ALMANCAX => Almanya ve Diğer Avrupa Ülkeleri İle İlgili Genel Bölüm

Konu: ithal damat ve gelin adaylarina Altin tavsiyeler

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8

21.05.2009 23:45:29

Alıntı yapılan: Karizmatik KayseriLi - Mayıs 21, 2009, 11:20:42 ÖS
Esma cok iyisin hossun'da herkes senin gibimi yazmis buraya önce ona bi bak ondan sonra bana imaLi bi sekiLde laf söyLe !!
Degerli arkadasim, sen bu sinirle devam edersen, ki o kadar yazilana ve düzgün bir üslupla anlatilmak istenilenlere ragmen, karsidan görecegin tepki de benzer sekilde olacaktir. Dedigim gibi, umarim bu basligi hatirlayacak seyler yasamazsin...

esma 41 21.05.2009 23:54:06

Alıntı yapılan: Karizmatik KayseriLi - Mayıs 21, 2009, 11:20:42 ÖS
Esma cok iyisin hossun'da herkes senin gibimi yazmis buraya önce ona bi bak ondan sonra bana imaLi bi sekiLde laf söyLe !!

Benim yazdiklarim benim düsüncelerim ve herkes gibi bende kendi düsüncelerimi yazdim.

Yazdiklarimi size "ima yapmis " olarak mi algiliyorsunuz ?

Kendinizi bu kadar cokmu " önemsiyorsunuz " ?

Burda yorum yazan herkes sizimi "tasliyor" acaba?

Benim size ima falan ettigim yok öyle olsaydi acikca yazardim , siz hic merak etmeyin.

Ama simdi yazacaklarim sizedir bence iyi okuyun.

Herkes sizinle tek fikir olmak zorunda degil.
Baskalarin (bu durumda benim ) adina düsünmeyi birakin. 
Benim birilerine  ima etmeme gerek yok , ben herzaman düsüncelerini  acikca yazma taraftariyim.

Herkes özgürce Kurallara uygun oldugu sürece  istedigini yazabilir , buna ne siz nede ben karisabiliriz.

Argo Kelimeleri ben degil siz kullaniyorsunuz.
Benimle veya herhangi bir üye ile "sonra bana imaLi bi sekiLde laf söyLe !!" gibi emir verici ve hic hos olmayan bir sekilde yazismaniza izin vermem.

Sizi son kez uyariyorum , bir daha Kurallara aykiri mesaj yazarsaniz Üyeliginiz
silinecektir.

Saygilar efendim.

kadiy 22.05.2009 01:42:21

bir tavsiye vermek cokmu kötü bisey arkadaslar sadece ben 1sen diger arkadaslarimiz belki dahada fazla gelmis görmüs ve bazi yasadiklari tecrübeleri sizlere aktarmis söyledi diye olucak degilki sadece tavsiye bence alinicak bi durum yok kimse yanlis anlamasin sadece aklinizda bulunmasi icin söylenmis seyler esma41 arkadasima katiliyorum

EL-TURCO 22.05.2009 18:25:14

konuyu disaridan izlemekle yetiniyordum buralara geldigini görünce yazma hissi olustu.yazik olmus güzelim konu!
evet güzel bir kelime olmasada ithal gelin-damattir bunun ismi burda.esma41,sekonder,stuttgartli ve birkac arkadas aci gercekleri söylediler!moddan ricam konu basligini söyle degistirirseniz eger bence konu herkese faydali olabilir!--almanyaya yeni gelecek olanlara tavsiyeler mesela..
ben 6 senedir gelip gittigim almanyaya bu sene tasindim,ki ben türkceyle beraber 4 dil biliyorum burda benim SIkINtilarim oluyor hemen hemen cogu konuda(ki burda akrabam ve arkadaslarim oldugu halde).burda sadece esine ve esinin ailesine güvenip gelen insan evet gercekten herzaman bir B plani olmasinda fayda var!Allah yardimciniz olsun...

SİMURG 23.05.2009 01:36:19

Alıntı yapılan: Stuttgartli - Mayıs 19, 2009, 10:42:12 ÖS
Arkadaslar;
ilk mesajda aciklamaya calistim ama tekrarlamak ve acmak gerekirse(arkadaslar iyi anlamamis);
Türkiyede bir isiniz varsa kesinlikle riske atilmayin, degmez.
Eger gelirseniz isiniz sansa kalmis söyle ki; esiniz ve ailesi size sahip cikmasi lazim.
Gelince calismayin, dil kursuna gidin, Türkiyedeki isinize göre ciraklik egitimi alin(ki is hayatinda sansiniz olsun).

