ALMANCAX => Cafe almancax

Konu: ...insaaf ya ... bu kadar eziyet yeter...

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5

esma 41 26.02.2008 00:21:24

Alıntı yapılan: sevval - Şubat 25, 2008, 07:47:47 ÖS
Sevgili Esma 41 paylasimin icin tesekkürler guzel ve örnek alinmasi gereken bi konu :)

Bencede .  ;)

26.02.2008 13:01:58

Alıntı yapılan: esma 41 - Şubat 10, 2008, 01:16:49 ÖÖ
Sevgili Pelsin,

Yazdiklarin dogru ve güzel.
Evet cocuklarimizi biz anneler yetistiriyoruz ve
cocuklarimizin  iyi insan olmalari bizim elimizde .
Ama Babanin rolüde cok büyük.
Bir arastirmaya göre:
Cocuklariyla kiz olsun erkek olsun cok fark etmiyor  ilgilenen bir  babanin cocuklari
hayatta her bakimdan  daha cok basarili insanlar oluyorlarmis.
Okul hayatinda,ilerde ki  is hayatinda ve özel hayatinda da.
Yani cocugu sadece anne degil babada yetisitirmesi gerekiyor.
Günde 8 saat calisip eve ekmek parasi getirmek "ilgilenmek " degildir.
Bu  zaten babanin bir görevidir.
Ilgilenmek cocuklarilya birlikte (annesiz) gezmeye gitmek.
Birlikte kitap okumak ,derslerinde yardimci olmak,
birlikte spor yapmak gibi seyler.

Cocuklarimiza iyi bakalimki ,onlarda ilerde bize iyi baksinlar .
(Bir arkadastan alintidir).

Ve herzaman derim :

Cocuklar anne,babanin birer aynasidir.

Cok güzel anlatmissin Esma.Ben böyle bir baba olmak istiyorum.InsAllah olurum :D

esma 41 26.02.2008 13:55:04

Alıntı yapılan: jentzsch - Şubat 26, 2008, 01:01:58 ÖS
Alıntı yapılan: esma 41 - Şubat 10, 2008, 01:16:49 ÖÖ
Sevgili Pelsin,

Yazdiklarin dogru ve güzel.
Evet cocuklarimizi biz anneler yetistiriyoruz ve
cocuklarimizin  iyi insan olmalari bizim elimizde .
Ama Babanin rolüde cok büyük.
Bir arastirmaya göre:
Cocuklariyla kiz olsun erkek olsun cok fark etmiyor  ilgilenen bir  babanin cocuklari
hayatta her bakimdan  daha cok basarili insanlar oluyorlarmis.
Okul hayatinda,ilerde ki  is hayatinda ve özel hayatinda da.
Yani cocugu sadece anne degil babada yetisitirmesi gerekiyor.
Günde 8 saat calisip eve ekmek parasi getirmek "ilgilenmek " degildir.
Bu  zaten babanin bir görevidir.
Ilgilenmek cocuklarilya birlikte (annesiz) gezmeye gitmek.
Birlikte kitap okumak ,derslerinde yardimci olmak,
birlikte spor yapmak gibi seyler.

Cocuklarimiza iyi bakalimki ,onlarda ilerde bize iyi baksinlar .
(Bir arkadastan alintidir).

Ve herzaman derim :

Cocuklar anne,babanin birer aynasidir.

