Engin09 20.11.2011 13:48:06
Reyya 20.11.2011 15:46:20
Alıntı yapılan: sonsuzyolcu0604 - Ekim 11, 2009, 06:41:29 ÖS
ne dogru solemisim kardesim valla bura gelince hersey degisior uc yildir burdayim inanin bana artik burasi cehennem oldu..haa bazi arkadaslar dogru aslinda eger esiniz ve ailesi size buyuk destek oluorsa buu cehennemi cennete donusture bilirsiniz ..jaa bide tersini dusunun sonuc sekil a daki gibi yani benim gibi kalakaliosunuz..ben evlendim geldim hemde uzaktanda olsa akrabamdi ama akrep gibi insanlarmis bura gelince resmen beni ev hapsettiler ailesi bana resmen eziyet ediordu esim derseniz hic ortada yoktu bide ailesiyle yasiodum ben onun baska biriyle iliskis varmis inanin yazarken utaniom elim kolum bagli kalmistim.sizdee zaten bise bilmiosunuz dil falan simdi ne guzel a1 sinavi var gelmeden once onu yapimak zorundasiniz buu guzel bise aslinda kiminiz istemesede.ben hic bise bilmiodum geldigimde kursa falanda gondermediler burda sapp gibi kaldim anlayacaniz..ama yinede sabrettim yollarini bulup kurtardim kendimi bu hayattan..gittim kendi basima kayit oldum kursa hic bisee bilmedigim halde nasil yaptim onu hic anlayamiorum halaa..bazen dusundukce guluorum..bu sitenin bana buyuk faydasi oldu hep bura girerdim firsat buldukca burdan ogrendim cogunu bii kagida yazmistim ve rathausa gidip ordaki adama gosermistim sonra ne dediyse ja ja demistim kursa kayit olmustum valla evde bir saatliune hava alacam die cikardim kursa giderdim geri kosa kosa eve gelirdim bilmesinler die olece a1 vermistim burda..sonrada zaten ogrendim simdi b1 sevisesindeyim Allahima cok sukur kimseye muhtac degilim evlendigim beni eve kapardi AMA BEN ONU KAFESE KAPADIM..iki ay sonrada bosanma davasi actim..hep beni korkuodulardi bosanamazzin edemezzin die cunku kisa bii suredir burdaydim.iki yil sadece dayandim sonra gorduler kim ne yapio..rabbim kimseye muhtac etmesin inanin cok zor burda simdi yanlizim kendi basima ayaklarim ustunde durmaya calsiiom esim bura vatandasi olmasina ragmen hala issiz..ama ben uc yil olcak burda ve stadin en gozde dukkaninda calisiorum istee kimin ne olca belli olmuyor.sans benden yanaydi..inanin ama burda yasamak istemiorum sirf onlarin inadina kalacam burda...esim metmana gidip benim onla sahte evlilk yaptimi solemis sirf beni burdan gondersinler die..ama adamlar sagolsun yine insafllarmis hatta bana uc yillik oturum verdiler..gercekten bisey yaparken bii ikinci kez daha dusunun...ben bii hata yaptim vee simdi cezami cekiorum muheppet hapis cezasi benim ki kurtulusum yok ama oo muheppeti ben frei yapacam Allah izin verirse..
BARTTT 22.11.2011 00:06:27
serdar.suzan23 23.11.2011 12:28:29
tugce_doerjer 23.11.2011 19:29:43
esma 41 30.11.2011 01:38:51
Alıntı yapılan: mineralwasser - Mayıs 24, 2009, 01:21:11 ÖS
gelince görürsünüz buranin halini...

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Kasım 23, 2011, 07:29:43 ÖS
İTHAL NEDİR? MALMIYIZ DA İTHAL EDİLİYORUZ BURAYA? BOLE BIR SACMA BASLIK DAHA GORMEDIM BEN
tugce_doerjer 30.11.2011 17:05:16
EL-TURCO 01.12.2011 16:41:02
Reyya 01.12.2011 21:52:13
peki! eşi alman olanlardamı ithal oluyor? aslında konuyu açan arkadaşımız bazı gerçeklerden bahsetmiş, yalnız herkes için geçerli değil tabi. ben almanyayı seviyorum. ithal kavramı hakkında yorum yapmak istemiyorum.eşim alman olduğu için herhalde ben bu grubun içine girmiyorum
Bthnkdgn 02.12.2011 01:28:44
fuk_18 02.12.2011 02:42:01
Alıntı yapılan: yasmin_33 - Aralık 01, 2011, 09:52:13 ÖS
peki! eşi alman olanlardamı ithal oluyor? aslında konuyu açan arkadaşımız bazı gerçeklerden bahsetmiş, yalnız herkes için geçerli değil tabi. ben almanyayı seviyorum. ithal kavramı hakkında yorum yapmak istemiyorum.eşim alman olduğu için herhalde ben bu grubun içine girmiyorum
![]()
Reyya 03.12.2011 16:51:13
Alıntı yapılan: fuk_18 - Aralık 02, 2011, 02:42:01 ÖÖ
ithalin sözlük anlamina bakarsan sende ne oldugnu anlarsin arkadasim.kendini ayri tutmussun ama.
