karakız34
03.06.2016 16:43:43
Meraba arkadaslar
Sizden acil bir konuda yardim istiyorum
26.06.2014 Turkiyede resmi nikahla evlendim ve 23 mayis 2015 almanyaya geldik bir kac gun icinde burdaki evlilik isini hallettik ve 30 mayis 2015 tarihinde dugunum oldu ..
Ilk 1 2 ay pek bir problem yoktu bu arada esim Türk asılı alman vatandasi .. bir iki ay sonra esimin ilgisi azalmaya ailesi bize karismaya basladi bu arada ben 24 esim 32 yasinda zamanla ailesi ne derse onu yapmaya basladi bu sure zarfinda ben 8 9 ay sonra kursa baslaya bildim esimin alkol kullandigini (her cumartesi ve bazi salilar )ogrendim ve alkolluyken hareketlerinde duygu durumunda degisiklik oluyor esimin ne maasini ne yaptigi herhangi birseyi soyluyordu.. icki aldigi gunler evden bir bahane bulup 3 4 saat kayboluyor yani Turkiyede ki gozumun icine bakan her istedigime saygi gosteren adam tahammülsüzlesmeye basladi ve son zamanlarda sık sık biletini alirim turkiyeye git demeye basladi ..en son dun dedi bende esyalari mi topladim 150 km otede amcam var onun yanina gidicem yarin . . Suan bosamma davasi falan yok ortada ama bu surec nasil gerceklesir burdan beni gonderebilir mi bilmiyorum okuduguma gore 2 sene ayni evde yasamamiz gerekiyor fakat benim daha bir sene oldu bu arada esim bana fiziksel bir siddet uygulamadi ama bir senedir psikolojik anlamda fazlasiyla yoruldum
Uzun oldu hakkinizi helal eden
Ve lutfen yardimci olun
fuk_18
03.06.2016 17:05:27
est. ne demek uzun olup olmamasi önemli degil simdi sürec su sekilde isliyor esinden hemen ayrilamiyorsun öncelik ile 1 sene ayri yasamaniz gerekiyor ayri evlerde ancak ondan sonra mahkeme olur ve bosanirsiniz 2 sene olmadigi icin kursa gidiyorsun dilinde yok sanirim Türkiyeye geri gönderme gibi ihtimalleri olmayabilir cunku bosanma hemen olmucagi icin 2 sene dolmus olacak yani sizin resmi bosanmaniz 2017 haziran temmuzu bulur ve umarim ortada hamilelik yada cocuk yoktur
esin sana elini kaldirip vurdugunda polis cagrip evden uzaklastirabilirsin 10 gun eve giremez aslinda keske herkez sen gibi olsada bu konulari burda yazsa insanlara örnek olsa eger bakarsan eski konularada
bende cok söyledim baska arkadaslarimda Almanya'da yasayan es Türkiyede baska kendi cöplügünde baska oluyor o yuzden diyorum esinizin gercek yüzünü ancak kendi yasadigi sehirde yani Almanya'da tanirsiniz görürsünüz diye
bundan sonraki sürecde istedigini sorabilir burdan yada özelden bana yada diger mod arkadaslara yazabilirsin senin durumunda olan insalar yardimci olmak istiyoruz hepimiz nedeni ise sen Türkiyede herseyi birakip geliyorsun sifirdan hayata baslamayi kabul ediyorsun bu senin icin cok zor bir sürec ama burdaki kisi bunlari görmezden gelip yok saymasi insanin zoruna gidiyor senin gibi bir cok insan ile konusup sorunlarini cözmeye calistik yardimci oldukda sen suan amcana git bir kac gun kal orda amcani bilmiyorum ama burdaki akrabalardanda hayir yok bunuda aklinda bulundur
karakız34
03.06.2016 17:19:35
Ilgiliniz icin cok tesekkur ederim. .
