INSAN ILISKILERINDE BIR ZEHIR: ÖNYARGI

Başlatan ATAAN, Aralık 18, 2008, 01:50:23 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ATAAN

Özürlü sekiz cocugu olan ve frengi hastasi hamile bir kadina rastlasaydiniz, ona kürtaj olmasini tavsiye eder miydiniz?

Bu sorunun yanitini vermeden önce asagidaki soruyu okuyun;
Simdi bir dünya lideri secme zamani ve sizin oyunuzda sonucu etkileyecek. Iste üc aday hakkindaki gercekler:

1. Aday: Sahtekar siyasetcilerle isbirligi icinde ve falcilara danisiyor. Iki metresi olmus. Paket paket sigara ve günde 8 ile 10 bardak martini iciyor.

2. Aday: Iki kere isten atilmis,öglene kadar uyur.Üniversitede iken uyusturucu kullanmis ve her gece 1 litre viski iciyor.

3. Aday: Madalya almis bir savas kahramani,vejeteryan, sigara içmiyor. Nadiren bira icer ve evlilik disi hicbir iliskisi olmamis.

Tercihiniz bu adaylardan hangisi olurdu?

Önce karar verin, kopya cekmek yok, daha sonra asagidaki yanitlara bakin!

1. Aday: Franklin D. Roosevelt
2. Aday: Winston Churchill
3. Aday: Adolf Hitler

ve bu arada...Kürtaj sorusuna eger evet dediyseniz,  BEETHOVEN'I ÖLDÜRDÜNÜZ.............. ;D

gece

Cok zor sorular Ataan bey Ücüde birbirinden berbat bu adaylarin illlede birini secmek gerekirse

3. Aday: Madalya almis bir savas kahramani, vejeteryan, sigara içmiyor. Nadiren bira icer ve evlilik disi hicbir iliskisi olmamis.

Sebebi Ordu yönetmesini bilen Milleti de yönetebilir ...

Siyasetciyi de secebilirdim fakat siyasetden anlamasi Ülkeyi idare edebilecegi anlamina gelmiyor örnekleri cok ...

3. Aday: Adolf Hitler

mi ))))) anammm dünyada en gaddar savacci olarak bilinene Hitler tarihte yapilan Zulümlerin basini ceken Hitlermi  :o

ATAAN

Konu Basligini Neden Boyle Koydum Dersiniz   ;D

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Aralık 18, 2008, 02:06:24 ÖS
Konu Basligini Neden Boyle Koydum Dersiniz   ;D

;D ;D ;D

Haklisiniz Ön yargisiz oldugumu zannederdim  :-\

ATAAN

Sayin Gece, sanirim BEETHOVEN' ida öldürdünüz   ;D

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Aralık 18, 2008, 02:14:48 ÖS
Sayin Gece, sanirim BEETHOVEN' ida öldürdünüz   ;D

Yok canim onu öldürmezdim cünki O soruya kesinlikle HAYIR demistim ;D ;D

ATAAN

Güzel, En Azindan Tam olarak Onyargili oldugunuz soylenemez  ;D

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Aralık 18, 2008, 02:20:56 ÖS
Güzel, En Azindan Tam olarak Onyargili oldugunuz soylenemez  ;D

Degilim canim heralde galiba sanirsam  ;D ;D

...mystery...

ben kürtaj için "hayır" dedim ayrıca

2. Aday: Winston Churchill

çıktı... ;D bu durumda ben noluyorum.... ;D

esma 41

Ben hic birsey anlamadim. ::)

Ne sorulari nede yanitlari nede Beethoveni  göre biliyorum.  :-\

Hani nerde bu sorular , nerde bu cevaplar , nerde bu Beethoven , nerde bu Adalet nerde bu Demokrasi  ;D

Ama Önyargi Konusu hakkinda birsey yazmak istiyorum.

Albert Einstein e göre, atomu parcalamaktan daha zor olan bir seymis bu insanlarin kafasindaki önyariyi parcalamak.

Alber Einstein (maalesef ) dogru demis.

O Zaman Oyun Biter

İş adamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir. Derken, kapının önünden ağır ağır geçmekte olan paspal bir çocuk görürler. Berber, iş adamının kulağına fısıldar; 'Bu çocuk var ya, dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak; dikkat et şimdi...' Berber çocuğa seslenir: 'Ali, buraya gel! '. Bunun üzerine çocuk sakince dükkana girer ve yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar. Berber işadamının kulağına sessizce, 'bak şimdi' diye fısıldar ve bir elinde beş yüz bin, diğer elinde beş milyonluk bir banknot olduğu halde çocuğa sorar: 'Hangisini istiyorsan alabilirsin? '
Çocuk dalgın dalgın bir beş yüz bine bir de beş milyona bakar ve sonunda beş yüz binlik banknotu hızlıca çekerek berberin elinden alır. Berber işadamına döner ve gülerek: 'Gördün mü? Sana söylemiştim.' der.Tıraş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür. Yanına giderek, neden beş milyonluk değil de, beş yüz binlik banknotu aldığını sorar.Çocuk hiç de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir:
- Eğer beş milyonluğu alırsam oyun biter! '

Allah'ın bile insanlar hakkındaki hükmünü, ömürleri sona erdikten sonra verdiğine inanırken... Biz kim oluyoruz da insanları birkaç kez görmek, iki-üç yazı okumak, birkaç dedikodu dinlemekle yargılama hakkına sahip olabiliyoruz! (

alinti

Bu yazi ile demek istedigim sey :

Insan insan oldukca bunu hep yapacaktir.Karsidaki insani sadece dis görünüsü ile yorumlamasidir.Tanimaya baslandiginda ise ne kadar yanlis  düsündügünü anlayacaktir , tabi bu herkes icin gecerli degildir.
Israrla anlamak istemeyenlerde olacaktir.

