ISLAM = Terrorismus ?

Başlatan Ashtoret, Ekim 07, 2006, 10:57:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ashtoret

ISLAM = Terrorismus ?
[/b]

In unserer Zeit wird viel über den Islam geschrieben. Das geht so weit, daß für viele Islam gleichbedeutend mit Terror und Gewalt ist. Die westlichen Medien legen in bezug auf den Islam eine mit Vernunft nicht meh erklärbare Einstellung an den Tag. Ohne auf die Ergebnisse polizeilicher Untersuchungen zu warten, werden bei Terrorakten zuerst einmal die Schuldigen unter sog. islamischen Gruppierungen gesucht. Ein klares Beispiel dafür war der Bombenanschlag auf ein Regierungsgebäude in Oklohoma City in den USA, als man sofort und ohne jeglichen Beweis die Muslime der Täterschaft beschuldigte.

Das tödliche Attentat auf den israelischen Ministerpräsidenten Rabin durch einen jüdischen Extremisten belegt eindeutig, daß Terrorismus nicht das Monopol einer durch Religion oder Volkszugehörigkeit bestimmten Gruppierung sind. Blinder Haß, Gewaltbereitschaft, Intoleranz und Nichtachtung des menschlichen Lebens sind gemeinsame Merkmale aller Extremisten, seien sie Muslime, Zionisten, christliche Eiferer oder politisch-ideologische Aktivisten. Vernunft ist da nicht gefragt.

Natürlich zuzugeben, daß verschiedene sich islamisch nennende Organisationen terroristische Mittel anwenden. Es wäre jedoch ein Fehler diese bedauernswerten Vorkommnisse isoliert zu betrachten. In den letzten vierzig oder fünfzig Jahren widerfuhr islamischen Aktivisten in ihren Heimatländern furchtbares Unrecht: ihre Führer und Gelehrten wurden exekutiert, sie selbts jahrelang eingekerkert und gefoltert und zwar meistens dann, wenn sie in Konflikt mit einer Militärdiktatur gerieten.

In Algerien sowie beim engen Verbündeten der USA, Ägypten, wo die sog. Islamisten die Zivilbevölkerung terrorisieren, haben die gewalttätigen Auseinandersetzungen mit den Sicherheitskräften in Algerien alles in allem etwa 30.000 und in Ägypten mehrere hundert Menschen das Leben gekostet. Ein erheblicher Teil dieser Opfer gehat auf das Konto der jeweiligen Staatsmacht, die islamistischen Gewalttaten mit nicht weniger gewalttätigem Terror begegnet und dabei die Gelegenheit nutzt, jede Art von Opposition im eigenen Lande auszumerzen. Es geht hier also weniger um Religion oder Kultur, sondern einzig um die Machtfrage.

Immer wieder wird die Unterstellung laut, alle Gläubigen und praktizierenden Muslime wären an sich gewaltbereit, nur zögen es viele vor, sich nach außen als gemäßigt zu geben. Damit wird ein Vorwand zur Intoleranz geschaffen und man kann so auch auf jene als gemäßigt geltenden Muslime einen Druck ausüben, die eine den Machthabern nicht genehme Meinung vertreten. So gibt es unter ihnen beachtenswerte Stimmen, die sich zum einseitig zu Israels Gunsten verlaufenden Friedensprozeß im Nahen Osten kritisch äußern, was die Regimes in den beteiligten Staaten und ihre Hinteränner aufs höchste irritiert. Wie einfach das alles islamischen Extremisten abzutun und mit polizeistaatlichen Mitteln zu unterdrücken. Dabei wäre Überzeugungsarbeit angebracht, nicht aber Unterdrückung. Den jungen islamischen aktivisten, die sich einer Taktik der Gewalt verschrieben haben, muß klar gesagt werden, daß der Islam solche Methoden nicht gutheißt. Er ist ein Ruf, der durch Überzeugung und nicht durch Zwang Herzen gewinnen will. Der einzige Weg Extremismus und Gewalt zu beenden ist eine offene Debaette, Meinungs- und Glaubensfreiheit.

