Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

benhakan

serrdar kardeşim adresi verirsen sevinirim

clever84

Arkadaşlar aile birleşimiyle gitmek istiyorsan her nereden başvuruyorsan vur işini bileirsen 3 gün içinde vizen elinde oluyor tabi bunu öğrenmekde baya bi tecrübeye dayanıyor bende başvurdum gitmek için ve 6 aydan beri gelmedi daha ama zamanında bende sizin gibi normal bir şekilde baş vurdum, ama bazı problemler olduğu için baya bi uzattılar artık bizi uzatmalarına son veriyorum herkes bilsin ve kimse burada işini gücünü bırakıp boşu boşuna aylarca beklemesin yapacağınız tek şey almanya baş konsolosluğunun adresine girerek aile birleşimi evraklarını hazırlayınız. (https://www.istanbul.diplo.de/Vertretung/istanbul/tr/04/Visa__Merkblaetter/Merkblatt__FzF__Visum__Seite) ve burada dikkat edeceğiniz şey evlenecek olan kişi Türkiye'ye gelmiycek evraklarınız ve belgeleriniz sizin oraya gidip evleneceğiniz şeklinde olacak. Lütfen verdiğim linkdeki bilgileri dikkatle okuyun. Bu şekilde orada evlenicem derseniz evleniceğim kız-erkek bu dediğiniz zaman size en geç 1 hafta içinde vize gelir bide oranın belediyesinden bi tarih oldumu o tarihe sizi muhakkak yetiştirirler. (Hiç kimse madur olmasın).

benhakan

hallettim herkese bol muhabbet yani evraklarım tamam cuma kader  anı Allah kolaylık versin cümleten

serdarrr

hakan halletmissin ama gec gördüm www.ankara.diplo.de

serdarrr

aile bilesimi herkesinki farkli hakan benim arkadasim 2yildir esini getiremiyo maasi yeterli degil mesela herkesinki farkli sen evraklarini tamamladiysann sira simdi burdaki yani almanyadaki kisiye  kaliyo insAllah en kisa zamanda cikar

benhakan

inşAllah serdarr eşim alman vatandaşı o yüzden bi problem çıkmaz diyo bazı dostlar ama inşAllah dedikleri gibi olur saygılar

Nazire

Tanidiklarimdin birisi, (esi alman) 6 hafta beklemek zorundaydi türkiyede vizesini alabilesiye kadar, Almanya vize icin karar vermiyor, almanyadan sadece bazi bilgileri türkiyeye gönderiliyor (esi tarafindan mesela), karar herzaman türkiyedekilere kaliyor.

benhakan

kader nazire ama bu heralde anlatılanlara göre kanuni değilde şans olayı olmuş inşAllah şansımız vardırda alırız teşekürler

serdarrr

nein hakan sans degil esinin seni buraya getirebilecek durumu varsa veriyolar zaten alman vatandasi olmasi büyük avantaj bence senin icin insAllah cikar hakan üzülme

yalcinnn

merhabalar ben pasaportumda yazan bu cümlenin anlamını merak ediyorum lütfen benim icin cevirebilen biri varsa sevinirim ''ERWERBSTATIGKEIT GESTATTET AUFENTHALTSANZEIGE NACH EINREİSE

galois_24

selam arkadaşlar.

ben doğma büyüme almanyada yaşayan ve herhangi bi sucu bulunmayan, sabıkası temiz bir bayanla evleneceğim.fakat kız arkadaşım türk vatandaşı. kendi sabıkam da yok. halen universite oğrencisiyim. bitirmek üzereyim. bitirdikten sonra  evlenip almanyaya gitmeyi düşünüyorum. türkiyede kimya okuyorum. mezun olacağım üniversitenin diplomalarını avrupa birliği ülkeleri kabul ediyor. fakat ben almanca bilmiyorum. ben almanyaya gittiğimde hangi statüde çalışacağım. işçi olarak mı yoksa buradaki mesleğimi yapabilirmiyim?
oraya gittiğimde iş konusunda benden isteyecekler şeyler neler olabilir?

ayrıca kız arkadaşım, ileride eşim olduğu zman beni oraya alabilmesi için neler yapması gerekiyor? ve ben ona ne gibi konularda yardımcı olabilirim.yardımlarınızı bekliyorum. şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Nazire

Merhaba Yalcin

Calismaniz izinli, Oturma izni Almanyaya girdikten sonra görüntülenicek pasaportunuzda, bunu belirtiyor bu yazi.

yalcinnn

teşekür ederim nazire hanım çok yardımcı oldunuz

mrv_mrt

mrb galois_24  öncelikle şunu söyliyim benim eşim de doğma büyüme almanyada ama türk vatandaşıydı ve ben bundan tam 1 önce vize için başvuruda bulundum ve vizem hiç beklemediğim kadar erken geldi bende burda ünviersite okuyorum orda hangi konumda çalışabilirsin bunu bende bilmiyorum almanyaya gidince araştırıcam ama sana oraya gidebilmen için neler gerektiğini söyliyim öncelikle resmi nikah yapmanız gerekiyor vize başvurusu yapmak için sonra konsolosluktan randevu alıcaksın zaten sana gerekli herşeyi söylüyolar sen burda senden istediklerinden başka birşey yapmazsın herşeyi eksiksiz ver yeter orda eşinin bir işi ve ikinizin yaşayabileceği yeterli büyüklükte bir evi olması lazım orda eşini çağırıp son 3 ayın maaş kağıtlarına ev durumuna bakıcaklar sabıkanız olmadığı içinde hiçbir sorun çıkmaz bildiğim kadarıyla kira haricinde eşinin 700 euro kazanması lazım bunlar olmazsa sana vize vermezler ve almanca bilmiyorum diye dert etme zaten almanya oraya giden yabancıları zorunlu olarak dil kursuna gönderiyo ve sınavı geçersen sana süresiz oturma veriyo kurs hakkında da fazla bi bilgim olmadığı için sana yardımcı olamıcam

umarım herkesin işleri benim gibi yolunda gider ve en kısa zamanda beklenilen vizeler gelir.

galois_24

sevgili mrv_mrt. yanıtın için çok tesekkür ederim. ben burada çaresizlikler içinde boğuşurken bana güç verdin sana gercekten cok tesekkür ederim.

inşalla herşey senin istediğin gibi, inşAllah herşey herkesin istediği gibi olur. yine burada sorunları, problemleri konuşalım. birbirimize çözüm üretelim...

mrv_mrt

umarım yardımcı olabilmişimdir insanlar vizenin alınmasının çok zor olduğunu söyleyip moralini bozabilir ama dediğim gibi herşeyini eksiksiz yapıp onların istedikleri kriterleri sağlayabilirsen hiçte sorun çıkarmıyolar. bana vizemi 1 ayda verdiler. herşey gönlünüzce olsun...

benhakan

sevgili arkadaşlar dün randavuma gittim hersey çok süperdi randuvuya kadar o kadar gergindim ki ama boşuna takmışım kafaya size tavsiyem eger vaktiniz olusa konsolosluga birgün önce gidin bilgi edinmiş olursunuz ben öyle yaptım ve hiç bi problemlede karşılaşmadım bana sordukları tek soru ilk başvurunuz mu dediler sadece okadar inşAllah bundan sonrası hayırlı bi haber gelmesi inşAllah herkesin vizesi çıkar herkese bol şansss HAKAN.......