ilgilenenlere duyurulur :isimlerinizin manasini buraya yazin

Başlatan mucizemsin, Şubat 26, 2007, 02:56:56 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mucizemsin

benimki : tebessüm      :)       ya sizlerinki ? ? ? 

derwisch

selam,

Hangisini yaziyoruz? Nickname , vorname ya da nachname'yi mi?

mucizemsin

selam, hangisini istersen ben kendi ismimi yazdim acikcasi senin kadarda kapsamli dusunmemistim ama kendi ismin olursa daha iyi olur ismini yazmak istemiyorsan sadece anlamini yaz ben bulurum :D

derwisch

mucizemsin

mucizemsin

wunsch = dilek ,istek ....................erkek   ;D valla cikartamadim en iyisi  ismini bana soyle surda kac kisiyiz zaten biz bizeyiz  ;)

toricelli

alperen

bütün herkese selam;
   benim ismimde nickimde Alperen,anlamı ise;
  Türklerin anadoluyu fethettiği yıllarda anadolunun islamlaşmasında önemli rol oynan, horasan kökenli dervişlere türk kültüründe yiğit anlamına gelen alp ve islamdaki "ermişlik" sıfatlarının verilmesiyle oluşmuş isim/sıfat. büyük çoğunluğu . hoca ahmet yesevi tarikatına bağlı olan bu dervişleri büyük tarihçi fuat köprülü kolonizatör dervişler olarak niteler...

Saygılarımla..

derwisch

Alıntı yapılan: alperen - Şubat 27, 2007, 01:49:08 ÖS
   bütün herkese selam;
   benim ismimde nickimde Alperen,anlamı ise;
  Türklerin anadoluyu fethettiği yıllarda anadolunun islamlaşmasında önemli rol oynan, horasan kökenli dervişlere türk kültüründe yiğit anlamına gelen alp ve islamdaki "ermişlik" sıfatlarının verilmesiyle oluşmuş isim/sıfat. büyük çoğunluğu . hoca ahmet yesevi tarikatına bağlı olan bu dervişleri büyük tarihçi fuat köprülü kolonizatör dervişler olarak niteler...

Saygılarımla..

selam,

Adasiz desene "alperen"... Buna cok memnun oldum simdi...

LG
derwisch

masilhan

Alıntı yapılan: mucizemsin - Şubat 26, 2007, 07:07:04 ÖS
wunsch = dilek ,istek ....................erkek   ;D valla cikartamadim en iyisi  ismini bana soyle surda kac kisiyiz zaten biz bizeyiz  ;)
Derwisch  = MURAT :)

alperen

Evet sayın derwisch ağabeyim,hemen hemen adasız.Bende buna cok sevindim ve memnun oldum..

Saygılarımla..

masilhan

benim gerçek  ismimin anlamı : Bulutla yer arasında yere düşmeyen yağmur damlası / Buğday başağı.

ugurel

almancacı

smyrna

Günhan: Oğuzhan'ın altı oğlundan güneşi simgeleyeni (Bozoklar)

sanem