ALMANCAX => Almanya Aile Birleşimi, Pasaport, Almanya Vize, Almanya Oturma ve Çalışma İzinleri, Sigorta, Almanya'da Ehliyet Kullanımı Gibi Konular

Konu: ALMANYA VİZEM ONAYLANMIS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sayfa: 1 [ 2 ] 3 4

18.06.2010 00:57:47

Alıntı yapılan: clex06 - Haziran 17, 2010, 08:17:56 ÖS
mutim hayırlı olsun gözün aydın kardeşim Allah mutlu mesut etsin sevdiğinler bir ömür inşAllah

Amin kardeşim, Allah beklentide olan tüm kardeşlerimin kalbine göre versin...

18.06.2010 01:03:35

Alıntı yapılan: haberci - Haziran 17, 2010, 09:19:12 ÖS

Selamlar Mutim;

Gözün aydin kardes,hayirli ugurlu olsun vizen,zorlu ama umut dolu bir bekleyis guzel bir haberle taclandi..

Ama sunuda demek zorunda hissediyorum kendimi asil zorluklar bundan sonra basliyor desem yeridir..

belkide inanmicaksin bana,"en zoru vizeydi,gerisi gelir"dicecksin,keske oyle olsa..ama nasilsa almanyaya

geldiginde bunlari azda olsa yasayarak anlayip bana hakvericeksin..Yalnis anlama lütfen,Almanya'da ilk yillarinin

cok kolay gecmeyebilecegini anlatmaya calistim,bunu aklinin bir kösesinde tutup,bunun icin mücadeleci olman

yararina olucaktir..Yeni hayatinda mutluluklar ,Allah gönlüne göre versin..

Saygilar..

Sevgili kardeşim haberci, söylediğin herşey benim için çok anlamlı ve bilgilendiricidir kardeşim. İyi olan yanlar zaten iyidir. Bizler kötü olan yanları kontrol altına alalım ki
, doğruyu yanlısı ayırt edebilelim. Görmeden , yaşamadan birşey diyemiyorum. Rabbim yolunda giden kullarına darlıklardan,sıkıntılardan kurtarır ben öyle inanıyorum. Sabır ve namazla Allah kalbime göre hayırlı işler ve rızıklar versin , bizi kimseye muhtac ve mahcup etmesin. Dileğim Allahdan. Hayırlı bir İnsan , Hayırlı bir Kul , Hayırlı bir evlat olma yolunda gideyim, nerde olursam olayım , yoldan ayırmasın... Önerilerini her zaman yaz bana kardesim. teşekkürler

18.06.2010 01:07:06

Alıntı yapılan: leyla_29 - Haziran 17, 2010, 09:21:28 ÖS
alkis:) arkadaşım gözünaydın yüce rabbim dularını kabul etti inan çok sevindim. En kötü günün böle olsun. Allah bundan sonraki yaşamında mutluluklar nasip etsin. Darısıda bizlere olsun inşAllah.

Kardeşim leyla_29, Herşeyin kadiri olan Allahdan istiyorum herşeyi.. İnan ki , vize onaylanmıs olsa bile ben her zaman diiyorum Allahım sayende oldu, sınavı kazandıgımda bile ben kazanmadım diyordum , onun sayesinde kazandım... Sürekli edilen duaları Allaahım makbul kılar.. Sizler içinde dualarım sürecektir. Hakkımızda hayırlısıyla imanlı bir yuva kurmayı Allah nasip eder cümlemize.

18.06.2010 01:07:50

Alıntı yapılan: burak027 - Haziran 17, 2010, 09:25:34 ÖS
Hayırlı olsun arkadaşım umarım sevdiklerinle bir ömür mutlu mesut yaşarsın senin adına çok sevindim.

Darısı bizede olur inşAllah dualarını bizler için eksik etme Allah yolunu açık eylesin.

kandilin mübarek olsun

İyi dileklerin için Allah razı olsun, seninde kandilini kutlarım kardeşim.. Allahım kalbinize göre verir insAllah..

