Bir günüm & Mein ein Tag ve (sorularım)

Başlatan ctrl+alt+del, Ağustos 01, 2007, 06:51:07 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ctrl+alt+del

Bir günümü yazdım cümlelerimde 4 tane sorum var yardımcı olur musunuz?

Ich screibe ein Tag für mich.ich habe vier Frage in meinen Satzen.Können Sie mir helfen?

Um 10 Uhr klingelt der Wecker.Ich stehe nicht ger auf.

Zuerst dusche ich,und etwa um 11 Uhr frühstücke ich.

-

In dem Frühstück esse ich der Kase,die Olive,das Ei,der Honig und manchmal die Wurst und trinke ich Tee.(1-artikelleriyle yazıp yazmamak arasında ne fark var,hangisi daha iyi olur)

Nach dem Frühstück lese ich die Zeitung und sehe den Bericht besonders den Wetterbericht an dem Fern.(2-televizyonda derken an kullandım ama doğru mu ya da niye in dem değil)

Dann lerne ich 2 Stunden Deutsch.

Manchmal lese ich ein Roman oder höre die Musik.

-

Am Nachmittag treffe ich mit meiner Freunde im Cafe.

Da diskutieren wir über Sport,Politik,Kultur...

Dann spielen wir Fussball und Basketball oder spazierengehen besonders an dem Strand.

-

Am Abend gehen wir ins Kino und manchmal ein Restaurant.

Ich kann Döner bis platzen essen(3-patlayana kadar döner yiyebilirim böyle mi denir)

Etwa um Mitternacht komme ich nach meinem Haus.

Spat in der Nacht schreibe ich meinen Weihrauch und dann schlafe.(4-günlüğümü yazıp yatarım,olmuş mu:)

floydian

sich treffen: Am Nachmittag treffe ich mich mit meiner Freunde im Cafe

ayrica ; "am Nachmittag"  yerine "Nach dem Mittag" olsa belki biraz daha iyi olur gibi bence

mikail

Alıntı yapılan: ctrl+alt+del - Ağustos 01, 2007, 06:51:07 ÖS
Bir günümü yazdım cümlelerimde 4 tane sorum var yardımcı olur musunuz?

Ich schreibe meinen Tageslauf. Ich habe vier Fragen in meinen Sätzen.Können Sie mir helfen?

Um 10 Uhr klingelt der Wecker.Ich stehe nicht gern auf.

Zuerst dusche ich mich, dann etwa um 11 Uhr frühstücke ich.

Beim Frühstück esse ich den Käse, Olive,das Ei,den Honig und manchmal die Wurst und trinke ich Tee.(1-artikelleriyle yazıp yazmamak arasında ne fark var,hangisi daha iyi olur)

1. Yiyecek ve içeceklerde Artikel pek kullanılmaz.

Nach dem Frühstück lese ich die Zeitung und schaue ich die Nachrichten, besonders den Wetterbericht an.(2-televizyonda derken an kullandım ama doğru mu ya da niye in dem değil)

2. an, schauen: bakmak fiilinin önekidir. anschauen= izlemek, seyretmek

Dann lerne ich 2 Stunden Deutsch./ Dann arbeite ich 2 Stunden für Deutsch.

Manchmal lese ich den Roman oder höre Musik. (Artikel gereksiz)

Am Nachmittag treffe ich mich mit meinen Freunden im Café.

Da diskutieren wir über Sport,Politik,Kultur...

Dann spielen wir Fussball und Basketball oder gehen besonders am Strand spazieren.

Am Abend gehen wir ins Kino und manchmal in ein Restaurant.

Ich kann Döner bis Platzen essen. (3-patlayana kadar döner yiyebilirim böyle mi denir)

3.Argo deyim olarak kullanılabilir.

Etwa um Mitternacht komme ich nach Haus.

Spät in der Nacht schreibe ich mein Tagebuch und dann schlafe ich. (4-günlüğümü yazıp yatarım,olmuş mu:)

Oldukça iyi. Başarılar,selamlar. ;D ;D

floydian

mikail hocam benim ikinci dedigim sey hakkinda nasil bir yorum yaparsiniz.

mikail

Alıntı yapılan: floydian - Ağustos 01, 2007, 09:44:14 ÖS
mikail hocam benim ikinci dedigim sey hakkinda nasil bir yorum yaparsiniz.

Sevgili Floydian, "öğleden sonra" kalıbı için "Am Nachmittag" denir. Ve bu kalıp uzun bir süreyi kapsar. (12.00 - 17/18.00) Selamlar

ctrl+alt+del

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hocam yeni sorularda görüşmek üzere kolay gelsin  ;)

mikail

Alıntı yapılan: ctrl+alt+del - Ağustos 07, 2007, 07:59:52 ÖS
ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim hocam yeni sorularda görüşmek üzere kolay gelsin  ;)

Ben teşekkür ederim. Her zaman beklerim. Selamlar.

gece

Bu konu mesaj yazmaya kapatılmıştır.
Olası nedenleri aşağıdakilerden biri olabilir.

1) Mesajınıza verdiğiniz başlık (konu başlığınız) mesajınız hakkında bir bilgi ya da ipucu içermiyor.
Foruma yeni bir konu açarken konu başlığınızın mesajınız hakkında bir ipucu içermesine dikkat ediniz.
Lütfen mesajınızın 4 - 5 kelimelik özetini konu başlığı olarak kullanınız, konu başlığınızın mesajınızın özü olmasına dikkat ediniz.

2) Bu konuda yer alan bazı mesajların içeriği konu içeriği ile uyuşmamaktadır.
Lütfen konulara mesaj yazarken konu başlığını göz önünde bulundurunuz ve hangi konuya hangi mesajı yazdığınıza dikkat ediniz.
Mesajınız konu başlığından bağımsız ise lütfen mesajınızı yeni bir konu açarak ve uygun bir başlık yazarak gönderiniz.
Konunun daha fazla dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

3) Konu amacına ulaşmış veya güncelliğini yitirmiş olabilir.Konunun dağıtılmaması için bu tür konular kapatılmaktadır.

Dilerseniz kurallara uygun yeni bir konu açabilirsiniz.
Anlayışla karşılayacağınızı umar, ilginiz için teşekkür ederiz.