Günlük Hayatta Kullanılan Almanca Kelimeler (Gön:Zegros)

Başlatan Editör, Ocak 12, 2006, 02:21:35 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

PıNaR^^

selam ^^
Bu siteyi yeni kesfettim ve gercekden dıkkatımı cektı.Almanyada olamasamda gercekten almanca ögrenmeyı cok ıstıyorum.belkı sizlere göre cok kucugum ama ogrenıp ogrenebılecegımıde bılmıyorum abim ve annem almanca biliyo ama ıkıse kullanmadıkları ıcın unutmuslar zar zor hatırlıyorlar bende ogrenıp ogrenemeyecegımı cok merak edıyorum gercekten almanca bu kadar zor mu yada baslarda kolay gelıp sonradan mı zorlasıyor sız ogrenmekde gucluk cekıyorsanız ben ne yapacagım :'(

brace08

valla ben de geleli yaklasik 2 sene oluyor, cok güzel almanca ögrendim diyebilirim.4 ay önce de C1 i aldim.
Arkadaslarin da dedigi gibi günlük kullanilan almanca ile kitaplardan ögrenilen almanca arasinda daglar kadar fark var, ben C1 i 2.0 ile almama ragmen günlük hayatta hala anlama zorluklari yasamaktayim, hatta cogu zaman sirkette konusulanlarin bircogunu anlamiyorum.. :)
Herkese sunu tavsiye edebilirim, belirli bir seviyeden sonra okul-kitaplarini bir kenara atsinlar, cocuklar icin almanca olarak yazilmis hikayeler, romanlar, karikatür kitaplari var. Bunlari okusunlar, bibliothek'e üye olsunlar orada binlerce almanca kaynak var.Ve kütüphanelerin senelik harci Alg2(issizlik parasi) alanlar icin sadece 7.90 Euro. Ayrica kütüphanede günlük olarak gazeteler de okuyabilirler.. Demek istedigim dilin icine girsinler...

Herkese tekrardan basarilar dilerim.