Arabesk Kösesi, Dertsiz Olmayan Giremez...

Başlatan ATAAN, Ocak 13, 2009, 10:20:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

...mystery...

gece

Alıntı yapılan: ...mystery... - Ocak 14, 2009, 04:25:04 ÖS
tamam süper olur.... :haha: ben şimdi Küççük Emrah'a bakıyorum ama bulamadım sırf dalga geçmişler.... :haha:

Normal canim Adam kendi gecmisinden utanirken baskalari niye ciddiye alsin sen espirili olandan as bitane ;D

...mystery...

Alıntı yapılan: gece - Ocak 14, 2009, 04:27:36 ÖS
Normal canim Adam kendi gecmisinden utanirken baskalari niye ciddiye alsin sen espirili olandan as bitane ;D
tamam.... ;D ;D ama biraz bekleticem sanırım :haha: :haha:

...mystery...

ATAAN

Kendi Agzindan Kücük Emrah

Hikâyenizin başlangıcında ne var?
- 1971'de Diyarbakır'ın Maden İlçesi'ne bağlı Guleman Köyü'nde doğmuşum. Babamın adı Elyasa, Elyasa Erdoğan. Onu 1.5 yaşımdayken kaybetmişim. Annemle babamın ikinci evlilikleri ama ben ikisinin tek çocuğuyum. Hikayem annemle baş başa kalmamla başladı. Annem Ergani'de bakır işletmelerinde temizlikçi olarak çalıştı. Annemle o zamanları hatırladığımızda, 'Böyle kocaman bir şehirde bu şekilde yaşayacağımızı hiç ummazdım,' diye anlatırız.

- Baba yol gösteren, çocuğu hayata hazırlayandır. Babasız olma durumu için neler söyleyebilirsiniz?
- Annem benim her şeyim oldu. Babamın yalnızca bir resmi var, onu da duvarıma astım çünkü benim hayatımda o resmin, o resimdeki bakışın önemli payı var. Enteresandır, babasızlığı bugünlerde hissediyorum. Guleman'da sesimin güzel olduğu biliniyor, küçüğüm ya, adım öyle Küçük Emrah olarak kaldı. Bir de anneme sesimin güzel olduğunu, amatör bir kaset yapılabileceğini söylemişler. Bir demo kaydedildi. Ardından Diyarbakır'a geldim, orada video çekimi bile yaptık. Yıl 1983, video dönemi. Basit bir çekim; beni duvara dayadılar, üzerimde benden büyük kıyafetler.

- Derken...
- Derken amatör kaset, video çekiminden sonra insanlar dinlemeye başladı. Ne söylediğimi dahi hatırlamıyorum. Dört tane amatör albümden sonra meşhur oldum. Ortaokula gidiyorum, bu kasetlerden bir tanesi Mustafa Güneş adlı bir yapımcının eline geçiyor. O da 'Kim o?' deyip, atlayıp Diyarbakır'a geliyor. Film gibi...

- Gazinoda hasbelkader mikrofonu kapan bekçinin ünlü olması gibi...
- Benimki Mustafa Bey'in Diyarbakır'a gelmesiyle olmuş. Benim kafamda o dönem İstanbul'da olmak çok önemli bir şey. Sonra İstanbul'a geldik, Mustafa Bey benimle çok ilgilendi. Ağam Ağam albümünü yaptık. Bir kerede kayıt yaptığımızı hatırlıyorum, tabii bir de Boğaziçi Köprüsü'nü. Ben hiçbir şeyin farkında değilim ki ama aslında serüven o zaman başlamış.

- Orhan Gencebay daha sonra Ferdi Tayfur ve 80'li yıllarda İbrahim Tatlıses, 'küçük' sanatçılar. Arabeskin üç kırılma dönemi. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?
- 1984'te İstanbul'a geldim. Küçük Emrah'a baktığınız zaman çektiği filmler de yaptığı albümler de kendi kararı değil. Ailesi tarafından yönetilen kabiliyetli çocuğun hikayesi yani. Küçük bir çocuk olarak piyasaya çıkmış ve aslında arabeske yeni bir pencere açan birisi olarak değerlendirilmeli. Bana göre arabeski çok enstrümanlı müzik tarzı ya da serbest çalışma olarak da adlandırabilirsiniz. Bir de şu var; ilk dönem albümlerde çocuk sesim hakim. Yaralı albümüyle birlikte müzikal altyapılar değiştiği gibi sesim de değişmeye başladı.

