Almanca spor hakkında yazı yazmam gerekiyor

Başlatan gsberk, Eylül 20, 2006, 11:20:35 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

derwisch

selam,

Sana hak vermemek elde degil.
Ben de, sorumdan sonra cevremdeki insanlara ve netteki dostlarima sordum sorusturdum senin dediklerini söylediler.
Okulda, kursta ögretilenler ile gündelik yasantida kullanilanlar bazen uyusmuyor hatta celisiyor.
Mesela:

"Diskette mit?"
"Augen auf!"
"Hände hoch!"
gibi ifadelerin aciklamali yorumlarinin da derslerin kapsaminda düsünülmesi gerekli.
...diye düsünüyorum.

LG
derwisch

denizcan

soruma cvp yazdiginiz icin danke schön masilhan und derwisch.

fatihtt

Arkadaşlar herkese merhaba,

Forumda daha önce böyle bir topic göremedim o yüzden sormak istedim. Almanca ticari yazışmalarda kullanabileceğimiz kalıp cümleler ve en çok kullanılan kelimelerle ilgili yardımcı olabilir misiniz?

Not: Bu arada ben yeni üyelerdenim.Almancax.com sitesi çok güzel ve faydalı.Emeği geçen herkese teşekkür ederim.

MuhaяяeM

Biraz ararsanız bir şeyler bulabilirsiniz.
Diğer bölümlere bir bakın.

schatz

djuha

Merhaba

bu gibi mesajlari asagidaki sitede tercüme ettirebilirsin

https://www.tuerkisch-lernen-online.de/cgi-bin/yabb/YaBB.cgi?sprach=deutsch.lng;board=2

Kesinikle sana yardim ederler

selamlar
Djuha

djuha

Merhaba

Belki aşağıdaki sayfa sana yardımcı olabilir

https://www.wirtschaftsdeutsch.de/materialboerse/handelskorrespondenz.php3

selamlar
Djuha

djuha

Selam Derwisch,

"Diskette mit?" ifadesi ile ne demek istiyorsunuz?

Lg
Djuha

alperen

slm sevgili arkadaslar:benimde bi sorunum var aşağıdaki metini türkceye cevirmem lazım..Zahmet olacak ama yardımcı olabilirmisiniz size zahmet..Biraz önemli.,
                       Saygılarımla..

ich wollte dich fragen ob ich am 10.3.07 zu euch kann so ganzZz kurz weil ich wollte so 4-5 ohrringe kaufen weil meine freundin geb. haT kannst du mir BITTE zurück schreiben ob das gehT?? //und wenn es klappt wollte ich gegen 2 uhr kommen oder vllt. früher  ...... und wenn es am 10.3.07 nicht klappt könnte ich dann heute dem 9.03.07 kommeN?? würde mich freunen wenn es klappen würde baybay ild<³

gatol

liebe Christina
vielen dank für deine schöne karte aus kassel ıch bin sehr glücklich in der newer yada neven schule die mitschüler sind sehr nert yada nett die lehrer auch bald sind ferien und wir sehen uns wieder bis damm herzliche grübe deine gül lütfen yardım edin özellikle djahu çok iyi çeviriyo yardımlarınızı bekliyorum sağolun :'(

lehrerin

arkadasım bazıı kelımelerının yazılısları yanlıs...Anlayabıldıgım kadarıyla bısıler yazayım:
Sevgılı Chrıstına
guzel kartın ıcın cok tesekkurler...Ben yenı okuldan cok memnunum.Okul arkadaslarım cok hoslar oğretmenım de oyle.Yakında tatıl war bız tekrar gorusuruz.o zamna kadar ıcten selamlarımla.......Benım de hatalarım olabılır.Ama az cok kafanda bısıler canlanmıstıır insAllah.

schatz

mikail

Alıntı yapılan: gatol - Mart 11, 2007, 01:35:49 ÖS
liebe Christina
vielen dank für deine schöne karte aus kassel ıch bin sehr glücklich in der newer yada neven schule die mitschüler sind sehr nert yada nett die lehrer auch bald sind ferien und wir sehen uns wieder bis damm herzliche grübe deine gül lütfen yardım edin özellikle djahu çok iyi çeviriyo yardımlarınızı bekliyorum sağolun :'(

Kassel'den gönderdiğin güzel kartpostal için çok teşekkürler.Ben, yeni okulda çok mutluyum. Öğrenci arkadaşlar çok iyiler, öğretmenler de öyle. Yakında tatil başlayacak ve biz tekrar görüşeceğiz. O zamana kadar hoşça kal. Senin Gül'den kalpten selamlar.

Olympustk

Arkadaşım aşağıdaki linke  bakabilirsin.

https://www.eine-gesundheit.de/sport_gesundheit/

toricelli

Teşekkürler Djuha,
Bu sayfa benim de işime yarayacak. İlgilenen arkadaşlar için söylüyorum, tam incelemedim ama bir de "Deutsch als Fremdsprache " diye bir forum var bu sayfada.
selamlar

gatol

sağolun çok teşekkür ederim ben daha yeniyim işAllah bende sizin gibi bu sitede herkese yardım edebilirim ;D

lehrerin

hosgeldın aramıza...Emınım bu forumu sen de cok seveceksın.... ;)