18.06.2010 01:09:07

Alıntı yapılan: yasin demir - Haziran 18, 2010, 12:05:58 ÖÖ
hayırlı olsun vizesi onaylananlara en geç olan tarihi söylüyolar ama en geç 3 gün içinde vize geliyor sıkmayın canınızı vize onaylandı lafını duyuyosunuz buns inanamayıp bu lafda bile birşey arıyosunuz rahat olun arkadaşlar :)

Sevgili yasin kardeşim :) inan aklımdan gecenleri okumus gibi yazmıssın :) İnsAllah biran önce elimize alırız vizemizide.. Buradaki kardeşlerimizide duasız bırakmayalım...

18.06.2010 01:19:33

Tüm kardeşlerimin iyi dileklerini almak çok güzel bir duygu inanın ki yazmaya tarifeler yetmez.. Yüce Allah'ım bizlerin yaptıgı dua kardeşliklerimizin "dua"larının yüzü hürmetine , dualarımızı kabul etsin ve siz arkadaşlarımı ve beni yuvalarına biran önce kavusturmayı nasip etsin.. Bir bilseniz tanımadıgınız insanlar için ettiğiniz duanın zevkini ve güzelliğini arkadaslar dua ayna gibidir.. Birbirinizi duasız bırakmayınız.. Yapabiliyorsanız, NAMAZ kılın.. Namaz herşeyin anahtarıdır arkadaşlar.. Siz bir kaç sey yazacağım bunları sürekli kendinize yol olarak görünüz.. Allah'ım ve peygamberimin sözlerini sizlerle paylaşmayı istiyorum.. " Ey iman edenler, sabır ve namaz ile Allah'dan yardım isteyin. Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir.  (Bakara, 153)"
Bu ayetlerin genel içeriği ve üslubu, Müslüman insanın, hayatını etkisi altına alarak onu bir kuşku ve sarsıntı dairesinde sarsıp sallayan çeşitli engeller, sorunlar ve facialara karşı koyan gerçeğe ilişkin derin manaların hareketi içersindeki derinliklerinde gizli olan imani birikimine yönelten, Kur'ani bir yaklaşıma işaret etmektedir. Bu gerçeğe sahip olan Müslüman insan, bütün bunların karşısında, Allah'ın koymuş olduğu ilahi sünnetler (kanunlar) temeli üzerine kurulu olan hayatın hikâyesini, bilen kapsamlı ve kapasiteli bir iman duruşuyla durur. Bu hikâyenin başından sonuna tamamı zorluk ya da tamamı kolaylık değildir. Aksine bu hikâye kolaylık yolunda zorluklar, zorlukların sonunda ve sonucunda kolaylıklar­dan ibarettir.
İşte insan Allah'a giden bu yolda bazı zorluklarla karşılaştığında veya hedeflere ulaşmak yolundaki yükümlülükler ve bunların getirdiği sıkıntılar kendisine ağır geldiğinde, bu yoldaki iradesini destekleyip güçlendirmesi ve ona bağlılık ve sarsılmazlık ruhunu verebilmesi için, sarsılmaz bir konuma ve bağlı bir şahsiyete ulaşabilmesi için sabırla Allah'tan yardım istemesi kaçınılmaz bir zorunluluktur. Yine aynı bağlamda, namaz ile Allah'tan yardım istemesi de aynı kaçınılmazlıkla zorunludur. Çünkü namaz, kalbe hikmeti insanın hayatını yine kendisi için maslahat (faydayarar) ve hikmet temeli üzerinde yükselten