ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: Hayat nasıl gidiyor?

Sayfa: 1 [ 2 ] 3

AlmanyaFatihi 28.05.2019 09:23:54

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Mayıs 27, 2019, 11:51:46 ÖS
Zombiland  bos konusuyorsun kafana gore yorum yapiyorsun benim eski ev sahibimin evin altinda restauranti Vardi kokan eski spor ayakkabim vardi yirtik iki gun sonra ayaginda gordum ayakkabimi anla ne demek istedigimi:) ben senelerdir almanyadasin ve yorum yapiyorsun sandim dikkatli okumamisim oncelikle sana cevap verdigim icin ozur dilerim sen daha almanyada bile degilsin :) esin hangi 50 ulkeyi gezmis cok merak ettim.? Benim eski esim hamburg munih dortmund ve turkiye harici baska yer gormemisti almanya dogma buyume olmasina ragmen pardon bir de akraba ziyareti danimarkaya gitmisti. Bu arada kayin pederin 3 katli buyuk bahceli evi 3000 euro net maasi eside calisiyordu tr de ki mal varliklarini soylememe bile gerek yok. Onlar bile bir yere gidememis sen o 50 ulkeyi lutfen liste halinde yazarmisin? Ab bile sanirim 30ulke civari olmasi lazim :) her soylenilene inanmayin esiniz bile olsa almanyadakiler sallamayi sever. Gelince anlarsin. Ustune basarak. Soyluyorum. almanlar tutumlu degil cimriler.
Tekrar kendime şükür ediyorum bir ALMAN ile evlendiğim için. Yoksa sizin gibi Türkiye, Munich ve Dortmund arasında mekik dokurdum. Bunu Almancıları yada kendi insanımı aşağılamak için yazmıyorum. Fakat bu iş vizyon meselesi. Ben milyonları olup köyünden başka yer görmeden ölen insanlar tanıdım.(dediğiniz gibi binlerce mal varlığı olan bir amcaydı bu). Ve çok az paralara dünyayı gezen Türkler.

Eşim öğretmen. Annesi öğretmen. Babası usta. Adamlar Amerika, Kanada, tüm avrupa ülkeleri ve Afrika(Tunusdur Fastır) ve Türkiye. Asya hariç neredeyse tüm dünyayı gezmişler. Size yalan borcum yok. Bu çok zor bir şey değil. Sadece tüm Eu bölgesini gezseniz 28 ülke yapıyor zaten. Adamlar fotoğrafları gösterdi. Şok oldum. Bende inanmıyordum. Kız sallıyorsun flan dedim ilk. 50 ülkeyi nerede gezecen daha 24  yaşındasın dedim. Şak şak şak fotoğrafları koydu önüme.

Kusura bakmayın ama siz cem yılmazın espirinde ki gibi yaşıyorsunuz. "İsviçrede yaşıyorsun çıkar kafanı bir sokağa bak".

Senelerdir Almanya'da yaşamama gerek yok. Gidip geldim kendi gözlerimle gördüm. Alım gücünün ne kadar çok olduğunu. En lüks arabaların nedense sadece Türklerin sürdüğünü. 100bin euroluk arabaya binerse adam olacağı o. Borç ödemekten köyüden son yıllarda € artmasından dolayı Türkiyede otele gitmekten başka bir şey yapmıyorlar. Ha bunu nereden biliyorsun diyorsan Turizm çalışıyorum. Öyle otelde de değil. Büyük bir firmanın analiz bölümünde.

Ben buradan kaçmıyorum da. Maaşım gayet iyi ve Türkiye'de iyi bir hayatım var. Oraya gitme sebebim eşimin "Türkiye'ye gelirsem bana burada yaşadığım refahı ve ekonomik gücü sağlayabilecek misin?" demesi.

Herkes kendi yaşantısını oluşturur. Gezmek ve refah yaşamak sizin elinizde.

Daha fazla tartışma yaratmamak için bir daha yazmayacağım bu konuya. Çok geç değil sizde gezebilirsiniz. iphone xs almayıp yada mercedes son model araba almayıp bunu gezmek için kullanabilirsiniz. 3+1 evde oturmayıp yazın Hawaiye tatile gidebilirsiniz.

Saygılarla,
iyi forumlar.

