yüzde 15- 20 lerle bu ülke cok yönetildi, millet bunlari unutmadi, bugün türkiyenin dogusuna adim atamayanlar, ülke yönetmeye talip oluyor. nekadar tuhaf. bir tek milletvekilleri yok.dogudan adam gitmeye korkuyor ülkeyi verin ben yöneteyim diyor. yüzde 47 bu ülkede görülmemis bir cogunluktur.taptiginiz amerika bile yüzde 50 ile yönetiliyor. hangi parti almis türkiyede yüzde 45i. zengin her zaman zengin.uzanlarin dostu olanlar veryansin ediyor. ebazan ticarette iflasta vardir. üzülmeyin bu kadar birazda siz cekin yoklugu, alinteriyle kazanmasini ögrenin.
mucizemsin
09.08.2008 17:25:29
Benim en cok zoruma giden 28 subat oldu.Yapilan düzmecede sokakta bulunan bir ayyasla ve ne oldugu belirsiz bir kadinin oyunlariyla koskoca Türkiyenin gündemini yersiz yere mesgul edip bir hükümeti devirmeleri yenilir yutulur sekkilde degil planladiklari gercekten icler acisi ve bunun gibi daha kactane oyun daha dogrusu oyunun icinde oyun gun yüzüne cikmalari Türkiyenin selameti acisindan harika oldu devaminida getirirler insaAllah.
mucizemsin
09.08.2008 17:41:28
Sanirim konu Ergenokon ile olacakti Suanki hükümet öncekilere nazaran saga sola sapmadan dogru yolda ilerliyor Ergenokoncularin yakalanmasida buna acik bir delildir.
lengur
10.08.2008 00:38:33
Ergenekon olayı AKP'nin çok ötesinde bir durum.Eğer iddianameyi incelemişseniz 'çok gizli' başlığı taşıyan bir belge'de Emniyet İstihbarat Dairesinin kontrolünün uzun süredir şu ABD'de yaşayan deriin hocamıza bağlı grup tarafından ele geçirildiğini yine Emniyet mensubu üst düzey bir görevli kişi tarafından ilgili makamlara rapor halinde sunulduğunu görürsünüz.Ergenekon iddianamesinin de büyük ölçüde telefon dinleme kayıtlarından hazırlandığını düşünürsek,böyle bir tezgahın AKP'nin kurulmasından bile önce tezgahlandığını anlayabiliriz.Hele de aşağıdaki sözlerin yıllar önce şu deriiin hocamız tarafından bugünler için söylenmiş olduğunu kolayca tahmin edebilirsiniz.
"Adliye Mülkiye veya başka hayati bir müessesede bizim arkadaşlarımızın mevcudiyeti öyle ferdi mevcudiyetler şeklinde ele alınıp öyle değerlendirilmemelidir. Yani bunlar gelecek adına bizim o ülkelerde garantimizdir. Bizim varlığımızın bunlar nabzıdır.
Zayiata meydan vermeyin.
Daha bunun neye ihtiyacı var, nasıl takviye edilmeli, bu demeli, sürekli o araştırılmalı, daha bir takviye edilmeli, fakat mevcuttan da bir ölçüde taviz verilmemeli derken yani fevkalade korumaya alınmalı, katiyyen zayiata meydan verilmemelidir. Bu açıdan bizim ister bu dairede, ister diğer dairede arkadaşlarımızın korunması çok önemlidir. Bu koruma mevzuunda işte arz ettiğim gibi belki işin esnekliğinden istifade edilebilir.
Esnek olun, sivrilmeden can damarları içinde dolanın.
Bu açıdan, bir taraftan bu kanun ve kuralları kullanma, biraz önce anlattığım esneklik içinde, diğer taraftan bir kanun ve kural adamı olma imajını uyarmak, yani harfiyen riayet ediyor bunlar denmeli, denmeli ki muntazam terfilerin arkasında bir ölçüde bu vardır. Ve sizin ileriki dönemde daha hayati, daha önemli yerlere gelmenizin arkasında da bu vardır. Yani sivrilmeden mevcudiyetinizi hissettirmeden çok ilerilere gitmek, iş de bu iki müessesede olduğu gibi hayati dinamik bir kısım müesseselerde söz konusudur. Ta ilerilere gitme, böyle can damarları içinde dolaşma ve eğer dönülüp gelinecekse yara alınmadan hissettirmeden dönüp geriye gelme meselesi geleceğimizin adına çok esaslı hususlardır.
İstikbale yürümek için sistemin püf noktalarını keşfedin..." Bu deriiin hocamızın yaklaşık 10 yıldır en büyük müslüman katili olan bir ülke yani ABD'de yaşadığını,ülkemizde özellikle 1950'lerden sonra hemen her yaşanan pislikte ABD'nin doğrudan veya dolaylı etkisi olduğunu belirtmeme gerek yok sanırım.
