Vize İçin Başvurup Bekleyen veya Sonuç Alan Arkadaşların Tecrübeleri

Başlatan celik_mehmet, Ocak 20, 2008, 03:43:40 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

dnzsnr05

tekrardan merhaba. eşim yabancılar şubesine gitti ve sordu. onlar demişlerki bizim sizden bir istediğimiz yok eşinizle ilgili bir sonuç bekliyoruz tr konsolosluğundan. benide bu ayın 20 sinde çağırdılar ama eşimden hiç bişey istememişler. yani o gün eşim yabancıar şubesine çağrıılmamış. eşim türk ama alman vatandaşı doğma büyüme...amaçları ney bilmiyorum :( bilginiz varmı acaba. tek taraflı sorgu olmaz herhalde...ama duymuştum sanki ayrı tarihlerde de olabiliyormuş bu sorgulama..tşkkürler
Alıntı yapılan: capkin_001 - Şubat 12, 2009, 09:49:30 ÖSmutlaka esinide davet etceklerdir  esin bi arayip sorsun yabancilar subeyi esin alman vatasi buyuk ihtimal cunku alman vatasiysa sorgu yapiliyo  sen simdiden derslerine calis esinle tarih ve zaman cok onemli esinin ve senin cvp lariniz bir olmasi lazim

sinnan

slm arkadaşlar ben sınavı yeni geçtim vize için ne gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz

ATAAN

Öncelikle Tebrik Ederim, Foruma Bir Göz Atarsaniz Fikir Edinebilirsiniz, Eger Size Özel Bir Durumunuz Varsa Konu Olarak Acin Sorunuzu, Yanitlayalim.

cehennemherif

ben 24.3.2006 da basvuru yapmistim ama olmadi 2. baSvuruyuda  2.4.2006 yaptim  ama bu tarihlerde
almanca  test tine girme gibi bi zorumluluk yoktu  ve ben 14 subat 2008 de almanyaya GELDIMM  halayy:) BEKLEMEK KADAR KÖTÜ BIRSEY ÁLLAH SIZE SABIR VERSIN

emirhan_55-

ben 27/01/2009 ankara alman konsolosluğuna baş vuru yaptım 17/02/2009 eşim yabancılar polisine randevuya gitti ve 1 saat kadar kalmış baya sorular sormuşlar görüşme bittikten sonra görevli demiş perşembeye kadar arayın bizi evrakları türkiyeye gönderip gönderdiğimizi sorun diye.dünde eşim aradı şefime imzalatıp göndercem demiş.eşim sormuş sizce bir olacakmı diye kadında ne dememi bekliyorsunuz demiş gülerek yani anlıyacağınız çok iyi geçmiş.vize bana ne kadar süre içinde ulaşır cevaplarınızı bekliyorum

yasin demir

EMİRHAN KARDEŞİM EŞİYİN DURUMU NE İDİ YANİ TÜRK VATANDAŞIMI ALMAN VATANDAŞIMI SERTİFİKA FALAN ALDIN MI BİLGİLENDİR BİRAZ KARDEŞLİM

ünlüfrau

slm arkadslar bır sürü sorundan sonra1 bucuk sene bekledm sınavdı evrak eksıklıgıydı bıktırdılar ve 1 bucuk sene nasıl gectı dıyorum 21 01 2009 ta basvurumu yaptım esım tr vatandası almanyaya evraklar ulasalı 2 hafta oldu nerdeyse ama hala esıme sorusturma yapılmadı neden sızce bu kadar uzatıyorlar beklemek cok zor... ???nerdeyse 1ay olucak..bu bı ay bı sene gıbı geldı..daha onceden esım evllık yapmıs bu yuzden cok sorunlar yasadık sıze tavsıyem bosanmıs brıyle yurt dısında evlenıceksenız 10 kere dusunun adamı cok bıktırıyorlar...ıy aksamlar herkeze

