İsrail'i PROTESTO ve KINAMA

Başlatan Sonsuzluk Yolcusu, Aralık 29, 2008, 06:12:54 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gece

UYAN!

Baksana kim boynu bükük ağlayan?

Hakk’ı hayatın senin ey Müslüman!

Kurtar o biçâreyi Allah için,

Artık ölüm uykularından uyan!

Bunca zamandır uyudun, kanmadın;

Çekmediğin kalmadı, uslanmadın.

Çiğnediler yurdunu baştan başa,

Sen yine bir kere kımıldanmadın!

Ninni değil dinlediğin velvele...

Kükreyerek akmada müstakbele,

Bir ebedî sel ki zamandır adı;

Haydi katıl sende o coşkun sele.

Karlı durulmaz, cereyan sine-çâk...

Varsa duranlar olur elbet helâk.

Dalgaların anlamadın seyrini,

Göz göre girdâba nedir inhimâk

Dehşet-i maziyi getir yâdına;

Kimse yetişmez yarın imdadına.

Merhametin yok diyelim nefsine;

Merhamet etmez misin evladına?

“Ben onu dünyaya getirdim...” diye,

Kalkışacaksın demek öldürmeye!

Sevk ediyormuş meğer insanları,

Hakk’ı übüvvet de bu câniliğe!

Doğru mudur ye’s ile olmak tebâh?

Yok mu gayrete bir intibâh?

Beklediğin subh-i kıyamet midir?

Gün batıyor; sen arıyorsun sabah!

Gözleri maziye bakan milletin,

Ömrü temadisi olur nekbetin.

Karşına müstakbeli dikmiş Hudâ,

Görmeye, lakin daha yok niyyetim!

Ey koca şark, ey ebedi meskenet!

Sen de kımıldanmaya bir niyyet et.

Korkuyorum, Garb’ın elinden yarın,

Kalmayacak çekmediğim mel’anet.

Hakk’ı hayatın daha çiğnenmeden,

Kan dökerek almalısın mert isen.

Çünkü bugün ortada hak sahibi,

Bir kişidir: “Hakkımı vermem!” diyen.

Mehmet Akif Ersoy

NİLSENAM

ya yeter.insanlık dışı şeyleri yaşatıyor israil filistine.  KAHROLSUNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN       İSRAİLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLLL...

mub@rek

Protesto icin ürünlerini kullanmamaya özen gösterelim bence. En az' a indirgiyelim en azindan.
Ama üzülerek söylüyorum örnegin kendimden veriyim;
Duydugum kadariyla Adidas ve Ariel onlara aitmis ben ikisinide kullaniyorum  :-X

Yani bir sekilde kullaniyoruz, Kahrolsun israil  tickoff:)

gece

Alıntı yapılan: mub@rek - Ocak 03, 2009, 10:08:02 ÖS
Protesto icin ürünlerini kullanmamaya özen gösterelim bence. En az' a indirgiyelim en azindan.
Ama üzülerek söylüyorum örnegin kendimden veriyim;
Duydugum kadariyla Adidas ve Ariel onlara aitmis ben ikisinide kullaniyorum  :-X

Yani bir sekilde kullaniyoruz, Kahrolsun israil  tickoff:)

Hakisiniz dikkat ediyorum kendi adima mümkün oldugunca ...

Dikkat etmemizde gerekiyor ...

_VeRa_

İSRAİLDEN TEşEKKÜR

BİZE KAZANDIRDIĞINIZ PARALARIN BİR KURUşUNU BİLE BOşA HARCAMADIK

lengur

Arkadaşlar,benzer bir başlıkta (aradım ama bulamadım) alıntı yapılan bir başka sitedeki İsrail markaları olduğu iddialarını ve hangi ülkede yaşarsa yaşasın dünya'daki tüm Yahudilere tepki gösterilmesini hedefleyen kişileri belki biraz ağırca eleştirmiştim.Bunu yaparken üyelerimizin asla şahsına yönelik bir eleştiri amacım olmamıştı.Herhangi bir yanlış anlaşılmaya meydan vermemek için bu kısa açıklamayı yapayım dedim.