Her ne kadar ben buraya egitim amacli gelsemde gocunmadan söylüyorum ben de bir İTHAL´im
Öyle olmasa bu konuyu acmazdim zaten hem İTHAL´lafini ben bulmadim buranin ünlü sözü:)
10 senedir burada gördügüm %80 dramatik sonuclaniyor
ama olan kalan cocuklara oluyor. Bundan dolayi b plani diyorum, Önceden farkli plan yapmaktan cekinmeyin almanlarin
sevdigim nadir özeliklerinden biri Her kosula göre plan gelistirebilmeleridir.

Cevap veren arkadaslarla karsilikli yazmak istemiyorum mesela; 
"@SİMURG kardesim senin aillen iyi cikmis olabilir. Almanyaya gelir gelmez hemsirelige baslamis olabilirsin
(Türkiyede 4 senelik Üni. bitirmis biri bile C1´den sonra burada en iyi ihtimalle 4. sömestrdan basliyor)
yahu sen hicmi mesleki egitimi almadin" diye sormak bu konuya yarar getirmeyecegi gibi konuyu yolundan cikarir..

Yazdiklarim Almanyaya gelmemis arkadaslar icindir, Bir uyari , bir tavsiye, bir ciglik ...
Buraya gelmis olanlar zaten isin icindeler. Bir söz var -biz 40 kisiyiz birbirimizi biliriz.

Sevgiler.

Dikkatli okumamışsınız mesajımı,ben Almanya da değil Türkiye de hemşireyim.Türkiye de şartlarımın iyi olduğundan bahsettim.Konu bir hayli tatsızlaşmış cevap vermeyecektim ama enim burda 10 yıllık bir meslek hayatım var oraya gelincede mesleğimi yapmak istersem hangi aşamalrdan geçmem gerektiğini biliyorum.Bunu bildirmek size düşmez ki bu konuda bir sorum olmadı

mineralwasser 24.05.2009 13:21:11

gelince görürsünüz buranin halini...

25.05.2009 16:54:13

Alıntı yapılan: mineralwasser - Mayıs 24, 2009, 01:21:11 ÖS
gelince görürsünüz buranin halini...
Öyle de dememek lazim, Türkiye'den daha iyi durumda. Dogruya dogru... :)

Stuttgartli 26.05.2009 00:41:06

Tepkileri anliyorum, inanin ben de ilk gelecegim zaman sevincten ucmustum.
Kader kismet artik
@SİMURG Hakkinizi helal edin kardesim, ben yanlis anlamis.
Umarim hersey gönlünüzce olur.
Sevgiler.

SİMURG 26.05.2009 02:20:53

Alıntı yapılan: Stuttgartli - Mayıs 26, 2009, 12:41:06 ÖÖ
Tepkileri anliyorum, inanin ben de ilk gelecegim zaman sevincten ucmustum.
Kader kismet artik
@SİMURG Hakkinizi helal edin kardesim, ben yanlis anlamis.
Umarim hersey gönlünüzce olur.
Sevgiler.
Helal olsun arkadaşım.Umarım sizde Bplanınıza gerek kalmadan ömrünüz boyunca mutlu olursunuz

nurser 30.06.2009 01:26:47

arkadaslar mineralwasser ve sutturtgartli hakli size suan neden yanlis geldi veya niye ters algiladinizi bilmiyorum ama buraya gelince göruceksinizz suan hersey toz pembe geliyo sizee.bende sizin gibi dusunuyodum ama buraya gelince anliyo insan neyin ne oldunu.Allah herkesin yardimcisi olsun yolunuz simdiden acik olsun isAllah.

ilk_ze 21.07.2009 13:08:47

arkadas hakli ve bunu buraya geldiginizde daha iyi anlarsiniz. size tavsiyem kesinlikle cocuk sahibi olmayin 3 yil kadar, burda gelince gorüceksiniz burasi sadece gri-beyaz renkte bir ülke. esiniz ve esinizin ailesi cok önemli sadece esinizin sizi anlamasi sevmesi ve anlayisli olmasi yetmiyor. eslerinizin ailelerinin beklentileri cok yuksek konumda oluyor ve bu da sizi bunalima, tartismalara sokabilir öyleki bu ülkeden ve herseyden kacip gitmek isteyebilirsiniz. Almanya öcü degil ama hayat ve insan sartlari bunu degistirebiliyor. Hic kimseye esinizden ayrilin gelmeyin diyen yok sadece buraya gelipte yasanilan sorunlarin bir kac tanesinden örnektir bunlar.

