pure_shore 31.01.2008 10:38:40
) aklım başımda olduğu yıldan beri bir erkek olarak okumanın öncelikle bayanlara verilmesini, bayanların önce ekonomik özgürlüklerini ele almalarını gerektiğini düşündüm, düşünüyorum da. Erkek gider taş taşır, inşaatta çalılşır yine de ona buna el açmaz ama bayan evlendiği zaman kocasına el açar (bunu kötü anlamda söylemiyorum) yani kocasına mecburiyetten bağlı kalır sevgiden değil. Kocası da kendisine mecbur olduğunu düşünerek karısını hor görür. "bunlar hayalimin ürünleri değil tv lerden gazetelerden çevremizden gördüklerimiz"
31.01.2008 11:56:10
anne calısınca cocuk ıcın zor oluyor yok bakıcısı yok komsuya verıyorsun hıc kımse annennın yerını tutamaz ve bende kadınların calısmaması taraftarıyım ısın acıkcası ve sırf oda degıl tabı kı de daha bır suru sorunlar cıkıyor ama ısın kısacası evlılıkte bır gorev paylasımı olmalı ve onu herkez yerıne getırdı mı cok guzel bır evlılık olacagına ınanıyorum
esma 41 31.01.2008 22:32:00
Alıntı yapılan: Kalebodur - Ocak 29, 2008, 01:48:45 ÖS
Elbette saf, temiz kalpli bayan kardeşlerimiz (bazen zorla evlendirilen erkeklerde olabiliyor) arasından baskı sonucu zalimlerle evlendirilenler oluyor, onlara bir diyeceğimiz yok, Allah kurtarsın diyebiliriz ancak. Ama ya eşinin malına, şan ve şöhretine aldanıpta evlenen gafillere ne demeli? Rahat bir yaşam için bu yollardan geçen, ama sonra rahatlığın huzurun malla değil gönülle olduğunu anladıklarında istenmeyen durumlar ortaya çıkabiliyor.
Evlilik kararı ciddi bir karar. Ne erkek bayanların sırf (geçiçi) güzelliğine bakıpta evlenmeli, nede bayanlar erkeklerin dış görünüşüne (yakışıklılık, mal vb.), aksi takdirde tartışmalar zamanla kaçınılmaz oluyor. Bence önemli olan eş seçerken karşındakinin "insan" olan, insaflı yanını gözlemlemek ve ona göre karar vermek.
Tamamıyla cehaletten gelen Müslüman tiplemelerine gelince; bizler dürüst yaşayıp örnek olmadıkça, onlar örnek alamadıkları için dini kendi kafalarına göre yorup yaşayacaklardır.

esma 41 31.01.2008 22:39:38
Alıntı yapılan: pure_shore - Ocak 31, 2008, 10:38:40 ÖÖ
***Öncelikle geçirmiş olduğunuz; acı demeyelim ama zor günler için üzüntümü bildirmek isterim.
şimdi tanımadığın insan için neden üzülüyorsun diyeceksiniz. İnsan olarak yaratılmanız başlı başına neden bence.
***Sonra bayanlar mevzusuna; gelince yaşım 23 (23'e yeni bastım) aklım başımda olduğu yıldan beri bir erkek olarak okumanın öncelikle bayanlara verilmesini, bayanların önce ekonomik özgürlüklerini ele almalarını gerektiğini düşündüm, düşünüyorum da. Erkek gider taş taşır, inşaatta çalılşır yine de ona buna el açmaz ama bayan evlendiği zaman kocasına el açar (bunu kötü anlamda söylemiyorum) yani kocasına mecburiyetten bağlı kalır sevgiden değil. Kocası da kendisine mecbur olduğunu düşünerek karısını hor görür. "bunlar hayalimin ürünleri değil tv lerden gazetelerden çevremizden gördüklerimiz"
Kocası kötü davransa el mahkum bırakıp gidemez. Ama ekonomik özgürlüğü olsa inceldiği yerden kopar kendi başının çaresine bakar.
Onun için önce bayanlar okumalı.
***Anne mevzusuna gelince ben hala anneciğimin gözünde çocuğum, bir türlü büyüyemedim gitti
Anaların nezdince cocukları hiç büyümezler, ama sevgi şevkatin koruma kollamanında bir sınırı olmalı bence. Fazlası cocuğu şımartır ve sonra dizginleyemeyecek bir hal alır. Aman Allah korusun.
