AlmanyaFatihi 28.05.2019 09:23:54
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Mayıs 27, 2019, 11:51:46 ÖSTekrar kendime şükür ediyorum bir ALMAN ile evlendiğim için. Yoksa sizin gibi Türkiye, Munich ve Dortmund arasında mekik dokurdum. Bunu Almancıları yada kendi insanımı aşağılamak için yazmıyorum. Fakat bu iş vizyon meselesi. Ben milyonları olup köyünden başka yer görmeden ölen insanlar tanıdım.(dediğiniz gibi binlerce mal varlığı olan bir amcaydı bu). Ve çok az paralara dünyayı gezen Türkler.
Zombiland bos konusuyorsun kafana gore yorum yapiyorsun benim eski ev sahibimin evin altinda restauranti Vardi kokan eski spor ayakkabim vardi yirtik iki gun sonra ayaginda gordum ayakkabimi anla ne demek istedigimi:) ben senelerdir almanyadasin ve yorum yapiyorsun sandim dikkatli okumamisim oncelikle sana cevap verdigim icin ozur dilerim sen daha almanyada bile degilsinesin hangi 50 ulkeyi gezmis cok merak ettim.? Benim eski esim hamburg munih dortmund ve turkiye harici baska yer gormemisti almanya dogma buyume olmasina ragmen pardon bir de akraba ziyareti danimarkaya gitmisti. Bu arada kayin pederin 3 katli buyuk bahceli evi 3000 euro net maasi eside calisiyordu tr de ki mal varliklarini soylememe bile gerek yok. Onlar bile bir yere gidememis sen o 50 ulkeyi lutfen liste halinde yazarmisin? Ab bile sanirim 30ulke civari olmasi lazim
her soylenilene inanmayin esiniz bile olsa almanyadakiler sallamayi sever. Gelince anlarsin. Ustune basarak. Soyluyorum. almanlar tutumlu degil cimriler.
KaLpSiz 28.05.2019 20:26:35
Nesibi 29.05.2019 09:02:41
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Mayıs 28, 2019, 08:26:35 ÖShelal olsun demekten baska birsey gelmedi aklima gecmis olsun bu arada bencede arkadas bir gelsinde sonra bakalim neler olacak merakla bekliyorum acikcasi kendindeki gelismeleri pozitif veya negatifki esinin 50 ulke gezmesiyle ovunuyorda acaba kendisine onun 50 ulke gezmesi ne gibi birsey katmis merak ettim
Sana kendimizi kanitlamaya niyetim yok ama bazi seyleri soylemek lazim kendini savunmak adina. Oncelikle saglam yere kapak atmissin helal olsun oyle birini kafaya almak kolay degildir kufursuz kaba konusuyorum hareket etmesin senin uslubuna karsisilik. Olarak. Senelerdir bu sitedeyim senin gibilerini cok gordum ama cevap vermektende geri kalmam. Devam edeyim az cok cevapvermeye. Esin oldugu icin fazla uzatmayacagim. Hassas konular almanyada damat bulamadi senin gibi inciyi internette yada tatilde buldu helal olsun. Ikincisi benim. Oturumum cebimde gecen yaz esimle hirvatistana arabamla geze geze gittim. Aralikta oglumla beraber izmir mardin vs gezmeye gittim 2 ay sonra polonyaya esimle gidicem (esimin memleketi) agustos sonunda tek basima hollandaya arkadas ziyaretine gidicem bir kac gunlugune ekim. Gibide isvicredeki yakin arkadasima gidicem. Yani bunlari gorgusuzler gibi yazmak istemezdim ama sana baska. Turlu cevap veremezdim. It. Gibi calisiyorum. Ama. Almanyanin monotonlugunu azaltmak I cin vakit buldukca geziyorum. Persembe feiertag almanlar calismiyorsa r ben o. Gunlerde caliyorum cunku 2 kati para kazaniyorum onun. Icin tabiki bmw mercedes alicam her. Cumartesi ek. Ise gidiyorum pazarlarida bazen fest isimde calisiyorum.hayatimiz dortmund hamburg arasida gecmiyor. Bir. Gorgusuzluk yapayim gecen ay 2 tane feiertag (resmi tatil) gunu