ve rahmeti insanın ruhunu hoşnutluk, lütuf ve sıcak bir ilişki ile sarıp sarmalayan, (her şeye gücü yeten) Kadir, Hâkim ve Rahim olan Allah'a yönelik pencereleri açar. Böylece insanın başına gelecek imtihanlar, insanın kaldırmaya gücü yetmeyeceği bir düzeyde ağır gelmez. Aksine insan başındaki imtihanla beraber namaz ile alabildiğine bir uzay genişliği içersinde tecrübeleri ve ümit ufukları ile yaşar. Sahip olduğu güç, bütün güçlükleri sarsacak ve bütün karşı güçleri kahredecek bir düzeye gelir ve hayatı, bütün içersindekilerle kavrar. İnsan, bütün bu güçlüklerin içinden, ruhunun sorunlar ve güçlükler ile daralmadığı, engeller ve karşı saldırılar karşısında yenilmediği ve güçlükler karşısında zayıf düşmediği bir uzay genişliğine çıkar. İradeyi hayat ile hareketi kuvvet ve iman ile dolduran patlama derecesinde canlı bir ümit içersinde olur.
Böylece sabır gibi ruhi değerler, namaz gibi ibadet amelleri faal güçlere dönüşür. İnsan üzerine, düşman kuvvetleri saldırdığında, kendi dışındaki güçlerden yardım aldığı gibi, zayıf noktalarını güçlendirmede bu faal güçlerden yardım alır. Sabır ve namaz, bazı kimselerin zannettiği gibi bir zayıflık ve gerilik unsuru değildir. İnsanı dondurup geriletmez. Yine bazılarının düşündüğü gibi, sabır insanı hareketten alıkoyan, onu yaşanan gerçeklerin gereğini yapmak noktasında donduran bir şey değildir. Yine bazılarının düşündüğü gibi namaz yumuşak başlı sofuca bir yokluğun içersine gömmez. İnsana yaşanan gerçekler içersindeki hareketi noktasındaki rolünü ve sorumluluğunu unutturmaz. Duyarlığını köreltip hayat yolundaki atılımlarını zayıflatmaz.
Bütün bu anlamları ayetteki hitaptan, bütün kapasiteleri insanın emrine veren imanın canlı içeriğinden, insan hayatı için güç oluşturmak yolunda ahlaki değerlerin ve pratik ilahi ilkelerin canlı tabiatına dikkat çekmek üzere Allah'tan sabır ve namaz ile yardım istenmesine yönelik açık ilahi çağrıdan ilham alıyoruz. Fakat insanlardan birçoğu, inandıkları değerlerde ve yapıp ettikleri amellerde bulunan gizli, ruhi güçlerden gafil olabilmektedirler. Böylece de hayat, çevrelerinden güçle dağılıp yittiğinde onu bir zekâ kıvraklığı ile toparlayabilecekleri halde, zayıflık hallerine teslim olabilmektedirler.
Allah’u Teâlâ’nın Ayeti Kerimeyi «Muhakkak ki Allah sabredenlerle beraberdir» sözü ile bitirmesi, Allah'ın sabredenleri engeller, karşı saldırılar, kötü haller ve zorlu durumlarda tek başlarına bırakmayacağını, aksine onlara kendi ruhundan «iyi ruhu» kendi gücünden «büyük kuvveti» rahmetinden de lütuf, hoşnutluk, sevgi ve selameti (esenliği) bağışlamak üzere hep onlarla beraber olacağını tekid etmek içindir.

