ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Issizlik ve Kurs Hk.

Sayfa: 1 [ 2 ]

KaLpSiz 25.06.2016 17:08:10

15 saat calisiyorsun ustune devletten para aliyorsun ve. Vergi kaciran is veren suclu ama iki taraftanda ( devlet + isyeri) den para aran en az ayligini 2500 -3000 euroya getiren  calisan.sucsuz Allah askina senin o.vergi kaciran isverenden farkin yok birde utanmadan.SIKILMADAN itirafta ediyorsun.acik acik yaziyorsun Allah islah etsin

Erselo 25.06.2016 17:19:45

Yahu daha geleli 5hafta olmuş. Adam akıllı tam zamanlı, iş diyorsun da adamlarda sana diyor. Dilin var mı,kendini ifade edecek şekilde de değil daha ileri seviyede.

KaLpSiz 25.06.2016 21:03:07

Ben paket dagitimi yapiyorum bende sonucta burda doganlar gibi.konusamasamda durumu idare edecek.kadar.konusuyorum anlamadigimdada acikca anlamadim diyorum coguda ogrenme ve calisma istegimden dolayi mutlu oluyorlar  almanlarda yapiyor az gosterip el altindan para almayi ama almanlarin geneli yabancilari sevmemesinin basta gelen nedenlerinden birincisi kurallaya uymayi sevmememiz ikincisi devlete vergi odemek.istemeyip az gosterip cep doldurmak tamam saat ucretleri dusup ev gecindirmek kolay degil ama genede ac gozlulugunde bir siniri olmali kazaniyorsun 5 hafta olmus geleli hâla daha ne kadar koparirim derdindesin kusura bakma ben acik sozluyum

Beyaz 25.06.2016 22:18:11

Arkadaslar burada yeni geldiginiz gibi is bulabilmek gercekten cok zor. Fakat dedigim gibi Zeit Firmalar ile is bulunabiliyor.  Bu firmalarda maalesef cok agir ve amele (indir, kaldir) islere gönderiyor. Bu firmalar  sizin üzerinizden para kazanmaktan baska bir düsüncesi olmayip, size insan gibi bakmaktan cok uzak firmalar.(en azindan benim calistigim). Kendi vatandaslarini gönderemekte zorlandigi islere ve Her hafta bazen her gün sizi baska sehirlere, ayni sekilde baska firmalara bu cok agir islere gönderdigi gibi, Hicbir sekilde rahatsizlanip doktor raporu almaniza bile tahamülü yok. Aninda mektup geliyor ve cikariliyorsunuz. 
Yeni gelen birisinin is bulmasi gercekten cok zor. Bir cok zorluklara katlanip, geliyorsunuz ve karsiniza bir de is problemi cikiyor. Tavsiyem dili ilerletmek. Yeni gelmis ve gelecek olan arkadaslarimizin karsilasacagi is bulma dönemindeki zorluklara, geliriniz olmadigi taktirde birde ekonomik sorunlar binecek.Insanlarin yasamlarini idame ettirebilmeleri icin devlet bir takim yardimlar veriyor. Bu yardimi almayi kendim icin tasvip etmiyordum, hala israrla is ariyorum. sozialamt`a da henüz basvurmadim . Ancak is arama süresince ekonomik sikinti olabilecek dönem icin de bilgi sahibi olunmali bence. Ancak bu yardimlar neler ve nasil alingini ögrenebilmek adete devlet sirri gibi kimseden dogru ve tam bilgi alamiyorsunuz.  Ha orda bilgi alacagin türk yokmu, dörtmilyon türk yasadigi ülkede is bulmana yardimci ve yönlendirici olan yok mu demeyin. Üzelerek belirtmek isterim ki bu kisa sürede her alis veris yaptigim hemserilerimizden cogunlukla kazik yedim. Araba aldim, iki gün sonra bozuk cikti. tamirciye gittim alakasiz yerleri  cok pahaliya tamir etti ve bir sürü gereksiz param uctu vs...  Cogunlukla kamplasmis, gruplasmis ve vicdani degerlerini tamamen yitirmis, hirs sarmis bir cok hemserilerimiz var. Hatta ara sirada olsa calisma ve ya sosyal hayatinizda türk ve türk kökenli oldugundan komplex duyan ve gizleyen insanlari görüncede üzülüyorsun ve anlam veremiyorsun. Türkiye kökenli olmasina ragmen, sadece türkce bildigini türk olmadigini söyleyen insanlari görünce de sasiriyorsunuz. Tabiri caizse artik biraz uzak duruyorum. Yeni gelecek ve yeni gelmis arkadaslara tavsiyem ; yeni geldiginizde memleket ve memleket insani hasreti duygularinizin yogun oldugu bu ilk dönemlerde burda her  türke hemen inanmayin. sadece kisisel tecrübe ve gözlem paylasimimdir. Ilk dönemlerde soru ve sorunlariniza dogru bilgi alabilmek bu kadar önemli iken
Konun dagilmamasi adina kisacasi bu baglamda bu site bir cok konuda bilgi sahibi olmanizi sagliyor. Burada bilgi ve deneyimlerimizi paylasmak baska arkadaslara da yardimci ve yol gösterici oluyor. 
Biraz bilgi edindim. Yanlissa düzeltin lütfen Bilgimi paylasmak isterim. sozialamt`a giderek Harz İV  ve Kaltmiete (gecim yardimi ve kira yardimi) basvurulabiliyor. Ekonomik durumunuz incelenip sonuca baglaniyor. Fakat Yabancilar dairesi sonrakii oturum uzatmalarda ya da oturum yenilemelerde bu yardimlari alan kisilerie sorun teskil ediyormu bilmiyorum.

