ÖNEMLI
Konuya son noktayi koymak adina son gelismeleri bildirmek istedim
konuyu actikdan sorna tekrar yabancilar polisine gidip de ayni kisiyle görüsdüm istanbuldaki alman konsoloslugunun
bana böyle bir ayricalik yok dediginden bahsettim.
Ve KESIN olarak 4 yillik üniv. bittirmis üniv diplomasi olan eslerin Türkiyede a1 dil sinavina girme zorumluluklari yoktur dedi
tipki konsolosluk sayfasindada belirttigi gibi.
IKI SECENEK SUNDU BANA ;
1. ya konsoloslugun baskaniyla görüsüp bu hakin bilincinde oldugunu belirt ve aksi taktirde mahkemeye bas vurucagini söyle ki bu kolaydegil baskanla kolas görüstürmüyorlarmis. sonuc su olurdu mahkemeyi kazanir ama zaman kaybeder dim ve para..
2. secenek ise cok daha mantikli yaban cilar polisindeki oturum ve vize bölümündeki kadin bana
acik ve net bir sekilde
EGER ESIN VIZE BASVURUSUNDA HENÜZ BULUNMADIYSA AILE BIRLESIMI ICIN "ki biz bulunmamisdik ben tekrar konusmak istemisdim polisle"
BIZ BU YASANIN ARKASINDAN DOLASA BILIRIZ DEDI !!!
yani eger esin her hangi bir avrupa birligi vizesiyle yada schengen vizesi ile yasal bir yolla turist olarak almanyaya girerse
onu ozaman derhal buraya getir burda hemen oturumunu veririz dedi ( tabiki benim Almanya'da yeterli gelir ev vs.. ) gibi kagitlarimin tamam oldugu sartiyla..
cünkü konsolosluk lar yetkili tek kurum olduklari icin uyuzluk yapabiliyorlar kimsede birsey diyemiyor eh birazda bilincsiz oldugumuz icin yukarda bazi arkadaslar cok kesin konusmuslar ama öle degil iste...
benim esim isvec den vize aldi orda tanidiklari vardi isvece gitti ve ordan direk münih e geldi avrupa birligi ülkelerinde vizen olunca sorun olmuyor hic kontrol bile yok hatta hava alaninda ..
ve persembe günü polise gidip süreli oturumunu aldik cok sükür

)

burda kursa gitmek zorunda ama ..
bu arada italya üzerinden gelmek cook daha kolaymis turistlik bir turla da bu isi hallede bilirsiniz
ama polisde sizin icin yetkili olan görüsdügüüz kisiyle bunu konusun ben konusdum ve ondan yazili kaseli bir kagtit aldim imzasiyla ben istemedim hatta o verdi durumu anlatinca esini alip geldiginde ne konusup anlasdigimizi biliyim diye dedi ..
yani durum vaziyet böle
kimsenin sözüne inanmayin polisle irtibati kesmeyin
bu yasalarda gecen hakkiniz...
üniv.. mezunu olupda 3 ay tr de kurs yapan arkadaslarda yurt disindaki eslerine gönül rahatligiyla yeterli bilgi edinmedikleri icin sitem edebilirler.
almanya gibi bir yerde yasalar arkanizdaysa konusarak yapilmiycak is yook ..
darisi sizin basiniza insAllah..