Günlük konusmayla ilgili bilgi ve sorular

Başlatan ScreaM18, Aralık 06, 2006, 09:10:01 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

KADER25

bütün arkadaslara simdiden tesekkürden gercekten faydaniz oluyor tesekkürler hepinize

furkan

Arkadaşlar ben yeniyim bu sitede burada emeği geçen herkese çok ama çok teşekkür ederim çok güzel olmuş başarılarınızın devamını dilerim. ben yakında almanyaya gideceğim benim için güzel bir kaynak oldu tekrar teşekkür ederim saygılarımla...

wekbibaby

mrb arkadaşlar ben almanca öğrenmek istiyorum bunun için araştırdım ve  bu siteyi buuldum

deniz_z

mrb. ben yeni üyeyim çok iyi bir site  büyük bir kaynak bence herkese teşekkürler:)

stuttgart

evet bende yeni üyeyim arkadasim tavsiye etti kisaca bir göz attim ve cok beyendim.

kursat284

siz süpersiniz sayenizde yakında bu almancayı ağlatıcam. :P dankeschön

yazyagmuru001

begum _ muge sifatlarin cekimini sormussun tabiki bir tekrar yapabiliriz

ele alacagimiz sifat machen:yapmak olsun

sifatin koku olan (kok:MACH)(ek:EN)

ICH MACH-E     ichte devamli kokun sonuna e harfi gelir

DU  MACH-ST   du da devamli st takisi gelir eger iki kök st takisina uygum degilse e harfiyle yumusatiriz ornegin(möchten:istemek normalde möchtst olmasi lagzim ama boyle olunca okumakta ve telafuzda zorlaniriz onun icin möcht(e)st yumusatma harfi kullaniriz

ER
SIE  MACH-T er,sie,es te devamli kök kelimeye t takisini getiririz
ES

WIR MACH-EN  wir de sifat aynen oldugu gibi kullanilir yani eki -en dir

IHR  MACH-T    Ihrde sadece t takisi getirilir

SIE  MACH-EN   sie de ise wir deki gibi aynen sifat oldugu gibi yazilir

umarim yardimci olmusumdur sana sevgilerle

august

Herkesin eline, koluna emeğine sağlık. Almanca'yı öğrenmek, almancax'dan önce zor geliyor, gözümde büyüyordu. Sağolun arkadaşlar bu konuda sayenizde daha azimliyim. Almanca cümle, şiir, metin vb gibi yazılarda Türkçe anlamını yazdığınız gibi rica etsem, bir de bunların okunuşlarını da yazar mısınız? Benim gibi Türkiye'de, almanca öğrenmeye çalışanları bu cümleleri duyma şansları çok yok. Sitedeki ses dosyaları haricinde ;) Tekrardan emeği geçen herkese çok teşekkürler :D

ALFE

Hallo..Ich heisse Alfe.Ich lerne neue Deutsch.Bis bald

schwartz

august bu siteye ulasabildigine gore bilgisayarla aran iyi asagidaki siteden almanca televizyon izleyerek almancani kulak dolgunlugunu genisletebilirsin

www.canlitv.com

ayrica burda bazi yazilari ozellikle aciklamiyor arkadaslar cunku herkez merak edip metinin uzerinde calisip onu turkceye cevirsin diye cevrilen metin ve o metinden kapilan cumle yada kalimeler kalici hafizada yer alir bunu unutmayin

seca

schlieslich habe ich diese seite beendet. und ich habe viele sprache seatze gelernt. danke, für ihre hilfe mein "e" freund "innen"