Dediginiz gibi kendi cöplüğünde gercekten cok farkli oluyolar .. birde ailesinin sözünden cikamamasi ..ve benim burda akrabalarim var ama ailem istanbulda ve onlarin olmamasi rahatlatiyor esimi ve ailesini .. hayir cocuk yok evlilik oturmadan istemedim ki iyi ki istememisim insanlari ayni evde yasamadan anlayamiyorsun
Sirf burda biseyler ogrenmiyim diye ne calistirdi ki 2 3 saatlik isler yapabilirdim dilim icinde yardimci olmadi
Peki benim oturum iznim 10. Ayda bitiyor dediginiz gibi ne kadar amcada olsa 1 2 ay bisey demez belki 3 ay ama ben sığıntı gibi yasicam peki devlet suanda yardimci olur mu yada ya amcamlar yada Turkiye yolumu gozukuyor
telasli
03.06.2016 17:29:39
adam mı ya bunlar. Allah cezalarını versin yemin ederim. Kadın başına ailesini bırakmış senin çöplüğüne gurbet ele gelmiş sen 2 dk adam olamıyorsun. Ailenin sözünü dinleyeceksin madem türkiyede ki bu kızın kaderiyle ne oynuyonda onu orda rezil ediyorsun ordan biriyle kendi ayarında sana değer vermeyen kafasına göre takılan bir karı alsaydında görseydin ebenin şeyini. neyse bacım Allah yardımcın olsun bugünlerde geçer yaşayacağın varmış demek ki. boşan gitsin ve türkiyeye de dönme amcanın yanında kendine gelmeye ayakların üzerinde durmaya çalış Allahtan çocuk yapmamışsınız o da yanında mağdur olurdu. 1 senedir ordasın az çok ortamı çözdün artık önünde koca bir hayat var. sen hayatını yaşa.
karakız34
03.06.2016 17:34:51
Aynen yasicagimiz varmis Rabbim hakkimizda hayirlisini yazsin.. bende sirf ayaklarimin uzerinde durmak icin donmek istemiyorum sukur olsun ailem arkamda her kararima saygi duyuyolar ..rabbim zorda kalanlara yardimci olsun..
fuk_18
03.06.2016 22:16:05
simdi yardima basvurursan evinizi ayirdiginiz ortaya cikar buda sana olumsuz yansiya bilir, vizen uzattikdan sonra birdaha bakmak gerekli suanda kocan istesede istemesede onun sigortasindan yararlaniyorsun evinizi ayirdiginiz an esininde maas yani kesilen vergi orani artacak bosanmayi beklemiyorlar. türkiyeye dönmek istememen normal burda kalman icin avukat falan birseyler arastirmak lazim.
nerde yasiyorsun bu arada ?
karakız34
04.06.2016 00:06:55
Size kisisel ileti olarak yolladim bilgileri bakarsaniz sevinirim ve Allah razi olsun sizden hersey icin tesekkur ederim ..
Baybars
04.06.2016 01:28:08
Merhaba,
anladigim kadariyla 23.05.2016 tarihinden beri Almanya'dasiniz, yani siz geleli yeni 1 sene olmus, suan bir bosanma durumu olur ve cabuk sonuclanirsa, Almanya'da bulunma gerekceniz ortadan kalkacagi icin Türkiyeye geri gönderilirsiniz..
Sizin durumunuzda yasal olarak 2 ihtimal var, ya 3 seneyi dolduracaksiniz yada sizin arkanizda duracak bir is yerine ise baslayacaksiniz. 1 sene sonunda o is yeri vasitasiyla oturumunuzu almaya devam edeceksiniz. tabi benim tavsiyem eger yapabilirseniz 3 seneyi doldurmaniz, yalniz 3 seneyi dolduruken sonlara yakin mutlaka bir is yerinde calisiyor olmaniz lazimki sinirsiz vize alabilesiniz.
Her halükarda size tavsiyem, acil bir is bulun kendinize, eger esiniz size bosanma davasi acarsa bir sekilde uzatmaya calisirsiniz.. ama ilk amaciniz iyi kötü bir is bulmak olsun, tabi suan Kurs durumunuz nedir geldiginizden bu yana birsey yaptiniz mi ?
fakoo
04.06.2016 12:03:41
Merhabalar Seni burada en iyi anlayanlardan biri olabilirim...
Bende 2012 de gidip. 1 yıl kaldıktan sonra 2013 Ağustosta geri döndüm. şu Boşanma süreci o kadar zorki anlatamam. Benim davam halen devam ediyor..
Senin yerinde olsam boşanmayı almanyada gerçekleştirir türkiyeye öyle geri dönerim. Eğer anlaşmalı boşanma yapacaksanız,tabi işiniz biraz daha kolay olacaktır.
Benim durumumu özetleyeyim az çok fikir sabihi olmuş olursun.