KaLpSiz 28.05.2019 20:26:35

Sana kendimizi kanitlamaya niyetim yok ama bazi seyleri soylemek lazim kendini savunmak adina. Oncelikle saglam yere kapak atmissin helal olsun oyle birini kafaya almak kolay degildir kufursuz kaba konusuyorum hareket etmesin senin uslubuna karsisilik. Olarak. Senelerdir  bu sitedeyim senin gibilerini cok gordum ama cevap vermektende geri kalmam. Devam edeyim az cok cevapvermeye. Esin oldugu icin fazla uzatmayacagim. Hassas konular almanyada damat bulamadi senin gibi inciyi internette yada tatilde buldu helal olsun. Ikincisi benim. Oturumum cebimde gecen yaz esimle hirvatistana arabamla geze geze gittim. Aralikta oglumla beraber izmir mardin vs gezmeye gittim 2 ay sonra polonyaya esimle gidicem (esimin memleketi) agustos sonunda tek basima hollandaya arkadas ziyaretine gidicem bir kac gunlugune ekim. Gibide isvicredeki yakin arkadasima gidicem. Yani bunlari gorgusuzler gibi yazmak istemezdim ama sana baska. Turlu cevap veremezdim. It. Gibi calisiyorum. Ama. Almanyanin monotonlugunu azaltmak I cin vakit buldukca geziyorum. Persembe feiertag almanlar calismiyorsa r ben o. Gunlerde caliyorum cunku 2 kati para kazaniyorum onun. Icin tabiki bmw mercedes alicam her. Cumartesi ek. Ise gidiyorum pazarlarida bazen fest isimde calisiyorum.hayatimiz dortmund hamburg arasida gecmiyor. Bir. Gorgusuzluk yapayim gecen ay 2 tane feiertag (resmi tatil) gunu calistim 1811 euro net cumartesi isimdenden 450 euro kazandim. Cocugumun nafakasinada oduyorum durmadan calisiyorum onu ihmalde etmiyorum he iki haftada bir. Cuma isten sonra 80 km. Yol yapip. Eve getiriyorum. Pazar aksami geri goturuyorum. Bu arada daha once de yazmistim bir konuda bende boyun fitigi var gunde 4-6 saatten fazla calismam yasak doktor raporum var ameliyat olma durumum. Var ve ben buna ragmen fazla fazla calisiyorum devletten para almamak icin cocugumun, 257 euro nafskasini her ay odeyebilmek icin araba alabilmek tatil yapabilmek icin vs vs sen gel. Once almanyaya calis ayaklarin ustunde dur esine bagimli kalmaktan kurtul sonra burada millete masal anlat. Biz birseyleri gorduk yasadik ondan biliyoruz varsayimlar uzerine yorum yapmiyoruz. Umarim senin hayatin evin dort duvarlari arasinda gezmez.

Nesibi 29.05.2019 09:02:41

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Mayıs 28, 2019, 08:26:35 ÖS
Sana kendimizi kanitlamaya niyetim yok ama bazi seyleri soylemek lazim kendini savunmak adina. Oncelikle saglam yere kapak atmissin helal olsun oyle birini kafaya almak kolay degildir kufursuz kaba konusuyorum hareket etmesin senin uslubuna karsisilik. Olarak. Senelerdir  bu sitedeyim senin gibilerini cok gordum ama cevap vermektende geri kalmam. Devam edeyim az cok cevapvermeye. Esin oldugu icin fazla uzatmayacagim. Hassas konular almanyada damat bulamadi senin gibi inciyi internette yada tatilde buldu helal olsun. Ikincisi benim. Oturumum cebimde gecen yaz esimle hirvatistana arabamla geze geze gittim. Aralikta oglumla beraber izmir mardin vs gezmeye gittim 2 ay sonra polonyaya esimle gidicem (esimin memleketi) agustos sonunda tek basima hollandaya arkadas ziyaretine gidicem bir kac gunlugune ekim. Gibide isvicredeki yakin arkadasima gidicem. Yani bunlari gorgusuzler gibi yazmak istemezdim ama sana baska. Turlu cevap veremezdim. It. Gibi calisiyorum. Ama. Almanyanin monotonlugunu azaltmak I cin vakit buldukca geziyorum. Persembe feiertag almanlar calismiyorsa r ben o. Gunlerde caliyorum cunku 2 kati para kazaniyorum onun. Icin tabiki bmw mercedes alicam her. Cumartesi ek. Ise gidiyorum pazarlarida bazen fest isimde calisiyorum.hayatimiz dortmund hamburg arasida gecmiyor. Bir. Gorgusuzluk yapayim gecen ay 2 tane feiertag (resmi tatil) gunu calistim 1811 euro net cumartesi isimdenden 450 euro kazandim. Cocugumun nafakasinada oduyorum durmadan calisiyorum onu ihmalde etmiyorum he iki haftada bir. Cuma isten sonra 80 km. Yol yapip. Eve getiriyorum. Pazar aksami geri goturuyorum. Bu arada daha once de yazmistim bir konuda bende boyun fitigi var gunde 4-6 saatten fazla calismam yasak doktor raporum var ameliyat olma durumum. Var ve ben buna ragmen fazla fazla calisiyorum devletten para almamak icin cocugumun, 257 euro nafskasini her ay odeyebilmek icin araba alabilmek tatil yapabilmek icin vs vs sen gel. Once almanyaya calis ayaklarin ustunde dur esine bagimli kalmaktan kurtul sonra burada millete masal anlat. Biz birseyleri gorduk yasadik ondan biliyoruz varsayimlar uzerine yorum yapmiyoruz. Umarim senin hayatin evin dort duvarlari arasinda gezmez.
helal olsun demekten baska birsey gelmedi aklima gecmis olsun bu arada bencede arkadas bir gelsinde sonra bakalim neler olacak merakla bekliyorum acikcasi kendindeki gelismeleri pozitif veya negatifki esinin 50 ulke gezmesiyle ovunuyorda acaba kendisine onun 50 ulke gezmesi ne gibi birsey katmis merak ettim :) bu kadar ovundugune gore ovunulecek bir tarafta gormuyorum ama neyse.