Es wäre aber naiv zu erwarten, daß die interressierten Kreise kampflos die Chance vertun, den Islam in muslimischen Ländern zu unterdrücken. Indem sie alle Muslime in den "Topf" des Terrorismus werfen, stellen sie sicher, daß aus dieser Ecke für sie keine Gefahr droht.

Abdullah Borek, DML Rundbrief, 1997

yalnizcaalmanca

Arkadaslar emin olunuz ki Almanlar icin bu böyle. Cok ilimli olanlari da var Islama karsi ama bizden(Türklerden) bile korkar oldular. 02.04.2008 itibari ile orda degilim ama Almanya ve özellikle Güney Almanya cok ama cok mesafeli artik bizlere. Allah Almanyada ki kardeslerimize yardimci olsun. Fakat sunu da bilelim ki bazilarimiz da Almanlarin verdigi serbestligi kullaniyor. Bizim de cürügümüz tabii ki daha cok kokuyor. Cunku en buyuk azinlik ve göcmen nüfus bizleriz.
Saygilarimla.

SS Offizier

entschieden

JA!

der Beweis:

Kämpfet wider diejenigen aus dem Volk der Schrift, die nicht an Allah und an den Jüngsten Tag glauben und die nicht als unerlaubt erachten, was Allah und Sein Gesandter als unerlaubt erklärt haben, und die nicht dem wahren Bekenntnis folgen, bis sie aus freien Stücken den Tribut entrichten und ihre Unterwerfung anerkennen.

türkçe açıklaması

29 - Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın.

smaili

Das Haus Ìmráns/ 13

"Wahrlich, es ward euch ein Zeichen in den zwei Heeren, die aufeinander trafen, das eine Heer kämpfend in Allahs Sache, das andere ungläubig; und sie sahen sie mit sehenden Augen doppelt so viel wie sie selber. Also stärkt Allah mit Seinem Beistand, wen Er will. Darin liegt wahrlich eine Lehre für die, die Augen haben. "

Al-i İmran/ 13

"şüphesiz, karşı karşıya gelen iki toplulukta sizin için bir ibret vardır: Bir topluluk Allah yolunda çarpışıyordu. Öteki ise kâfirdi. (Onları) göz bakışıyla kendilerinin iki katı görüyorlardı. Allah da dilediğini yardımıyla destekliyordu. Basireti olanlar için bunda elbette ibret vardır."
Das Haus Ìmráns/ 19

Das Haus Ìmráns/ 19

"Wahrlich, die Religion vor Allah ist Islam. Und die, denen das Buch gegeben ward, wurden uneins, erst nachdem das Wissen zu ihnen gekommen war, aus gegenseitigem Neid. Und wer die Zeichen Allahs leugnet - dann, wahrlich, ist Allah schnell im Abrechnen."

Al-i İmran/ 19

"şüphesiz Allah katında din İslam'dır. Kitap verilmiş olanlar, kendilerine ilim geldikten sonra sırf, aralarındaki ihtiras ve aşırılık yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın âyetlerini inkar ederse, bilsin ki Allah hesabı çok çabuk görendir.
"

Das Haus Ìmráns/20

"Streiten sie aber mit dir, so sprich: «Ich habe mich Allah ergeben und ebenso die, die mir folgen.» Und sprich zu jenen, denen das Buch gegeben ward, und zu den Analphabeten: « Habt ihr euch ergeben?» Haben sie sich ergeben, dann sind sie sicher auf dem rechten Weg, wenden sie sich aber zurück, dann obliegt dir nur die Verkündigung; und Allah achtet wohl der Diener."