Bende hep Almanyadan bekledim boşanma davasını eşim açsın diye. Ama çok yanlış yaptım. O Almanyada açmış davayı. Bende Türkiyede açtım. Türkiyedeki davamı Hakim dosyayı kabul etmeyip red edecek. Nedeni ise Her iki ülkedede boşanma davası olmaz. Biz 2 -3 ay ara ile açmışız. O benden 3 ay önce boşanma davasını açtığı için Türkiyedeki Hakim dosyayı kapatacak. Yani almanyadaki boşanma kararını bekleyeceğim.
Belki kafan çok karıştı ama bu sitedeki en ekstrem durumu yaşayan benimdir. Ve 3 yıldır boşanma davası üzerine kendimi o kadar geliştirdim ki kafana takılan bir soru olursa sorabilirsin.
Sana nacizane fikrim. Boşanacaksın ALMANYA da boşan öyle gel. Eşinlede bu süreci sorunsuz şekilde medeni şekilde atlat. Yoksa benim gibi karanlık bir çukura düşer, çıkmayı beklersin.
Herkezin örneği bizim gibi değil tabi ki. Bu sitedeki tüm arkadaşlar adına diliyorum. ALLAH HERKESE HAYIRLI Eş NASİP ETSİN.
MERSİN den herkese selamlar.
karakız34
04.06.2016 12:28:15
Hayirli gunler. . Ben 2. Ayda kursa basladim yani 3 ay gibi bir sure kursa gidiyorm malesef haftanin 3 gunu kurs oldugu icin kursun suanda A1de 2bolumdeydim ..
dun evden bir kac esyami alarak evden ciktim amcamlardayim onlarda pazartesi avukat falan konusucagini soyluyorlar .. suanda bekliyorum ne yapicagimida bilmiyorum kalmalimiyim istanbula donmelimiyim ne yapmam gerekiyor hic bilmiyorum .. ve suanda gercekten cok zor bir durumdayim ne umutlarla geldigim telimle duvagimla girdigim evden aglayarak ve hakerete ugrayarak cikmak gercekten cok kotu
karakız34
04.06.2016 12:31:01
@fakoo
Ilginiz ve yardim teklifiniz icin cok tesekkur ederim az cok anladim sizi .. amiiin rabbim hakkimizda hayirlisini versin. Allah sizinde yardimciniz olsun ve tum zor durumda olanlarin
fakoo
04.06.2016 12:54:45
Amcanızla Avukata gitmeniz sizin için daha iyi olur. Nasıl bir yol izleyeceğinizi en iyi onlar söyler. Gönlünüzü ferah tutun. Dediğim gibi hayat her insana aynı güzellikleri sunmuyor bazen.
Kendinize iyi bakın.
Baybars
04.06.2016 13:15:12
sanirim sizin tercihiniz önce almanya o halde bosanma sürecinden daha cok oturum ile ilgilenmek gerekir.. Suanki oturumunuzda sanirim calisma izni vardir öyle degil m ?
karakız34
04.06.2016 13:44:58
Gercekten hic bir onceligim yok o kadar kararsizim ki ne yapmam konusunda disarda kalmadim ama insanin kendi evinde olmasi farkli baska evde olmasi cok farkli hakkimda hayirlisi neyse o olsun istiyorum simdi istanbula donersem 2014 beri cektigim sıkıntı emek bosa gidicek ben bu sıkıntı cekerken hala esim olucak kisi ve ailesinin bu kadar rahat olmasida ayri bir rahatsiz edici bir durum.. hersey icin tesekkur ederim pazartesi avukata gidersem haberdar ederim.
sizinde bilginiz olursa bu konuda her zaman bilgilerinize acigim ..yorum yapan yardimci olan herkese tesekkur ederim. .
- calismadim bu zamana kadar ama var sanirim
Baybars
04.06.2016 14:00:39
tercihiniz almanya derken illa almanya demek istemiyorum.. ben bunu size tavsiye olarakta söylüyorum, en azindan burda 1 veya 2 senede olsa sansinizi denersniz, sonradan keske denesemiydim dememek icin..
O nedenle size israrla tavsiye ediyorum, mutlaka bir is bulun ve calisin.. Almanyada calisan insan her ne is yaparsa yapsin herkesin gözünde özellikle devletin gözünde degerli oluyor.. Almanyada kadinlarin haklari daha fazla korunuyor.. eger kendi ayaklariniz üzerinde durdugunzu gösterirseniz yabancilar daireside size yardimci olacaktir inanin