Ana Menü

ich komme

Başlatan smyrna, Mart 27, 2007, 04:08:13 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

smyrna

Uzun süredir dilini öğrendiğimiz ülkeyi görmek gerekli değilmi :) sadece sınava gireceğiz diye öğrenmekle olmaz. Bu vesileyle ayın 4'ünde sınavlardan sonra tatil için Almanyaya geliyorum, bukadar bilgi topladıktan sonra çok merak ettim doğrusu. Yaklaşık bir ay kalacağım galiba.. Geliyorum :)

djuha

Alıntı yapılan: smyrna - Mart 27, 2007, 04:08:13 ÖS
  Uzun süredir dilini öğrendiğimiz ülkeyi görmek gerekli değilmi :) sadece sınava gireceğiz diye öğrenmekle olmaz. Bu vesileyle ayın 4'ünde sınavlardan sonra tatil için Almanyaya geliyorum, bukadar bilgi toplamaya çok merak ettim doğrusu yaklaşık bir ay kalacağım galiba.. Geliyorum :)

Hallo smyrna

Ich wünsche dir einen schönen Aufenthalt in Deutschland. Wo wirst du denn deinen Urlaub verbringen?

Gruss
Djuha

smyrna

Teşekkür ederim djuha Stuttgarta gidiyorum ama tam olarak kalacağım yer Bretten/Knitlingen.
   Bir ayda gezebildiğim kadar yer gezmek istiyorum yeşillik hastasıyım bol bol ormanları gezeceğim ve şatoları. İzlenimlerimi buradan yazarım  :D  (Araştırmacı gazeteci smy... :))

FrauSmyrna

NalanW

Smyrna inan cok sevindim,sen benim dogdugum köyè geliyorsun..Ben Brettende dogdum...Ok suan orda yasamiyorum.Suan Karlsruhe/Knielingen`deyim..Sen benden 20 km uzakta olacaksin...Nasip olursa hep beraber (nazire`de) bir kahve icmeye gideriz...Sana Karlsruhe`yi tanitmaktan zevk duyariz...Simdiden iyi yolculuklar dilerim...

NalanW

Bu arada nisanlinida aramizda görmekten cok güzel :D

Hosgeldin FrauSmyrna

smyrna

Aa sendemi orada doğdun Nalan, ne hoş Nişanlımla hemşerisiniz öyleyse :) evet bu arada gelince görüşmek oldukça hoş olur, Nişanlımın okuluda Karlsruheledeydi yani oralarıda oldukça merak ediyorum, kazaklarımı aldım geliyorum, burada ince giymeye alışmıştık ama olsun :)..
    Evet sınavları bitince oda ara sıra girmek iyi olur diye hesap açmıştı :) buralarda görürsünüz ara sıra  civcivimi :)

smyrna

Bugun itibari ile Almanyaya geleli 1.5 hafta oldu :) gunes yuzu gormedigi soylenen Almanyada daha bir parca bulut gormedim :) Izmirin sicagini Almanyaya getirdim galiba, Nalan kazaklar bavulun en altinda kaldi :) ama olsun birsuru alisveris yaptim bu bahaneyle :)
   Almanyadan izlenimler:
1- Pazar günleri hayat duruyor.
2- 4 ayri cop kutusuna alismak zor oldu.
3- Klavyede z ile y ters olmasi cok fena.
4- Halen tek tek posetlenmis kocaman salataliklara alismis degilim :)
5- Alisveris merkezlerinde poset vermiyorlar o bile parayla (Türkiyede 1 alana 10 bedava)
6- Alisveris sepetini 1 euroya kiralayip getirince parani aliyorsun (Turkiyede onu evine kadar goturenleri biliyorum)
7- Benzin istasyonunda pompaci yok

Simdilik bu kadar ama devam edecegim :)

smyrna

Almanyada ziyaret amacli bulunuyorum, ve cok yer gezmek elbette iyi olur, tavsiyeleriniyi bekliyorum.

