evet haklısın .şu an gittiğim kursta benimde var öyle bir rus hoca.hatta kendisi vhs in yönetiminde. ama bizimkisi hiçç agresif değil. tatlıdır, esprilidir ama sınıfta bulunan rus bayanlara daha bir ayrı özen gösterir.

gittiğim kurs berufskurs olduğu için, praktikum yapma şartımız var. bizler 1 ay bu mecburiyeti yaptık ama rus arkdaşlar yapmadılar diyorumya özel ilgi diye. şimdi türklerede aynı özeni göstermeye başladı. neden? söyleyim. 1 ay önce Türkiye istanbul ve antalyaya tatile gitti.ziyaret esnasında bir türk abimizle

tanışmış. şimdi iyi bir arkadaşlığı var, Allah bozmasın. benden Türkçe cümleler öğreniyor tabii bende seve seve öğretiyorum.
aslında sadece kursta öğrendiklerimizle kalmamak lazım, evdede aynı disiplinle çalışmak emek vermemiz lazım. almanca öyle kolay öğrenilecek bir dil değil. 3 yıla yakındır burdayım. gramatik üstüne çok iyiyim ama hala kelime eksiklerim çok fazla. anlamada çok problemim yok ama karşımdaki kişi çok hızlı konuştuğu zaman ben dahi anlayamıyorum. kurstaki hocaların yaptığı en büyük hata bu olsa gerek. daha yeni almanyaya gelmiş olanları unutuyorlar.