calistim 1811 euro net cumartesi isimdenden 450 euro kazandim. Cocugumun nafakasinada oduyorum durmadan calisiyorum onu ihmalde etmiyorum he iki haftada bir. Cuma isten sonra 80 km. Yol yapip. Eve getiriyorum. Pazar aksami geri goturuyorum. Bu arada daha once de yazmistim bir konuda bende boyun fitigi var gunde 4-6 saatten fazla calismam yasak doktor raporum var ameliyat olma durumum. Var ve ben buna ragmen fazla fazla calisiyorum devletten para almamak icin cocugumun, 257 euro nafskasini her ay odeyebilmek icin araba alabilmek tatil yapabilmek icin vs vs sen gel. Once almanyaya calis ayaklarin ustunde dur esine bagimli kalmaktan kurtul sonra burada millete masal anlat. Biz birseyleri gorduk yasadik ondan biliyoruz varsayimlar uzerine yorum yapmiyoruz. Umarim senin hayatin evin dort duvarlari arasinda gezmez.
bu kadar ovundugune gore ovunulecek bir tarafta gormuyorum ama neyse.
AlmanyaFatihi 29.05.2019 09:13:10
Güzel fantezileriniz var. Akrabamla yada köylümle evlenmediğim için yine kendimi çok şanslı hissettim.
Kartalca 29.05.2019 10:23:12
Nesibi 29.05.2019 13:06:00
Alıntı yapılan: zombielord - Mayıs 29, 2019, 09:13:10 ÖÖ1 yil uzun bir sure 6 ay sonra yazmalisiniz. Viel Spaß
Ha birde unutmuşum kıskançlık ve kıskandırma en çok görülen özellikler şekil A.![]()
Aynen kız evde kalmıştı. İnternetten yazdı. Gel evlenelim ben köylüyüm almanyada erkek yok :S Bende kabul ettim napayim. HahahahahGüzel fantezileriniz var. Akrabamla yada köylümle evlenmediğim için yine kendimi çok şanslı hissettim.
Orada 1 yıl yaşadıktan sonra bu konuya tekrar gelip yazacağım.
İyi forumlar
yeniceri57 29.05.2019 13:33:06
bir sekilde buraya geldik. Allah hepimize sabirlar versin. AlmanyaFatihi 29.05.2019 15:15:43
yeniceri57 29.05.2019 16:13:56
KaLpSiz 29.05.2019 17:17:49
Kartalca 29.05.2019 18:25:54
yeniceri57 29.05.2019 19:06:44
Alıntı yapılan: Kartalca - Mayıs 29, 2019, 06:25:54 ÖS
Burda ki en kilit sözler herkesin beklentileri,şansları bir olmamasıdır tek gerçek ise almanya kurallarının herkes için geçerli olmasıdır...insanoğlu nankördür,doyumsuzdur genelde olmazlara mehillidir...bazıları bu hayatı çok ciddiye alır bazıları ise dünya yansa umrunda olmaz..Türkiyedeyken çok tartışmalara giriyordum almanya'yı kötüleyen,ne işin var orda diyenlerle hep kafamda az pembemsi çok gerçekçi resimleri oluştura oluştura geldim acabalar kafamda hiç eksik olmadı...bazen diyordum ki ulan türkiyede işini gücünü oturtan insanlar,sistemi kafaya takmayan insanlar var kimse açlıktan ölmedi ya bu ülkede..bu büyük bir risk sevdiklerini,aileni,doğup büyüdüğün toprakları bırakıp gitcen inş değer..tamamen değmedi demek haksızlık olur
Değdi demekse belki seneler sonra anlaşılacak bir durum
Şu an
Para kazanmıyorum,hakkımı alamıyorum,işim ağır,leihfirma denen sosyalliğiyle ünlü bir ülkenin utanç sisteminde gidip geliyorum..artık işyerleri b1 -b2 belgelerini istemeye başlamış..bunları oluşturman için 1-1,5 senen çöp..yaşın 20-27 28 ise amenna daha üst rakamlar sıkıntı..bunları kimle mi paylaşcaksın iç sesin en iyi dostun olacak öyle türkiyedeki gibi git bir çayocağına,parka,avm ye bul birisini otur konuş,dertleş yok..hanım tarafı akrabaların mı?..evet varlar ama YOKLAR.. olurda eurolar biraz fazla akmaya başlarsa dönerler..ama akıl verirler,yaparız ederiz die egosunu tatmin ederler,herşeyi Onlar bilirler..