- Boynu Bükükler, Zavallılar gibi ilk dönem filmleriniz hayat hikayeniz gibi. Siz de yetimsiniz, annenizle büyüdünüz, erken yaşta sorumluluk aldınız...
- Bir kere iyi yönetmenlerle çalışmanın, iyi senaryoların payı var. Ben kabiliyetli bir çocuğum yalnızca. Bence Canevimden Vurdun'dan sonra bu hikâye değişti. O film de dönüm noktasıdır.

- Seninle İlk Defa'yı söyleyecektim. Şehnaz Dilan sevgilinizi oynuyordu. Küçük çocuğun artık sevgilisi olmuş.
- Normali de bu değil mi? Büyüyen çocuğa aynı senaryoyu devam ettiremezsiniz ki. Bu arada hiçbir oyunculuk eğitimi almadım, oynarken oyunculuk yeteneğimi geliştirdim. 1990'lı yıllarda albümlerim de oynadığım roller de değişti. Bir kere özel televizyonların kurulduğu dönem, hayat değişiyor, siz onun dışında kalamazsınız ki!

...mystery...

Emrah
[/b]

Emrah ERDOĞAN (İpek) (d. 01 ocak 1971, Diyarbakır/Ergani), Türk Arabesk-Pop_Müzik şarkıcısı, Aktör, Besteci.

Emrah ERDOĞAN(Ipek) şarkıcı, besteci ve aktör'dür.01 ocak 1971 tarihinde Diyarbakır'nın Ergani ilçesinde doğdu.Annesinin işi nedeniyle Elazığ'ın Gülaman ilçesinde ilkokula başladı.

Emrah ortaokula Diyarbakır'da devam ederken, 1984 yılında ilk profesyonel albümü "Ağam Ağam"'ı çıkardı ve "Küçük Emrah" olarak müzik dünyasına adım attı. 1985 yılında "Gülom" alübümü piyasaya çıktı ve "Zavallılar" filminde başrol aldı. 1985'de "Yaralı" albümü büyük ilgi duydu. Ardından "Boynu Bükükler" ve "Ayrılamam" albümleri ile satış rekorları kırdı. Hiç kimsenin o zamana kadar ulaşamadığı rakamlara ulaştı. Ayrılamam albümü 2.500.000'den fazla satmıştır.

1990'lı yıllardan itibaren albümlerinde kendi bestelerine yer veren Emrah, kariyerine aynı hızla devam etti. "Neşeliyim", "Hoşgeldin Gülüm" ve "Sen Gülünce" albümleriyle çok başarılı oldu. 1993'ten sonra adındaki "küçük" ekini kaldırarak, pop dünyasına adım attı. Ayrıca "Haydi şimdi Gel" ile şu ana kadar en başarılı albümümüne sahip oldu. 3.500.000 adet sattı

1994 yılında Emrah bir rekor daha kırdı: Inönü Stadyumun'da verdiği konserle ilk defa bir Türk sanatçı 50.000(!) kişilik bir kapasite doldurdu. Müzikte gösterdiği başarıyı ilk kez 1997'de bir dizide gördü Emrah. "Unutabilsem" ile Türkiye'nin en başarılı dizisinden birinde başrolü oynadı.

"Unutabilsem" şarkısı 1997 senesinin Ocak ayında çıkan "Narin Yarim" albümünde bulunur.1998 senesinin Ağustos ayında "Dura Dura" isimli albümü ile müzik dünyasında yine başarılı oldu ve bu albümü de 2.200.000 adet sattı.

Ardından 2000 senesinin Haziran ayında "Ya Hey" ve 2002 senesinin Mart ayında "Ar+ı" albümlerini çıkaran sanatçı, 2002 yılı Eylül ayında yeni bir dizi ile televizyon ekranlarına geri döndü. Kınalı Kar isimli dizi'de başrolünü oynadı. 2004 senesinin Nisan ayında "Kusursuzsun" albümünü çıkardı ve "Büyük Yalan" dizisinde rol aldı. 2005 yılının Eylül ayında "Dön" albümünü çıkardı. 2006 yılının Ağustos ayında "Adın Ne Senın?" ile ilk defa bir Maxi Single çıkardı ve aynı yılda "Adak" dizi'sinde başrolünü oynadı.