muguet 07.12.2011 18:33:44
yamyamlik filan, ancak bu tür söylemler iki milleti birbirinden sogutur. her milletin icinde oldugu gibi almanlarda da cok cahil, egoist, ve karaktersiz insanlar da var. su günlerde takip ediyorsunuzdur belki almanyadaki dönerci cinayetleri vs..
ha bi de almanya öyle hep disariya gösterdigi gibi acayip demokratik, über gelismis, söyle fantastik, böyle süper bi yer degil.. bunlar hep reklamdir, kendini öyle gösterme cabasidir. sizler de buraya gelince göreceksiniz, kendi gözlemleriniz olacak. o zaman karar verirsiniz. herkesein hayatinda kolayliklar dilerim.
Reyya 07.12.2011 21:42:14
Alıntı yapılan: muguet - Aralık 07, 2011, 06:33:44 ÖS
herkese merhaba,
öncelikle belirtmeliyimki, tavsiyeleriniz yalnis ama tespitleriniz dogru. insanin özgür iradesi, kisisel begenileri ve farkli zevkleri vardir. ben nacizane bir kac kelam etmek isterim, tavsiye olarak mi alirsiniz ve ya almazsiniz o sizlerin kararidir. ben Almanya'nın en refah eyaleti olarak bilinen münih eyaletinde yaklasik 7 aydir yasiyorum. esim alman. üniversite mezunu ve ingilizce bilen biriyim. bu basligi acan arkadasin hakli oldugu yönler de var ama üslubu yalnis olmus biraz. buraya gelecek olanlara sunu söylemek isterim ki, ingilizce bile bilseniz, üniversite mezunu bile olsaniz, burda cok türk yasasa bile, almanca bilmeden iyi rahat bir iste calisma imkaniniz yok. bakin altini ciziyorum "Almanca" bilmek cok ama cok önemli. garsonluk bile yapamazsiniz. ben kendimden biliyorum o yüzden anlatiyorum. ayriyetten, almanlar ac kalsa sokaktaki cocuklari yerler filan bunlar cok dogru degil. evet cok et yerler, cok yemek yerler, egolarina düskündürler ona katiliyorum dayamyamlik filan, ancak bu tür söylemler iki milleti birbirinden sogutur. her milletin icinde oldugu gibi almanlarda da cok cahil, egoist, ve karaktersiz insanlar da var. su günlerde takip ediyorsunuzdur belki Almanya'daki dönerci cinayetleri vs..
benim sahsi kanaatim, genelde alman toplumu icersinde, bir kadin olarak, istegim gibi davranabilme, ve giyinebilme lüksüm var.. bunlar güzel seyler. en azindan bir mini etek giydigimde, kimse metroda ellemeye filan calismiyo. millet olarak kendi eksilerimizi görsek ondan sonra baska insanlari elestirsek daha iyi olmaz mi? ha Almanya'da irkcilik yok mu, elbette var, görüyorsunuz iste kac türk öldürülmüs, devlet destekli yeralti nazi örgütlerinin foyasi da cikti meydana. burda kiyamet koptu kac gündür bu olaylar yüzünden. ben de yasadim bir kac olmusuz olay, her gün disarda gözlemliyorum. sadece türklere degil yabancilara karsi bir nageatiflik var burda. kabak türklerin basina patliyo, cünkü en yüksek yabanci nüfus türklere ait burda. hatta almanlar dolandirdim derken bile, "ich habe getürkt" diyolarmis falan filan.. neyse önemli olan bu durumlari bilmek, bunlara hazirlikli olmak. yoksa gercekten zor zamanlar gecirebilirsiniz. ha bide soguk ülkedir bu yüzden Türkiyedeki sebzelerin meyvelerin tatlarini özleyeceksiniz. kislik giyecek getirin en cok ,yazin bile gelsenizha bi de almanya öyle hep disariya gösterdigi gibi acayip demokratik, über gelismis, söyle fantastik, böyle süper bi yer degil.. bunlar hep reklamdir, kendini öyle gösterme cabasidir. sizler de buraya gelince göreceksiniz, kendi gözlemleriniz olacak. o zaman karar verirsiniz. herkesein hayatinda kolayliklar dilerim.
esma 41 07.12.2011 23:41:14
Alıntı yapılan: muguet - Aralık 07, 2011, 06:33:44 ÖS
öncelikle belirtmeliyimki, tavsiyeleriniz yalnis ama tespitleriniz dogru.