AlmanyaFatihi 29.05.2019 09:13:10

Ha birde unutmuşum kıskançlık ve kıskandırma en çok görülen özellikler şekil A. :D

Aynen kız evde kalmıştı. İnternetten yazdı. Gel evlenelim ben köylüyüm almanyada erkek yok :S Bende kabul ettim napayim. Hahahahah :D Güzel fantezileriniz var. Akrabamla yada köylümle evlenmediğim için yine kendimi çok şanslı hissettim.

Orada 1 yıl yaşadıktan sonra bu konuya tekrar gelip yazacağım.

İyi forumlar ;)

Kartalca 29.05.2019 10:23:12

Sen gel yeter ki yaz buraya
Almanya'da dert paylaşacak kimse
Bulamayacağın için
Du musst!!
Türkiye'ye 7-8 ay sonra dönmede😀😀

Nesibi 29.05.2019 13:06:00

Alıntı yapılan: zombielord - Mayıs 29, 2019, 09:13:10 ÖÖ
Ha birde unutmuşum kıskançlık ve kıskandırma en çok görülen özellikler şekil A. :D

Aynen kız evde kalmıştı. İnternetten yazdı. Gel evlenelim ben köylüyüm almanyada erkek yok :S Bende kabul ettim napayim. Hahahahah :D Güzel fantezileriniz var. Akrabamla yada köylümle evlenmediğim için yine kendimi çok şanslı hissettim.

Orada 1 yıl yaşadıktan sonra bu konuya tekrar gelip yazacağım.

İyi forumlar ;)
1 yil uzun bir sure 6 ay sonra yazmalisiniz. Viel Spaß

yeniceri57 29.05.2019 13:33:06

bu konulari forumumuzda cok tartistik. herkesin hayati ortami yasami bir degil tabiiki. cok zorluklar cileler cektik. hala daha cekiyoruz. benim ailem Türkiye de istedigim zaman gidemiyorum. 1 senede 3 hafta gidersem Allaha sükür ediyorum. hele ki esinle memleketleriniz farkliysa mecburen hem onlarin hemde kendi aileinin yanina gitmek zorundasin. 1 senede 2 kere tatile gitmek istesen kafadan 4 bin 5 bin euro en düsügü. zaten kazancin belli giderin belli.

Almanya da yasam ferah güzel patronla iscinin buzdolabini acsan ikisinde de ayni seyleri görürsün. lakin hayat cok monoton cok siradan. lüks arabalara binebilirsin ama sigortasi vergisi arabanin parasindan daha fazla ödersin.

bizim jenerasyon almanya daki 3.jenerasyon oluyor. bizim kimyamiz tutmuyor almanyadaki 3.jenerasyonla. biz türkiye de büyüdük onlar burda almancayi su gibi konusan cevresi isi olan mesleklerini yapmis her ortamini bilen ve birazda alman kültürüne yenik düsmüs(tabi genelleme yapmiyorum farkli olanlarda var) ister istemez ne kadar türk olsalarda iletisimimiz cok farkli oluyor. bu yüzden fazla takilmak istesen de ayni bir noktaya gelemedigini belli bir zaman sonra anliyorsun. forum daki her arkadasimiz buraya yeni gelmis sayilir. sanirim en eskimiz kalpsiz. onun dedikleri cok sey katti hepimize.

ya abi madem bu kadar mutsuzsunuz dönün diyebilirsin belki. haklisin ama olmuyor. geldigin zaman daha iyi anlayacaksin dönülmüyor. ya bazi seyler cazip geliyor ya düzenin ya da kazandigin para.

uzun lafin kisasi ici seni disi bizi yakar  halayy:) bir sekilde buraya geldik. Allah hepimize sabirlar versin.

insAllah hayat bize tüm düsündügümüz seyleri verir.

selametle.

