisinda oturuyoruz artik tabiki adresimizi guncellememiz gerekiyor..islem cok basit...pasaport ve nufus cuzdaniyla konsoloslugun nufus bolumunde isleminizi kisa surede halledebilirsiniz..bundan sonra da yaptigim ve yapacagim hareketleri burada sizlerle ve hic bilgisi olmayan kardeslerime yol gostermek adina paylasacagim Allah izin verirse..
Saygilar sevgiler..
mrt81
09.11.2015 16:17:14
Trk.Trk kardeşim hayırlı olsun tekrardan bende oraya gelmekten yana bi sıkıntım yok 10 yıl yaşadım ailemin çoğu akrabalar arkadaşlarım fln orda sorun yok benim için ama artık bu kadar ilerleyip de bekleyince stres ister istemez oluyo inş dediğin gibi bir an önce gelir kardeşim
mrt81
09.11.2015 17:43:50
Arkadaşlar benimde pasaport kargoda şimdi gördüm msj fln gelmedi tesadüfen bakim dedim elime ulaşınca güzel haberi vericem sizlere de
gızmo
09.11.2015 18:28:35
mrt81 inan cok sevındım gözün aydın hayırlı olsun arkadaşım,sızlerın müjdeli haberleri bır nebze rahatlatıyor.ınşAllah biz bekleyenlerede yakında ıyı haberler gelır
BVB0510
09.11.2015 18:50:06
Çok güzel bir haber daha mrt81

biz de bu güzel haberleri en kısa sürede alırız inşAllah. Kargodan nası baktın bu arada, ups in öle bir sistemi mi var??? İzmir konsolosluğu yurtiçi kargo ile çalışıyor galiba :/
gızmo
09.11.2015 19:15:28
ıstanbul başvuru sırasında ups kargoya ödeme yapılıyor ve teslımat fişi alıyor,o fiş üzerınde yazılı no ıle ups kargo sıtesınden bakılıyor
mrt81
09.11.2015 19:29:09
İnş sizlerinde bir an önce gelir inanin tam 1 ay 9 ekimde başvurdum bu gün 9 u yola çıktı sabah aradigimda almanyadan onay verilid bekleyin işlemler devam ediyo dendi bu aksam üzeri baktım halen bi gelişme yoktu bu gün daha yollanmaz die dusunuyodum öyle esti bakim dedim paket teslim sürecinde yolda görünüyo sanırım onaylanmıştır inş sizlerinde bir an önce onaylanır ve ailenize kavusursunuz dalarim sizlerle arkadaşlar