lara70
07.04.2008 17:48:18
o şekilde kabul etmezler verderm arkadaşım çünkü uluslararası olduğu için kaymakamın imzası ve mözel mühürü lağzım bunada apostil yaptırmak deniliyor.bana vermiyorlardı başta ama nişanlımın nüfus fotokosini faxlattım ve onu götürdüm bilgileri girip vardiler.ama apostil şart yoksa Almanyada'da kabul etmiyorlar o şekilde.
sana kolay gelsin.
lara70 ben bunları yarın kaymakama Apostil ettirmeye götürecem zaten.evlenme ehliyet belgesi elimde aldım onu.kaşede mühürde var ama memurun kaşesi ve mühürü,müdür mühürlemedi sadece.kaymakam bunu Apostillemezmi sizce?benim nişanlım alman vatandaşı,dedim kimlik fotokobisiyle verirmisiniz dedim hayır dedi.sana iyi vermişler valla.
eebru
08.04.2008 10:46:04
Alıntı yapılan: cananka - Nisan 02, 2008, 05:09:29 ÖS
arkadaslar bende 5 mayısta goethede kursa baslıyorum
daha once 4 ay bı devlet kursuna gıtmıstım ama gozumu cok korkuttular bu a1 aıle bırlesımı sınavı ıcın bankcıyım yuksek okul mezunuyum ne dersınız kıvırırmıyım???
90 dan aşas almazsın merak etme basit bir düzey çünki
khoLpa$aLı
08.04.2008 12:41:41
Alıntı yapılan: werderm - Nisan 07, 2008, 05:54:06 ÖS
lara70 ben bunları yarın kaymakama Apostil ettirmeye götürecem zaten.evlenme ehliyet belgesi elimde aldım onu.kaşede mühürde var ama memurun kaşesi ve mühürü,müdür mühürlemedi sadece.kaymakam bunu Apostillemezmi sizce?benim nişanlım alman vatandaşı,dedim kimlik fotokobisiyle verirmisiniz dedim hayır dedi.sana iyi vermişler valla.
o kagidi kaymakam degil kaymakamligin caycisi apostilliyor hicbir sorun cikmaz.
Alıntı yapılan: cananka - Nisan 02, 2008, 05:09:29 ÖS
arkadaslar bende 5 mayısta goethede kursa baslıyorum
daha once 4 ay bı devlet kursuna gıtmıstım ama gozumu cok korkuttular bu a1 aıle bırlesımı sınavı ıcın bankcıyım yuksek okul mezunuyum ne dersınız kıvırırmıyım???
merhaba arkadaşım... sınavı okadar gözünüzde büyütmeyin. zor değil. bende kursa gittim üstelik giitiğimde hiçbir bilgim yoktu ve hatta ilkgün çok stres yapmıştım. hep almanca konuşuyordu hocalar. şimdi senin 2 avantajın var. bunlardan ilki senin daha öncesinden Almanca biliyor olman.... ve ikincisi ise goethenin kendi kursuna gitmen zaten kazanmış demen çünkü sözlüye kendi hocaların gircek ve sınavda çıkması mümkün olan soruları enince detayına kadar sana göstercekler deneme sınavı olcaksın. yani seni çok iyi hazırlıyorlar. AMAAA tabiiiii çalışmadanda olcak iş deil. inşAllah başarırsın. hiç korkmana ve stres yapmana gerek yok OK?
lara70
08.04.2008 14:54:50
haklısın werderm bazen zorluk çıkartıyorlar işte insanın şansına valla tamamen .bence sen yine şansını dene . banada vermem dedi ama sonra nişanlımın burada omadığını ve nikah günü almam için buna çok ihtiyacım olduğunu söyledim ve işin açıkçası birazda masumane konuşmalar yapmak işe yarıyo hehehe.....
inşAllah bu sefer işin rast gider baktın yine olmadı işanlına söyle nüfus fotokopisini faxlasın sana daha iyi olur.hadi Allah yardımcın olsun.
smc-403
08.04.2008 16:11:44
arkadaşlar ben kursa falan gitmiyorum kendi imkanlarımla hazırlanıyorum sınava goethenin kursana giden arkadaşlar size gösterdileri dipnotlar falan neler mülakata nasıl çalıştıryorlar neler üzerinde yoğunlaşıolar???
warum?
08.04.2008 18:08:53
werden kardeş ya evrakların listesini bana yazabilirmisin almanyada evlenmek için burdan götüreceğim belgeler neler?
Sevgili khoLpa$aLı ve lara70.bu uluslar arası evlenme ehliyet belgesinde,almanyadaki kişininde bilgilerinin yer alması gerekiyor.nufus müdürü diyorki,almanyadaki kişinin bilgisi bende olmadan ben buraya ne yazayım?üst yazı istiyorum diyor.almanyadaki türk konsolosluğundan onaylı üst yazı dedi.yani EVLENME BEYANNAMESİ.ben dün münster türkiye konsolosluğunu aradım,böyle bişey yok diyo.nufus müdürlüğü madem nişanlının bilgilerini istiyo,oda yollasın sana dedi.ikamet kadı,kimlik fotokobisi,pasaport f.kobisi gibi şeyler.ama nüfus müdürü bunlar olmaz,üst yazı isterim diyo.kanun böyle diyo.napcamı şaşırdım.biz bu beyannameyi nasıl hazırlarız?nasıl yaparız?
khoLpa$aLı
10.04.2008 17:19:48
esin alman vatandasiysa konsolosluk degil nikah dairesinden alicak Turk vatandasiysa zaten gerek yok.
Selamlar.
Ben bu siteye yeni üye oldum ve yazılarınızı okuyorum.Bende sizler gibi Aile birleşimi için Almanca dersi alıyorum.Aslında bu kanun iyi mi kötü mü mantıklı mı mantıksız mı düşünemiyorum,ama kursa gidiyorum:)
lara70
10.04.2008 18:53:26
werderm öyle bişey yok arkadaşım anlaşılan sen biraz sıkı memura rastlamışsın. almanyadan doğru söylemişler
öyle bişey yok üst makam yazı falan TC vatandaşı ise eğer bende yaşadım aynı şeyi nişanlımın nüfus fotokopisini verdim veya oradaki ikamet kağıdınıda gönderebilir sana , bende kendisinin burda olmadığını ve hiç burada yakın akrabası bulunmadığını söyledim nüfus fotokopisi ile çıkartıp verdi hemen.istersen başka bir nufüs müdürlüğünde dene birde biliyorsun artık sadece kendi yerindeki nüfustan çıkartma zorunluluğun yok bilgilerini.en azından istanbulda böyle tabi sen nereden yazıyosun bilmiyorum.
Lara70 verdiğin bilgiler için teşekkür ederim.aynende dediğin gibi oldu.ben istanbuldayım.benim mahallemdeki nüfus müdürlüğü vermedi.kimlik fotokobisiyle vermem dedi.bugün kalktım gittim beyoğlu nüfus müdürlüğüne.fotokobisini verdim.anında evlenme ehliyet belgesini verdi:)çok sevindim o an,anlatamam.teşekkürler saygılar...
lara70
10.04.2008 22:41:42
rica ederim werderm yardımcı olabildimse ne mutlu tabii.bundan sonrasında Allah yardımcın olsun .
monarch
11.04.2008 17:45:51
çelik mehmet tel nosu 0212 334 61 67