telasli
13.05.2016 21:05:32
bunu yabancılar dairesinde ki kadın eşime telefonda söylemiş. noldu eşimin evrakları falan diye sormuş onlarda inceledik sorun yok hallettik ankaraya gönderdik artık konsolosla eşiniz arasında biz burdan vize vermiyoruz vizeyi ankara veriyor demişler. şimdi bu ne demek oluyor arkadaşlar? görüyorum sizleri almanya vizemi onaylamış diyorsunuz ben niye onayladık gibi bir cümle duyamadım kendilerinden? bu ne demek oluyor?
bu arada 25/04/2016 ankara vize başvurum
06/05/2016 eşime mektup gitti eşimde 3 gün sonra teslim etti istediklerini.
13/05/2016 yani bugün eşim arayıp yukarda ki dediklerini öğrendi.
erddinc
13.05.2016 22:49:58
Almanya olumlu yada olumsuz görüşünü bildiriyor , vizeyi veren ve son söz Türkiye'deki konsolosluk. Evraklar almanya gider incelenir gerekli evrak talep edilir yabancılar dairesi tarafından evrakları teslim edersin almanya olumlu der yada olumsuz.yani anlayacağın son söz Türkiye'deki Almanya Konsolosluğunda.
telasli
13.05.2016 23:02:55
olumsuz olsaydı eşime telefonda söylerleymiydi peki?
erddinc
14.05.2016 11:04:52
Genelde konsolosluklar yabancı daireleri şahısla birebir onayladık vizenizi verdik diye konuşmuyor , bazı arkadaşlar yazıyor şaşırıyorum memurla ilgilide olabilir diyorum. Her neyse eğer görüşünü bildirmiş ise bu olumludur büyük ihtimalle olumsuz pek Nadir oluyor istenilen şartlar vs yada öncesinde Almanya'da yaşamak suç işlemek vs onların tam kıstaslarını bilmiyorum. Bu noktadan sonrası görüşme yaptığın konsolosluk son kez evraklarını inceleyip vizeni onaylayıp yollarlar stress yapma kendine
telasli
14.05.2016 12:21:00
inşAllah erdinç kardeşim seni takip ediyorum vizen hayırlı uğurlu olsun dediğin herkesin vizesi geldi

bana da demeni beklicem
erddinc
16.05.2016 11:42:35

vizen hayırlı uğurlu olsun o zaman seninde telaşlı en geç bence haftaya kadar bu hafta gelmezse eğer ,
telasli
16.05.2016 12:34:05
ağzından bal damlıyor kardeşim inşAllah öyle olur. senin hislerine güveniyorum.
telasli
17.05.2016 18:20:15
eşim baskılarıma daha fazla dayanamayıp bugün yabancılar dairesini bir daha aradı.

Bu sefer onayladık gibi bir cümle kullandılar burayla işi bitti eşinizin artık konsoloslukla kendi arasında biz her şeyi hallettik gönderdik demişler. şimdi ne olacak arkadaşlar? yabancılar dairesi onayı verdikten kaç gün sonra bana haber gelir?
Ozymmm
17.05.2016 20:28:36
Telaşlı kardeşim hayırlı ugurlu olsun o zaman bak ankara konsoloslugunun resmi sitesine vize bölümü numarasi var o numarayı hafta ici saat 14.30 dan sonra arayacaksin bilgi alacaksın ama sen arama esin Türkiye saatiyle yarın 14.30 dan sonra arasin sadece almanca konussun ve desinki eşim bi kaç sefer aramış sistem yok demişler desin hiç türkçe konuşma sin almanyadan onay gönderilmiş ankaraya desin onlar 1 2 hafta içerisinde göndeririz derler fakat cuma yada cumartesi elinde olur vizen artık valizi ni hazırla kardesim
telasli
17.05.2016 22:16:33
tamam kardesim dediğini yaptıracam. inşAllah tahmin ettiğin günlerde gelir vizem. tek korkum eşimle aramda yaş farkı var. konsolos sıkıntı çıkarır diye ödüm kopuyor.
Ozymmm
18.05.2016 15:38:08
Bende sorun cikmadim sa sende hiç çıkmaz kardeşim ikinci evliligim eşim 6 yaş küçük benden ve akraba korkma arat
telasli
18.05.2016 15:45:57
kanka eşin senden küçük olsun o sorun değil sorun ben eşimden küçüğüm ayrıca eşimin çocuğuda var. benim ilk evliliğim. eşimde aramam ben daha erken diyor fatura çok yazar falan diyor yani muhatap olmak istemiyor konsolosta ki memurlarla. gerçek almanlar çok iyiler yardımcı oluyorlar ama konsolosta ki türk memurlar kendilerini oranın ilahı sanıp artist artist konuşuyorlar napacaz hiç bilmiyorum. yarında kapalıymış 19 mayıs pazarteside kapalıydı yani salı çarşamba işlem yaptılarmı bilmiyorum ama cuma kaldı bu hafta ne olur hiç bir fikrim yok
telasli
18.05.2016 16:14:45
ozzymnn kardeşim şimdi ben aradım konsolosu yaklaşık 20 dk beklemeden sonra bağlandım kadın hiç konuşturmadı bile beni. geçtiğimiz cuma almanya yabancılar dairesi vizemi onayladı elime ne zaman geçer dedim 3 4 hafta sürer beyefendi dedi dedim niye o kadar geç ne zaman başvurdunuz dedi 25 nisan dedim. kısa bile sürmüş 3 4 hafta sürer beyefendi dedi. acayip cins bir karıydı ya.lafı ağzıma tıkayıp durdu ezbere konuştuğu belliydi. kontrol etme şansınız yok mu dedim hayır yok dedi.
Ozymmm
18.05.2016 16:17:29
İşte kardeşim danismanlikdatki kadın öyle diyor başından sallıyor almanca konuşacak birini bulursan olayı cozersin eşine ısrar et şuanda ararsan bi netice kazanırsınız yada beklemekten başka çare yok
telasli
18.05.2016 16:21:55
valla stres işte kanka ne diyim stres beni mahvetti. beklicez zaten yapacak başka bişe yok mecburuz.