kamufle_2133
04.06.2016 19:01:45
gönlünü ferah tut bu tür sıkıntıları bir tek sen yaşamıyorsun çocuk olursa sorun daha büyük Avrupadan evlilik yapanların çoğunda sorunlar oluyor bazılarında küçük çaplı bazılarında büyük çaplı oluyor ufuk hemen hemen bütün konularda sonuna kadar haklı tecrübeli ve yaşanmışlığı olan bir insan verdiği ipcular burda yaşayanlar için altın değerinde mesela eşinin ailesinden uzak dur diyor çokta doğru söylüyor bu tür sorunlar sade sende bende ona şunda değil geçen bir tane bizim uzaktan tanıdık bayanla konuştum belçikadan oda kocası ona o kadar kötü davranıyorki kızın bacaklarında falan hep sigara söndürmüş bayan annesini 7 ay önce kaybetmiş babası desen evlenmek istiyormuş kendisi gururundan dolayı baba evine dönmek istemiyor bir dünya zorluğun altında aynı evi paylaştığı adamla doğru düzgün yüz yüze gelmiyorlar adam çoğu gün içkili geliyormuş sadece örnek olarak verdim bizim evlenen komşunun kızı isveçe giti onu desen her gün feryad figan ediyor Türkiyede olunca eşler sıkıntı yok ama kendi çöplüğüne gitimi üste çıkmaya çalışıyorlar helekı aileyide katıyorsa işin içine vay haline o ilişkinin Allah bu tür zor durumda olanlara yardım etsın bilemiyor insan ama yaşadıktan sonra anlıyor ki aslında arada farklar varmış en büyük sorun avrupada yetişenlerin yetişme tarzları ve yetiştikleri kültür mesela diyelimki ben anadolu erkeğiyim erkeği erkek kadınıda kadın bilirim erkeğin görevleri vardır kadının görevleri vardır erkeğin işi burda biraz daha zor çünki erkek evine bakmakla yükümlüdür ama dili olmadığı için eli kolu kitlidir yükümlülük kadındadır veyahut işte kocadadır bir süre sonra zora geldiği için yan çizmeye başlıyacak sorunlarda orda başlıyacak aslında eğerki kişi merhamet duyguları insanlık duyguları iyi günde kötü günde hep beraber kim zorda ise diğerinin yardımına muhtacsa eş duygusu ıse ınsanlık duygusu ıle seve seve yaparsa sıkıntı yok ama gel görki burdakiler zora gelmiyor abicim...sen zaten yeni gelmişsin bütün hayatını bütün yaşamnı arkadan bırakıp onun için onunla bir şeyler paylaşmak için gelmişsin uyum zorlugu dil zorluğu yeni gelen zaten bir bunalımın ıcındedır bu bunalımdan dolayı bırıkmıs olan duyguları ıle beraber bazen sert olabılıyor ama karsıdakı empatı kurabılse bu ınsan burda butun hayatını bırakmış cok degısık bır hayatın ıcıne gırmış deyıp onun bılınce olup empatı kurabılse sorunlar daha aza ıner karşındaki kişi bir erkeğin gücüne gidecek hal hareket ve tavırların içinde ise yada bir erkek bir kadına kadına yakışmıyacak şekilde davranıyorsa o ilişkide çatlak oluşur empati yerine ne yapıyor burdakiler hemen annesine yetiştiriyor babasına yetiştiroyor zaten eğerki sen bir ailesen isen ve eşin konuştuklarınızı ayaklı medya gibi ailesine yetiştiriyorsa o ilişki zedelenmemesi imkansız selametle her kese bu yolda kolaylıklar dilerim Allah her kesın yardımcısı olsun .