haberci 29.07.2009 00:23:43

sevgili ''STUTGARDLIl'' sanırım sen Türkçeyi Sonradan Türk arkadaşlarından ögrenmiş bir ALMANSIN yada..?..:)burdakileri ithal damat ve ithal gelin adayları olarak goruyosun,peki ya sen nesin???unutmaki sen almanyada YABANCI,türkiyede ise GURBETCİSİN...ha altın tavsiyelerine gelince;çok klasik seyler bunlar,türkiyenin en ücra köyünden kalkıp almanyaya gelecek olanlar bile biliyorlarki bir çok zorlukla karsılasacaklar,bence senin klasik tavsiyelerine ihtiyacları yok,heleki turk kardeslerini ''ithal damat ve gelin''olarak goren birininkilerine hiç yok...

Acıvatan 30.07.2009 17:49:36

Slm arkadaslar belki ithal damat veya gelin sözcugu biraz icimizi acitiyor ama isin gercegide bu eger bir insan almanya disindan memleketide olsa Tr den gelin veya damat getirmesi ithalat oluyor.
Arkadas uyarilarinda hakli ben 1.5 sene oldu almanyaya geleli ben kendi halimden memnunum evlendigim insan akrabam ve taniyorum onun huyunu husunu,ya hic tanimadiginiz biriyse esiniz ozaman kadere kismete,almanyada turkler arasinda bosanma yuzdesi birhayli yuksek,kadin erkek ayrimi yapmayacam burada dogmus buyumus birisiyle trde buyumus birisinin aldigi kultur bir olmuyor burasi insanimizin yapisini bozuyor dokumuz uyusmuyor avrupayla.Bizler sicak kanli insanlariz komsuluk iliskileri mahallelilik iliskileri buralarda yok birisine gidebilmek icin gunler öncesinden randevu almaniz gerekli cat kapi gidemiyorsunuz,herseyiniz terminli(randevu) terminsiz bisey yapamiyorsunuz;Aldatilma olaylari cok cok fazla buralarda bunun nedenide avrupalilarda ahlaki degerlerin bizden farkli olmasi,en kucuk tartismalarda bile insanlarimiz ayriliyorlar niye esinden ayrilinca devletten daha fazla para alabiliyorlar;kocanin veya kadinin derdini kimcekecek diyip ayrilip tek basina yasamaya basliyorlar sonunda Almanlarin dedigi gibi uyum saglamis oluyorlar;basliyorlar evlilikten kacmaya evlilikte neymis canin cektigiyle git yasa olmadi bir baskasi ,isde Kapisinda yattigimiz Avrupa bu avrupa ulkelerinde sosyal yardimlar olmasin birtane Turk yasamaz burada buna inanin adamlarin birtek sosyal yardim konulari güzel ac kalmiyorsun burada,ilacsiz kalmiyorsun sigortasiz kalmiyorsun mesele bu isde turklerin vazgecemdikleride bu isde.Benim tavsiyem buraya gelecek olan arkadaslar eslerini iyice tanisinlar ondan sonra karar versinler.

30.07.2009 17:57:14

Ben bu düsüncelere katilmiyorum. Türkiye'de de benzer durumlar var. Olmadi "kuma" denen sey var. Bir toplumdan bahsederken gercekci olmakta fayda var...

SİMURG 31.07.2009 01:15:54

Avrupa yı bırakın,artık Türkiye dede öyle müthiş bir ahlaki çöküş yaşanıyor.Burda sosyal yardım olmadığı halde kimse kimseyi çekemeyip ayrılıyor.Bir de ekonomik özgürlüğü varsa kadının tek başına yaşamaya devam ediyor.
Aldatma konusuna gelince önceden hep erkeklerin aldatmalarını duyar ya da şahit olurduk ama artık öyle değil bu konuda da artık kadınlar erkekler den malesef bir kaç gömlek üstün oldu.Birçok erkek de aman yuvam dağılmasın diye eşlerini affediyorlar.
Allah sonumuzu hayr eylesin :angel:

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ] 5 6 7 8