ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Hayat nasıl gidiyor?

Sayfa: [ 1 ] 2 3

Kartalca 22.05.2019 13:06:51

Arkadaşlar nasılsınız
1 senem dolmak üzre almanya'da
Hala düzenimi oturtamadım
Her ne kadar iyimser olmaya çalışsamda
Bazen değdi mi değmedi mi
Sorularını soruyorum kendime
Sizde nasıl durumlar

MustafaD 22.05.2019 16:34:33

Mesela düzeni oturtmakta ne gibi sorunlar yaşıyorsun ? Gittiğin bir sene de ne gibi artılar ve eksiler gördün biraz daha açık bilgiler verebilirsen gelecek olan veya gelmeyi düşünen arkadaşlarda faydalansın . Umarım en kısa süre de düzenini kurup hayal ettiğin hedeflere ulaşırsın .

Ohne idealien 22.05.2019 20:31:39

.

Kartalca 22.05.2019 22:44:17

Arkadaşlar almanya'ya gelmeden önce kendinize bir soru sormalısınız neden gidiyorum?bu sorunun cevabı ekonomikse almanya size herşeyin para olmadığını gösterecektir..diğer soru Türkiye'de işiniz gücünüz nasıl?
Burada birçok şeyin gelişimi şans ile alakalıdır..neden şans diyorum çünkü kendi yeteneklerinizi becerilerinizi gösterebilecek düzeyler için önce iyi bir almanca  sonra tam uyum sağlamak durumu gerçekleşmeli..ve hayaller hepimizin almanya için kurduğu güzel hayaller ve sonrası almanya gerçekleri..aşırı asosyal bir hayat,sadece egosunu tatmin etmek için veya akrabaların bmw sinin,malının-mülkünün
Şovunu yaptığı sohbet ortamları,yapay arkadaşlıklar,aşırı disiplinli gülmeyi unutturan iş ortamları,gipgri almanya havası,güneşssizlik,yüZde 80  kültür farklılığından dolayı mutsuz evlilikler..
İyi tarafları alımgücü yüksekliği,keyifli insani düzen,avrupa seyahat özgürlüğü
Son olarak kendinizi çok toz pembe hayallere kaptırmayın
Almanca b1 seviyesi iş bulmanız için kesinlikle gerekli
Buraya gelirim öğrenirim bir şekilde diye bir dünya yok
Artık işyerleri direk belgeyi istiyor
Çünkü çok göç var
Ee işlerde eskisi kadar iyi değil avrupada
çin gibi bir dev oyuncu var artık piyasada
Sonra leiffirma gerçekleri yani taşeron sistemlerde ordan oraya bazı seneleriniz iyi bir işyeri ile vetrag yani sözleşme yapana kadar çöp olacak
(Şans detayı dedim ya o başka)
Alışmak veya alışamamak
Değdi mi veya değmedi mi
Bu sözler devamlı kafanızda düşündürecek
Hepinizi için şanslı bir hayat temenni ediyorum

AlmanyaFatihi 23.05.2019 09:22:51

İş ile ilgili bir şey diyemeyeceğim çünkü çalışmadım ama dediğiniz gibi iş ortamları genelde sadece işin yapıldığı ve insanların işten çıkar çıkmaz her şeyi unuttuğu yerlermiş. Mesela biz burada 8 9 saat çalışıyoruz. Bunun 2 saati mola 3 saati lak lak dedikodu ile geçiyor. 3 4 saat iş yapıyoruz. O yüzden her şey düzensiz. Orada durum nasıl bilmiyorum. Bilen biri varsa aydınlatsın.

".ve hayaller hepimizin almanya için kurduğu güzel hayaller ve sonrası almanya gerçekleri..aşırı asosyal bir hayat,sadece egosunu tatmin etmek için veya akrabaların bmw sinin,malının-mülkünün
Şovunu yaptığı sohbet ortamları,yapay arkadaşlıklar"

Üst paragrafta yazdığınız mal mülk show olayına katılmıyorum. Ben oraya gittiğimde gayet sosyallerdi. Kafeler ve restorantlarda boş yer yoktu. Sadece AVM'ler boştu. Bizim burada AVM'lerde tıklım tıklım.
Mesela araba bmw show diyorsunuz. Ben Türkler harici bmw kullanan Alman görmedim desem abartmam. Hatta kız arkadaşım bak bmw kesin Türk deyip dalga geçiyordu. Bu değil flan diyordum önünden geçiyoruz gerçekten Türk çıkıyor.
Benim gördüğüm Almanlarda 3 5 hatta 10 senelik eski audileri mercedesleri volvoları var. Türkiye'de gördüğüm lüks bmwleri audileri mercedesleri orada görmedim. Adam alamaz mı? Çok rahat alabilir. Türkiyede 100bin tl olan araba orada 20 30bin €.