Al-i İmran/20

"Seninle tartışmaya girişirlerse, de ki: "Ben, bana uyanlarla birlikte kendi özümü Allah'a teslim ettim." Kendilerine kitap verilenlere ve ümmîlere6 de ki: "Siz de İslâm'ı kabul ettiniz mi?" Eğer İslâm'a girerlerse hidayete ermiş olurlar. Yok, eğer yüz çevirirlerse sana düşen şey ancak tebliğ etmektir. Allah kullarını hakkıyla görendir. "

SS Offizier

muhammedin güçlü ve güçsüz zamanlarındaki ayet anlataımındaki farklılıklar nedeni çok basit.

güçsüz oldugu zaman hoşgörü

güçlü oldugu zaman zorlama

bu kadar basit

ATAAN

Alıntı yapılan: SS Offizier - Şubat 08, 2009, 04:27:22 ÖSmuhammedin güçlü ve güçsüz zamanlarındaki ayet anlataımındaki farklılıklar nedeni çok basit.

bu kadar basit
%99 u Müslüman Olan Bir Ülkede Yasiyorsaniz, Peygamber Efendimize (S.A.V) Asker Arkadasinizmis Gibi "Muhammed" Diye Hitap Edemezsiniz, Fikirlerinizi Söyleyin Fakat Bunu Kimseyi Kirmadan Ve Incitmeden Söyleyin Sayginizi Kaybetmeden. Fikirlerinizi Dinleyebiliriz Saygi Cercevesi Icinde Oldugu Müddetce Ama Kabul Etmek Zorunda Degiliz...

gece

Alıntı yapılan: SS Offizier - Şubat 08, 2009, 04:27:22 ÖSmuhammedin güçlü ve güçsüz zamanlarındaki ayet anlataımındaki farklılıklar nedeni çok basit.

bu kadar basit
Söylenmesi gerekeni Sayin Ataan yazmis zaten,
ben size hic bir sey demiyorum PESSSSSSS diyorum okadar ...

smaili

Peygamber Efendimiz S.A.V in hayatini cok iyi bilmen lazim ve getirdiklerini anlattiklarini tarafsiz bir sekilde tartabilmen lazim bu yanlis düsüncelerinde  ancak ozaman kurtulabilirsin. Böyle kücücük bir beyinle ne manaya geldigini dahi anlayamadigin ne anlatilmak istedigin kendi yanlis bilgilerinde yorumladigin ayetleri sanki yanlismis gibi lanse etmen sana bi arti kazandirmaz. Aksine kücülürsün. Senin türünden bir yaratik olarak, insan olarak sana tavsiyem ancak baris dini Islami iki cihan serveri Hazreti Muhammed S.A.V efendimizi hayatini okuman olabilir. Arastirip bulmak istersen bir cok kitaptan kaynaktan gercek islami ögrenebilirsin. Yoksa bu kara kafanla Kuran-i Kerim gibi bir kitabi yorumlamaya kalkma. Gercekten bilmek istiyorsan mevcut tevsirlerden yararlan.

Allahin yarattigi bir dünyada Onu, Kitaplarini, Rasullerini ve Allhin vaadlerini inkar edenlerin bir bedel ödemesi gerekmezmi. Ögrenciyimissin iyi oku iyi ögren cahil kara kali inek tabir edilen ögrencilerden olma düsün ruh dünyanida genislet biraz. Osmanli zamanindaki Cizye sistemini arastir islamiyetle 600 sene dünyayi yönetmis gayri müslimlerden 600 sene cizye almis giklari cikmamis adamlarin. Cünkü can güvenlikleri mal güvenlikleri Müslümanlardan soruluyordu, Seriatla yönetilen bi devlet olmasi hasebiylede Cizye aliniyordu. Bunun disinda birde harac denilen simdiki gelir vergisi olarak tabir ettigimiz arazisinden kazandigi ürüne orantili olarak bi  miktar aliniyordu. buna karsilik müslümanlardanda Zekat, ösür ve yine harac aliniyordu. Bütün bunlar ne icindi devletin bekasi icindi, ayrica o devletin icinde bulunan insanlarni sosyal güvenlikleri de devletin sorumlulugu altindaydi. Bunu neden anlatiyorum Islam dini Ahiret hayatini düsenledigi gibi Dünya hayatinida bi formata sokmaktadir. Herkesin üzerine düsen görev ve sorumluluklari var buda Allahin emirleri dorltusundadir. Sen kabul edersin etmessin bu böyledir. Buna boyun egmekten baska sansin yok olamazda. icinde bulundugumuz yüz yilin rehavetiyle bukadar rahat konusabiliyorsunuz sacma sapan ortamlarda sacma sapan ilgi alanlarinizla beyninizi mesgul ediyor gerceklere biraz olsun tam manasiyla irdelemeye calismiyorsunuz. biraz kapsamli düsünmeyi ögren. Sebep arastirmasina önem ver bu sepbep arastirmasina baslarkende
ilk soracagin soru su olsun kendine
.