AlmanyaFatihi 29.05.2019 15:15:43

Yeniçeri size katılıyorum. Eski yazışmaları ve konuları çok okudum. Gördüğüm kalpsiz avruyapa gitmiş. Orada kaçak kalıp evlenmiş boşanmış. Gerçekten zor bir şey benim buna karşı bir itirazım yok. Ama yine gördüğüm neredeyse her iyi yazanı eleştirmiş. Tamam hayat zor bu dünyanın her yerinde böyle. Amerika, afrika ve avrupa nereye gidersen git hayat zor. Ama bazı pozitif gördüğüm şeyleri yazmak istedim. Yazdıklarımda uzay bir şey değil. Sadece eşimin çok fazla ülke gezip gördüğünü söyledim.
Mesela bir arkadaşın konusu varmış 2017de Star diye. "Vizesi 4 günde çıkmış. İşte geldim gece hayatı çok güzellll babaaaaaaaaa" "karım 3000 4000 bin euro kazanıoo babaaaa" diye yazmış. Mesela o adamın oraya giriş amacı farklı.

Benim gidiş amacım güvenli ve rahat yaşamak. Antalya'da yaşıyorum. Burası çok güzel. Türkiye'de en faz problemlerin yaşandığı şehir. Son yıllarda çok modernleşti. Başlarda hiç gitmek istemiyordum.  Fakat git gide her şey tehlikeli bir hal almaya başladı. O yüzden eşim gelmek istemiyor. Eknomi zaten malumunuz.

Sadece ufak bir örnek vereceğim. Ben gencim ve konserlere gitmek istiyorum. "Tek derdin bumu len" diyebilirsiniz. Ama maalesef bunlar en ufak örnekler. Benim sevdiğim 1 tane grup artık buraya gelip konser vermiyor. Nedeni hepimiz biliyoruz.
Mesela şurada gördüğünüz Jennifer Lopez konseri çok sevmem ama sadece örnek olarak veriyorum. https://www.biletix.com/etkinlik/YK802/ANTALYA/tr  bir kişilik bilet 4000bin tl. Ben meşhur ve güzel bir konsere gitmek istesem vereceğim ücret 4000bin tl. Asgari ücret 2020TL. Türkiye'de 20 milyon çalışan asgari ücretle geçiniyor. Mesela Almanya'da 1200€ asgari ücret. En baba konser bu Jennifer Lopez dahil 50 ve 150€ arası. Almanya'da adam tek asgari ücretle 8 tane bilet alabiliyor. Türkiye'de tek bileti 2 asgari ücretinle alıyorsun.

Ben Almanya'yı toz pembe göstermiyorum. Zaten ihtiyacım yok. Adamlar 2018 yine kaç milyon € cari fazla verdi. Oraya gidip gerçekten kötü bir hayat zorluklarla karşılaşmak çok normal. Sonuçta 3. dünya vatandaşı olarak gidiyoruz. Ama her olumlu şeyi eleştirmek bence çok saçma. Eşimin çok ülke gezmesi eleştirilecek bir konu değil örnek alınması gerekilen bir konu. Neden Almanya'da öğretmen 50 ülke geziyor neden Türkiye'de ki öğretmen 1 ülke gezemiyor. Esas eleştirmemiz gereken konu bu.

Biz sadece kötülemeyi seviyoruz. Dediğiniz gibi umarım herkes istediği ve hayal ettiği şekilde yaşar. Fakat kötü tecrübeler paylaşıldığı gibi iyi şeylerinde paylaşılması lazım. Benim çok kötü tecrübelerim olmuş olabilir fakat başka birinin aynı şeyleri yaşacağının garantisini veremem.

Türkiye'ye son yıllarda gelmiş herkes bu dediğimi anlayacak. Benim derdim ne lüks araba ne lüks ev. Sadece insana insan gibi davranılan bir yerde yaşamak istiyorum. Pasaport, check-in, banka, otobüs ve alışveriş sırasında önüme zank diye atlayıp yerimi alan insanlar istemiyorum. Yere çöpünü attığı için uyardığım adamın gelip bana ana avrat sövmesinide istemiyorum. Durum maalesef bu. Belki siz oradasınız diye bu tarz şeyler size uzak geliyor ama burada yaşayan veya yeni gitmiş arkadaşlar bunu çok iyi biliyorlar.