Cok güzel anlatmissin Esma.Ben böyle bir baba olmak istiyorum.InsAllah olurum :D

InsAllah olursun Jentzsch.
Unutma bu senin elinde. ;)

emosh 26.02.2008 20:59:28

ımmm şimdi ben kendime çok şaşırdım böyle bir konuya nasıl yorum yazmamışım okumuştum yorum yazdığımı sanıyodum yazmamışm yeni farkettim.Benim bir 2 erkk kardeşim var biri bende büyük biriside küçük bizim ailemizde böyle şeyler olmaz fakat olanları görüyorum bizim ailede kız erkk değil de büyüklük küçüklük vardır o senin büyüğün ya da sen onun büyüğüsün benim çok duduğum şeyler ailemden ve de duymaktan bıktığım şeyler... Bu güne kadar ne yanımda böyle bir ayrımcılığın yapılmasına göz yumdum ne de yaptırdım ne de bana yaptırıldı  eğer böyle birşey denilse bana tepkim çoook sert olurdu aileme karşı da olsa sert tepki gösterirdim bunu bildikleri için bana böyle demediklerini de sanmıyorum babamın benle yada diğer kardeşlerimle yeterince ilgilendiğinide düşünmüyorum aynı şekilde anneminde bu yüzden onlara karşı çok sert savunuyorum kendimi doğru ya da yanlışş ama kabul ediyorum yapıyorum sanırım bana da böyle birşey deme hakkını kendilerinde bulamıyorlar o erkk sen kızsın gibi deselerde yani sonuçları iki taraf için de yeterince sağlıksız olur ama bunu yapanlarıda kınıyorum gerçektennn biraz da bu tepkiye maruz kalcak çocuğun psikolojisini düşünsünler herşey onların tek sözüyle bitmiyor bitmezde....

esma 41 05.03.2008 02:18:34

Alıntı yapılan: emosh - Şubat 26, 2008, 08:59:28 ÖS
ımmm şimdi ben kendime çok şaşırdım böyle bir konuya nasıl yorum yazmamışım okumuştum yorum yazdığımı sanıyodum yazmamışm yeni farkettim.Benim bir 2 erkk kardeşim var biri bende büyük biriside küçük bizim ailemizde böyle şeyler olmaz fakat olanları görüyorum bizim ailede kız erkk değil de büyüklük küçüklük vardır o senin büyüğün ya da sen onun büyüğüsün benim çok duduğum şeyler ailemden ve de duymaktan bıktığım şeyler... Bu güne kadar ne yanımda böyle bir ayrımcılığın yapılmasına göz yumdum ne de yaptırdım ne de bana yaptırıldı  eğer böyle birşey denilse bana tepkim çoook sert olurdu aileme karşı da olsa sert tepki gösterirdim bunu bildikleri için bana böyle demediklerini de sanmıyorum babamın benle yada diğer kardeşlerimle yeterince ilgilendiğinide düşünmüyorum aynı şekilde anneminde bu yüzden onlara karşı çok sert savunuyorum kendimi doğru ya da yanlışş ama kabul ediyorum yapıyorum sanırım bana da böyle birşey deme hakkını kendilerinde bulamıyorlar o erkk sen kızsın gibi deselerde yani sonuçları iki taraf için de yeterince sağlıksız olur ama bunu yapanlarıda kınıyorum gerçektennn biraz da bu tepkiye maruz kalcak çocuğun psikolojisini düşünsünler herşey onların tek sözüyle bitmiyor bitmezde....

Sizin ailede böyle seylerin olmamasi ne güzel.
Maalesef tersi olan aileler cok helede (maalesef ) Türkiyede cok. :(

Türkiyede dediysem yanlis anlasilmasin yani Türk ailelerinde bu haksizliklar cok oluyor maalesef.  :embarassed:

emosh 09.03.2008 22:04:31

haklısınız gerçekten çok var :( keşke hiç olmasa keşke sözde olduğu gibi uygulamadada kadınla erkek eşit olsa...

esma 41 13.03.2008 23:56:05

Alıntı yapılan: emosh - Mart 09, 2008, 10:04:31 ÖS
haklısınız gerçekten çok var :( keşke hiç olmasa keşke sözde olduğu gibi uygulamadada kadınla erkek eşit olsa...

Keske ...

Ama bence bu kadin erkek esittir cümlesi yanlis .

Kadin ile Erkek hic bir zaman esit olamaz.