KaLpSiz 25.06.2016 22:29:51

Beyaz kardesim.eger evliligin devam ediyorsa ayni cati.altinda yada alman vatandasi cocugun varsa calisip calismaman sorun teskil etmez sadece  1 sene 1sene uzatirlar. Suresiz ve vatandaslik icin devletten yardim.almadan hayatini surdurmen lazim uzun lafin kisasi ilk basta soyledigim iki ozellikten biri mevcutsa oturumu uzatmama sorun.cikarma gibi.birsey soz konusu olamaz . Ben bir onceki isimde 1700 euro net maas aliyordum. Esimden ayri yasamaya basladiktan 1 ay sonra oturum.almaya gittim 1 senelik verdiler tabi.umurumda degil.zaten gonderemiyorlar gerekirse hep 1 senelik.versinler

Beyaz 25.06.2016 22:46:59

Tesekkürler kardesim. Bildigin gibi zamanin ne getirecegini bilemeyiz.  Peki, suresiz oturuma uzatmada devlet yardimi almadan yaşamını idame ettirmek gerekiyor demissin. Diyelim ki sadece is bulana kadar yardim alsak, mesela  6 ay aldik diyelim. Ve süresiz oturumu uzatma dönemi geldiginde de yada gelmeden yardim almayi biraktik ve calisiyoruzi diyelim. Gecmiste belirli bir dönemde yardim alip , yardimi kesmemizde sorun yaratirmi ? yada bir ay bile almak sorunmu

KaLpSiz 25.06.2016 23:09:24

Daha suresizim yok  ama o konuda.bilgim.var daha once aldigin yardimin  olumsuz bir etkisi.yok senin guncel is.durumuna yardim.alip almadigina bakiyorlar istese istese en fazla son uc ayin maas bordrosunu isterler yani suresiz vize basvurusuna giderken 4 aydir bir isyerinde calisiyor olman  yeterli suresizini alirsin . Tabiki B1 sertifikasinida unutma.

Beyaz 26.06.2016 00:07:09

tesekkurler

Ozymmm 26.06.2016 14:09:31

Kalpsiz kardeşim sen almanyada mi yasiosun Türkiye demi?