Umarım kendimi anlatabimişimdir. Amacım kimseyi kırmak değil. Her yerin zorluğu var. Ben ukrayna'da 4 sene kaldım. Hamamböceklerinin cirit attığı yurtlarda yaşadım. Cebimde 50grinva =5Tl ile 2 hafta aç gezdiğim günler oldu. Ama Ukraynada yaşadığım refahı Türkiye'de göremiyorum. Ukrayna dediğimiz yer Türkiye'den daha beter bir yer ekonomik olarak. Ama maalesef durum bu.

Saygılarımla :)

yeniceri57 29.05.2019 16:13:56

sana bu konuda hak veriyorum. hayat standardi cok yüksek bir ülke burasi. bankanin sahibi bile bankaya gelse sira beklemek zorunda. Istanbulda 8 sene araba sürdüm. burda 6 aydan beri ehliyet alamiyorum. biz Türkiye de arabayi Allaha emanet kullaniyormusuz. daha bugün bir kadin yanimda bir adami yere attigi izmarit yüzünden tartsti. kirmizi isikta yaya yolunda beklemedim birgün acelem oldugundan . kadin bana etmedigi laf kalmadi
acelem vardi diyorum resmen tartistik. ben buraya ilk geldigimde esim üzerinden 300 euro ise baslayana kadar maas bagladilar. neye yeter demedik hic vermeseydi daha kötü dedik.  ücretsiz kurs verdiler. tek sikinti olan bir nokta burda benim gördügüm bürokrasi ve saglik. onun disinda yasam cok rahat. ama cansikici..
ben 3 sene oldu geleli. senin örneginden verecek olursak Tarkanin konserine hem almanya da hemde türkiye gittim. almanyadaki konserine 120 euro verirken tükiyedekine 800 tl vermistim. söyle basit bir hesap yaparsak ben mesela türkiye de 2000 tl maas alsam 120 lira konsere verebilirim. ama 2000  tl alip 800 lira konsere veremem.

herkesin bir yasayis sekli var. kimse kimsenin hayatini icinde olmadan bilemez. insAllah herkesin gönlüne göre verir Allah.

KaLpSiz 29.05.2019 17:17:49

Buradaki arkadaslarin 100 de 90 benimle hemfikirdir. Zamaninda kacakmi geldim evet izmarit toplayipmi ictim evet 3 km karda yol yuruyup marketemi gittim evet. Ben bunlardan utanmiyorum ovunuyorum. Cunku su anda herseyi kendim basardim azimimle cabamla. Sunuda belirteyim carpitilmamasi icin daha once yazmista olabilirim ben geldim iltica ettim ama vatanimi satmadim. Kan davasi uzerine iltica ettim (yok oyle birsey) bunuda tekrardan belirtmek istedim. Senelerdir burada insanlardan birseyler ogrendim simdi oyle bir durumdayimki tecrubeden. Dolayi insanlara yardim ediyorum. Seve seve yapiyorum. Saatlerlerce vaktim. Oldukca insanlarla konusup yardimci oldum cikarsiz. Simdi benim burada soylediklerimin dogru oldugunu zamani gelince anlarsin. Belkide yasamazsin bu zorluklari vs. Ama turkiyeden gelecek insanlar etkileniyor bundan almanyaya geldikten sonra hani almanyada sosyal hayat para vardi hersey superdi diye saskina ugrayip piskolojileri bozuluyor evlilikleri bile yurumuyor.almanyadaki turkler gercekten tuhaf anlasilmaz. Evlilik yurumez. Ama genede Allaha sukurler olsun eski esim dinini yasamada cocugumun sunnetini yaptik en azindan benim. Oglumun domuz eti bilincli bilincsiz evde yemedigini biliyorum. Erkek cocugun olursa sunnete nasil ikna edicen dedesi domuz sosisi getirip yedirdiginde yedirme olmaz mi diyeceksin bazi seyleri en ince ayrintisina kadar dusunmek. Lazim. Benim arkadasim var urfali kiz cocugu var almandan ayrildi. Adam isyan ediyor kizim. Yanimda domuz yiyor ben birsey yapamiyorum. Diye bunlar en basit kiza ornekler. Iyikide cocugum turk esimden olmus. Ben. Hic bir bayana yalvararak yalakalik yapip evlenip almanyaya gelmedim. (lafim bir kisiye kimse ustune alinmasin). Kendi cabamla geldim. Sende benim gibi bunlari basar ondan sonra laf soylemeye hakkin olsun. Kimsenin inan seni kiskandigi yok biz alman kizlarini burada iyi taniyoruz. Sukur elimiz ayagimizda tutuyor esimizin parasinara ihtiyacimiz yok yolun acik. Olsun

