ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Issizlik ve Kurs Hk.

Sayfa: [ 1 ] 2

Ozymmm 22.06.2016 16:44:59

Merhaba arkadaşlar

Almanyaya geleli 5 hafta oldu merak ettiğim konu su:

Simdi ben minijop yapıyorum oglene kadar donercide çalışıyorum ve geri kalan boş zamanlarımı  kursa gitmeyi düşünüyorum.

Yabancılar polisine kagit alıp arbeitsama gidiyormuşum kurs ücretini arbeitsam karşılıyormus  bu doğrusu?

Diğer konu ise arbeitsama kaydolursam mini jop yapmaya devam etsem dahi işsizlik parası oduyor lari?

Kirada kalıyoruz 450 euro ve eşim. Yeni doğum yaptı mutterselfgeld mi ne ona benzer bişey alıyor.

Tecrübe ve bilgi sahibi arkadaşlar yardimci olurlarsa ve yol gösterirlerse minnettar kalırım.

Tesekkurler

1963 22.06.2016 17:09:59

merhaba sana özelden mesaj yazdim

KaLpSiz 23.06.2016 00:13:44

5 haftada mini job bulmussun helal olsun :)

Ozymmm 23.06.2016 01:53:22

5 haftada değil 5 nci günümde başladım ilk ay ligimi aldım ki zaten is çok her yerde . şehir merkezinde yaşıyorum . Çalışana is var kardes ama düşük ücretle. Baslio sun malesef

KaLpSiz 23.06.2016 19:59:38

Kac saat calisiyorsun haftada ?

Beyaz 23.06.2016 21:59:02

Slm arkadaslar. Bu gibi gerekli bilgiler herkese ulassa  iyi olur.
Yeni gelenler issizlik ödenegi ya da kira yardimi ve benzeri alabilir mi, yari zamanli calismaya veya hic calismamaya. Alabilmesi icin ne sartlar gerekli. Alirsa ikinci oturum uzatmasin da olumsuz sorun teskil eder mi...  Tskler

KaLpSiz 23.06.2016 22:12:40

Bilgim dogrultusunda yorum yapayim yanlissam.duzeltin issizlik.maasi degil.o harz IV deniyor insanlarin ac kalmamasi.icin verilen ucu ucuna yeten   cogu zaman yetmeyen bir para. Issizlik.maasi arbeitslosengeld I diye geciyor issizlik.maasi bu oluyor bir seneden fazla bir is yerinde calisilirsa ve isyeri tarafindan isine son verilirse 1 sene boyunca issizlik maasi aliniyor bu paranin belirlenmesi ise calisirken aldigin maaasa gore ayarlaniyor.  Turkiyeden aile birlesimi icin gelenler icin ikamet kaydi sigorta karti ve oturum karti alindiktan sonra job centere kira ve harz IV parasi basvurusu yapiliyor esiniz calismiyorsa ve siz almanyaya aile birlesimi ile geldiyseniz esinizin aldigi paraya ortalama 400 euro bildigim kadariyla bir artis yapiliyor buda turkiyeden gelen es icin veriliyor. Karisik oldu biraz yorgunlukla karma.karisik yazdim umarim anlasilmistir.

Beyaz 23.06.2016 23:51:26

Aciklamaniz icin tesekurler. Aile birlesimi ile yeni gelenlerin en buyuk sorunu is bulabilmek. Ve bu prosüdürler ile ilgili bilgi alabilmek. Zira kimse sizi dogru yönlendirmiyor. ilk geldiginizde is ararken ümidinizi kaybetmeye basliyorsunuz ve mecbur kalarak zeit firmalar ile hemen is bulabiliyorsunuz. Ancak bu firmalar da cok agir ve fiziksel islere (indir,kaldir vs) gönederiyor. iki gun bu dayanamayip rahatsizlikla rapor aldinizmi kapinin önüne koyuyor. En azindan benim öyle oldu.
Simdi diger yeni gelen , gelecek arkadaslara da bilgileri de olmasi adina Aile biesimi ile  geldiyseniz dolayisiyla bir yil dolmadan "arbeitslosengeld I" issizlik alamiyorsunuz. Sanirim dogru anladim. Turkiyeden aile birlesimi icin gelenler icin ikamet kaydi sigorta karti ve oturum karti alindiktan sonra job centere kira ve harz IV parasi basvurusu yapip, Ancak esiniz calisiyorsa ve kendiniz issiz oldunuz surece her hangi bir ek gelir alinabilir alinabilir mi?

