Tanışalım...

Başlatan Nazire, Şubat 07, 2006, 02:31:47 ÖS

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

NalanW

Hosgeldin Deniz...

Almancada da öyle o kadar cok dialekt varki,benim bulundugum semtten 10 km uzakta oturanin konusmasini bazen anlamakta zorluk cekiyorum veya Bayern`de oturanlarin almancasini anlamak zaten büyük bir savas vermek...Sen normal günlük hayatta ihtiyacin olan dili ögren ve diger konusmalarada Dialogman arkadasiminda dedigi gibi kulak ver.Zamanla sorarark,ögrenerek hepsi yerine yerlesecek...Simdiden basarilar dilerim...sevgiler

Nazire

Merhaba Deniz

Birazda kendini tanistirsaydin sevinirdik, ve arkadaslarin dedikleri dogru, mecbur her ikisini ögrenmek zorundasin. Sokakta sokak dilini resmi yerde resmi dili.

melek

hallo ich bin melek 24 year alt ich bin geboren istanbul ich möchte gerne sehr gut deutsch sprechen aber ich bin nur 3 yearlich deutschland leben jetz dieser site gefunden für mich sehr gut ich hoffe danach sehr gut lernen für alles danke schön

Ashtoret

henzlich willkommen melek..

fatin

ich verstehi dich.was lernen wir schwizir deutch oder hochdeutsch .esser beide .
ich bin gekommen.
ich bi ko.
ich bin gekangen.
ich bi ga.
ich habe genommen.
ich hab knoo.
hast du genommen.
has du knoo.
so schwer ist schweizer deutsch......

fatin

hoiiiiiiii same
Ich möchte mich vorstellen.ich bin fatin und Ich lebe seit 5 fahre in der schweiz.
ich bin 28 jahre alt.ich muss hochdeutsch lernen aber gleichzeit schweizer deutsch auch.Wer hilft mir.warum , so schwer für uns eine fremde sprachen lernen.wegem turkische sprach oder was.

Nazire

Merhaba Fatin
burada herkes sana yardimci olmaya calisacagindan eminim. En iyi dil cocukken ögreniliyor belirli yastan sonra okul imkanlari ayni olmuyor ve kurslarda belirli bir yere kadar yardim ediyor. En önemlisi cevre, yabanci insanlarla ne kadar olabilirsen okadarda cabuk ögrenebilirsin, siveden cok Hochdeutsch ögrenilirse daha iyi olur cünkü Hochdeutsch u herkes anliyor, tabii ayni zamanda seninde siveleri anlayabilcek kadar ögrenmen gerekiyor, yinede tavsiyem Hochdeutsch ögrenin, bunu herkes anliyor, sivede anlama zorlugu almanlarda,  burda dogmus büyümüs insan bile zorluk cekiyor, birde cok anlatimli radyo dinleyin buda yardim ediyor. Viel Spass  beim lernen.

Ashtoret

willkommen fatin..

Aktivitelerimize katılmanı bekliyoruz.. ;)

ozan

selam arkadaslar..ben ozan berlinden...almanca ögrenmek istiyorum ama devamli birileri ile dialog yapmam gerek..berlinden bana yardimci olacak biri var mi..varsa bana mesaj göndersin..ok.benim msn adresim:....ozan-bln@hotmail.de

cavafis

hallo,

ich heiße akif und bin 35 jahre alt. Ich möchte gern Deutsch lernen und sprachen aber es ist zu schwer.

Ich lebe und arbeite in Ankara.

viele Grüße,

akif

Ashtoret

Henzlich willkommen Arif ..Ich hoffe, dass du unsere Website magst..

sanem

hallo Nalan ;
meine eltern leben in Buca , und ich wohne in Hannover Wunstorf ich habe kein zeit immer mein laden bleiben
aslinda turkce yazayim surekli dukkanda duruyorum ve oglum cok yaramaz 2,5 yasinda evde kimse almanca konusmuyo alamn kanali izliyorum ama anlamadiktan sonra bir ise yaramiyor kursada gitmiyorum firsat buldukca sitenize bakiyorum ama oda sadece firsat buldukca cok istiyorum ogrenmek ama olmuyo bir turlu neyse yardimlarinizi bekliyorum ben bir program yapamiyorum eger bana bir calisma programi onerirsen sevinirim
tesekurler simdiden

NalanW

Selam Sanem :)

Icinde bulundugun durumu anliyorum yani is,ev,aile ve bunlar icinde tabiki insan her zaman vakit bulamiyor birseyler ögrenebilmek icin....Aslinda almancayi kisa zamanda ve dogru olarak ögrenmek icin mutlaka bir kursa gitmek gerekiyor...Kendi calismalarinlada biryerlere gelebilirsin ama bu cok zamanini alir..
Sana buradan cok fazla birsey öneremem.Sadece diyebilirimki devamli almanca kitap oku ve sözlükle beraber...Evde bilgisayarin varsa bedava almanca sözlük programlari var veya istersen normal sözlükle...Cünkü ´bir kitapta ögrendigin bir kelime defalarca karsina cikiyor ve normal olarak bu kelime aklinda kaliyor...Kendine basit kitaplar sec ...Mesela karikatür kitaplari veya 13-14 yasindaki kizlar icin yazilmis kücük romanlar...Inan bu cok yardimci olucak ve sakin okumaya ara verme her aksam  bir kac sayfa okumayi dene...
Ikinci önerebilecegim sey ise eger calistigin yerdede devamli türklerle biraradaysan bu senin icin hic iyi degil...Devamli almanca duymaya calis bu yüzden diyorum anlamasanda alman cizgi filmleri izle mesala oglunla beraber...Cünkü kulak aliskanliginda olmali...Ögrendigin kelimeler tv`dede duyacaksin ve böylece her ögrendigin kelime daha iyi hafizana yerlesicek...Sakin ögrenme istegini terk etme...Yoksa almanca ögrenemezsen izmirde ki özgürlügünü hic bir zaman kazanamazsin..Her zaman birine muhtac olarak yasamak zorunda kalirsin..Esine,ailene.....ama en güzeli kendi isini tek basina halledebilmek kimseye yük olmadan degilmi!!?

Umarim yardimci olabilirim fikirlerimle...sevgiler

omer63

Hallo İch bin Ömer İch Bin alt 19 jahre Nue Register Hier.
Das Hier vielen Schön Seite

Danke.......

umarım yanlış yazmadım.......

Nazire

Merhaba omer63
hic umma yanlis yazdin :), Saka ha kizma sakin

Liebe Grüße

Ashtoret

Alıntı yapılan: omer63 - Nisan 18, 2006, 04:39:56 ÖS
Hallo İch bin Ömer İch Bin alt 19 jahre Nue Register Hier.
Das Hier vielen Schön Seite

Ich heiss Ömer. Ich bin 19 jahre alt und neue Beisitzer da. Das ist sehr schöne Site.

Mein Freund/inen wenn ich einige Fehler habe, bitte sagt mir!..

Nazire

Ich heiße Ömer. Ich bin 19 Jahre alt und ich bin hier neu registiert (yada ich bin neu auf diese Homepage), Das ist eine sehr schöne Homepage.
Site=Homepage yada Webseite de denilebilinir ama dogrusu Homepage olarak konusuluyor.
Meine Freund/innen, verbessert mich wenn ich Fehler habe.

Liebe Grüße