...mystery...

O Zaman Oyun Biter

İş adamı tıraş olurken bir yandan da berberiyle sohbet etmektedir. Derken, kapının önünden ağır ağır geçmekte olan paspal bir çocuk görürler. Berber, iş adamının kulağına fısıldar; 'Bu çocuk var ya, dünyanın en aptal çocuklarından biridir! Bak; dikkat et şimdi...' Berber çocuğa seslenir: 'Ali, buraya gel! '. Bunun üzerine çocuk sakince dükkana girer ve yüzündeki aptalca sırıtmayla berberi selamlar. Berber işadamının kulağına sessizce, 'bak şimdi' diye fısıldar ve bir elinde beş yüz bin, diğer elinde beş milyonluk bir banknot olduğu halde çocuğa sorar: 'Hangisini istiyorsan alabilirsin? '
Çocuk dalgın dalgın bir beş yüz bine bir de beş milyona bakar ve sonunda beş yüz binlik banknotu hızlıca çekerek berberin elinden alır. Berber işadamına döner ve gülerek: 'Gördün mü? Sana söylemiştim.' der.Tıraş bitince işadamı sokağa çıkar ve az ileride kendi kendine oynayan Ali'yi görür. Yanına giderek, neden beş milyonluk değil de, beş yüz binlik banknotu aldığını sorar.Çocuk hiç de aptalca olmayan bir sırıtmayla yanıt verir:
- Eğer beş milyonluğu alırsam oyun biter! '

Allah'ın bile insanlar hakkındaki hükmünü, ömürleri sona erdikten sonra verdiğine inanırken... Biz kim oluyoruz da insanları birkaç kez görmek, iki-üç yazı okumak, birkaç dedikodu dinlemekle yargılama hakkına sahip olabiliyoruz!

[alıntı (alıntı) ;D ]

çok haklısın esma abla.... okey:)  bu yazıda gerçekten çok güzelmiş.... okey:)

mub@rek

Aslinda ATAAN abinin örnegi cok güzel oldugu kadar bir o kadar da bircok seyi görmemizi sagliyor. Tabikide insanlarin yasayis tarzlariyla yada yaptiklari yani profilleriyle ilgili karar alirken yada verirken birkac bilgi edinip onun isiginda sonuca varmamak gerekir.
Fakat her insanin belirli bir yapisi davranis bicimi düsünme tarzi ve buna benzer bircok kisilik özellikleri vardir. Bunlar iyi yada kötü simdi ister istemez 3. şikki sectik ve Adolf Hitler cikti..

Bu demek mi ki önyargi ise yaramaz.
Tabikide degil. Ön yargi ayri birsey insanlarin icindeki felsefesiyle topluma mal olmaya calisirken kullandiklari tarz ayri birsey.

Yinede acikcasi ben oyumu herkez gibi 3. sıkkın özelliklerine göre verirdim. Haa tabi kim oldugunu falan görmemek sartiyla. Bilgiler isiginda yani.
İyiligin fadasi, kötülügün zarari ortadadir. İsteyen istedigini secmekte tabikide serbest.

Ön yargili oldugumuz kadar her zaman bunu destekleyici birseyleri daha aramamiz sart.

ATAAN

Genc bir cift, yeni bir mahalledeki yeni evlerine tasinmislar. Sabah kahvalti yaparlarken, komsu da camasirlari asiyormus. Kadin kocasina ' Bak, camasirlari yeterince temiz degil, camasir yikamayi bilmiyor, belki de dogru sabunu kullanmiyor.' demis. Kocasi ona bakmis, hicbir sey soylememis, kahvaltisina devam etmis.

Kadin, komsusunun camasir astigini gordugu her sabah ayni yorumu yapmaya devam etmis.

Bir ay kadar sonra, bir sabah, komsusunun camasirlarinin tertemiz oldugunu goren kadin cok sasirmis 'Bak' demis kocasina ' Camasir yikamayi ogrendi sonunda, merak ediyorum, kim ogretti acaba ?'

'Ben bu sabah biraz erken kalkip penceremizi sildim' diye cevap vermis kocasi.

Hayat böyle degil midir ?
Baskalarini izlerken gördüklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir. Birini elestirmeden ve hemen yargilamaya davranmadan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani görmeye hazir olup olmadigimizi farketmek güzel bir fikir olabilir ...

NİLSENAM

...mystery...

Alıntı yapılan: ATAAN - Mart 19, 2009, 12:18:08 ÖÖ
Hayat böyle degil midir ?
Baskalarini izlerken gördüklerimiz, baktigimiz pencerenin ne kadar temiz olduguna baglidir. Birini elestirmeden ve hemen yargilamaya davranmadan once zihin durumumuza bakmak ve 'iyi' olani görmeye hazir olup olmadigimizi farketmek güzel bir fikir olabilir ...

kesinlikle... okey:)