a1 i bitirdim ne yapmalıyım...

Başlatan lman, Şubat 26, 2009, 08:36:45 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lman

merhaba arkdaslar be 350 saat tr de kurs gordum.
aradan uzun zaman gecti daha sonra almanya ya geldim ve bastan basladım.
2aylık a1 kursuna katıldım. a1 bitti. ama kursu begenmedim.
baska bi kursa kaydoldum.
simdi martın 19 unda einstufung testim var 30unda da kurs baslıcak.
ben yeni kursa a2den degilde daha once trde geldigim seviyeden b1 den baslamak istiyorum.
ama hangi konuları nasıl calısayım neler yapayım bilmiyorum. 20-25 gunum var.
tavsiyeleriniz neler. simdiden tesekkurler...

lman

kimse bilmiyo galiba tesekkurler arkadaslar...

jentzsch

Nelere calısacagın konusunda yardım edemem ama sana örnek olabılecek bır sey yazabılırım.Benım esım Türkıye'de a2 yı bıtırıp geldı.Sanırım senın gıbı.Burada b1 den baslamak ıstıyordu.Bır kursun sevıye tespıt sınavına gırdı.Yazılı sınavda basarılı oldu yanı b1 den baslayabılırdı fakat konusma bolumunde b1 sevıyesınde olmadıgını soyledıler.Bu da gayet normal.Turkıye'den yeni gelen arkadaslar genelde bu sorunu yasıyor.Gramatık olarak ıyıler fakat pratıkte zorlanıyorlar.O kursa kaydolamadı.15-20 gun sonra baska bır kursun sınavına gırdı.O arada tabı cok kelıme calıstı ve beraber almanca pratık yaptık.Sımdı b1 kurunu bıtırdı.Yanı sana tavsıyem bol bol kelıme calıs.. A2 yı bıtırdıysen Tr de,burada yazılı sınavda basarılı olursun.

bASARILAR..

gece

Merhaba,
Size ancak sunu tavsiye edebilirim,  A2 konularinin tamamini gözden gecirin bence. B1 standartlari Türkiyeden farkli.
Ben B1 burda yaptim, ama Türkiyeden gelen arkadaslar da ayni seyi söylüyor, dolayisiyla konularin tamamini gözden gecirmenizde sizin yarariniza olur...
Basarilar Diliyorum...