24.02.2008 14:01:04
Alıntı yapılan: revan - Şubat 24, 2008, 01:56:38 ÖSkonsoloslukta ufak bir sözlü sınava tabi tutulanlar da var hiç bir işlem yapılmayanlar da var. konsolosluktaki memurun insiyatifine kalmış bişey bu
slm arkaslar benimde sizlere sorum olacakti sinav i kazandiktan sonra 1 ay sonra vize icin bas vursak herhangi bir sorun cikartirlarmi alman konsoloslugu yani soru sorarlarmi kücük sinav ederlermi. simdiden tskler
HALIL23 24.02.2008 18:43:58
reyhangul 24.02.2008 20:04:38
Alıntı yapılan: HALIL23 - Şubat 23, 2008, 11:56:06 ÖÖen kısa zamanda cıkar umarım.benden nufustan vs alınan belgelerı ıstedıler esımın alman kımlık fotokopısını hepsı bu.esımı aramadılar bıle hıc bırsey ıstemıdıler.ne maas bodrosu ne ev.darısı herkese.
slm reyhangül,
biz 17.01.08 vizeye basvurduk Istanbulda. halada bekliyoruk.almancayida kazandi 12 ayda.8aydada evlenmisdik.ayni sorulari benim hanimada konsoloslukda sordular.bende almanvatandasiyim.hala bekliyoruz ama.sansin varmis.bazinkilari hemen oluyo bazinkileride süriyo.benden bide sinirpolisinden veya havalimandan Türkiyeye giris cikis belgesi isdediler kac sefer Türkiyeye girmisim diye.o kiyadlarida zorla aldik sabia göceden.sizdende isdedilermi?
HALIL23 24.02.2008 22:15:13
hakan001 24.02.2008 23:04:00
nesebe 25.02.2008 14:03:25
gezgin07 25.02.2008 17:02:22
madchen 25.02.2008 17:17:24
Alıntı yapılan: HALIL23 - Şubat 23, 2008, 11:57:50 ÖÖÇOK TESEKKUR EDERIM SOYLEDİĞİNZ İÇİN
cifte vatandasi daha olmuya sade 2000 öncesinlere gecerli bu kanun ben 95 beri ciftevatandasiyim.o kanun kalkdi.
HALIL23 25.02.2008 20:00:18
Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 25, 2008, 05:02:22 ÖS
slm arkadaşlar.Ben de aynı durumdayım ama henüz vize başvurusunda bulunmadım.Önce bir araştırayım dedim,prosedür nasıl işliyor onu bilmek istedim. Yazdıklarınıza şöyle bir göz attım ve tam olarak bir belirsizlik var,istenilen evraklar olsun,dil bilme zorunluğu olsun veya orda yaşayan eşin maddi durumu konusunda olsun.Ben evrakları tamamlamaya çalışıyorum şimdilik ve sizlere bir kaç sorum oalcak.Öncelikle dil sınavı hakkında;sertifaka zorunluluğu kesin varmı? ( istisnalar varmış bir yerde okudum,üniversite mezunu olmak veya eşinin oturumunun üst derece olması gibi),daha yolun başındayım ve farkındayım bu vize işi çok uğraştıracak beni.Benim biraz olsun almanca bilgim var ve 2 sene önce aldığım almanca sertifakam var bu olayı çözebilirmi onuda merak edyorum ve red edilmekten korkuyorum açıkcası,orda yaşamayı seçiğimize göre bu dili bilmek zorundayız zaten.İkinci sorum; randevu aldım diyelim en fazla 15 gün sonrayamı verirler acaba randevuyu? Üçüncü sorum; ilk defa vize başvurusunda bulunanlar için emniyetten pasaportla ilgili ekstra evrak istiyorlarmı? ilginize tşkler ve kimse sorunlarla karşılaşmasın dileğiyle
gezgin07 25.02.2008 20:58:45
Alıntı yapılan: HALIL23 - Şubat 25, 2008, 08:00:18 ÖSanladım acaba eşimle birliktemi gitsem konsolosluğa,faydası olurmuki?Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 25, 2008, 05:02:22 ÖS