Salât-i Tefriciye

"Allâhümme salli salâten kâmilaten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezi tenhallü bihil'ukadü, ve tenfericü bihil'kürabü, vetükdâ bihil'havâicü, ve tünâlü bihir'regâibü, ve hüsnül'havâtimi, ve yüsteskal'gamâmü bivechihil'kerimi ve alâ âlihi ve sahbihî fî külli lemhatin ve nefesin biaded-i külli mâlûmin lek."

Manası: Allah' ım! Her göz açıp kapamada ve her nefeste, Sana ma'lum nesneler adedince mükemmel bir salat ve tam bir selamı Efendimiz Muhammed (SAV) 'in ve bütün Âl ve Ashabının üzerine indir ki; Onunla düğümler çözülür, sıkıntılar dağılır, ihtiyaçlar giderilir, istekler ve hüsn-ü hatimeler elde edilir ve mübarek yüzü hürmetine bulutlardan yağmur istenilir."

Imami Kurtubî Hazretleri söyle demis:
"Bir kimse, çok önemli bir isinin veya önemli bir dileginin gerçeklesmesini, ya da üzerinde devam edip duran büyük bir belanin üzerinden çekilip gitmesi (kalkmasi) için, "Salât-i Tefriciye"yi devamlı okuyup, bu mübârek Saâtü Selâm ile Yüce Peygamberimizi vesile edinse, hiç süphe ve tereddüt yoktur ki, Yüce Allah, o kulunun istek ve muradinin olmasi için hayirli bir kapi açar, hayirli bir sebep yaratir ve ona muradini verir ."

Allahın bize sunduğu tüm güzellikler sabırla kendimize yol edinelim.. Allah yaar ve yardımcısı olsun herkesin.

djaleeshan 18.06.2010 01:25:23

Yaaa mutim kardesim ne dedim sana?Dun daha vizenin gelecegini yazdim bak bugun haber almissin.Allah herseyi gonlune gore versin sanirim Kolne geliyorsun istersen sana ozelden telefon numarami yollayim kolne gelince goruselim.

18.06.2010 09:05:23

Alıntı yapılan: djaleeshan - Haziran 18, 2010, 01:25:23 ÖÖ
Yaaa mutim kardesim ne dedim sana?Dun daha vizenin gelecegini yazdim bak bugun haber almissin.Allah herseyi gonlune gore versin sanirim Kolne geliyorsun istersen sana ozelden telefon numarami yollayim kolne gelince goruselim.

halayy:) Ağzına sağlık dostum ... iyi dileklerin için Allah kalbine göre versin.. Kölne geleceğim dostum, inşAllah görüşürüz neden olmasın.. mailin ile telefonunu yazarsın dostum. buradaki kardeslikler çok özel..

Sevgi02 18.06.2010 09:17:24

Mutim arkadaşım inan cok sevindim yuppi:) yuppi:) yuppi:) yuppi:) yuppi:)
Allah herseyin hayırlısını veriyor kardeşim yeni hayat başlıyo senin için Allah yolunu açık etsin...

Darısı bizim başımıza artık  clap:) clap:)

18.06.2010 09:38:29

Alıntı yapılan: Sevgi02 - Haziran 18, 2010, 09:17:24 ÖÖ
Mutim arkadaşım inan cok sevindim yuppi:) yuppi:) yuppi:) yuppi:) yuppi:)
Allah herseyin hayırlısını veriyor kardeşim yeni hayat başlıyo senin için Allah yolunu açık etsin...

Darısı bizim başımıza artık  clap:) clap:)

Hehehe Allah razı olsun kardeşim, Allah senide böyle güzel haberler almayı nasip etisn, sizlerin duaları ve Allahın sayesinde bu mutlulukları yaşadım. İnsAllah yuvamda da , orada da beklentilerimin ötesinde huzurlu vve imanlı bir hayat yaşarım.

Secondvirus 18.06.2010 10:25:10

hayırlı olsun senin adına çok sevindim. darısı başımıza inşAllah  :cryla:

18.06.2010 11:22:52

Teşekkür ederim kardeşim, darısıda senin başına İnsAllah... Dualarım sizinle .

3,14 18.06.2010 12:51:28

--> Hayirli Ugurlu Olsun, Gözün Aydin Mutim, Allah Seni Bir An Önce Sevdigine Kavustursun InsAllah!

ask kızı 18.06.2010 14:50:16

mutim abim vizenin cıktıgına cok sevindim inşAllah bir an önce sevdigine kavusursun mutlu bir yuva kurarsın inş darısı diger  vize bekleyenlerin basına......

18.06.2010 14:58:26

Alıntı yapılan: ask kızı - Haziran 18, 2010, 02:50:16 ÖS
mutim abim vizenin cıktıgına cok sevindim inşAllah bir an önce sevdigine kavusursun mutlu bir yuva kurarsın inş darısı diger  vize bekleyenlerin basına......

Sevgili kardeşim , iyi dileklerin için teşekkür ederim. Allahda senin kalbine göre versin kardeşim. Dualarımızla ve Allahın sayesinde onaylanmış vizem, şimdi passportumu bekliyorum.Passda geldiğinde bir kaç işim var ondan sonra uçuyorum :)

Sayfa: 1 [ 2 ] 3 4