ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: ünv. mezunlari A1 snavina girmek zorunda degilmis?

Sayfa: 1 2 [ 3 ]

westgofret 10.03.2009 12:02:33

Bende sayın ATAAN beyin dediklerine katılıyorum , burada bazı arkadaşlar vizeye başvuruyo 10 gün sonra vizesini soruyo bilmem ne ediyo yani sabırsızlar , buda doğal bir durum tabi sevdiğinin yanına gitmek istiyor doğal olarak.

Bu yöntemi seçecek arkadaşlar ilk olarak bir ön araştırma yapması lazım , bunu ben bizzat eşime yaptırtdım hem Almanya da hemde buradaki konsoloslukta.

Siz siz olun her konuda bir ön bilgi toplayın ondan sonra işlemlere başlayın, bakın ben evlenmeden bu işlemler hakkında bilgi topladım , bu da benim bu işe ne kadar önem verdiğimi gösterir.Sadece biraz kendinize güvenin , biraz atılımcı olun. Bunlardan zarar görmezsiniz tam tersine kazancınız olur.

Bu yola başvuracaklar sabırlı , ön bilgi toplasınlar ; başka bir değişle konsolosluk ve yabancılar polisle temasa geçsin ellerine somut bir belge alsın mail gibi ( ben öyle yaptım zaten o mailide konsoloslukta gösterdim adamda aldı ve evraklarımın arasına koydu) Her ihtimali göze almalıdır.

Sayın ATAAN beyin dediği gibi zaman kaybetmek istemiyen varsa direk alsın A1 belgesini başvursun, sonra gelipte kabul olmazsa işte sayın westgofret siz böyle böyle dediniz bilmem ne ; ama olmadı işte benim günlerimi çaldınız hayatımdan demeyin.

Ben sadece böyle bir hakkınız olduğunu belirtmek istedim ben 06.02.2009 da vize için konsolosluga evraklarımı verdim ve 28.02.2009 da eşime yabancılar polisi evrakları istedi , eşimde 02.03.2009 da evrakları verdi ve vizemin çıktığını 05.03.2009 da belli oldu.

Herkese saygılar.

yasin demir 10.03.2009 12:06:28

ataan abicim deneyen olmazsada bunları bilemeyiz en azından verilmiş haklar üzerinde hakkımızı aramalıyız ne yapalım başka çaremiz yok en azından benim sınava girme dururumum yok hem çocuk üzerinden hemde diplomayla deniycem bende mail attim konsolosluğa başvurunuz kabul olur takdir yetkisi yabancılar dairesinin dendi

yasin demir 10.03.2009 12:27:25

ataan abicim bu nasıl oluyo benim şimdi yurtdışına çıkmamda herhangi bir sakınca yok hatta davetiyeye falanda gerek yok eşimle ve çocuğumla tr de yaşadığım için eşim ve çocuğumda alman vatandaşı eşimle çocuğumla almanyaya gitmek istiyorum dediğim zaman hemen konsolosluğun hukuk bürosundan vize veriyolar peki bu gölgem arkadaşın dediği gibiyse neden aile birleşimi için uğraşmaya gerek varmıki bende ünv mezunuyum hemde çocuğum var yani vize alıp gitsem orda oturum alacağım mı yani nasıl olacak benim bildiğim kadarıyla turistik vizeyle orda kalma şansın yok bu nasıl oluyo ATAAN ABİCİM CEVAPLARMISIN

10.03.2009 12:31:51

Istisnalar Kafanizi Karistirmasin, gölgem07 Arkadasimiz Güzel Bir Örnek Ama Model Degil, Sansi Yaver Gitmis Kendilerinin Hepsi Bu, Ayni Yöntemi Herkese Tavsiye Edemem, Her Nereye Turist Vizesiyle Giderseniz Gidin 3 Ay Sonra Cikis Yapmak Durumundasiniz.

Sayfa: 1 2 [ 3 ]