Bu birinin digerini üzmeye ,ezmeye haksiz davranmaga  sahip oldugu anlamina gelmiyor tabiki.

ALLAH kadini da erkegide ayri yaratmis onun icin hic bir zaman esit olamazla
r.

14.03.2008 00:00:30

Valla  bir konu başlığı mı açsam diye düşündüm.. buraya yazmak daha doğru..Benim bir gözlemim var...
  Bence eve en çok kim para getirirse diğerini eziyor... Konunun kadınla erkekle alakası yok...

Sizinde gözlemleriniz böyle mi. yazdıgım doğru mu aceba ??? Fİkirlerinizi bekliyorum...

esma 41 14.03.2008 00:11:07

Alıntı yapılan: Sparta - Mart 14, 2008, 12:00:30 ÖÖ
Valla  bir konu başlığı mı açsam diye düşündüm.. buraya yazmak daha doğru..Benim bir gözlemim var...
  Bence eve en çok kim para getirirse diğerini eziyor... Konunun kadınla erkekle alakası yok...

Sizinde gözlemleriniz böyle mi. yazdıgım doğru mu aceba ??? Fİkirlerinizi bekliyorum...

Maalesef gözlemleriniz dogru yanlisda olsa dogru.

Ne yazikki egitimsiz kadinlar icerisindeki issizlik sizin yazdiginiz durumu dogruluyor.

Ve kadinlar bu durumda eziliyor.

Hatta siddete bile maruz kaliyorlar.

14.03.2008 00:18:34

Siz dediğinizde sonuna kadar haklısınız Esma Hanım.

Yazacak bişey yok... :)

Ama bir ailede kendinden daha az para kazanan erkeğe kadınların davranışıda pek hoş olmuyor... buda bir gözlem... :):):)

esma 41 14.03.2008 00:22:40

Alıntı yapılan: Sparta - Mart 14, 2008, 12:18:34 ÖÖ
Siz dediğinizde sonuna kadar haklısınız Esma Hanım.

Yazacak bişey yok... :)

Ama bir ailede kendinden daha az para kazanan erkeğe kadınların davranışıda pek hoş olmuyor... buda bir gözlem... :):):)

Bu son gözlemlerinizi daha acik olarak belirte bilirmisiniz?

Misaller vere bilirmisiniz mesela ?  :)

sevval 14.03.2008 00:23:21

Istesekde istemesekde oluyo böyle seyler hayatta

Sparta bu arada iyi bi gözlemcisin :D

slmm

14.03.2008 00:25:00

Tabiki..
Erkek az kazanınca ,evde söz veya karar verme yetkisi kısıtlanıyor. Eşi onu hor görüyor.Onu beğenmiyor.birşey alacağı zaman ona danışıp fikrini sormuyor...
Böyle şeyler işte :)

14.03.2008 00:27:04

Alıntı yapılan: sevval - Mart 14, 2008, 12:23:21 ÖÖ
Istesekde istemesekde oluyo böyle seyler hayatta

Sparta bu arada iyi bi gözlemcisin :D

slmm

Ooo şevval özlettin kendini.. :)  Hoşgeldin...
Tabiki iyi gözlemciyim... Ben ölünce kıymetim bilinecek diye boşa söylemedim :)

şimdi anladınız mı erkeklerin niçin kendinden çok para kazanan bayanlarla evlenmediğini ? :):)

esma 41 14.03.2008 00:27:53

Alıntı yapılan: Sparta - Mart 14, 2008, 12:25:00 ÖÖ
Tabiki..
Erkek az kazanınca ,evde söz veya karar verme yetkisi kısıtlanıyor. Eşi onu hor görüyor.Onu beğenmiyor.birşey alacağı zaman ona danışıp fikrini sormuyor...
Böyle şeyler işte :)

Bir kadin bir sey alirken esine danismasimi gerekiyor sizce?

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5