***Erkek bayan konusunda ise düşüncelerim, duygu olarak bayanlar, güç kuvvet olarak erkekler biraz ağır basıyor. Bakın üstünler demiyorum ağır basıyorlar. Erkek ve kadın insanlığı tamamlayanlardır. Ne kadın erkeksiz ne de erkek kadınsız bir bütün olur. varlıkta birbirlerine muhtaçtır. Onun için hayatta mücadele verilecekse ayrı ayrı tek yürekler değil bu 2 yürekle bir verilmelidir. İyiyi de kötüyü de 2 yürek; tek bir bütün yürek olarak karşı koymalıdır ki hayat & sevgi anlam kazansın.
Düşüncelerim yukarıdaki gibidir. Eğer sürç-i lisan ettiysem affetmeyin. Herkes yaptığının karşılığını çekmeli
pure_shore 02.02.2008 14:38:26
Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 31, 2008, 10:39:38 ÖSNe yazikki pure shore demiski...

esma 41 03.02.2008 00:55:39
Alıntı yapılan: pure_shore - Şubat 02, 2008, 02:38:26 ÖS
esma 41,
düşüncelerime katıldığını belirtmişsin amaAlıntı yapılan: esma 41 - Ocak 31, 2008, 10:39:38 ÖSNe yazikki pure shore demiski...
demişsin. Sanırım "ne yazıkki" yi yanlış yerde kullanmışsın
Eğer yanlıyorsam düzeltiver. Çünkü şu durumda farklı anlama (bana katılmadığın anlamına) geliyor.
Saygılar
pure_shore 04.02.2008 08:13:01
09.02.2008 14:27:16
sinemm 09.02.2008 15:42:17
khoLpa$aLı 09.02.2008 17:31:14
09.02.2008 20:03:13
Alıntı yapılan: Sparta - Şubat 09, 2008, 02:27:16 ÖS
Günümüzde bir çift sevgili yada arkadaş evlenmek istediği zaman yapılan şey her zaman kızı veya kız tarafını ikna etmek oluyor.. Zaten evliliğe bayanlar karar veriyor... Erkek ise hep evlenmek isteyen taraf oluyor. Bayanlar için hava hoş. Çünkü erkek sayısı daha fazla olduğu için fazla bir değeri yok... giderse yenisini zaten bulurum diye düşünülüyor. Zaten bulması için çaba sarfetmesine gerek yok. Erkek ise bir bayan bulup onu sevip evliliğe ikna edene kadar yapmadıgı çaba kalmıyor.
Kız ikna olsa bile. Ailesine geliyor.. Yok 100 adet altın takacaksın yok, işte araban evin olacak gibi şeyler.. İyi kalpli , dürüstçe az ama helal kazanan bir kişi bir bayanla evlenmek istediği zaman Rakipleri olan zengin Ve yakışıklı kişileri geçmesi zor.. Zaten Kız aşık olsa bile ,aşk geçici oldugundan fakir ve gururlu genç bir kenara atılmış olarak buluyor kendini kısa sürede... Kız ise mal ve diğer çekici şeyler sayesinde kararını güçlü olandan yana kullanıyor...
Zaten bir mahallede yada bir toplumda en güzel kızlar genellikle ya serseri takılan ama çok yakışıklı olan kişilere yada varlıklı kişilerle evleniyorlar. Ben bunun tersini çevremde görmedim. Vardır belki tersi.
Asıl sorun evlendikten sonra oluyor... birkaç ay/yıl sonra kocam bana değer vermiyor sızlanmaları başlıyor.ZAten görünen köy klavuz istemez. Zaten büyk olasılıkla eş zengin ise bayanlar ilgisizlikten yakışıklı ise gerçek yada kuruntulu kıskançlıklar yüzünden acı çekmeye başlıyorlar...
Madem seçim siz bayanların elinde, evlenmeden önce iyice tanıyın öyle evlenin... Meşhur bir laf vardır bayanlar arasında yaygındır." Eşim evlendikten sonra çok değişti".... Hayır erkek hep aynıydı.. Değişen sadece bayanların gerçekleri ve doğruyu yıllar sonra herşeylerini kaybettikten sonra anlamış olmasıdır....
09.02.2008 20:37:49
PELSIN 10.02.2008 00:53:32
esma 41 10.02.2008 01:16:49
sevval 25.02.2008 19:47:47