slm arkadaşlar.Ben de aynı durumdayım ama henüz vize başvurusunda bulunmadım.Önce bir araştırayım dedim,prosedür nasıl işliyor onu bilmek istedim. Yazdıklarınıza şöyle bir göz attım ve tam olarak bir belirsizlik var,istenilen evraklar olsun,dil bilme zorunluğu olsun veya orda yaşayan eşin maddi durumu konusunda olsun.Ben evrakları tamamlamaya çalışıyorum şimdilik ve sizlere bir kaç sorum oalcak.Öncelikle dil sınavı hakkında;sertifaka zorunluluğu kesin varmı? ( istisnalar varmış bir yerde okudum,üniversite mezunu olmak veya eşinin oturumunun üst derece olması gibi),daha yolun başındayım ve farkındayım bu vize işi çok uğraştıracak beni.Benim biraz olsun almanca bilgim var ve 2 sene önce aldığım almanca sertifakam var bu olayı çözebilirmi onuda merak edyorum ve red edilmekten korkuyorum açıkcası,orda yaşamayı seçiğimize göre bu dili bilmek zorundayız zaten.İkinci sorum; randevu aldım diyelim en fazla 15 gün sonrayamı verirler acaba randevuyu? Üçüncü sorum; ilk defa vize başvurusunda bulunanlar için emniyetten pasaportla ilgili ekstra evrak istiyorlarmı? ilginize tşkler ve kimse sorunlarla karşılaşmasın dileğiyle
slm dim ilk önce gezgin 07
almanca serifikan varsa iyi yeterki A1 olsun sorum cikmaz ama sunu bilki konsoloslukda sorabilirler benim hanima sordular almanca.
randevunda beli olamaz nezaman verirler diye konsoloslunaun kalabaligna bali cok kisi vizeye bas vurursa uzun sürer az kisi varsa kisa sürer biz 4 hafta bekledik randevu icin.
HALIL23 25.02.2008 21:04:45
Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 25, 2008, 08:58:45 ÖSAlıntı yapılan: HALIL23 - Şubat 25, 2008, 08:00:18 ÖSanladım acaba eşimle birliktemi gitsem konsolosluğa,faydası olurmuki?Alıntı yapılan: gezgin07 - Şubat 25, 2008, 05:02:22 ÖS
slm dim ilk önce gezgin 07
almanca serifikan varsa iyi yeterki A1 olsun sorum cikmaz ama sunu bilki konsoloslukda sorabilirler benim hanima sordular almanca.
randevunda beli olamaz nezaman verirler diye konsoloslunaun kalabaligna bali cok kisi vizeye bas vurursa uzun sürer az kisi varsa kisa sürer biz 4 hafta bekledik randevu icin.
gezgin07 26.02.2008 17:42:02
hakan001 28.02.2008 10:20:21
gezgin07 28.02.2008 15:25:22
Alıntı yapılan: hakan001 - Şubat 28, 2008, 10:20:21 ÖÖarkadaşım bende bu yukarıda denileni boşuna yazmadım.soruyorum sadece sınav önemli değil girerim ama ben her yere para dağıtmak istemem.istisnalar varsa bilmek isterim.kim olursa olsun haklıysa hakkını arasın isterim.şimdi yukarıda yazılanlar konsolosluğun söylemiş olduğu şeyler.gidipte neden kursa veya başka biyere kendimi yorayım. ben bir istisnaysam bunu bilmek isterim.sen de güzel açıklama yapmışsın çok tşk ederim
arkadaşım basit düzeyde aile birleşimi yapan kadın ve erkeği kapsıyor.Üniversite mezun olmak bu işi çözmez yine sınava gireceksinn sertifika alacaksın başka çaresi yok.
HALIL23 28.02.2008 20:15:15