Hele hava atma olayı o kadar az ki. Benim elimde iphone 7 ,3 5 maaşımla anca alabildim. Adamların elinde hala samsung 3 sene önceki telefonları iphone 6 flan kullanıyorlar. Maaşıyla yeni çıkan iphone 3.5 tane alabilecek durumu var. Ama almıyor. Çünkü hava atmayı sevmiyor adamlar. Bu telefon bana yetiyor diyor. Diyorum arabanı değiştirsene. Hayır bu araba beni taşıyor. Lüks alınca bir işime yaramayacak ki aynı işlevi görüyor diyor.

Sonuçta burada Almanya da ki yaşamı anlatıyorsunuz. Belki bende gittiğimde aynı şeyleri göreceğim fakat bence iki taraflı bakmak lazım. Almanyada ki Türklerle yaşam ve Almanların yaşam tarzı.

Bence oraya gidip Alman gibi yaşamak lazım. Zaten burayı bırakıp gitmenin sebebi buradan memnun olmaman. Bu ekonomi olur siyasi olur kişisel sebepler olur. Ama oraya gidip burada ki kurallarla yaşayınca bence saçma geliyor.

Benim gördüğüm en büyük fark neredeyse her yerde insanlar bir birlerinin önüne geçmiyor. Türkiye'de neredeyse her yerde her alanda birileri seni ezip üzerinden geçmeye çalışıyor.

Kartalca 23.05.2019 10:25:35

Alıntı yapılan: zombielord - Mayıs 23, 2019, 09:22:51 ÖÖ
İş ile ilgili bir şey diyemeyeceğim çünkü çalışmadım ama dediğiniz gibi iş ortamları genelde sadece işin yapıldığı ve insanların işten çıkar çıkmaz her şeyi unuttuğu yerlermiş. Mesela biz burada 8 9 saat çalışıyoruz. Bunun 2 saati mola 3 saati lak lak dedikodu ile geçiyor. 3 4 saat iş yapıyoruz. O yüzden her şey düzensiz. Orada durum nasıl bilmiyorum. Bilen biri varsa aydınlatsın.

".ve hayaller hepimizin almanya için kurduğu güzel hayaller ve sonrası almanya gerçekleri..aşırı asosyal bir hayat,sadece egosunu tatmin etmek için veya akrabaların bmw sinin,malının-mülkünün
Şovunu yaptığı sohbet ortamları,yapay arkadaşlıklar"

Üst paragrafta yazdığınız mal mülk show olayına katılmıyorum. Ben oraya gittiğimde gayet sosyallerdi. Kafeler ve restorantlarda boş yer yoktu. Sadece AVM'ler boştu. Bizim burada AVM'lerde tıklım tıklım.
Mesela araba bmw show diyorsunuz. Ben Türkler harici bmw kullanan Alman görmedim desem abartmam. Hatta kız arkadaşım bak bmw kesin Türk deyip dalga geçiyordu. Bu değil flan diyordum önünden geçiyoruz gerçekten Türk çıkıyor.
Benim gördüğüm Almanlarda 3 5 hatta 10 senelik eski audileri mercedesleri volvoları var. Türkiye'de gördüğüm lüks bmwleri audileri mercedesleri orada görmedim. Adam alamaz mı? Çok rahat alabilir. Türkiyede 100bin tl olan araba orada 20 30bin €.

Hele hava atma olayı o kadar az ki. Benim elimde iphone 7 ,3 5 maaşımla anca alabildim. Adamların elinde hala samsung 3 sene önceki telefonları iphone 6 flan kullanıyorlar. Maaşıyla yeni çıkan iphone 3.5 tane alabilecek durumu var. Ama almıyor. Çünkü hava atmayı sevmiyor adamlar. Bu telefon bana yetiyor diyor. Diyorum arabanı değiştirsene. Hayır bu araba beni taşıyor. Lüks alınca bir işime yaramayacak ki aynı işlevi görüyor diyor.