1963 24.06.2016 02:37:47

esinizin geliri 1300( + - 50 -100 euro oynayabilir )euronun altindaysa yardim alirsiniz üstündeyse yardim almaniz %99 zor yani anliyacaginiz devlet en düsük bir gecim siniri getirmis o paranin altindaysa geliriniz sizin gelirinizi o paraya cikartiyor ondan ne eksik ne fazla bir para almaniz zor bu rakam iki kisi icin gecerli cocuk falan varsa bu rakamda yükseliyor tabiiki

Ozymmm 24.06.2016 11:07:21

1 ay boyu tam zamanlı çalıştım 11 saat 1300 euroya haftalik 1 gün izin . İş yogun değildi çay kahve sigara yapiodum genelde ama maasimd ödemede zorlandi ve yarım güne düşürdük sabah 7.30 öğlen 1 e kadar çalışıyorum 650 euro alıyorum. Bana en büyük avantajı şu oldu Eşim den sigara parasi dahi almıyorum harçlığı mi cikariorum. Diğer bir konu evet işsizlik parası değil harz İV den bahsediyorum aylık 450 400 euro gibi bi para veriolar ihtiyaçlarınızı karşılayın diye. Yine forumdan bir arkadaşımız bana yardımcı oldu ve almanya ya gelecek arkadaslara yada gelmiş olan arkadaşlar haklarini zi tamamen öğrenmek istiyorsanız Awo diye bir Türk danis şirketi var danışmanlık hizmeti veriyor ve ücret talep etmiyor her konuda yardımcı oluyor. Bulunduğunuz bölgede awo nun olup olmadığını google açmanız sorunuz örnek olarak google awo Stuttgart yazarsaniz çıkacaktır. 

Beyaz 24.06.2016 11:42:36

Tesekkürler. Esin geliri 1300 eu altinda ise.  Harz İV aylık 450 400 euro gibi bi para o zaman alabilirim (ihtiyaçlar). Ayrica kira yardimida alinabilir degil mi ? Ya da farkli ne var

Ozymmm 24.06.2016 13:03:17

Benim eşime calismiyor yeni doğum yaptığı için arbeitsama yeni kaydolduk yeni para almaya basliyacamz. Kira yardımı ise evini kiraliyorsunuz ve kira yardımı için basvuruyorsunuz ve kiranin karşılıyorsa.  Hatta eşya yardımı vs de var.

Beyaz 24.06.2016 14:43:37

Ayrica bu tür yardim gelirleri almak (Harz İV ve kira yardimi vb) , Yabancilar dairesi sonrakii oturum uzatmalarda ya da oturum yenilemelerde bu yardimlari alan kisilerie sorun yaratir mi ?

KaLpSiz 24.06.2016 21:38:36

1 ay tam zamanli calistim diyorsun simdide 650 euro aliyorum diyorsun yani ekstra zaten para kazaniyorsun bunuda ya kacak yada 100 yada 165 euroluk minijob diye gosteriyorsun aanladigim kadàriyla kardes yanlis anlamada daha devletten ne parasi bekliyorsun ben anlamadim anlayan varsa soyleyebilirmi ? Esin ve kendin icin kirani devlet eduyor 800 euro yeme icme icin aliyorsun hadi 650 daha aliyorsun 1450  600 euro kadarda cocuk icin aliyorsun kaba hesapla 2050 euro ve iki kisi icin yeter artar 650 euro da sigaraya gitmiyordur sanirim yani bu kadarda devlete yuklenmeyin calismiyorsaniz Amenna ama calisipta devlettende para kacirarak kul hakki yemeyin muslumanda olsa hristiyanda olsa kul hakki kul hakkidir

Ozymmm 25.06.2016 12:39:43

Kardes yazmışsın cizmissin kafana görede bak sana açıklayayım. Almanyada çalışma saat ücreti 8 euro degilmi bize versinler çalışma saat ücreti 8 euro biz devletten almayalim mini jop gösteriolar 5.30 saat çalışıyorum 650 euro alıyorum devlette dioki senin aylık gelirin 450 den assagi olduğu için hakkın var diolar ve veriolar is veren beni normal göstersin vergi kaçırmasin ben neden devletten para alayım birincisi bu ikincisi ben şimdi ikinci ise basliyacam oda minijop gostercek ve yine devlet para vermeye devam.edecek  sen gel bana adam gibi iş bul.sigortalı haklarimizi aldigim 8 saatin üstünde çalışdıgimda mesai üretimi verecek yıllık izin hakkımı verecek bole bi iş Oldu da biz mi çalışmadık burda kendi kafanıza göre yorum yapmayın dışardan gozukdugu gibi değil şuanda iki is yapıyorum günde 15 saat çalışıyorum benim üstümden para kazanıorlarsa devlette takibini yapacak vergi kaciranlara hesabını soracak ki bizde mini jop olarak gosterilmiyecez

Sayfa: [ 1 ] 2