ALMANCAX => Almanca Zamanlar ve Cümleler

Konu: Ders 5: şimdiki Zamanda Cümle Kurulumu

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]

Hertabov 25.04.2008 16:05:07

çok teşekkürler....

meltem1993 05.05.2008 21:14:53

Çok güzel bir çalışma olmuş,çalışmalarınızın devamı dileğiyle...

Ich mache.=Ben yapıyorum.
Ich mache Kuchen=Ben kek yapıyorum.
Ich mache Kuchen heute.=Ben bugün kek yapıyorum.

jugokopat 12.08.2008 18:52:41

Alıntı yapılan: 197 - Kasım 27, 2007, 01:36:13 ÖÖ
Ay'ı çoğul yapmanız gerekmektedir. Çoğulu Monate. 6 Monate den önce, "schon"  Kullansak daha güzel olmaz mı? 6 aydan beri anlamında.

An  orada,

Ich lerne Deutsch. Ich bin 6 Monate in einen Deutschkurs gegangen. DEUTSCH ist schwierig.
------

Aber Türkisch ist auch ganz schön schwierig. ;) ;)

Ay'ı çoğul yapmanız gerekmektedir. Çoğulu Monate. 6 Monate den önce, "schon"  Kullansak daha güzel olmaz mı? 6 aydan beri anlamında.

"An" bir praposition'dur. An meine freundin = kız arkadaşıma  Buradaki -a yani yönlendirmeyi gerçekleştirmiştir.(İngilizce'deki at ile aynı işlevi görür) Neden Dativ yapmadık diyeceksin. An Praposition'u her zaman akkusativ olmayı gerektirir.

Hatam varsa düzeltin :D

Hata göremedim ama söyle söylesek daha da iyi olacak gibi;

Ich habe 6 Monate Deutschkurs gemacht. Zurzeit lerne ich immer noch Deutsch. Deutsch ist eine schwierige Sprache.

Almanca zor ama bunu basaracagiz! Yilmak yok!  ;D

yok ama schon geldiginde cok daha güzel oluyor.. maksat kalabalik :)

KAZENIS 26.10.2008 11:42:28

3,14 26.10.2008 11:44:53

Alıntı yapılan: KAZENIS - Ekim 26, 2008, 11:42:28 ÖÖ

--> Haaa yeni seyler olmus ben yokken... Ders 5: şimdiki Zamanda Cümle Kurulumu konusuna bos mesaj yollamak adetten degildi... Bakalim daha neler neler görecegiz......

MuhaяяeM 17.03.2009 21:08:50

Değerli üyelerimiz, Almanca Zamanlar ve Cümleler başlığını verdiğimiz bu bölümde almancax eğitmenleri tarafından hazırlanan Almanca dersler yer almaktadır.

Görüldüğü gibi bu ders konularına konu ile ilgisi olan ve olmayan soru içerikli birçok mesaj yazılmaktadır.

almancax forumlarında Almanca soruların sorulduğu ve cevaplandığı tek bölüm ALMANCA HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR adlı bölümdür.Almanca hakkında yardım talepleri, sorular, ödevler, merak edilenler... ALMANCA HAKKINDA SORULAR VE CEVAPLAR adlı bölüme yazılmalıdır.

Bu konu daha fazla dağılmaması için mesaj yazmaya kapatılmıştır.Göndermek istediğiniz yazıları ilgili bir bölüme yeni bir konu açarak gönderebilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.

Sayfa: 1 2 3 [ 4 ]