Sonuçta burada Almanya da ki yaşamı anlatıyorsunuz. Belki bende gittiğimde aynı şeyleri göreceğim fakat bence iki taraflı bakmak lazım. Almanyada ki Türklerle yaşam ve Almanların yaşam tarzı.

Bence oraya gidip Alman gibi yaşamak lazım. Zaten burayı bırakıp gitmenin sebebi buradan memnun olmaman. Bu ekonomi olur siyasi olur kişisel sebepler olur. Ama oraya gidip burada ki kurallarla yaşayınca bence saçma geliyor.

Benim gördüğüm en büyük fark neredeyse her yerde insanlar bir birlerinin önüne geçmiyor. Türkiye'de neredeyse her yerde her alanda birileri seni ezip üzerinden geçmeye çalışıyor.

Güzel kardeşim ben zaten Türklerin mal mülk şovundan bahsediyorum..sen buraya geldiğinde anlıcaksın beni 0 dan başladığın bir hayat olacağı için en cahil Türkü bile burda her boku bilir sen onlara göre vasıfsız,etkisiz bir eleman olursun başlangıçta ee bunlar akraba oluncada muhattap olmak zorunda kalıyorsun evlilik bu..almanya'ya uyum sağlayabilirsen birçok şeyi başarabilirsin dedim zaten ben yazımda iyi oku..bende gelmeden önce senin gibi çok asıp kesiyordum ne olacak ya alışırız,uyum sağlarız diye ama davulun sesi uzaktan hoş gelir bunu asla unutma önce gelip yaşa bi

Nesibi 23.05.2019 13:33:44

Alıntı yapılan: Kartalca - Mayıs 22, 2019, 10:44:17 ÖS
Arkadaşlar almanya'ya gelmeden önce kendinize bir soru sormalısınız neden gidiyorum?bu sorunun cevabı ekonomikse almanya size herşeyin para olmadığını gösterecektir..diğer soru Türkiye'de işiniz gücünüz nasıl?
Burada birçok şeyin gelişimi şans ile alakalıdır..neden şans diyorum çünkü kendi yeteneklerinizi becerilerinizi gösterebilecek düzeyler için önce iyi bir almanca  sonra tam uyum sağlamak durumu gerçekleşmeli..ve hayaller hepimizin almanya için kurduğu güzel hayaller ve sonrası almanya gerçekleri..aşırı asosyal bir hayat,sadece egosunu tatmin etmek için veya akrabaların bmw sinin,malının-mülkünün
Şovunu yaptığı sohbet ortamları,yapay arkadaşlıklar,aşırı disiplinli gülmeyi unutturan iş ortamları,gipgri almanya havası,güneşssizlik,yüZde 80  kültür farklılığından dolayı mutsuz evlilikler..
İyi tarafları alımgücü yüksekliği,keyifli insani düzen,avrupa seyahat özgürlüğü
Son olarak kendinizi çok toz pembe hayallere kaptırmayın
Almanca b1 seviyesi iş bulmanız için kesinlikle gerekli
Buraya gelirim öğrenirim bir şekilde diye bir dünya yok
Artık işyerleri direk belgeyi istiyor
Çünkü çok göç var
Ee işlerde eskisi kadar iyi değil avrupada
çin gibi bir dev oyuncu var artık piyasada
Sonra leiffirma gerçekleri yani taşeron sistemlerde ordan oraya bazı seneleriniz iyi bir işyeri ile vetrag yani sözleşme yapana kadar çöp olacak
(Şans detayı dedim ya o başka)
Alışmak veya alışamamak
Değdi mi veya değmedi mi
Bu sözler devamlı kafanızda düşündürecek
Hepinizi için şanslı bir hayat temenni ediyorum
Türkler icin dediklerinize bende katiliyorum ki kendi akrabalarimida dahil edebilirim. Yardim severlik nadir turkler icin soyluyorum. Arkadaslik konusuna gelincede evet bizim kadar sicak kanli insanlar degiller oyuzden arkadaslik konusu biraz zorlayici insanlara karsi anladigim kadariyla fazla samimiyet cekincesi var yada gerek gormuyorlar onu pek cozemedim acikcasi. Is konusuna gelirsek 6 aydir minijob yapiyorum is ortamimdan memnunum acikcasi dedikodu haric :)) hem erkek hem kadinlar dedikodu yapmaya bayiyorlar ama diger yandan sohbet girgir samata gayet kafi ki hemen hemen her haftasonu calistigim firmanin bir etkinlik organizasyonu oluyor. Bendede durum boyle suan icin zorlayan tek sey acikcasi dil konusu ve birsey yapmak istediginde resmi devlet daire ne bilim internet baglantisi vesaire fazla prosedür kagit isleri olmasi baskada bir sikinti yok suan icin :)