Başta ABD olmak üzere İsrail resmi ideolojisinin dünya'da masum binlerce insanı sözde barışı sağlamak üzere katlettiğini üzülerek seyrediyoruz.Nitekim bir çok ülkede artık tepkiler patlama noktasına ulaştı.Iraktaki ve Afganistandaki soy kırıma ABD halkı yıllardır gösterilerle karşı çıktığı gibi Filistindeki insanlık dramına İsrailde yaşayan veya yaşamayan bir çok Yahudi tepki gösteriyor.Kısaca bu iki devletin resmi ideolojilerinin  sebep olduğu vahşetin hesabını tüm ABD vatandaşlarına veya yaşayan tüm Yahudilere kesmek bir o kadar yanlış ve hatalı olur.Önceki başlıkta anlatmak istediğim şey buydu.

Örneğin;
https://www.internethaber.com/news_detail.php?id=174226

Hasan42

Sayin Arkadasim su an Israilde durum cok farkli.

Hasan42

Sunu unutmamalisin ki ; Israil bu yaptiklarini "Dini Emirler" geregi yapiyor.

Hasan42

Burada "Arz-i Mev´ud" ( Vaad edilen Kutsal Topraklar-sinirlar) konusunu sizlerde biliyorsunuzdur sanirim.

Hasan42

Bu sinirlar olusuncaya kadar Israil ve dini yandaslari müslüman kani dökmeye devam edecektir.

Hasan42

Bu dini emir  sadece Israil sinirlari icinde gecerli degil tüm dünya yahudileri icin gecerlidir.

Hasan42

Bunu projeyi gerek parasal gerekse fikirsel olarak desteklemeyen, bilmeyen ve inanmayan yahudi yoktur.Bu projeyi desteklemiyor veya  bilmiyorsa yahudi degildir o zaten.

Hasan42

Bu konu yahudilikte Imanin esasi ve kutsal bir mesajdir.

Hasan42

Hasan42

Ayrica yahudilik dininin emirleri hakkinda bilgi sahibi olmadan  ::)   sadece Israilde yasayan yahudileri hatali bulmaniza ??? sasirdim. ???

_VeRa_

Haklarında bilgileri olmayanlar vicdanen yaklaşıyrlar İsrail'e ve yahudilere

Onlar gibi bir millet gelmemiştir dünyaya

ne tapıyorlarsa hepsini bilinçli yapıyorlar ve buna tüm yahudi alemi madden ve manen destek veriyor.

Ben o ödlek millete paramla yardım etmem.

İsrail hep aynı israil

yahudi hep aynı yahudidir.Ve bu kişisel alınmış bir tavır değil tarihle garantilenmiş bir görüştür.

Kahrolsun bebek katilleri ve yandaşları!! angry:)

lengur

Maalesef bir çok dini inanışlar,insanların birlik ve beraberliğini,mutlu ve huzur içerisinde yaşamalarını,kardeşliği,yardımlaşmayı amaç edinmişken nedense yine kendi içerisinde diğer dinlerden olanlara karşı düşmanca kurallar getirmektedirler.Bu çelişkiyi bence kutsal kitapların yanlış yorumlanması,temel amaca inilememesi ve en kötü ihtimalle yanlış intikal ettirilmesine dayandırmaktayım.Sırf dini inançlar bahane edilerek tüm insanlık değerleri alaşağı ediliyorsa,insanlık suçlarının danişkası işlenip,birer hayvana dönüşülüyorsa o zaman Allah inancının hangi dinden olunursa olunsun insanlık adına bir faydası olmuyor demektir.

Mesela kutsal kitabımız olan Kur'anın bir süre önce TC'de büyük tartışmalara neden olan Maide Suresi 51 ayetinde "Ey iman edenler! Yahudileri ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, şüphesiz o onlardan olur. şüphesiz Allah, zalim kavmi doğru yola iletmez."denilmektedir.Bugün yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan çok sayıda kişi yaşadığı ülkenin vatandaşlarıyla evlenmekte ve bunların büyük bir kısmı da Müslüman olmaktadırlar.şimdi olaya bakarsak Yahudi ve Hristiyanlarla değil evlenmeyi,dost edinmeyi bile yasaklayan bir hüküm,genel İslam hoşgörüsüyle bağdaşabilir mi?

Bu genel açıklamaları Yahudi,Hristiyan veya Müslüman ...hangi dini kabul ederse etsin,sert dini kuralların yerine içindeki insanlık sevgisini ,yardımlaşmayı ve dayanışmayı kaybetmeyen çok sayıda insan olabileceği,bu nedenle insanlar yönünden peşin hükümlü olunmaması gerektiğini belirtmek için yaptım.