Kartalca 29.05.2019 18:25:54

Burda ki en kilit sözler herkesin beklentileri,şansları bir olmamasıdır tek gerçek ise almanya kurallarının herkes için geçerli olmasıdır...insanoğlu nankördür,doyumsuzdur genelde olmazlara mehillidir...bazıları bu hayatı çok ciddiye alır bazıları ise dünya yansa umrunda olmaz..Türkiyedeyken çok tartışmalara giriyordum almanya'yı kötüleyen,ne işin var orda diyenlerle hep kafamda az pembemsi çok gerçekçi resimleri oluştura oluştura geldim acabalar kafamda hiç eksik olmadı...bazen diyordum ki ulan türkiyede işini gücünü oturtan insanlar,sistemi kafaya takmayan insanlar var kimse açlıktan ölmedi ya bu ülkede..bu büyük bir risk sevdiklerini,aileni,doğup büyüdüğün toprakları bırakıp gitcen inş değer..tamamen değmedi demek haksızlık olur
Değdi demekse belki seneler sonra anlaşılacak bir durum
Şu an
Para kazanmıyorum,hakkımı alamıyorum,işim ağır,leihfirma denen sosyalliğiyle ünlü bir ülkenin utanç sisteminde gidip geliyorum..artık işyerleri b1 -b2 belgelerini istemeye başlamış..bunları oluşturman için 1-1,5 senen çöp..yaşın 20-27 28 ise amenna daha üst rakamlar sıkıntı..bunları kimle mi paylaşcaksın iç sesin en iyi dostun olacak öyle türkiyedeki gibi git bir çayocağına,parka,avm ye bul birisini otur konuş,dertleş yok..hanım tarafı akrabaların mı?..evet varlar  ama YOKLAR.. olurda eurolar biraz fazla akmaya başlarsa dönerler..ama akıl verirler,yaparız ederiz die egosunu tatmin ederler,herşeyi Onlar bilirler..
Evlilik mi?
büyük şans aga hemde büyük şans
İyisine denk gelesiniz inş
Kötüsü hayatınızı bırak almanya'yı afganistan a döndürür

yeniceri57 29.05.2019 19:06:44

Alıntı yapılan: Kartalca - Mayıs 29, 2019, 06:25:54 ÖS
Burda ki en kilit sözler herkesin beklentileri,şansları bir olmamasıdır tek gerçek ise almanya kurallarının herkes için geçerli olmasıdır...insanoğlu nankördür,doyumsuzdur genelde olmazlara mehillidir...bazıları bu hayatı çok ciddiye alır bazıları ise dünya yansa umrunda olmaz..Türkiyedeyken çok tartışmalara giriyordum almanya'yı kötüleyen,ne işin var orda diyenlerle hep kafamda az pembemsi çok gerçekçi resimleri oluştura oluştura geldim acabalar kafamda hiç eksik olmadı...bazen diyordum ki ulan türkiyede işini gücünü oturtan insanlar,sistemi kafaya takmayan insanlar var kimse açlıktan ölmedi ya bu ülkede..bu büyük bir risk sevdiklerini,aileni,doğup büyüdüğün toprakları bırakıp gitcen inş değer..tamamen değmedi demek haksızlık olur
Değdi demekse belki seneler sonra anlaşılacak bir durum
Şu an
Para kazanmıyorum,hakkımı alamıyorum,işim ağır,leihfirma denen sosyalliğiyle ünlü bir ülkenin utanç sisteminde gidip geliyorum..artık işyerleri b1 -b2 belgelerini istemeye başlamış..bunları oluşturman için 1-1,5 senen çöp..yaşın 20-27 28 ise amenna daha üst rakamlar sıkıntı..bunları kimle mi paylaşcaksın iç sesin en iyi dostun olacak öyle türkiyedeki gibi git bir çayocağına,parka,avm ye bul birisini otur konuş,dertleş yok..hanım tarafı akrabaların mı?..evet varlar  ama YOKLAR.. olurda eurolar biraz fazla akmaya başlarsa dönerler..ama akıl verirler,yaparız ederiz die egosunu tatmin ederler,herşeyi Onlar bilirler..
Evlilik mi?
büyük şans aga hemde büyük şans
İyisine denk gelesiniz inş
Kötüsü hayatınızı bırak almanya'yı afganistan a döndürür

tamamen katiliyorum altina imzami atarim kardesim. akraba dediklerinin o yaz tatillerinde yaaa sen almanyada olsan ne para girarsin dedikleri adamlarin ya biz calisoyruz alman söyle böyle diyen adamlar burda almanlarin yancisi olmuslar da haberimiz yokmus. bumuydu be bu adam dedigim kac kere oldu.
is buluruz derler bulmazlar. yalniz kalmazsin derler ilk onlar sirtlarini dönerler. biz burdayken her türlü yardimi yapariz derler en ufak birsey lazim oldugunda bende bilmiyorum ki derler.
sonra ögreniyorsun ki tirnagin varsa basini kasirsin. ama kizmadim o adamlara kizmayacagim hatta dua ediyorum. Allah razi olsun iyi ki öyle yapmislar. olayin icine caresizlik girince is basa düsünce neler yapiyorsun sen bile inanamiyorsun. Allaha sükür suanda ki tüm yaptigim herseyi o gibi adamlara borcluyum.