Epey yer gezdim takdir edersiniyki isimler pek akilda kalici degil;
Manheim'da kendimi Turkiyede gibi hissettim :) Tuna nehrinin dogdugu iki yerden birini gordum. Adini hatirlayamadigim bir selale ve kaleye gittim. Alisveris merkezlerini talan ettim  :D
Oldukca fazla orman gezdim. Isimler aklimda olmadigindan daha cok fazla yerin ismini soyleyemiyorum. onumuzdeki hafta kismetse Karlsruhe ye gitme niyetindeyiz :) Nalan ve Nazire musait olurlarsa elbette, telefonda ayrintilari konusuruy, hersey yolunda olursa. simdilik bye :)

NalanW

Hosgeldin Smyrna

Inan gecenlerde sen geldin aklima,sana kislik kiyafetleri getir demistim degilmi valla utandim,dedigin gibi sanirim sen türkiyer havasi getirdin 26 derecelerden asagiya düsmüyor.Ama iyi bari alisveris yapmissin...
Nasil bari buralari begendinmi?Inaniyorum sevmissindir,InsAllah nasip olur görüsebiliriz,dedigin gibi zaman ve sartlar uyarsa...
Sana,nisanlinla birlikte iyi,unutulmaz bir tatil diliyorum....Tadini cikar,Izlenimlerinede devam et merak ediyorum ;D

smyrna

Almanya oldukca farkli Nalan, kendine oygu bir havasi var. Farkli bir tarihi barindirdigini acikca ifade ediyor bazi binalardaki kursun izleri insana hayaller bile kurduruyor. Her ulkede olabilecegi gibi buradada Yasli ve genc arasindaki fark uc noktalarda, Ya nazirenin yada senin sozun vardi tam hatirlayamiyorum; 'savastan sonra yasli insanlar buralari cok emekle duyelttiklerinden cok titizler' cok yerinde bir saptama olmus gercektende yaslilar inanilmaz titizler.
  izlenimer:
1- Neredeyse herseyde domuz eti var, bu yuzden tum restorantlarda rahat edemiyorum.
2- Sadece ihtiyarlar amcalar, teyzerler icin yapilmis toplu oturma alanlari huzur evi istemeyenler icin harika bir olanak.
3- Apartman kapicisi yok :) bu yuzden apartmani yikama sirasi bu hafta bizde :) (Daha buyuk merkezlerde olabilir)
4- Posta kutusu hergun agzina kadar reklamla doluyor :)
5- Turkiyedeki gibi minibus tasimaciligi olmadigindan, arabasi olmayanlara aktarmali seyahat sIkIntIsI dogabilir.
6- Salatalik sokunu hala atlatabilmis degilim  :D Tanesi 1.49  :D tek tek posetlenmis. (Heran bulundugum yerde bir sera kurma isine kalkisabilirim  :) )
7- BAZI Turk vatandaslarimiz ciddi anlamda Turk imajina leke suruyor. Turk mahallelerinde hemen bebek bezleri, coraplar etrafda kol gezmeye basliyor.

Not: Bunlar benim izlenimlerim tabu degil lutfen ona gore yorumlayiniz.

Almanya oldukca guzel.......

Nazire

Merhaba Smyrna, Almanyada olmana sevindim, ve Almanyadaki durumlari, bizim gözlerle görebildiginede sevindim. Bu sözü ben yazmistim, görebilmen beni sevindirdi, suan nerede oldugunu bilmiyorum, ama buradaki türklerin üzerine gelen lekelemenin sebeblerini en azindan görebilmen cok iyi, kimse yanlis anlamasin, ama sadece beyni ve gözleri acik olarak bakan insanlar hatalari görüp düzeltebilir, gözlerimiz kapali gezersek bu dünyada hic birsey görmeden, bir sey ögrenmeden de gideriz. Babamin bir sözü vardi, hic unutmuyorum, bu dünyaya ot gelmisler, saman olarak gidiyorlar. Cok dogru bence, Almanyada köyden gelip ayni fikirlerle kalip ömrü böyle gecen insanlarimiz maalesef fazlasiyla.
Kapici almanyada da var (Hausmeister) Kapicidan daha iyi bir isim, ve evin herseyiyle ilgilenen, fakat merdiven temizlemesi, insan tutuluyor herkes bir olup aylik belirli bir para ödeniyor, hemen hemen türkiyede´ki gibi. Burada dolmus yerine otobüs veye tramvay veyada Minicar kullaniliyor, Salataliga gelince, maalesef Euro geldikten sonra (Teuro) hepimizin hali yaman oldu almanyada, artik hersey iki misli ödeniyor ve aldigimiz maaslar ayni sekilde kalip degeri azaldikca azaliyor, Almanyada artik herkes avunamaz, isini bilen yasiyabilir, sonradan gelenler ise bayag zorluklarla yasiyacagi kesin. Buranin sartlarina artik ayak uydurmak cok zor. Umarim sen beyenir ve alisabilirsin, cünkü cok insanlarla tanistim bunalimda olan ve buraya alisamiyan, dönebilse tekrar geri dönmek isteyen, fakat geri dönemiyen, Allah hepsinin yardimcisi olsun.
Sevgilerle

