ALMANCAX => Cafe almancax

Konu: Ergenekon

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]

lengur 27.09.2008 22:59:50

Tartışmaların bu şekilde sonuçlanması gerçekten üzücü.Keşke bir kaç kişinin tartışması ile konu aydınlatılacaksa neyse.Ortada aydınlanan hiç bir şey yokken daha kötüsü daha bir garip hale getirilen bu uyduruk soruşturma nedeniyle birbirimize düşman olup, kırıcı olmamıza gerek yok.Sadece ortada bir takım gariplikler,çelişkiler,tuhaflıklar var.Bunları tarafsız gözle değerlendirmek,dile getirmek yerine zaten yapılması planlanan bir tarafı peşin suçlu göstermek,diğer tarafı da sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek oyununa bu kadar kolay düşme gibi zihinsel acizliğe uğramamak,Allahın bir insana verdiği en büyük lütuf olan aklın gereğidir.

Neyse gelelim son gelişmelere.

Sayın Başbakanımız, partisinin ilçe kongrelerinde Almanya'daki "Deniz Feneri" soruşturmasında adı geçtiği iddiasını yazdığı gerekçesiyle Doğan medyasını boykot etmesi konusunda halka çağrı yapıyor.Bende şahsen Başbakanımızın kendi insanının yardıma muhtaç insanlara verilmek üzere bağışladığı paraların kendi partisinin giderlerinde kullanılmak üzere aldığına inanmıyorum.Ama ortada Alman savcılarının ve Mahkemesinin verdiği öyle hafife alınmayacak tespitler var.Başbakanın şahsını değil de lideri olduğu Partisini doğrudan ilgilendiren şeyler.Daha önceki bir yazımda şu yalama Kanal 7'deki bir haber spikerinin Başbakanlık basın sözcülüğüne kadar getirildiği hatta bu padişah soytarılığına soyunan dangalak spikerin Başbakanımızı Hz.Musanın soyuna kadar dayandıran bir dalkavukluk kitabı yazdığını belirtmiştim.şimdi Başbakan,Kanal 7,Soytarılık,Dalkavukluk,Deniz Feneri,Almanya Mahkemesi... hepsini ekleyince çok anlamlı şeyler çıkıyor. :)

Deniz Feneri ile Ergenekon soruşturması arasında ne benzerlik var diyeceksiniz?Ergenekon soruşturmasında son dönem 2 kez tutuklama olayı yaşandı.Öncekinde bir kaç teğmen ve askeri okul öğrencisi,sonrakinde bir kanal sahibi,önemli görevler yapmış bir polis şifi tutuklandı.İşin ilgiç yanı tutuklanan teğmenlerden birisinin Güneydoğu'da dağlarda PKK'ya karşı operasyon yaparken apar topar getirtilip,mahkemece "kaçma şüphesi" var diye tutuklanmış.Bu teğmenin avukatının kameralar önündeki açıklaması anlayanlar için bir ibret konuşmasıydı."Teröristle çatışma halinde olup,vatanın korunması görevinden kaçmayan bir asker hiç adaletten kaçar mı?"(Anlaşılan bu teğmeni, hakkındaki her soruşturmada ortadan kaybolan,en son soruşturmada da ABD'ye kaçan şerefsiz hocayla karıştırmışlar.)

Diğer taraftan son dalgada tutuklanan ünlü polis şefi zamanında DGM savcılığına dilekçe ile başvurarak,Emniyet İstihbarat biriminin şu şerefsiz hoca yandaşlarına geçtiğini,bu durumun ülke için son derece sakıncalı olduğunu belirtmiş.(ayrıntıları google de hemde mahkeme tutanaklarında bulabilirsiniz)

Her şey ortada. Almanya Almanya olalı böyle bir sahtekatlık,dolandırıcılık olayı görmemiş diyen Alman hakiminin tespitlerini unutturup halkın tepkisini şu uyduruk Ergenekon soruşturmasına yöneltmek.Aslında şu şerefsiz hocanın oluşumu belki dünya kurulalı görülmemiş sahtekarlık ve dolandırıcılık örneği ya o da yakında ortaya çıkar.Kaç paralık adamlar olduğu,kime ve hangi görüşe köpeklik yaptığı,insanları nasıl kandırdıkları ortaya çıkar.

Devamı var... :)

lengur 02.11.2008 07:22:40

20/10/2008 tarihinde başlayan Ergenekon davasında,2455 sayfadan oluşan iddianamenin okunmasına  devam edilerek 31.10.2008 yani Cuma günü itibarıyla ancak 443. sayfasına gelinebildi.Yarin 03.11.2008 Pazartesi günki  7.duruşma'da ,iddianamenin okunmasına kalındığı yerden devam edilecek.