AKP nin durumu tartışılabilir.İyi veya kötü yönden bir çok şey söylenebilir.Fakat kesin olan bir şey, devlet içindeki yukarıdaki gibi oluşumdan AKP'nin nemalandığı.Çünkü muhalif sesler teker teker susturulmaya çalışılıyor.Fakat bu tehlikeli oluşumun bir gün AKP'nin de belası olabileceği akıldan çıkarılmamalı.Çünkü bugün AKP üzerinden pis amaçlarına ulaşmaya çalışanlar belli bir güce ulaşırlarsa AKP'ye ihtiyaçları kalmayacak ve AKP'yi tasfiye sürecine gireceklerdir.Asıl kapışma bundan sonra başlayacaktır.İşte o zaman seyretmek lazım din üzerinden yapılan rezillikleri,karşılıklı suçlama ve karalamaları.
Valla tatildeyken ne Ergenekon ne de AKP umurumda.Gel keyfim gellllll
SEVGI-40
10.08.2008 00:43:36
bu kelimeyi son günlerde cok duyyyorum nedemk bu diyip duruyodum.sayende anladim saool lengur
bakiyorum vatandasa kömür dagitilmasi bile ergenekonculari rahatsiz etmis .e kendileri rahat tabi üsümüyorlar.yokluk nedir bilmezler. birisi halki icin calisiyorda onlari yemlemiyorsa üzerine saldiriyorlar. amerikada cocuk okutmak sucmu.imkani olan herkes okutuyor.bir insan mal mülk sahibi olamaz sizden olmayinca ,gemide alamaz arabada.burjuvadan degil ya fakir kalmaya mahkum bir kere.hor görülmesi gerek her zaman.uzan larin uzantilari ,bugüne kadar calismadan kazanan belescilerin feryatlari yükseliyor.
mucizemsin
11.08.2008 18:06:11
Din üzerinden yapilacak rezilliklerin güya laikligi kurtarmak adina olan rezillikleri gecmeyeceginden en azindan kendi adima eminim.Tarihlerin belgelerin bunu acikca ortaya koymasida bu hükümete ve gelecektekilerine böyle bir oyuna düsmemeleri icin acik bir sayfa oldu sevincliyiz ne diyelim. Sizede iyi tatiller derin mesele fazla dalmamakta yarar var.
Can Dündar - Ergenekon Belgeseli, seneler öncesi yapilmis ama duyarsiz kalinan gercek ergenekonlarin belgeseli, izlemenizi tavsiye ederim.
mucizemsin
14.08.2008 18:13:11
Can dündari hic sevmem ama bildigin tarafsiz baska bir belgesel varsa ergenekona ait büyük bir zevkle izlerim.
lengur
15.08.2008 23:37:18
Valla tatildeyken ne Ergenekon ne de Rus-Gürcü savaşı, kısaca dünya umurumda değil.
Tümden yara almasına rağmen yine de Hukuka güvenmek durumundayız.Çünkü Hukuk herkese lazım.Toplumdaki adaleti ancak Hukuka riayetle sağlayabiliriz.Bugün elindeki yetkilere güven ederek Hukukun içine edenler de bir gün mutlaka "Hukuk Hukuk" diye kıvranacaklardır.
Fakat şu belli bir grup Basını gördükten sonra insanların nasıl köpekleşebileceğini daha iyi anladım.Zaten eğitim seviyesi düşük bir ülke olan TC'de,bir de böyle satılmış kalemlerin,yalaka ve yalama medyanın yalan yanlış bilgilerle yönlendirdiği büyük çoğunluk ,en iyi yönetim şekli kabul edilen demokrasi için C-4' ten daha büyük tehlike arz ediyor.
mucizemsin; bahsettigimi izledin mi yoksa can dündar adindan dolayi izlemeyip baska bir belgesel mi tavsiye etmemi istiyorsun ?
can dündar cok uyaniktir. ergenekon davasini hafife alan bir alay yazi yazdi bakti bu is para getirir. kitabi sürdü piyasaya.onun bahsettigi ergenekonun bunla alakasi yok.onlar amerikanciymis. simdikiler rusyaya kaciyorya.bunlara dokunulmasini pek hazmedememis. amerikanin yaptigini yapiyor. hani vietnamda rezil olmuslardida film yapip dünyaya biz böyle kahramandik diye satiyorlardi. e cin dindar da hic alaksi yok bu tutuklananlarla ama biz biliyorduk yanlis adamlari tutukladilar diyor hemde kitap satiyor bi de belgeseli varmis. c gazetesini bahcesine bombayi atanlarimi anlatiyor .dogrulari söyleyemez cunki oda bu islerin icinde .unutmadan biz kimlerin yillarca bu millete köpeklik ettigini iyi biliriz. istedigimiz yazmiyorlar diye hakarete kacmayalim. herkesin düsüncesi farkli olabilir. egitim seviyesi yuksek olsa tencere tava satan dogan medyasi ayakta kalamazdi zaten.adamlarin foyasi ciktik utanmazliga veriyorlarr.
mucizemsin
16.08.2008 15:47:06
Evet Adse can dündarin yaptigi hic bir belgeseli seyretmem aramizda görus ayriligi oldugu icinde senin yada benim bahsedecegim belgeseller aramizda tartisma cikaracaktir,ayrica nuhal2 ye ictenlikle katiliyorum.