simdi o adamlar gelip benden yardim istiyorlar cünkü ben elektronikci ve bilgisayarciyim. en ufak bir sorun olunca özcan kos. ben yine de gidiyorum ama tabii parasiyla. sonra da bizden bile para aldi diye konusunca ayni onlarin dilinden yapistiriyorum cevabi eeeee bura almanya...

KaLpSiz 29.05.2019 21:58:38

6-7 senedir almanyadayim o kadar kisi tanirim ama gel bir kahve icelim diyecegim bir iki ki var onlarda zaten genellikle bahane bulurlar. Arkadasim yok acikcasi. Benim gibi bir insan ne yazikki insanlarin karaktersizligi yuzunden asosyal oldu. Buradaki arkadaslar ya spielhalle ye goturur yada bahis yerine ne yazikki insanlardan uzak durmak en iyisi. 11 ay it gibi calisip tr de veya baska ulkede 1 ay tatil yapmak kaderimiz olacak. Arada basketboll futboll maclarini stad ta izlemeye gidiyorum o da kesmiyor artik

AlmanyaFatihi 29.05.2019 23:54:06

Alıntı yapılan: KaLpSiz - Mayıs 29, 2019, 05:17:49 ÖS
Buradaki arkadaslarin 100 de 90 benimle hemfikirdir. Zamaninda kacakmi geldim evet izmarit toplayipmi ictim evet 3 km karda yol yuruyup marketemi gittim evet. Ben bunlardan utanmiyorum ovunuyorum. Cunku su anda herseyi kendim basardim azimimle cabamla. Sunuda belirteyim carpitilmamasi icin daha once yazmista olabilirim ben geldim iltica ettim ama vatanimi satmadim. Kan davasi uzerine iltica ettim (yok oyle birsey) bunuda tekrardan belirtmek istedim. Senelerdir burada insanlardan birseyler ogrendim simdi oyle bir durumdayimki tecrubeden. Dolayi insanlara yardim ediyorum. Seve seve yapiyorum. Saatlerlerce vaktim. Oldukca insanlarla konusup yardimci oldum cikarsiz. Simdi benim burada soylediklerimin dogru oldugunu zamani gelince anlarsin. Belkide yasamazsin bu zorluklari vs. Ama turkiyeden gelecek insanlar etkileniyor bundan almanyaya geldikten sonra hani almanyada sosyal hayat para vardi hersey superdi diye saskina ugrayip piskolojileri bozuluyor evlilikleri bile yurumuyor.almanyadaki turkler gercekten tuhaf anlasilmaz. Evlilik yurumez. Ama genede Allaha sukurler olsun eski esim dinini yasamada cocugumun sunnetini yaptik en azindan benim. Oglumun domuz eti bilincli bilincsiz evde yemedigini biliyorum. Erkek cocugun olursa sunnete nasil ikna edicen dedesi domuz sosisi getirip yedirdiginde yedirme olmaz mi diyeceksin bazi seyleri en ince ayrintisina kadar dusunmek. Lazim. Benim arkadasim var urfali kiz cocugu var almandan ayrildi. Adam isyan ediyor kizim. Yanimda domuz yiyor ben birsey yapamiyorum. Diye bunlar en basit kiza ornekler. Iyikide cocugum turk esimden olmus. Ben. Hic bir bayana yalvararak yalakalik yapip evlenip almanyaya gelmedim. (lafim bir kisiye kimse ustune alinmasin). Kendi cabamla geldim. Sende benim gibi bunlari basar ondan sonra laf soylemeye hakkin olsun. Kimsenin inan seni kiskandigi yok biz alman kizlarini burada iyi taniyoruz. Sukur elimiz ayagimizda tutuyor esimizin parasinara ihtiyacimiz yok yolun acik. Olsun