İddianamenin hazırlanması süreci tam bir hukuk rezaleti olmuşken,görünen o ki yargılama süreci de farklı olmayacak.Ergenekon’un kasası iddiasıyla tutuklanan Kuddusi Okkır,nasıl hakkındaki suçlamaları bilmeden,yargılanma aşamasına gelmeden  kanserden beş parasız öldüyse,diğer sanıkların ömrü de şu iddianamenin hazırlanması ve okunmasını beklemekle sona erecek.Çin işkenceleri tarihsel üne sahiptir ama görünen o ki  belli anlayışta olanların  :) elindeki Türk Hukukunun sebep olduğu işkence,Çin işkencelerini aratmamaktadır.

Sanal dünya'da dolaşan modern bedduaların en kötüsü herhalde "Allah, seni Ergenekon soruşturması sanığı yapsın" olacağa benzer.

Adse 02.11.2008 13:38:05

İddianamenin özeti çıkarılarak devam edilecekmiş :D
İddianamemi, Lord of the rings 7'lemesimdir belli değil.
Bu arada Hüseyin Üzmez'e hayırlı olsun. Adam birde televizyonlarda şaklabanlık yapıyor. Asıl sonumuzu Allah hayır etsin.

Kasus 05.11.2008 20:11:05

Ben mi salakim bu Ergenekon isini hala tam olarak anlayamadim. Nedeni su, madem bu kötü birsey nicin insanlar bu kadar tepki gösteriyor? Iyi birsey ise neden bu adamlar tutuklaniyor? Aslinda bastan da ögrenmek istedigim buydu. Ama neyse bakalim sorusturma bitince ve kararlar verilince ne olacak? Cok merak ediyorum, belki o zaman anlarim.

dielosch 05.11.2008 20:32:37

ben şu Ergenekon dan hiç bişi anlamadım yaaa ben sadece onun bir zamanlar büyük bir Türk destanı olduğunu biliyorum Jentzsch'in dediği gibi.... ama şu dönemdeki Ergenekon davasından anlamıyorum bişi yazdıklarınıza baktım çat pat bilgi sahibi oldum teşekkürler ama sonuç itibariyle yine pek bişi anlayamadım  :-\

...mystery... 06.11.2008 16:24:17

ben okuyorum okuyorum okuyorum.... ::) anlamıyorum... ;D o yüzdende siyasal bilgiler okumayı düşünmüyorum.. funny:)
bende bir Türk destanı olarak biliyordum ama Türkçe'deki biçok kelime gibi bunada başka bir anlam yüklediler ve ben o anlamın iyi bişey olduğunu düşünmüyorum... tickoff:)

aslında bu ergenekonu çıkaranları bi güzel..... ----------> :zopa:

lengur 02.12.2008 14:31:24

Alıntı yapılan: Adse - Kasım 02, 2008, 01:38:05 ÖS
İddianamenin özeti çıkarılarak devam edilecekmiş :D
İddianamemi, Lord of the rings 7'lemesimdir belli değil.
Bu arada Hüseyin Üzmez'e hayırlı olsun. Adam birde televizyonlarda şaklabanlık yapıyor. Asıl sonumuzu Allah hayır etsin.

Adalet, kutsal bir kavramdır.Hiçbir kişiye veya görüşe bağımlı veya eğilimli olmamalıdır.Ne varki ülkemizde son yaşananlar bu yüce kavramında içine edildiğini kanıtladı ve artan örneklerle bunun devam edeceği anlaşılıyor.Mahkemeler,kolluk güçleri,Adli tıp... hep bu rezilliklerden leke aldı.Hüseyin Üzmez olayı apayrı dehşet verici bir vaka.Adli Tıp Kurumunu ayaklar altına alan,güvenilirliğini sıfıra indiren o skandal rapora mı yanmalı yoksa bilirkişi raporlarıyla bağlı olmayan,sözde bağımsız olmasına rağmen anında tahliye kararı veren mahkeme heyetine mi yanmalı.

Arkadaşlar bu rezilliklerin temeli; yıllardır devletin içine çöreklenen şu ABD uşağı hocanın uzantıları ile devletin her kurumuna  kendi yandaşlarını yerleştirmeyi marifet sayan iktidar partisinin uygulamalarıdır.Fakat güneş balçıkla sıvanmadığı gibi bu rezil uygulamaların da üstü kapatılamayacak.Görev yaptığı makamı yalakalık,yandaş kollamacılığı haline getiren bu şerefsizlere bir gün öyle bir hesap sorulacak ki(tabii ABD'ye kaçmamaları halinde) TC tarihinde ibreti alem olacaklardır.