djuha

Alıntı yapılan: smyrna - Nisan 17, 2007, 02:56:20 ÖS

4- Posta kutusu hergun agzina kadar reklamla doluyor :)

Avusturya´da ayni. Alsinda bu cok sinir bir sey, dün mesela bize 3 kere gelmisler. Eskiden sadece postacı bunlari getirirdi  simdi birkac özel firma bize hergün "reklam cöpü" veriyor :-)

Liebe Grüsse aus Österreich

Nazire

Simdi gördüm, ve inanamadim, demekki Bretten/knittlingende kalicaksin, ben hayatimin yarisini Bretten de gecirdim. Orada okula gittim, ve Arkadas cevrem var hala orada (gerci artik hicbirini görmüyorum, hepsi evlendi kendi hayatina basladi). Bize cok yakinsin Smyrna, görüsmek isterim sen ve nisanlinla, insAllah nasip olur, Heidelberge gitmeni tavsiye ederim, cok güzel bir sehir ve alisverisi de Manheim da yapmani tavsiye ederim, cünkü en ucuz Manheim diye biliniyor. Bretten de Peter und Paul Fest ini görmeni isterdim, müthis bir Fest.
Bis Bald

Nazire

Bizim burada reklamlar haricinde, haftada 5 Tane de Gazete geliyor, dogru dürüst okumadan cöpe gidiyor bu gazeteler, ama Bravo gazete almaya gerek kalmiyor, Devlet yeterki insanlar geri kalmasin neler olup biteni ögrensinler diye, bukadar caba harcamalarina hayranim.

smyrna

Peter und Paul Fest gecen hafta firsat bulamayip bir festi kacirdik brettende ama bunlardan birisimi bilmiyorum, festivallerinizin namini duydum :) evet Brettendeyim su an demek sende buralarda okudun ne hos :) hafta sonu hava guyel olursa Europapark'a gidiyoruz, orasi hakkinda fikirleriniz varmi nisanlim cok guyel anlatti ve bende cok merak ettim.
  Ayrica Heidelberge bu sehre gitmeye calisacagim Nazire, ve evet dedigin gibi Mainheim alisveris konusunda uygun ve fazlasiyla kaliteli.

djuha evet bende gunde 3 kere bosaltiyorum, simdilik meraktanmidir nedir hepsini okuyorum ama zamanla sIkIlabILIrim :)

NalanW

Smyrna Europapark inanilmaz güzel bir yer,inan koca bir gün gezme ile bitiremiyorsun. Giriste parayi  ödedikten sonra bütün bütün oyuncaklar bedava eger kalabalik olmazsa cok sanslisin ve hepsine binmeye calis..Benim cok begendigim korsan magarasiydi.Üstü kapali ici su dolu kücük bir tekneyle geziyorsun icini,icersi los ve cok güzel..Mutlaka görmen lazim..
Herseyi anlatmiyayim sana süpriz olsun...Ama inaniyorum türkiyedede anlatmaya devam ediceksin,cok güzel bir yer.Sana simdiden iyi eglenceler diliyorum.

www.europapark.de