KaLpSiz 28.06.2016 20:03:04

Almanyada yasiyorum su anda braunschweigda kaliyorum

trhn 27.07.2016 20:21:21

Kardes ben 1 yildan beridir Deutschland dayim. Bahsettigin isler teilseit minijob vs is cok degidin gibi vollseit is bulmak zor yoksa arbeitsamt kapilarinda sürün dur maalesef.
Sana tavsiyem meslek yapman o islerden uzun vadeli hayir gelmez. Allah yardimcin olsun.

KaLpSiz 29.07.2016 16:03:49

Gelecek sene izinden sonra acikcasi meslek egitimine baslamayi.dusunuyorum bakalim

omerumutesen 02.08.2016 14:10:56

Ozymmm  arkadasim sana bir cok konuda bilgi vermek istedigimden yaziyorum  yazdiklarim yargilar yorumlar gibi degil sana bilgi olsun diye yanlis anlama

1: eger ki 450 euroluk calisiyorsan isveren sana 650 euro veremez veriyorsa isveren seni schwarz calistiriyor ve bundan is veren kadar sende sorumlu ve suclusun boyle bir durum ortaya ciktiginda 

2: almanyada eyaletlere gore 5 10 euro farklilik gosterebilir faka kisi basi odenen gecim parasi kira haric 365 euro dur iki kisi 730 euro yapar cocugumuz oldu diyorsun o yuzden esin 300 euro cocuk bakimi yardimi alicak  ve 190 euro cocuk parasi  yani o 730 euro ya 430 euro gelir olarak goruyor almanya ve sana jobcenterdan 300 euro gelir uzerine cocugun pauschale ve gider masraflari gibi masraflari eklerler ilk yil icin 40 50 euro civari  sen 350 euro alirsin 300 euroyu baska kurumdan 190 euroyu baska kurumdan alirsin ( eger ki esin dogumdan once calismamis ve dogum sebebiyle isten cikmamissa boyle )

3: harz 4 dedikleri sey arbeitslosengeld 2 diye geciyor yani onun acilimi da issizlik parasi   ve yeni adi ile ALG 2   

4: almanya ya giriste oturum kartini alincaya kadar arbeitsamt sana yardim zaten odemez  oturum kartini alis surene gore oder ve o da geri odeme olarak zaten eline gecer 

5: 2. minijobtan bahsediyorsun  450 euroluk isten vergi yada ek kesintiler yapilmiyor o yuzden bu parayi hemen hemen tamamini aliyorsun 2. minijob yaparsan  ilave kesilmesi gereken ne kadar vergi varsa kesilecek  yani 450 euro uzeri kazincinin tamamina normal ismis gibi vergi gelecek yani 2. minijobtan eline gecen para olsa olsa max. 250 euro olacak diyebilirim

6:almanya da saat ücreti 8.50 ve bazi yerlerde yeni yasalara uyum saglama amaciyla is agirligina gore yasal 9.20 olarak gozukuyor fakat bu paradan cocugun varsa ve eger evliysen sana kalan net miktar saat ucreti 6.89 ile 7.20 arasi oluyor  vergi kademelerine bagli olarak

7:minijobta 2015 yasa degisikliginden sonra mindestlohn uzerinden max. aylik 52 saat yapabiliyorsun  yani bu da haftalik 13 saat demek oluyor  5 gun calissan gunluk 2.5 saat demek yani senin yaptigin iste senin karin yok aksine senin uzerinden onlari kari oluyor haaa ama tabi ki tercih senin calisma konusunda sadece bilgi amacli soyluyorum  ve ama ilk soyledigim konuya geri donerek  diyorum ki eger ki eline kagit uzerinde yazandan fazla para kaliyorsa herhangi bir sikayet veyahut inceleme sonucunda bunun tum sorumlulugu once sende sonra isverende oluyor yani is veren oyle yapiyorsa beni ilgilendirmez desen bile dinlemezler burda vergi kacirma suclari tecavuz sucundan agir cezalara carptiriliyor