AlmanyaFatihi 23.05.2019 15:19:46

Kartalca amacım seni eleştirmek değil. Ben sadece sen Türk tarafı için yazmışsın bende Almanlar için yazayım dedim. Ben daha önce 4 yıl başka bir ülkede yaşamıştım. Orada 1 tane bile Türklerle arkadaşlık yapmadım. Kız arkadaşım ve diğer arkadaşlarımın hepsi o ülkeden yada farklı ülkelerdendi. Hiç bir zaman sıkıntı çekmedim.

Belki Almanya'da uzak durmak daha zordur dediğiniz gibi fakat Alman veya farklı kültürden insanlarla iletişimi kurmaya çalışınca daha iyi olacağını düşünüyorum. Benim başıma gelen en büyük kazığıda arap ve azerilerden yemiştim. O yüzden o kişilerden de uzak durmak lazım. İstersen Japonyaya git istersen Brezilyaya.

Almanya tabi ki güllük gülistanlık değil. Yaşayınca bir çok zorlukla karşıyorsun ve problemler yaşıyorsun ama bunların Türkiye'de yaşadığın problemlerle karşılaştırınca çok daha büyük bir fark görmüyorum.

Akrabalarınızdan ve size zararı dokunacak insanlardan uzak durmak hep sizin elinizde.

Belki 50 60 tane hikaye okumuşumdur ve 1. ağızdan duymuşumdur. Adam yada kadını akrabası aylığı 500€ köle gibi çalıştıranımı ararsın. İşe girdiği yerde türk veya araplar tarafından dolandırılıp maaşı verilmeyen mi ararsın.

Ama hiç bir Alman firmaya girdimde bu Almanlar benim maaşımı yatırmadı. Yada Alman karım yada kocam beni dolandırdı. Köle gibi çalıştırdı diyeni duymadım. Genelde eşi Almancı olanlar çok büyük problem çekiyorlarmış onu duydum. Tabi suçu sadece onlarada atamazsın karşıda ki kişininde problemi olabilir. Sırf avrupaya kaçayım diye 1 gram sevgi hissetmeden gittiyse oraya sonucunda memnun kalmaz ve her şeyden şikayet eder hale gelir.

Sizi eleştirmiyorum sadece kendi gözlemlediğim bir fikri dile getirdim. Saygılarla :)

Kartalca 23.05.2019 23:06:02

Alıntı yapılan: zombielord - Mayıs 23, 2019, 03:19:46 ÖS
Kartalca amacım seni eleştirmek değil. Ben sadece sen Türk tarafı için yazmışsın bende Almanlar için yazayım dedim. Ben daha önce 4 yıl başka bir ülkede yaşamıştım. Orada 1 tane bile Türklerle arkadaşlık yapmadım. Kız arkadaşım ve diğer arkadaşlarımın hepsi o ülkeden yada farklı ülkelerdendi. Hiç bir zaman sıkıntı çekmedim.

Belki Almanya'da uzak durmak daha zordur dediğiniz gibi fakat Alman veya farklı kültürden insanlarla iletişimi kurmaya çalışınca daha iyi olacağını düşünüyorum. Benim başıma gelen en büyük kazığıda arap ve azerilerden yemiştim. O yüzden o kişilerden de uzak durmak lazım. İstersen Japonyaya git istersen Brezilyaya.

Almanya tabi ki güllük gülistanlık değil. Yaşayınca bir çok zorlukla karşıyorsun ve problemler yaşıyorsun ama bunların Türkiye'de yaşadığın problemlerle karşılaştırınca çok daha büyük bir fark görmüyorum.

Akrabalarınızdan ve size zararı dokunacak insanlardan uzak durmak hep sizin elinizde.

Belki 50 60 tane hikaye okumuşumdur ve 1. ağızdan duymuşumdur. Adam yada kadını akrabası aylığı 500€ köle gibi çalıştıranımı ararsın. İşe girdiği yerde türk veya araplar tarafından dolandırılıp maaşı verilmeyen mi ararsın.