Benim size laf söylemeye yada sizi yüceltip alçaltmaya ihtiyacım yok. Siz zaten zoru başarmıssınız.Fakat siz beni hala anlamak istemiyorsunuz. "Yalakalık yalvararak" gerçekten boş laflar. İltica ile ülkeden KAÇMAK ve isteyerek düzenini değiştirmek arasında büyük farklar var. Ben sizi iltica ettiğiniz için yargılamıyorum. Sorunlarınız olmuş olabilir kaçmış da olabilirsiniz. Ama kusura bakmayın normal evlenme yoluyla "severek, sevmeyerek veya kaçar" gelen kişileri yargılama hakkınız onların gelişini küçük görme hakkınız yok. Bende eşimde, eşimin ailesi ve benim ailemde uzun süreli fedakarlıklarla bu yola girdik. Onlar buraya geldi. Ben oraya gittim. Bir dünya para harcadım. Emek harcadım. Kültürlerin bir birine alışması için uzunca bir süre harcadık. Onlar içinde zor oldu bizim içinde.
Hala ben oraya gelmemişim ve ilk defa oraya gidip insanların beni Hawaide ki gibi çiçeklerle karşılayacak düşüncesiyle yazdığımı düşünüyorsunuz. Bir önce ki iletimde zaten neden gelmek istediğimi açıkladım.
Ve bu kolay bir şey değil. Sonuçta bizde emek veriyoruz. Tanışma faslından öte. Vize işlemleri, dil sınavı ve burada ki hayatımı işimi arkadaşlarımı bırakma kararı. Eşime olan sevgim daha çok bastığı için bu yolu seçtik zaten. Ama ben hiç gidip görmemiş olsam ve sizin yazdıklarınıza göre yorum yapsam. Belki eşimle kavga edecektim ve ya buraya gel yada ayrılalım diyecektim.

Gerçekten burada ki sorunların yanında yazdığınız sorunla sadece sinek vızıltısı gibi kalıyor. Sadece bugünden gündem haberler.
Örnek 1: https://www.haberturk.com/son-dakika-zumrut-apartmani-kitabini-yazan-abdullah-sevki-gozaltinda-abdullah-sevki-kimdir-2479063
Örnek 2:https://www.haberturk.com/cekmekoy-de-cikan-kavgada-bir-kisi-bicaklanarak-olduruldu-2479525
Örnek 3: https://www.dailymotion.com/video/x79p1gi
Örnek 4: https://www.sabah.com.tr/yasam/2019/05/29/15-yasindaki-ecrin-hakkinda-savciliktan-son-dakika-aciklamasi-cinsel-istismar-iddialari-hakkinda-ilk-bulgular
Örnek 5:https://www.cnnturk.com/turkiye/avukatin-etek-boyuna-tepki-gosteren-hakime-sorusturma
Örnek 6: https://www.youtube.com/watch?v=E8cbve6ab54

Bunlar bugün ve dün olan olaylardan sadece küçük bır kısmı. Gerçekten miğde bulandıran olaylardan.
Özellikle Örnek 3 ve 6 da ki videoları izlemenizi tavsiye ederim. Sokakta böyle insanlarla yaşamak mı? Yine sizin eski bir konuda "Çocuğuma yemek yedirirken arbamın yanından çekil" diye bağıran bir Almanla mı yaşamayı tercih edersiniz? Lütfen yorumunuzu bekliyorum.

Ben kavga etmek veya sizi aşağılamak istemiyorum. Yada Türkiyemizi kötüleyip Almanya'yı güzelleştirmekte. Sadece olanlardan örnek veriyorum.

Lütfen sizden de aynı şekilde saygı bekliyorum. Vatanını satmak veya yalvararak geliyorsun gibi laflar hiç hoş değil. Seviyeli bir tartışmaya yada karşı görüşe davet ediyorum sizi.
Tekrardan saygılar. :)

KaLpSiz 30.05.2019 14:22:49

Uzatmak istemiyorum bir kac gun gelip gezmekle. Ortami ogrenmek imkansiz sen tatil.icin geldiginden dolayi farkli gormussun. Nelerini gordum nelerini almanyaya geldikten sonra esler degisiyor almanida ayni turku de istisnalar kaideyi bozmaz. Bizi dinlesen esinle kavga edecegini soyluyorsun. Emin. Ol biz geleceklere oyle buyuk. Bir iyilik yapiyoruz geldiklerinde piskolojileri bozulmasin diye sok olmasinlar diye parayla satin alamassin bizim gercek yorumlarimizi  almanya konserlerden ibaret degil. Hele. Ki kucuk yerde oturuyorsan tr ehliyetini. Degistirmen icin zaman lazim esin yaninda olmadan koyden biryere cikamazsin doktora esin olmadan gidemezsin yabanci daireyede yani esinin resmen cocugu gibi olursun o da zaten sana bunun ezikligini baskisini hissettirir kafayi yersin. Ben bunlari en faz 1 sene kadar yasadim 5 sene yasayanda var. Almanca bilenler icin durum cok az farkli olabilir o kadar sen gel once sonra deneyimlerimi paylasirsin ama tatil degil yasamak icin geldikten sonra

Sayfa: 1 [ 2 ] 3