KaLpSiz
04.06.2016 21:50:18
Almanyada doganlarin %90 bi ayni kiz erkek farketmiyor. Ben senin yasadiklarini yasadim.hatta daha fazlasini simdilik hersey yolunda sukurler olsun benim.icin eger hamile degilsen kisacasi cocugun yoksa 2 sene almanyada ayni evde yasaman lazim trennungs jahr dedikleri 1 sene ayri kalma suresi eklenmez bu iki seneye cunku sonucta ayni evde yasamiyrsun ne yazikki 1 sene ayri kalma suresince 1 sene oturum verirler bosandiktan sonrada sinir disi gelir % 100 de %100 eminim kesin bilgi seni tek tutacak almanyada cocuk yada tam gun kagitli iş. Bu insanlara yapacagin sey 1 sene dayan ayiya dayi de sonra tekmeyi sen vur hakediyorlar secenekler ortada bolsans dilerim...
karakız34
11.07.2016 02:17:44
Oncelikle geç cevap verdigim icin uzgunum 3 haftadir Turkiyedeyim
Oncelikle @kamufle_2133
dediklerinizde o kadar haklisiniz ki tespitlerinizde o kadar dogru ki zaten benim durumumu benden iyi anlatmissiniz .. ama benim uzuldugum nokta benim bunca emegim bunca zorluk yasamis olmamin tamami bir hic...sereften gururdan yoksun kendi zekasiyla degil ailesindem aldigi akilla yasayan birine vermis oldugum deger .. ve aslinda bana deger veriyor gibi gozukup aslinda hic deger gormemis olmam ..hepsi bir imtihan diyorum bazen kendime sabir diyorum Allah var diyorum. . Ama bazende diyorum Rabbim niye cikardin böyle birini karsima o kadar zorki .. ailemin yanindayim sagolsunlar hepsi arkamda ama ne disari cikmak istiyorum ne bisey yemek istiyorum.. uyumak istiyorum uyuyamiyorum da öyle bir bosluktaym Allah kimseyi tasiyamacagi yukle imtahan etmesin..
karakız34
11.07.2016 02:25:36
@ kalpsiz
Malesef dediklerinizin herhangi birisinin gerceklesmesi imkansiz .. Almanya defteri kapandi benim icin ama sansa cok ihtiyacim var Allah herkese yardimci olsun.. ve bunlari yasatan insanlar daha buyuk acilar yasasin insanlarin hayatini mahvetmek bu kadar kolay olmamali ..
KaLpSiz
11.07.2016 16:43:17
Ne yazikki sende bizdensin burada dogan insanlar pisirik kendi ayaklari ustunde durmaktan aciz o.yuzden hep ailelerini.dinliyorlar. yasadiklarinin cogunu yasadim.daha oncede foruma yazmistim. Ya calisacaksin ya tahammul edip 2 sene ayni evde yasayacaksin baska sansin yok ne yazikki
kamufle_2133
12.07.2016 16:32:34
Öncelikle kardeşim her şeyden önce her şeyde bir hayır vardır diye bak hayat devam ediyor hiç bilemezsin gelecek sana getirir bakarsın hak etiğinden çok daha iyi insanla karşılaşabilirsin .Senden yana yanlış yok sıkıntı yok tabiki çok zor bir durum ve piskoloji ama bu durumlarda güçlü olmak gerekiyor kendini mümkün oldukça üzmemeye çalış hic bir acı ve üzüntü sonsuz değildir önemli olan sıkıntılı durumları en az zararla atlatmaktır.Bulunduğun durum tabiki kolay bir durum değil ALLAH yardımcın olsun sevdiğin insanlarla zaman geçirmeye çalış kafanı dağıt sonuçta senin ayıplanacagın bir şey yok olayları bu durumlara getiren düşük insanlar karşısında ezilmiş durma sen güçlü durdukça onlar ezilecektir takmana değmiyecek insanlar için en az zararla atlat iyikide arada çocuk yok Almanyada kalman için çocuk sana yardımcı olabilirdi ama hayatı boyunca hep bir yanı eksik olarak büyüyecekti Allah yardımcın olsun kardeşim.