Ama hiç bir Alman firmaya girdimde bu Almanlar benim maaşımı yatırmadı. Yada Alman karım yada kocam beni dolandırdı. Köle gibi çalıştırdı diyeni duymadım. Genelde eşi Almancı olanlar çok büyük problem çekiyorlarmış onu duydum. Tabi suçu sadece onlarada atamazsın karşıda ki kişininde problemi olabilir. Sırf avrupaya kaçayım diye 1 gram sevgi hissetmeden gittiyse oraya sonucunda memnun kalmaz ve her şeyden şikayet eder hale gelir.

Sizi eleştirmiyorum sadece kendi gözlemlediğim bir fikri dile getirdim. Saygılarla :)

Kardeşim iş diyince alman diyeceksin orası tartışılmaz dünyada..almanlar beyindir yönetir genellikle angara işleri
Göçmenler yapar..bak mesela iş ortamı anlamında almanyada işyerlerinin yemek vermemesi çok ilgincime gitmişti belki bazılarına önemsiz gelebilir ama onun bile  psikolojik bakısını hissediyorsun yarın ne götürcem,sabah ne hazırlıcam yemek için diye ve leihfirma olayı yani taşeronluk sistem cidden almanya gibi sosyal bir devlete yakışmayan kalleş sistem 18 ay boyunca denen bir şirkette şirketin gözüne girmek için eşşek gibi çalış,hastalanmamaya dikkat et ama 18 sonra şirket keyfine göre beğenmedi mi hopp yeniden bir işyerine git denenme sürecini tekrar yaşa garantin yok yani..bak bunları yazmak kolay yaşayanlar bilir buda almanyanın gerçek yüzünden bir aşağalık sistem

KaLpSiz 24.05.2019 01:28:31

Ya bilende yaziyor bilmeyende almanlar cimri insanlar son model araba telefon almamalarinin nedeni paralarini biriktiriyorlar hic olmeyecekmis gibi. Gecen is yerindeki almanlarla muhabbeti gecti ben bir iki centleri atiyorum cope vs dedim adamlarin surati degisti. 45 cent kahve  1 euro veriyorum iki kahve al gel diyorum ee hoslarina gidiyor beles olunca artan, 10 centi veriyor geri ceviriyorum mutlu oluyorlar. Almanlarla bizim insanlari bir tutmayin havasini atmak isteyende var eskiden farkli dusunuyordum ama simdi fikirlerim biraz degisti adamlar it gibi calisiyor burada tr deki gibi laylay lom degil. Gitsin en kral arabayi alsin hayatini yasasin haklari tabiki bosama calisiyorlar. Uygun araba kredileri var alicak arabasini tabiki tr de yasayanin  boyle sansi olsa almazmi en kral arabayi? Evet uzattim gene konuyu tekrarliyorum son kez olarak almanlarin son model araba veya esya vs almamalarinin nedeni tutumlu ve gosterisli olmak istememelerinden degil cimriliklerinden. Bizler ise bir dahami gelicez dunyaya diyip tatilimizide yapariz arabamizida aliriz en iyisini hakediyorux cunku it gibi calisiyoruz ben iki ise gidiyorum butun feiertag larda calisiyorum tabiki keyfini surmek isterim saygilar

AlmanyaFatihi 24.05.2019 11:47:06

Kalpsiz sana maalesef katılmıyorum.

Benim gördüğüm evlerde kullandıkları her ürün bizim normal insanımızın kullandığı ürünlerden 10 kat daha kaliteli. Paranın değerini bilmek cimrilik değil bence. Adamlar israf etmek istemiyorlar.

Ben Türkiye'de orta halimle 2 ülkeye gidebildim. Eşim 50 tane ülke gezmiş. Yaşlarımız aynı. Oda orta halli bir aileden geliyor. Zenginde değil. Kullandığı araba 3000 bin euro fakat 50 ülke gezebiliyor. Bence cimri bir insan 1 ülke gezmez. Türkiye'de kimse bu hayata bir kere geldim diye yaşamıyor. Yaşamak istesede yaşıyamıyor. Tatil planı yaparken 1000 kere oturup düşünüyorsun. Benzini uçağı yemeği zartı zurtu.

