S1nan 24.10.2020 00:42:12
eşim ile almanyaya gidip eşimin bi görmesi lazım eğer şayet tamam derse ben burada yaşamak istiyorum derse oldu bizim iş inşAllah. Tabi 1.ci barajı geçersek bizi orada neler bekliyor uzun süredir onu araştırıyorum. Teyzemin kocası darmstad bölgesinde oturuyor ve tır şöförü. Küçüklüğümden beri otobüs kamyon tır ların bende yeri apayrı yani eğer gelirsek yapacağım ve sıkılmayacağım tek meslek diyebilirim. Dil konusuna gelirsek temel günlük konuşmaları öğrenme aşamasındayım gerek online dersler gerek almanca kitaplar uygulamar ile bişeyler yapmaya gayret gösteriyorum. Günleri sayıları geldim gittim yapıyorum yapacağım gibi temel kelimeleri öğrendim ama eğer şayet oraya gelirsem kursa gidecek kadar bi vaktim olmayacak çünki kursa gittiğim süre zarfında ev kiramı cepten ödeyeceğim kadar bi param yok bu konuda ne yapmam gerekiyor inanın bende bilmiyorum . Şuan için eğer almanya seyahatimiz olumlu geçerse yine en erken önümüzdeki yaz ayına kadar sürer mutlaka gelip yerleşmemiz. 8-9 ay gibi bi süre var önümde . Bu süre zarfında bana istanbulda önerebileceğiniz bir kurs varsa çok makbule geçer benim için. Oberfranken 24.10.2020 22:44:04
KaLpSiz 27.10.2020 23:20:06
Monte Kristo Kontu 03.11.2020 05:39:20
Alıntı yapılan: Oberfranken - Ekim 24, 2020, 10:44:04 ÖSAlmanyaya çoktan uyum sağlamış gözüküyorsunuz. Neredeyse yıllardır orda yaşayanlarla aynı düşüncelere sahip olmuşsunuz. Eski iletilerinize baktım epey bir uğraşmışsın gitmek için. Şu an almanyadan uçağa binip Türkiyede yaşamak için hiçbir engel yok. Hoşunuza gitmiyorsa eğer hemen dönebilirsiniz.
Öncelikle umarim hersey istediginiz gibi gider. Hevesinizi kirmak istemem.
Defalarca düsünün. Buraya bir gelen birde gelmeyen pisman. Türkiyede ezilmis bir insan Almanyada rahat ediyor ama affedersiniz totosu rahata alisan adam Almanyada basarili olamaz. Herkesin harci degil sabah 4te kalkip ise gitmek, dil bilmeden herseye eyvAllah diyerek ilk yillarda sabredip ayakta kalmak.
Türkiyede geciminizi saglayip orta standart bir kalitede yasayabilecek bir isiniz varsa kesinlikle tavsiye etmiyorum. En fazla daha iyi bir arabaniz olur yilda da bir kere kaliteli tatil yaparsiniz. Bunlarinda Türkiyeden ayrildiginiz icin kaybettiginiz seylere degecegini sanmiyorum. Almanyada bir lise arkadasiniz yada cocukluk arkadasiniz olmayacak mesela, akraba es dost zaten olmayacak. Dil desen basli basina bir bela zaten. Ha deyince Almanca ögrenmek en az 4-5 sene. O süre zarfinda basiniza hersey gelebilir bunlara gögus germek kolay degil. Türkiyede bitik bir adamsaniz Almanya sizi mutlu eder ama diger türlü cok ararsiniz Türkiyedeki günlerinizi.
Simdi diyeceksiniz ki gelmemizi istemediginiz icin böyle söylüyorsunuz, alakasi yok. Almanya babamin mali degil Almanyaninda herkese yetecek kadar parasi ve isi var. Mesele o degil. Anlatmak istedigim Almanyanin her yeri artik yabancilarla dolmus tasmis. Taseron firmalar ile insanlari 1200-1300 Eurolara calistiriyorlar. Sizin onlarin arasinda siyrilmaniz icin öncelikle Almancaniz sonrada Almanyada gecerli bir mesleginiz olmali ki tatmin edecek maaslar alabileseniz. Bunlari unutmayin. Almanya bir rüya ülke degil artik. Kalifenize göre para kazanabileceginiz bir ülke. Ve maalesef bizim gibi sonradan gelenler herzaman en alt tabakadan basliyoruz.
Size iki tane örnek vereyim. Türkiyede sigortacilik yapan bir arkadasim evlenip Almanyaya geldi. Adam ilk baslarda dil kursu v.s. git gel Almanyayi cok sevdi. Daha sonra dili olmadigi icin sigortaciliga devam edemedi ve taseron firmayla fabrikanin birine ise girdi. Bu arkadasim Türkiyede Honda arabaya binerdi gayet kaliteli düzgün bir yasantisi ve isi vardi. Tertemiz calisiyordu insanlarla kontakt halindeydi. Gecen günlerde konustum Türkiyeye dönme planlari yapiyordu. Altina bir tane Audi cekmis tek dedidi sey ben Türkiyede daha güzel yasiyordum baslarima arabasina eurosuna diye saydi sayistirdi. Bu birinci örnek.
Eski isyerimde Türkiyeden yeni gelen bir arkadas vardi. Bu arkadas anadolunun bir köyünden essek sirtindan inmis Almanyaya dönerci akrabasinin yanina gelmis kacak yollarla. Daha sonra birini bulup evlendirmisler oturum almis falan filan. 2000 model polo bir arabasi vardi öve öve bitiremiyordu yaptigimiz is Almanya standartlarinda cok kötü bir isti ve kazancimiz asgari ücretti ona ragmen arkadas inanilmaz mutluydu. Parayi ve hayati burda gördüm diyordu. Yani buda diger örnek. Türkiyeden gelenlerin Almanyada mutlu olup olmamasi tamamen Türkiyedeki yasamlarina bagli.