Albümleri

(1984) Ağam Ağam
(1985) Gülom
(1985) Yaralı
(1986) Boynu Bükükler
(1987) Ayrılamam
(1988) Selam Sevdiklerime
(1989) Sevdim
(1990) Neşeliyim
(1991) Hoşgeldin Gülüm
(1992) Sen Gülünce
(1992) Bahar Konseri
(1993) Haydi şimdi Gel - Emrah '93
(1994) Sevdimmi Tam Severim
(1996) Narin Yarim
(1998) Dura Dura
(2000) Ya Hey
(2001) Türküler Ve Emrah
(2002) Ar+ı
(2004) Kusursuzsun
(2005) Dön
(2006) Adın Ne Senin
(2007) Best Of...
(2008) Yelpaze

Filmleri

1984 Zavallılar
1984 Yaralı
1985 Acıların Çocuğu
1986 Ökzüzler
1986 Acı Lokma
1986 Merhamet
1986 Ayrılamam
1987 Sefiller
1987 Vurmayın
1988 Es Deli Rüzgâr
1988 Acı
1988 Seninle Ilk Defa
1989 Sevdim
1990 Can Evimden Vurdular
1991 Hoşgeldin Gülüm
1991 Ibret
1991 Ölesiye Sevmek
1993 Yasak Sokaklar
1995 Yalnız Güneş şahitti
1996 Sensiz Olmaz

Dizileri

1994 Gündüzün Karanlığı
1997 Unutabilsem
1999 Belalım Benim
2002 Kınalı Kar
2004 Büyük Yalan
2006 Adak
2007 Oğlum için

Ödülleri

1986 Tercüman Gazetesi Yılın Erkek Sanatçısı Ödülü
1987 Müzik Magazin Dergisi Yılın Arabesk Yılın Erkek Sanatçısı Ödülü
1988 Hürriyet Altın Kelebek Ödülü
1988 Müzik Magazin Dergisi Arabesk Yılın şarkısı Ödülü
1988 MGD Altın Objektif Ödülleri
1989 Hürriyet Altın Kelebek Ödülü
1989 En Başarılı Arabesk Erkek Sanatçı Ödülü
1989 Tan Gazetesi Arabesk Müzik Yılın En Başarılı Sanatçısı Ödülü
1990 Tan Gazetesi Yılın Arabesk Müzik Erkek Sanatçısı Ödülü
1991 Oya Dergisi Yılın Arabesk Müzik Erkek Sanatçısı Ödülü
1992 Alo Bilgi 1. Altın Telefon Ödülü
1992 MGD Altın Objektif Ödülü
1993 MGD Altın Objektif Ödülü
1993 Haydi şimdi Albümü Altın Kaset Ödülü
1994 Radyo Jest 1. Altın Frekans Yılın En Iyileri Ödülü
1996 Altın Objektif Arabesk - Fantazi Yılın Sanatçısı Ödülü
1997 Televizyon Yıldızları En Iyileri Ödülü
1997 Arabesk'in Prensi Ödülü
1997 Hürriyet Televizyon Yıldızları En Iyi Fantezi Müzik Ödülü
1998 Antalya Gazeteciler Cemiyeti Yılın En Başarılı Sanatçısı Ödülü
1998 Yakın Doğu Üniversitesi Arabesk/Fantazi Erkek Sanatçısı Ödülü
1998 Istanbul F.M. Geleneksel 5. IFA Yılın Sanatçısı Ödülü
1998 - 2000 Istabnul F.M. Geleneksel 6. IFA Altın Ödülü
1998 Müzik Magazin Yılın Müzik Yıldızlı Oskarları Ödülü
1998 Altın Kelebek En Iyi Fantazi Müzik Erkek Solist Ödülü
2002 Zemin Yıldızları (Usbekistan) Yılın Sanatçısı Ödülü
2002 Yakın Doğu Üniversitesi Arabesk/Fantazi Erkek Sanatçısı Ödülü
2002 Doğan Koleji Yılın Sanatçısı Ödülü [Künstler des Jahres]
2003 Türkiye Müzik Endustirisi (MÜYAP) Albüm satış Başarısı Ödülü
2004 Istanbul F.M. Yılın Sanatçısı Ödülü
2004 MGD Yılın En Iyi Fantazi Müzik Ödülü
2004 Tan Okulları Yılın Iyi Erkek Oyuncusu Ödülü

ATAAN

Cok Güzel Olmus Mystery Ellerine Saglik  okey:)

...mystery...

...mystery...

bi tanesi emrahla çok ilgili değil ama süper yaa.... :haha:

burası dertli olanları dertsiz hale getirmek ve güldürmek için süper bir yer oldu.... ;D yani Terapi Odası 2 ;D ;D

...mystery...

Allah'ım tam aradığım resim bayıldım ben bunaaa.... :haha: çok içli bakıyo eee duygusal çocuk..... yaril:)

...mystery...

...mystery...