Bence çok genelleme yaparak konuşuyoruz. Belki siz sadece cimri olanlara denk geldiniz belki ben sadece cimri olmayanlara denk geldim.

Ama gördüğüm örneklerden ve duyduklarımdan bunu net bir şekilde söyleyebilirim. "Bu telefon beni idare ediyor. İphone son modeline ihtiyacım yok" mantığı cimrilik değil bence akıllılıktır. Elinde 15bin tllik telefonla gezen 2000tl kazanan adam hayatı boyunca köyünden başka bir yeri görmeden ölüp gidiyor. Almanyada ki köyle adam cebinde 300€ telefonla bir dünya ülke geziyor.

Kartalca 24.05.2019 13:54:49

Kardeşim sen şu an almanya'da yaşamadığın için tespitlerin tek taraflı seni bağlar..kız arkadaşının 50 ülke gezmesi euro'nun alım gücüyle alakalıdır..almanların teknolojiyle arası iyi değildir..işyerlerinde,ulaşım araçlarında buraya geldiğinde gözlemlersin o türkiyedeki telefon sanal alem manyaklığı burda yoktur..
Türkiyedeki e devlet sistemini ağlaya ağlaya ararsın almanyanın ağır vasıta bürokrasiyle tanıştığında yani demem o ki biz Türkler şovcu milletiz aç gezeriz ama havamızdan geri kalmayız..alman iş arkadaşlarım var yırtık çorapla işe gelen var..bu adamlar bmw yi mercedes i senin bakış açınla görmüyor

AlmanyaFatihi 24.05.2019 15:34:31

Aynen haklısınız. E-devlet gibi bir şey yok. Bu evrak hazırlama döneminde tek tek ücret ödeyerek evrakları kız sipariş ediyordu. Ben gidip 1 günde çıkarttım evrakların hepsini nüfustan ve e-devletten. O 1 hafta bekledi evraklar için.

Ama lüks yaşamıyor bu adamlar ve bende bunu seviyorum. Burada nereye gitsem bir telefonla,arabayla ve evle hava atma ortamı var. Neredeyse tüm konular nereden ev aldım şu evin fiyatı şu kadar arttı. Yada siyaset.

Bir Almanla oturup müzikten filmden farklı kültürlerden sohbet edebiliyorsun. Burada artık tek konuştuğumuz konu ekonomi ve siyaset.

KaLpSiz 27.05.2019 23:51:46

Zombiland  bos konusuyorsun kafana gore yorum yapiyorsun benim eski ev sahibimin evin altinda restauranti Vardi kokan eski spor ayakkabim vardi yirtik iki gun sonra ayaginda gordum ayakkabimi anla ne demek istedigimi:) ben senelerdir almanyadasin ve yorum yapiyorsun sandim dikkatli okumamisim oncelikle sana cevap verdigim icin ozur dilerim sen daha almanyada bile degilsin :) esin hangi 50 ulkeyi gezmis cok merak ettim.? Benim eski esim hamburg munih dortmund ve turkiye harici baska yer gormemisti almanya dogma buyume olmasina ragmen pardon bir de akraba ziyareti danimarkaya gitmisti. Bu arada kayin pederin 3 katli buyuk bahceli evi 3000 euro net maasi eside calisiyordu tr de ki mal varliklarini soylememe bile gerek yok. Onlar bile bir yere gidememis sen o 50 ulkeyi lutfen liste halinde yazarmisin? Ab bile sanirim 30ulke civari olmasi lazim :) her soylenilene inanmayin esiniz bile olsa almanyadakiler sallamayi sever. Gelince anlarsin. Ustune basarak. Soyluyorum. almanlar tutumlu degil cimriler.

Kartalca 28.05.2019 00:28:22

Türkiye'den kurtulma psikolojisi var ya şu an her şeyi olumlu görmesi normal biz de geçtik bu kafa yapılarından..50 ülkeyi gezecek zaman nerde heralde doğduğundan beri arbeitslosengeld alıyor..almanya'ya bir gelen pişman bir de gelmeyen..burada kimseyi cennet beklemiyor..gelenlere söylüyorum 2-2,5 senenizi direk çöp görün..alımgücüymüş bmw mercedesmiş evet önemli şeyler olabilir ama huzuru bulamadıktan sonra,doya doya sosyal hayat yaşamadıktan sonra tükürüyüm paraya pula be..

Sayfa: [ 1 ] 2 3