Ergenekon olayını anlamak için çok zeki,dahi olmak gerekmiyor.Sadece azıcık bilgi sahibi olduktan sonra biraz düşünüp,şu yalama ve yalaka medyanın her dediğine inanmamak gerekiyor.Sadece bu kadar :)

02.12.2008 15:15:40

Bu Amerikada Yaşayan Din Adamı(?!..) nın taraftarı olan hanınefendi Nuhal2, sanırım forumumuza provakatör olarak giriş yapmış, ellerine sağlık Muharrem şefim'de Kendisine Tasdiknamesini Vermiş. İnandıklarını Ortaya koymakta güçlük çeken tipik bir fanatik, size, bize din düşmanı diyeceğine bu hanfendi, hatta Ergenekon Dosyasının yanına bile yaklaşmadan, Öncelikle Hz.Peygamberimizin Hayatını Tekrar Bir Okusun ve Bu Amerikada Yaşayan Din Adamı(?!..) dedikleri şarlatanada şeyh falan diyorlar ya, Bu adamın Neden Suudi Arabistan'a Giremediğini Bir araştırsın,
Muharrem Hocam Sizi Tebrik Ediyorum, İyi Sabır Göstermişsiniz bu Provakatöre.

lengur 22.02.2009 11:51:51

Uyduruk bir yönetim,uyduruk bir hoca,uyduruk bir adalet anlayışı,uyduruk bir soruşturma ve netice de oluşturulmaya çalışılan uyduruk bir devlet anlayışı.

Bu soysuz ve satılmış anlayışa karşı çıkan alakalı alakasız herkesin aynı soruşturmaya dahil edilmesine gerek yok.Bakın ben Ergenekon örgütünü hemi de üstleriyle birlikte görüntüledim.Hem de Cumhurbaşkanlığı köşkü ve Başbakanlık resmi konutunun hemen yakınında Ankara,Gaziosmanpaşa Reşitgalip Caddesinde ;D

...mystery... 22.02.2009 13:41:15

;D ;D ;D

şinasi 22.02.2009 13:59:45

Sayın Muharrem hocam bu konuyu bu gün ilk defa baştan sona okudum.Eğer birileri siteden atılacaksa Lengur'un daha önce atılması gerekirdi diye düşünüyorum.Çünkü gördüğüm kadarıyla işi bu hale getiren o kardeşimiz.Lengur adı gizlenerek zikredilen hocaya taraftarlarına,ergenekoncu olmayan medyaya ve ergenekoncu olmayan herkese hakaret ediyor.Yani ergenekoncu olmayan lar yalaka diğerleri sütten çıkmış ak kaşık.O övdüğü medyanın Mısırlı dansözü kadın şeyh diye birinci sayfayı nasıl doldurduğunu,Oğlunu aldatıyor diye karakola şikayet etti diğerek gelinini şikayet eden kadın diye lanse ettiği kadının Dünyaca ünlü bir yazar olan Zeynep Gazali olduğunu,Gazalinin hiç evlenmediğini ve dolayısı ile gelini olamayacağı aşikar olan  yalan haberleri birinci sayfadan veren bir medya olduğunu biz unutmadık.Keçisi çalınan imam olayını imam keçi çaldı diye bu medya vermedimi.Eğer adalete inanıyorsanız lenguruda atmanız gerekir siteden.SElam ve saygılar.

22.02.2009 16:16:15

Arkadaslar cok ince duygulu insanlarsiniz.Fakat bu hukuksal konular ince duygularla halledilecek bir konu degildir.Birilerini karalarken yada överken belge üzerinden konusmak ve hatta o belgenin güvenirlik derecesine göre yorum yapmak gerekmez mi ? Bu hususu cok iyi bildiginiz halde bircogunuzun kafanizda olusan duruma ve duygulariniza göre  yorum yapamaniza sasirdim ?

??? ??? ???

22.02.2009 16:35:11

Ergenekon Konusuyla Ilgili, Mahkemece Yayin Yasagi Konmustur.

Burdaki Mesajlarda Amacini Astigi Icin Konu Kitlenmistir.

esma 41 20.09.2013 23:23:47

Yayın yasağı kaldırılmıştir ...

Kilit açılmıştır.

esma 41 20.09.2013 23:26:47

Büyük bir Bayram
Temizliği yapılmış ...
Ve  hepsi olmasada çoğu
Hak eden cezasını almıştır.

şükürler olsun ki bu günleride gördük.

Sanırım bugün hepimiz Ergenekon'un
Ne olduğunu daha iyi biliyoruz.

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]