Alıntı yapılan: S1nan - Kasım 18, 2020, 06:03:07 ÖS
Öncelikle amacım kimseyi kırmak laf sokmak vs değil . Ben bu başlığı almanya hayallerim olarak açtım neler yapmak istediğimi nasıl bi yol izlemek istediğimi yazdım paylaşmak istedim. İnanın öyle dediğiniz gibi insanları küçümsemek çok bilmişlik yapmak gibi bi karakterim yok . 1200 lü maaşları görünce sadece basit bi örnek olarak vale örneğini verdim ve net mi brüt mü olduğunu bilmediğimi de söyledim . Herkes geçim derdinde ekmeğinin peşinde herkes stressli umutları hayalleri var kimsenin hayatını sorgulamak haşa haddime değil ama almanyayla türkiye nin bi farkı yok dediğiniz zaman işte o zaman biraz geriliyor ortam yani bari siz yapmayın etmeyin. İlk mesajımda da söyledim neden gelmek istediğimi. Neyse gerçekten kimseyi kırmak kötü bi söz söylemek istemedim ama yinede bi kusurumuz olduysa affola . Dediğinizi yapicam inşAllah geldikten sonra yazicam buraya ne umduğumu ve ne bulduğumu.
Basliginiza yazacagim son yorum olacak. Benim burada Almanya hakkindaki size anlatmaya calistigim herseyin sebebi kendi yazinizdaki bu kisimdan dolayi ;
Etrafımdakiler bana ne işin var almanyada burda hayat güzel altında araba maaşın iyi bak keyfine deselerde bende onlara ülkenin ekonomik durumunu ve eğitiminin iyi gitmediğini kızımın güzel bi ülkede güzel bi eğitim almasını istediğimi bizimde insan gibi yaşamaya hakkımızın olduğunu bir türlü anlatamadım.Siz Türkiyede durumunuzun iyi oldugunu söylediginiz icin bende bu ülkeye keyfi olarak gelinmeyecegini, Türkiyede belki bir firmada yeteneklerinizin tamamini gösterip deger görebilecekken burada dil bilmeyen,Almanyada tecrübesi olmayan ve muhtemelende yasi +30 yeni bir issiz olacaksiniz demek istiyorum. Almanyanin, kendi ana vataninda durumu iyi olan insanlar icin bir rüya ülke olmadigini kabul etmek gerekir. Kanada,USA,Isvicre ve bazi Iskandinav ülkeleri disinda bana göre rüya ülke tanimina uygun ülke kalmadi. Bu ülkelerde bile yasayanlara sorsaniz keske ana vatanimda kalsaydim diyen cok insana rastlarsiniz.
Cocugunuzun gelecegi konusu, tabiki her anne baba evladini iyi sartlarda okutmak büyütmek ister buna eyvAllah. Cocuklarin Almanyada,Türkiyeye göre daha kaliteli egitim aldigi inkar edilemez. Bunu inkar eden zaten aptaldir. Almanya egitim ve saglikta dünyada lider ülkelerden. Bunlara da eyvAllah. Sizin özelinizde konusuyorum cocugunuz okula basladiginda anne baba olarak okuluyla nasil iletisim kurmayi dusunuyorsunuz? Okullarda bazi ödevler varki anne baba destegi olmadan cocuklar basaramiyor. Ve bu konuda cocuga destek olmanin tek yolu Almanca bilmekten geciyor. Anne ve babadan biri burada dogmus olsa cocugun ogretmenleriyle veyahut ödevleriyle ilgilenip pozitif bir etki saglayabilir. Mesela su an Corona asisini Almanyada bulan bir Türk, hikayesini acip okuyun. Anne babasi Almanca bilmedigi icin ogretmenleri siradan bir okula göndermek istiyor ama Alman komsulari cocuktaki zekayi ve potansiyeli gördügü icin okula gidip görüsüp basarili ogrencilerin gittigi okula kaydini yaptiriyor. Yani Alman komsulari olmasa muhtemelen su an Prof. olan adam üretim iscisi olarak calisacakti. Cocugumun gelecegi icin argumani da maalesef cürüyor. Ben bile esim Almanya dogumlu olmasina ragmen cocugumun ilerde okul hayatiyla ilgili kaygilar duyuyorum. Okullarda inanilmaz ayrimcilik oldugu bilinen bir gercek. Ogretmenler kanaat notunu hep Alman ogrencilerden yana kullaniyor. Haksizlik var diyemeyiz ama bariz bir ayrimcilik var. Bunlarda isin rassismus boyutu. Neyse umarim hersey istediginiz gibi gider.
Volkan33 beyede katiliyorum bundan sonra bu tip konulara yorum yapmamaya karar verdim. Kendiside degerli bir insan bu tip insanlardan faydalanmak yerine burada kimsenin yazip cizdiginin altindan baska anlamlar cikarmayin. Kimse burada yazdigindan para almiyor veya ben burada Almanyaya gelen biri benim yüzümden vazgececekse Alman hükümeti de para vermiyor. 80 milyonun yasadigi ülkede ha 1 eksik ha 1 fazla yine diyorum babamin memleketi degil. Iyi niyetle surada biseyler karaliyoruz. Bu forum sayesinde de halen özel hayatta gorustugumuz cok degerli abi kardeslerimiz oldu onun hatrina belki bir kisiye bir faydamiz olur bizim basimizdan gecenler onun basindan gecmesin diye konusuyoruz. Neyse selametle. Saygilar