Ben bu dünyaya neden geldim olsun?

ATAAN

Kendisinin Yaklasimi Saygisizca Oldugu Icin, Ben Kendi Adima Bu Konuyu Bu Arkadasla Tartisma Geregi Bile Duymadim, Benim Peygamberime(S.A.V) Asker Arkadasi Gibi Ismiyle Hitap Eden Birinin Fikirleri Benim Umrumda Bile Degil, Bunlara Cevap Vermek Bile Gereksiz Sayin Smaili

smaili

gece

Alıntı yapılan: ATAAN - Şubat 08, 2009, 07:30:47 ÖSKendisinin Yaklasimi Saygisizca Oldugu Icin, Ben Kendi Adima Bu Konuyu Bu Arkadasla Tartisma Geregi Bile Duymadim, Benim Peygamberime(S.A.V) Asker Arkadasi Gibi Ismiyle Hitap Eden Birinin Fikirleri Benim Umrumda Bile Degil, Bunlara Cevap Vermek Bile Gereksiz Sayin Smaili

Kesinlikle her kelimenize katiliyorum Sayin Ataan ...

SEVGI-40

bu kadar basit
offoff:) offoff:)

qwerty zeze

bu kadar basit
Kİşİ KENDİ GİBİ BİLİR İşİ!

qwerty zeze

KENDİ DÜŞÜNCENİ UYARLAMIŞSIN ARKADAŞIM AMA BİZİM PEYGAMBERİMİZ SAV BU KADAR BASİT DÜŞÜNMEZ ÖYLE OLSAYDI ÇAĞLAR SONRA BİLE ONA AŞIK İNSANLAR OLMAZDI O HERZAMAN HOŞGÖRÜLÜYDÜ DÜŞMANA KARŞI BİLE BELLİ Kİ SEN O'NU TANIMAMIŞSIN YA DA GAZA GELMİŞ DOLDURULMUŞSUN YAZIKKKK! :-[

SS Offizier

Alıntı yapılan: ATAAN - Şubat 08, 2009, 05:50:42 ÖS%99 u Müslüman Olan Bir Ülkede Yasiyorsaniz, Peygamber Efendimize (S.A.V) Asker Arkadasinizmis Gibi "Muhammed" Diye Hitap Edemezsiniz, Fikirlerinizi Söyleyin Fakat Bunu Kimseyi Kirmadan Ve Incitmeden Söyleyin Sayginizi Kaybetmeden. Fikirlerinizi Dinleyebiliriz Saygi Cercevesi Icinde Oldugu Müddetce Ama Kabul Etmek Zorunda Degiliz...

bizza kuran-ı kerim muhammede ''muhammed' diye hitap ediyorsa benim hitabım neden yanlış olsun?

SS Offizier

Alıntı yapılan: qwerty zeze - Şubat 09, 2009, 12:44:40 ÖSKENDİ DÜŞÜNCENİ UYARLAMIŞSIN ARKADAŞIM AMA BİZİM PEYGAMBERİMİZ SAV BU KADAR BASİT DÜŞÜNMEZ ÖYLE OLSAYDI ÇAĞLAR SONRA BİLE ONA AŞIK İNSANLAR OLMAZDI O HERZAMAN HOŞGÖRÜLÜYDÜ DÜŞMANA KARŞI BİLE BELLİ Kİ SEN O'NU TANIMAMIŞSIN YA DA GAZA GELMİŞ DOLDURULMUŞSUN YAZIKKKK! :-[

kanıtlarımla ondan nefret etmeni sağlayabilirim...ama yapmayacağım.istersen olabilir