KaLpSiz 04.11.2020 21:34:29
Oberfranken 05.11.2020 02:57:56
Alıntı yapılan: Monte Kristo Kontu - Kasım 03, 2020, 05:39:20 ÖÖ
Almanyaya çoktan uyum sağlamış gözüküyorsunuz. Neredeyse yıllardır orda yaşayanlarla aynı düşüncelere sahip olmuşsunuz. Eski iletilerinize baktım epey bir uğraşmışsın gitmek için. Şu an almanyadan uçağa binip Türkiyede yaşamak için hiçbir engel yok. Hoşunuza gitmiyorsa eğer hemen dönebilirsiniz.
Monte Kristo Kontu 05.11.2020 03:36:35
Alıntı yapılan: Oberfranken - Kasım 05, 2020, 02:57:56 ÖÖBen 10 yaşıma kadar almanyadayadım, daha sonra Türkiyeye dönüş yaptık, 12 kez daha turist olarak gittim. Şimdi buralara kadar düştük. Alman vatandaşı olma şansım varken, turist vizesinden bile ret yedim. Ama tekrar alacağım o alman vatandaşlığını. Yani almanyayı en son bana anlatabilirsin. Sana şu kadarını söyleyim, yarın almanya sana deseki al sana 1 milyon euro ülkene dön, yine dönmezsin. Bunu sende çok iyi biliyorsun, o yüzden milletin kafasını karıştırma. Eğer göçmenlere karşıysan kendi ülkenin vatandaşlarını değil Suriyelileri avrupaya gelmekten vazgeçirmeye çalış
Bak ne diyorsun cok ugrasmissin gelmek icin diyorsun degilmi? 5 sene oldu geleli ve geldikten sonrada hep mücadele ile gecti yeni yeni para kazanmaya, Almanyanin tatli yüzünü görmeye basladik. 5 sene önce gelmeden bu günleri görseydim gelmezdim onu anlatmak istiyorum. Gelene kadar dünya kadar stres yasamisim gelince 4 sene Almanca ögrenmek icin kafa patlatmisim Ausbildunga baslamisim simdi de geri döneyim öyle mi? Sen beni burada 40 yildir yasayip yegenim Almanya bitti diyen cahillerden sandin heralde? Benim yukarida yazdigim seyleri Almanyada yasayan herkes onaylar hic kimsede karsi cikamaz. Biz iskembeden sallamiyoruz tecrübeyle sabit. 3 sene 1200 Euroya calistim gel bakalim sana her ay 1200 Euro vereyim evinde kira olsun bakalim kac ay kalacaksin Almanyada??? Firmalarin icini bir gezdireyim sana kac tane Alman göreceksin, maaslarini soralim kim ne kadar kazaniyor ondan sonra tekrar konusalim. Heryer yabanci dolmus, Almanca bilmeyen,meslegi olmayan cok ucuza calisan ayin sonunu zor getiren insanlar dolu. Bak ne diyorum Almancan var ise ve Almanyada tutulan bir meslege belgeli sekilde gecerli bir sekilde sahipsen o zaman Almanyada maas ve is sikintisi yasamazsiniz. 3 sene ucuza calistim belki para kazanirim diye sabrettim ama burada gecerli bir meslegim olmadigi icin firmanin en iyi adamlarindan biri olmama ragmen zam yapmadilar. Birazcik bas kaldirinca bize adam cok leihfirmaya bir telefona bakar 50 kisiyi getiririm buraya hemde senden daha ucuza calisirlar diyorlar. Cunku 5 sene 10 sene oturum ve calisma izni alamayan aldiktan sonrada bedavaya bile calismayi göze alacak binlerce insan yasiyor bu ülkede. Ben sadece gercekleri konusuyorum ister inan istersende Almanyaya gelmenizi istemeyen biri olarak gör beni ilgilendirmiyor. Yine söylüyorum Almanyanin iside cok parasi da cok. Ama asil mesele bizler hangi islerde ne kadar para kazanacak pozisyondayiz? Önemli olan bu.
Türkiyenin durumunu tartismaya gerek yok zaten bu konu tartismaya bile kapali. Türkiye benim icin sadece maneviyat ve parayla satin alamayacagim seylerin oldugu anavatanim. Diger konularda Almanya ile kiyas edemezsiniz.
KaLpSiz 05.11.2020 12:50:34
revoltblue 05.11.2020 20:37:00
KaLpSiz 05.11.2020 23:06:10
KaLpSiz 05.11.2020 23:15:26
Oberfranken 06.11.2020 00:29:46
Alıntı yapılan: Monte Kristo Kontu - Kasım 05, 2020, 03:36:35 ÖÖ
Ben 10 yaşıma kadar almanyadayadım, daha sonra Türkiyeye dönüş yaptık, 12 kez daha turist olarak gittim. Şimdi buralara kadar düştük. Alman vatandaşı olma şansım varken, turist vizesinden bile ret yedim. Ama tekrar alacağım o alman vatandaşlığını. Yani almanyayı en son bana anlatabilirsin. Sana şu kadarını söyleyim, yarın almanya sana deseki al sana 1 milyon euro ülkene dön, yine dönmezsin. Bunu sende çok iyi biliyorsun, o yüzden milletin kafasını karıştırma. Eğer göçmenlere karşıysan kendi ülkenin vatandaşlarını değil Suriyelileri avrupaya gelmekten vazgeçirmeye çalış
S1nan 12.11.2020 22:55:10
KaLpSiz 17.11.2020 23:56:55
S1nan 18.11.2020 00:12:35