karakız34
12.07.2016 18:33:54
Amiinn herkesin yardimcisi olsun ..
cocuk konusunda haklisiniz iyikide yok eger olsaydi o bile buyuk sorunlar yasardi.. insAllah atlaticam bir sekilde ... yorumlariniz icin bana ayirdiginiz vakit icin herbirinize ayri ayri tesekkur ederim. . . Hoscakalin . .
nescaffe
13.07.2016 01:15:27
Allahin adaleti hic bir zaman sasmaz emin olunuz bacim ayni durumda. Bende yasiyorum hala laz damari oldugu icin bende. Suresiz oturum aldim kimsede bise yapamiyor.esim alilesine duskun oldugu icin bir uyardim ikincini uyardim ucuncusu yemez kaynanami. Pencerden asa atimm polis geldi beni tehtit eti bende attim 3 yattim ciktim simdide calisiyorum ve suresiz oturum oldugu icin sikintim yokk iki cocgum var yasal haklarimvar isyerinde festim fuk 18 beni iyi tanirr kardesim Allahdan baska kimseden korkma amcana soyle is bulsun san ammeldung evine alsin git oturum bas vursu yap ...
KaLpSiz
13.07.2016 07:35:18
Bende kayinpederi hastahanelik ettim ama o baslatti sucsuzdum ama seninki baska birsey kardes pencereden atmak

) ama kesin haketmistir
nescaffe
18.07.2016 16:43:02
İnsani kiligindan. Cikardiyorlar kendilerini bi bok saniyorlar..aslinda oyle birisi degilim gercektem merhamet dolu kalbim bunlar tam seytanin teki damaraima cok bastilar peygamber sabri kalmadi bende. Burda dogup buyuyen insanlar keranedeki kadinlar onlara on basar umarim anlamisinizdir beni. Arkadas iyilik yaparsin agzina ederler baskasi kotuluk ederler ondan iyisi olmazlar...
KaLpSiz
19.07.2016 21:51:10
Cok cabaladim bende ugrastim fuk ta beni iyi tanir insan istedikten sonra herseyi basarir simdi hersey yolunda sukur evlat olmasa bir dakika.durmamda elden. Birsey gelmiyor.girdik bu isin.icine cikmakta zor hayirlisi
Monte Kristo Kontu
08.06.2022 04:27:18
Alıntı yapılan: nescaffe - Temmuz 18, 2016, 04:43:02 ÖS
İnsani kiligindan. Cikardiyorlar kendilerini bi bok saniyorlar..aslinda oyle birisi degilim gercektem merhamet dolu kalbim bunlar tam seytanin teki damaraima cok bastilar peygamber sabri kalmadi bende. Burda dogup buyuyen insanlar keranedeki kadinlar onlara on basar umarim anlamisinizdir beni. Arkadas iyilik yaparsin agzina ederler baskasi kotuluk ederler ondan iyisi olmazlar...
Hayatımda kimseye yüksek sesle bile konuşmamıştım, kimseyle kavga etmem, kimseyle sorun yaşamazdım. Taki almanyaya gelene kadar, benim psikolojimi o kadar bozdular ki, bunları bir odaya hapsedip sabah akşam sopa ile tüm kemiklerini kırsam, yinede içim soğumaz, asla pişmanlık ve acıma hissetmem. Beni kendileri gibi ruh hastası yaptılar, uzun süre tedavi görmem gerekli. Herşeyi bildiklerini sanıyorlar ama hiçbirşey bilmiyorlar, Türkiyeden gelenleri o kadar küçümsüyorlarki hiçbirşey den anlamayan barbarlar olarak görüyorlar, ama aslında geri zekalı kendileri.
Bunları genelev ****** ile karşılaştırmışsında, ****** bile bir ahlaki vardır, oturup kalkmasını bilirler, kime nasıl konusacaklarını bilirler, bunlarla asla mükayese edilemez.