er-tug-rul

slm arkadaşlar benim 10. randevum vardı eksik evrak için gittim evrakları verdim 6.sıradaydım benden öncekilere aynı bana dedikleri gibi bahçede bekleyin çağıracaz dediler ama ben onlardan sonra olduğum halde beni ilk çağırdılar ve makbuz ve resmin 1 tanesinide geri verdiler işleminiz bitti 1 ile 3 ay arasında cevap gelecek dediler  şimdi ben anlamadım bu resmi vermeleri normalmi bide benim ilk eşimin 3. evliliği olduğu için (alman vatandaşı) nasılsa red verilecek diyemi ilk önce beni çağırdılar acaba tşkler

er-tug-rul

yanlış yazmışım 1o. randevu değil subatın 19.darandevum vardı

ünlüfrau

vindela

hayırlı geceler ben içerikli birşekilde pc kullanımı yapamıyorum yardımınıza ihtiyacım var sizlere soracaklarım var ama nereye nasıl yazacagımı nasıl cevapları okuyacagımı yazılarımı nerde görecegimi bilmiyorum sadece konu başlıklarınızda dolanabiliyorum sizlerin tecrübelerini dinliyorum sorum şu 17 aralıkta belgelerimi verdim 18 aralıkta oraya haber gitmiş ve 23 aralıkta eşime mektup gelmiş ama eşim 24 aralıkta istanbula geldi velhasıl 15 ocakta istenilen belgeleri postayla yolladı hiçbirşekilde arama gelme mail atma istememişler hiç habersiz vede belirsiz bir bekleyişteyiz ben iki kere başvurdugum konsolosluga mail çektim cevap yok almanyadan maili attılar üçüncüsünde cevap dahi yazmadılar sinirlerim çok yıprandı inanın aylardır sizlerin yazılarını okuyorum sizlerden vizesi çıkanlara sevinirken kendi adımada ümitleniyorum sizden bir yorum bekliyorum durumum hakkında teşekkür ederim

savaşcı

arkadasım tam olarak durumunu belırtmemıssın ıstersen detaylarıyla yas ozaman muhakkak cevaplar senı tatmın edeceklerdır .mesala iş olarak esın calısırmı alamann vatandasımı
ne zaman evlendınız
cocuk varmı dıl sorunu varmı  sen bunları detaylı olarak yazarsan bende sana elımden gelenı yaparım saygılar  seven-olmazki@hotmail.com

emirhan_55-

yasin kardeş eşim alman vatandaşı olalı 3 sene oldu ben sınavı geçtim sertifikayı aldım benden yana hiç bir sorun yok.eşimin görüşmeside çok olumlu geçmiş.kağıtlar ne zaman gelir bilmiyorum.vize görüşmeden kaç gün sonra geliyor bilen varmı varsa beni aydınlatırsa memnun olurum

dursad

arkadaslar ben vizemi aldım 25 subat itibariyle basliyor 3 aylık benim oraya gidebilmem icin extra birsey yapmam gerekirmi?3 aylık seyahat sigortası falan yapmam gerekirmi? acil cevap bekliyorum

NeCLaM

Arkadaşlar Ben 18/02/2009 da İstanbul alman konsolosluğuna başvurdum evraklarımı götürdüm.Vizemi bekliorum . Görüşme sırasındada herhangi aksilik çıkmadı korkulucak bi durum yok size soru sorduğu zaman gayet normal davranın ve heycanlanmayın ozaman onlarda şüpeleniolar. İnş en yakın zamanda vizelerimiz çıkar.

NeCLaM

Merak eden arkadaşlara sorgu esnasında ne sordularınıda genel olarak şöyle Yazıyım...
Nezaman tanıştınız?  Nerde tanıştınız?   Akrabamısınız? Nezaman evlenme teklifi etti?  Ortak hangi dili konuşuyosunuz?   Düğün yaptınızmı? Vs sorular. ama inceleyerek soruolar tabikide.

cenk673

selam arkadaslar ben 02,02,2009da ankara alman konsolosluguna basvurumu yaptim evraklarin almanyaya ulasmasi en fazla ne kadar sürüyo halen ulasmamista bide oraya ulastiktan sonra nekadar sürüyo bu islemlerin bitmesi bi bilen varsa yardimci olursa sevinirim