Evlilik mi?
büyük şans aga hemde büyük şans
İyisine denk gelesiniz inş
Kötüsü hayatınızı bırak almanya'yı afganistan a döndürür
KaLpSiz 29.05.2019 21:58:38
AlmanyaFatihi 29.05.2019 23:54:06
Alıntı yapılan: KaLpSiz - Mayıs 29, 2019, 05:17:49 ÖS
Buradaki arkadaslarin 100 de 90 benimle hemfikirdir. Zamaninda kacakmi geldim evet izmarit toplayipmi ictim evet 3 km karda yol yuruyup marketemi gittim evet. Ben bunlardan utanmiyorum ovunuyorum. Cunku su anda herseyi kendim basardim azimimle cabamla. Sunuda belirteyim carpitilmamasi icin daha once yazmista olabilirim ben geldim iltica ettim ama vatanimi satmadim. Kan davasi uzerine iltica ettim (yok oyle birsey) bunuda tekrardan belirtmek istedim. Senelerdir burada insanlardan birseyler ogrendim simdi oyle bir durumdayimki tecrubeden. Dolayi insanlara yardim ediyorum. Seve seve yapiyorum. Saatlerlerce vaktim. Oldukca insanlarla konusup yardimci oldum cikarsiz. Simdi benim burada soylediklerimin dogru oldugunu zamani gelince anlarsin. Belkide yasamazsin bu zorluklari vs. Ama turkiyeden gelecek insanlar etkileniyor bundan almanyaya geldikten sonra hani almanyada sosyal hayat para vardi hersey superdi diye saskina ugrayip piskolojileri bozuluyor evlilikleri bile yurumuyor.almanyadaki turkler gercekten tuhaf anlasilmaz. Evlilik yurumez. Ama genede Allaha sukurler olsun eski esim dinini yasamada cocugumun sunnetini yaptik en azindan benim. Oglumun domuz eti bilincli bilincsiz evde yemedigini biliyorum. Erkek cocugun olursa sunnete nasil ikna edicen dedesi domuz sosisi getirip yedirdiginde yedirme olmaz mi diyeceksin bazi seyleri en ince ayrintisina kadar dusunmek. Lazim. Benim arkadasim var urfali kiz cocugu var almandan ayrildi. Adam isyan ediyor kizim. Yanimda domuz yiyor ben birsey yapamiyorum. Diye bunlar en basit kiza ornekler. Iyikide cocugum turk esimden olmus. Ben. Hic bir bayana yalvararak yalakalik yapip evlenip almanyaya gelmedim. (lafim bir kisiye kimse ustune alinmasin). Kendi cabamla geldim. Sende benim gibi bunlari basar ondan sonra laf soylemeye hakkin olsun. Kimsenin inan seni kiskandigi yok biz alman kizlarini burada iyi taniyoruz. Sukur elimiz ayagimizda tutuyor esimizin parasinara ihtiyacimiz yok yolun acik. Olsun
KaLpSiz 30.05.2019 14:22:49