heee bir de unutmadan eger ki calisirken arbeitsamttan yardim almayi dusunerek hesap yapmak istiyorsan calistin diye arbeitsamt kazandigi butun parayi kesmiyor senden aldigin maasin 100 eurosunu aliyorsun kalan miktarin da %20 sini aliyorsun mesela 1000 euro maasli iste calissan 900_%20 =180 +100 =280 euro fazladan aliyorsun  söyle bir durum var 3 kisilik yeni dogan bebekli bir aileye verecekleri para max. 1300 euro civari cocuk bakimi ve parasi dahil  o yuzden fazla bir beklentin olmasin su anki minijobla bile hesap yaparsak 365(sen)+365(esin)+50(cocuk)=750-300(cocuk bakimi)-190(cocuk parasi)-280(minijobtan kesilen )=- 20 gecim icin kalan miktar  buna kira ve nebenkosten giderleri dahil degil  bu pozisyonda alacagin para sadece kira ve gaz parasi diyebilirim cocuk bakim parasi bittikten sonra bu 300 euroluk odeme arbeitsamta geceginden  kira giderine haric alacagin para 400 euroyu bulacak cocugun yasina da bagli olaraktan senin su anda calisitigin isten su is saatleri ile aldigin 650 euro teilzeit is olarak geciyor fakat su anda isveren senin adina ayrietten 400 euro civarinda odeme yapmamak icin seni 450 euro gosteriyor senin ona maliyetin 490 euro civari senin bundan karin 200 euro zannediyorsun fakat sen bu halde arbeitsamta gittiginde arbeitsamt seni surekli leih firmalara gondererek tam zamanli is isteyecek eline gunduz calisirsan max. 940 vollgece calisirsan 1150 euro gecicek  fakat minijob diyerek gosterdigin is yuzunden gidemeyeceginden senin o isi bir an once degistirmeni isteyecek eger ki teilzeit gosterirsen arbeitsamt sana kirani odemeye devam edicek  karin 170 yerine 210 euroya cikacak fakat ayrietten arbeitsamt senin bogazini sikmayacak vollzeit is icin eline firsatlari sunacak sana 6 ay da bir ama o arada kendin arayip bulma sansin da olacak 

Senin kurs parani arbeitsamt karsilamiyor sen arbeitsamttan aldigin yardim kagidinin kopyasi ile oturum kartini alirken sana verdikleri stadtin mührünün bulundugu kagitla birlitke gerekli yere gonderiyorsun onlar sana 4-6 hafta icinde alabilcegin yardim yada kendin odemen gerektigini bildiriyorlar zaten  bu baglamda kurs paranin karsilanip karsilanmayacagini islemleri yaparak gormen daha mantikli cunku bazi eyaletlere gore kanunlar farkli ve ayrietten savas gocmenlerine yapilan kanun degisiklikleri ile kavrayabilecek kanun kapsamlari da degisik

söylediklerim uydurma seyler degil kendi yazdiklari kitapciklardan alinti ayrietten alg2 rechner dersen internetten esinin de yardimi ile  gelirin giderini yazaraktan ne alacagini ogrenirsin  ayrietten minijob kanunlari da ayni sekilde var  söylediklerimle ayni yola cikacaktir. yardim edebilecegim konu bilgim dahilinde oldugu surece her zaman burdayim

Beyaz 03.08.2016 05:13:37

Cok guzel bilgiler paylasmissiniz. Emeginize saglik.

Ozymmm 07.08.2016 16:09:59

Omerumutesen yazdıklarını büyük bi zevkle dikkatlice okudum. Emeğine yüreğine sağlık böyle tecrubelere gerçekden ihtiyacimiz ve yönlendirilmemiz gerek saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Sayfa: 1 [ 2 ]